Gość: vic1 IP: 213.158.197.* 14.05.02, 08:58 Nigdy go nie darzyłem sympatią, ale po jego ostatniej propozycji (weź minie we śnie...) stwierdzam, że to totalne beztalencie. Fatal error. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: teddy Re: Z. Hołdys IP: 62.233.138.* 14.05.02, 10:44 Sądzę, że to współpraca ze znakomitym artystą Piotrem Lato oraz pomoc synowi Tytusowi w Potteromanii wpłynęła na jakość muzyki pana Zbigniewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic1 Re: Z. Hołdys IP: 213.158.197.* 14.05.02, 13:55 Gość portalu: teddy napisał(a): > Sądzę, że to współpraca ze znakomitym artystą Piotrem Lato dał mu swoją gitarę to nas teraz męczy harcerskim akustykiem!!! > oraz pomoc synowi > Tytusowi w Potteromanii na pirackich programach!!! >wpłynęła na jakość muzyki pana Zbigniewa. Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Z. Hołdys 14.05.02, 11:28 Ten gość nie ma jaj i nigdy ich nie miał... Już większy "wykop" ma Krzysio Krawczyk )) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Z. Ho?dys 14.05.02, 15:36 Cenilem go za to co robil w Perfekcie a najbardziej za Morawski, Waglewski, Nowicki, Holdys (plyta Swinie). Potem sie zagubil. I do tej pory nie odnalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Z. Ho?dys IP: 62.233.138.* 14.05.02, 15:42 ZA MWNH czapki z głów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borzar Re: Z. Ho?dys IP: 2.1.* / *.pnu.com 14.05.02, 17:15 Gość portalu: teddy napisał(a): > ZA MWNH czapki z głów. Fakt. Byl tez jeszcze "I Ching". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Z. Ho?dys IP: *.eskalodz.pl 18.05.02, 07:12 Nieszczęściem grupy Perfect było to, że wznowili działalność bez Hołdysa. Dopóki jeszcze ten nie powrócił do muzyki, wszystko było w porządku. Dopiero płyta Hołdys com. pokazała tak naprawdę, jaka jest różnica między tym Perfectem, który jest, a tym, który mógłby być, gdyby Hołdys z nimi był. Piosenka "Weź mnie we śnie" tylko to potwierdza . Czapki z głów przed Hołdysem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooster Re: Z. Hołdys IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 09:41 A mnie sie podobuje, text moze i glupi, ale muzyka bardzo o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Z. Hołdys IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 19.05.02, 11:47 A pamiętacie utwór "Idol" hołdysowego zespołu Plugawy Anonim? Być może najlepszy kawałek w historii polskiego rocka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Z. Hołdys IP: 62.233.138.* 19.05.02, 21:10 Pamiętam ten numer. O dziwo, bardzo przytomnie grał tam na basie niejaki Mechanik. Ale nie jest to najlepszy numer w historii polskiego rocka. Myślę, że było około dwudziestu lepszych. Jak będzie trzeba, wymienię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Z. Hołdys IP: 213.76.149.* 20.05.02, 07:47 > Pamiętam ten numer. O dziwo, bardzo przytomnie grał tam na basie niejaki > Mechanik. Żaden dziw, bo Mechanik to jeden z najlepszych basistów around... > Ale nie jest to najlepszy numer w historii polskiego rocka. Myślę, że > było około dwudziestu lepszych. Jak będzie trzeba, wymienię. No wiesz, nawet jakby miałby być w Top 20 to i tak nieźle. Ale proszę - wymieniaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Z. Hołdys IP: 62.233.138.* 20.05.02, 11:43 MWNH - "Czerwony deszcz" VOO VOO - "Faza IV" wersja singlowa SBB - "Follow My Dream" TEST - "Płyń pod prąd" BREAKOUT - "Oni zaraz przyjdą tu" MYSLOVITZ - "Myszy i ludzie" SIEKIERA - "Ludzie wschodu" 1984 - "Specjalny rodzaj kontrastu" MILION BUŁGARÓW - "Czerwone krzaki" ZIYO - "Graffiti" wersja z pierwszej płyty MADAME - "Największa orkiestra świata" MADE IN POLAND - "Ja myślę" TURBO - "Dorosłe dzieci" VARIETE - "Klaszczę w dłonie" wersja z płyty "Variete" SKALDOWIE - "Mateusz IV" KLAUS MITFFOCH - "Strzeż się tych miejsc" REPUBLIKA - "Wielki hipnotyzer" BRAK - "Teatr" PERFECT - "Wyspa, drzewo, zamek" BUDKA SUFLERA - "Jest taki samotny dom" Kolejność przypadkowa, ale jeżeli już miałbym wytypować pierwszą piątkę to: KLAUS, 1984, MYSLOVITZ, REPUBLIKA i TURBO. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Z. Hołdys 20.05.02, 12:04 fajnie że pojawił sie u ciebie Test - moim zdaniem zespół świetny i nowatorski. absolutnie nie zgodzę się z "Dorosłymi dziećmi" - jest to kawałek 'komercyjnie odstający' od cokolwiek heavy-metalowej stylistyki Turbo. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Z. Hołdys IP: 62.233.138.* 20.05.02, 22:30 Nie cenię zespołu KULT za zbyt "domokulturowe" brzmienie. A na mojej liście powinni jeszcze być FALAREK BAND za "Krosses" i BRYGADA KRYZYS za "Nie ma nic". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Z. Hołdys IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 22.05.02, 10:56 No, po paru dniach wymuszonej przerwy powróciłem. Dwie uwagi: 1) co to jest domokulturowe brzmienie - chętnie zapoznam się z fachową opinią na ten temat Wielkiego Mędrca Teddy'ego 2) Jesli ja miałbym wymienić taką dwudziechę, to żaden z utworów z listy którą zrobił Teddy by się tam nie znalazł - choć być może ze 3 zespoły z tej listy też bym uwzględnił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Z. Hołdys IP: 62.233.138.* 22.05.02, 14:33 W latach 70 i 80-tych większość zespołów działających przy tzw. Domach Kultury używała klawiszy Student 106 lub Vermona Organ. I właśnie w takich brzmieniach od zawsze gustował kol. Grudziński. Obiektywnie przyznaję, że odkąd w Kulcie na perkusji gra Tomasz Goehs - kapela jest o niebo sprawniejsza. Ktoś kiedyś powiedział, że dobry pałker to połowa sukcesu kapeli. Co do listy "Wielkiego Mędrca Teddy'ego" starałem się być obiektywny - o czym może świadczyć fakt umieszczenia tam m.in. utworów wykonawców, którzy raczej nie są moimi ulubieńcami (Breakout, Perfect czy Budka). Asie - Ty mnie chyba nie lubisz.... Odpowiedz Link Zgłoś