Dodaj do ulubionych

najbardziej oczekiwany cover?

22.12.04, 22:41
PSB robią sporo coverów..chiałbym,żebyście napisali jakie macie w tej materii
marzenia.Jaki wg.Was znany utwór mogliby zinterpretować?
Jakiś czas temu przeczytałem,że zrobili electro-clash wersję Smells Like Teen
Spirit NIRVANY - bardzo mnie to ucieszyło, bo akurat poza oryginalnymi
płytami PSB i DM - niewiele mam cd innych wykonawców a NEVERMIND zajmuje u
mnie ważne miejsce od 10 lat. Ta wersja, to demo PSB jest chyba jednak nie do
zdobycia? Chyba,że coś wiecie o tym...
Przygotowując VERY chłopaki przymierzali się do THE FOOL ON THE HILL The
Beatles,ale w końcu wybrali GO WEST. Bardzo cenię Beatlesów i chętnie
usłyszałbym choćby ten wspomniany kawałek(czy było zrobili demo? jakoś nie
znalazłem info)a jeszcze lepiej genialną YELLOW SUBMARINE...
Obserwuj wątek
    • krikra cover... hmm... niełatwa sprawa 23.12.04, 00:19
      balshoy napisał:

> PSB robią sporo coverów..

Czy ja wiem, czy tak sporo...
      Ciekawy temat, ale musiałabym się nad twoim pytaniem porządnie zastanowić, bo
      szczerze mówiąc, większość muzy, której słucham (a więc którą znam najlepiej),
      nie bardzo nadawałaby się na jakiekolwiek covery. Z kolei te, które dałoby się
      zcoverować, nie pasowałyby do PSB... trudne pytanie, jak dla mnie przynajmniej.
      Ale pomyślę, może coś przyjdzie mi do głowy.
      • balshoy Re: cover...sporo sporo 23.12.04, 11:12
        tak ..zaczniemy od ALWAYS ON MY MIND, potem lecimy it's alright; where the
        streets../can't take my eyes; go west; somewhere; losing my mind; what keeps
        mankind alive; if love were all; sail away; try it; philadelphia;
        homosexuality; maczali łapki przy break 4 love, walking on thin ice...
        nie mówiąc już o inspiracjach, fragmentach, czy samplach.
        A są też piosenki, które znam tylko z nazw, jak climb every mountain, czy
        sixteen going to seventeen grane zagrane przy okazji różnych występów.
    • sharkpl1 Re: najbardziej oczekiwany cover? 23.12.04, 10:44
      No fakt. Nie jest łatwo wybrać jakiś utwór, żeby mogli go przerobić PSB. Będę
      miał o czym myśleć przez świętawink. A moim zdaniem i tak najlepszy cover jaki
      zrobili to Always on My Mindsmile
      • krikra Re: najbardziej oczekiwany cover? 23.12.04, 17:10
        balshoy napisał:

> tak ..zaczniemy od ALWAYS ON MY MIND, potem lecimy it's alright; where the
        > streets../can't take my eyes; go west; somewhere; losing my mind; what keeps
        > mankind alive; if love were all; sail away; try it; philadelphia;
        > homosexuality; maczali łapki przy break 4 love, walking on thin ice...

No masz rację, sporo się tego nazbierało... dopiero jak się zbierze razem, to
        widać, ile tego jest.
        P.S. Philadelphia nie kojarzę..?

sharkpl1 napisał:

> A moim zdaniem i tak najlepszy cover jaki zrobili to Always on My Mindsmile

Zgadzam się z Tobą. smile A na drugim miejscu dałabym Go West, zresztą Where the
        streets... też fajnie brzmi, zwłaszcza połączone z I can't... - zabawny pomysł.
        Oryginał U2 jakoś nigdy mi się specjalnie nie podobał, wolę inne ich piosenki.
        • balshoy Re: najbardziej oczekiwany cover? 23.12.04, 17:32
          Philadelphia to piosenka Neila Younga ( guru Pearl Jam )zagrana przez PSB
          podczas jednego z koncertów; dorwałem ją nie tak dawno na "osiołku"...
          • krikra Re: najbardziej oczekiwany cover? 29.12.04, 01:06
            Osiołek? Super, czy mogę prosić o linka do Philadephia?
    • rafi.raf Re: najbardziej oczekiwany cover? 29.12.04, 00:13
      teraz mam nowe fazy i muzyczne fascynacje. oto moje propozycje w wersji psb:

gabrielle - should i stay; klimat bardzo psb. naprawde.
      dm - question of lust; martin wysiadl by przy neil'u, a moze transowa wersja z glosem chrisa? chyba oszalalbym z radosci
      • krikra Re: najbardziej oczekiwany cover? 29.12.04, 01:09
        rafi.raf napisał:

> a moze transowa wersja z
        > glosem chrisa? chyba oszalalbym z radosci

Jak z Chrisowym wokalem, to ja też się entuzjastycznie dołączam do Twojej
        propozycji smile)
        Szkoda, że Chris tak rzadko się udziela wokalnie w PSB.... bardzo duża szkoda sad
        • rafi.raf Re: najbardziej oczekiwany cover? 29.12.04, 02:52
          kiedys szukalem tylko piosenek przez niego spiewanych. bardzo sie rozczarowalem kiedy wszystkie znalazlem. ale za paninaro szaleje do dzis.
          • krikra chrisowy głos ;) 29.12.04, 12:31
            rafi.raf napisał:

> kiedys szukalem tylko piosenek przez niego spiewanych. bardzo sie
            rozczarowalem kiedy wszystkie znalazlem

Eee tam, Chrisowy ma fajny głos. I zupełnie inną barwę głosu, niż Neil - więc w
            piosenkach, w których słychać ich obu, to bardzo ładnie wychodzi.

..chyba że twoje rozczarowanie spowodowane jest przez co innego ;0
            • rafi.raf Re: chrisowy głos ;) 29.12.04, 13:49
              roczarowalem sie, ze ich tak malo...
              • krikra Re: chrisowy głos ;) 29.12.04, 17:38
                To zmienia postać rzeczy smile)
                Rzeczywiście, mało ich. Może raptem koło dziesięciu... i pewnie w przyszłości
                niewiele się zmieni, bo Chris woli stać za keyboardem... sad(
    • krikra bryan adams?? 03.02.05, 16:08
      Doszłam do wniosku, że skoro chłopakom tak dobrze wychodzi coverowanie rockowych
      kawałków (Where the streets..), to czemu by tego nie zrobić ponownie. Może jakiś
      utworek Bryana Adamsa na przykład? wink Bryan ma kompletnie inny głos niż Neil,
      inny sposób śpiewania, no i dobrze. Może właśnie byłoby ciekawie.. hehe
    • eliks Re: najbardziej oczekiwany cover? 03.02.05, 17:17
      jak pokazuje historia, PSB najlepiej wychodza te covery, ktorych oryginalne
      wersje byly takie-sobie, no moze oprocz "Boys & Girls" i "Where the
      streets...". mysle, ze udanym wypadem bylby cover jakiejs piosenki spiewanej
      oryginalnie przez kobiete (myslicie ze "Especially For You" Kylie wchodzi w
      gre?smile), lub tez odswiezone wersje starych dance hitow, ktore PSB zreszta
      wykonywali na trasie Discovery. mysle, ze Neil dobrze poradzilby sobie z "True
      Faith" New Order.
      choc osobiscie uwazam, ze strzalami w dziesiatke bylyby covery "Drive" zespolu
      Cars, lub "For America" Red Box. pamietacie?
      • krikra Re: najbardziej oczekiwany cover? 03.02.05, 17:52
        Z "True Faith" Neil rzeczywiście nie powinien mieć problemów, gdyby przyszło co
        do czego, ale czy nie sądzisz, że New Order są za blisko stylowo do PSB, żeby
        opłacało się robić cover?
        • eliks Re: najbardziej oczekiwany cover? 04.02.05, 09:26
          krikra napisała:

> czy nie sądzisz, że New Order są za blisko stylowo do PSB, żeby
          > opłacało się robić cover?

zgadzam sie. uwazam jednak tez, ze Bernard Sumner w ogole nie potrafi spiewac,
          dlatego Neil moglby niejako uratowac ten swietny kawalek jakim jest True Faith.

mysle, ze nie sposob jest przewidziec w czym PSB zabrzmieli by swietnie (czy
          ktokolwiek w roku 1987 moglby przypuszczac, ze chlopaki tak udanie odswieza
          Elvisa?). mozna jedynie byc ciekawym, jak poradziliby sobie z danymi utworami -
          przeciez nie kazdy cover w wykonaniu PSB byl udany.

a, kojarzycie "Between Two Islands"? tam przeciez tez pada jedna linijka ktorej
          nie napisal Neilsmile
    • verybilingual Bridget Jones:) 02.05.05, 10:41
      R.E.M - Drive. Ładnie by brzmiało myśle.......... Możecie mnie wyśmiać ale mi
      podobała się piosenka takiej babki - Everlasting Lovy(czy jakis taki podobny
      tytuł)Ta piosenka była jako jedna z tych które trafiły na ścieżke dzwiękową
      filmu...Bridget Jones w pogoni za Rozumem. tylko tam ją śpiewał taki facet i
      wyszła z tego jazzowa wersja. Wczoraj w radiu szłyszałem ten kawałek. Wstęp
      idealny na Very i wogóle cała piosenka w tym klimacie elektronicznym. Gdyby
      zmienić słowa troche go przerobić to byłby to hit!
    • eliks a moze cover jakiejs babki? 02.05.05, 12:05
      w sumie PSB nadaja sie do coverowania wszystkiego co jest popowe i dobre. pod
      warunkiem ze nie bylo hitem. wlasnie w radiu leci Texas - ta pani ma chyba
      sporo piosenek ktore PSB mogliby wrzucic na warsztat, jak chocby "Summer Son"
      czy "Innersmile"

a pamietacie Sophie Hawkins i jej hit "Damn I Wish I Was Your Lover"? chyba juz
      sam tytul jest PSBowysmile)
      • krikra Re: a moze cover jakiejs babki? 03.05.05, 18:29
        eliks napisał:

> wlasnie w radiu leci Texas - ta pani ma chyba
        > sporo piosenek ktore PSB mogliby wrzucic na warsztat, jak chocby "Summer Son"
        > czy "Innersmile"

Ooo lubię Texas smile i te utworki, które wymieniłes, też smile
        Aczkolwiek nie wiem, czy PSB nadawaliby się do zcoverowania tychże..

> "Damn I Wish I Was Your Lover"? chyba juz
        > sam tytul jest PSBowysmile)

Faktycznie, coś w nim jest... wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka