Dodaj do ulubionych

David Bowie - Low

29.12.04, 22:53
Dziś sobie zakupiłem tę płytę. Słyszałem różne o niej opinie, ale zazwyczaj
wszyscy mówili/pisali, że gorsza od Heroes. Słucham jej 3 raz i jest
wspaniała. Już teraz wiem, że będzie to moja ulubiona płyta Davida Bowie (z
tych co znam), nie tylko wyprzedza, wspomnianą wcześniej płytę, "Heroes", ale
bije też na głowę te wcześniejsze dokonania Davida (oczywiście też
przereklamowanego Ziggiegosmile

pzdr
Jos
Obserwuj wątek
    • an-ka1 Re: David Bowie - Low 29.12.04, 23:03
      Mam pytanie, czy płytę oceniono jako klasykę, bo nie wiem czy jej słuchać smile))
      Żartuję oczywiście, nie znam całości, ale lubię kawałek "Breaking Glass".
      Polecam wszystkim klasycznie i nieklasycznie.
      • Gość: kubasa Re: David Bowie - Low IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 23:16
        A kto mowil ze gorsza? smile Serwis Acclaimed zbeirajacy te wszystkie recenzje
        wskazuje na "Low" smile))) Ja tam uwazam ze jest zdecydowanie ciekawsza. I
        wkontekscie tego, ze Pitchfork uznal ten album za najlepszy w latach 70.
        powinienes wybaczyc im niskie oceny co po niektorych plyt Yes smile

Pozdr.
        • joseph80 Re: David Bowie - Low 29.12.04, 23:25
          Gość portalu: kubasa napisał(a):

> powinienes wybaczyc im niskie oceny co po niektorych plyt Yes smile

Daj spokój, widziałem ten artykuł. Ktoś kto z góry jest uprzedzony do muzyki Yes
          nie powinien oceniać uch płyt, a przy tym się błaźnić. Właśnie sprawdziłem TFTO
          jedna z najlepszych płyt Yes dostała aż 2.2 punkta, a i tak dziwie się że CTTE
          dostało aż 9. Ale to i tak słabo w końcu Franz Ferdinand dostał 9.1. Na forum
          biadolenia, że słaby rok, a tu prosze FFerdinand kasuje najlepsze płyty Yes i to
          już debiutem, ciekawe co będzie jak się rozkręcą.

pzdr

• Gość: kubasa Re: David Bowie - Low IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 23:33
            joseph80 napisał:

> Gość portalu: kubasa napisał(a):
            >
            >
            > > powinienes wybaczyc im niskie oceny co po niektorych plyt Yes smile
            >
            >
            > Daj spokój, widziałem ten artykuł. Ktoś kto z góry jest uprzedzony do muzyki
            Ye
            > s
            > nie powinien oceniać uch płyt, a przy tym się błaźnić. Właśnie sprawdziłem
            TFTO
            > jedna z najlepszych płyt Yes dostała aż 2.2 punkta, a i tak dziwie się że CTTE
            > dostało aż 9. Ale to i tak słabo w końcu Franz Ferdinand dostał 9.1. Na forum
            > biadolenia, że słaby rok, a tu prosze FFerdinand kasuje najlepsze płyty Yes i
            t
            > o
            > już debiutem, ciekawe co będzie jak się rozkręcą.
            >
            >
            > pzdr
            >

No tak jest z tymi ocenami. Franz skasowal tez "Smile" Wilsona a potem byl 20
            pare miejsc nizej w rankingu. Podobnie takie Dungen - swietna plyta, no ale
            wiadomo ze nie lepsza niz The Zombies "Odessey & Oracle"... Duzo tolerancji
            trzeba miec dla takich serwisow smile.
            • an-ka1 Re: David Bowie - Low 29.12.04, 23:38
              Właśnie dlatego chciałam zasugerować, żeby wszyscy zainteresowani sami sobie
              posłuchali płyty Davida B. i wtedy najlepiej zobaczą, jaka jest. Bez porównywań
              czy dostała więcej czy mniej punktów niż ktoś inny, zresztą jak można
              porównywać jedną miarą Bowiego, Yes i Franz Ferdinand. Ludzie.
    • ilhan Re: David Bowie - Low 30.12.04, 00:13
      Też zawsze odnosiłem wrażenie, że "Low" jest wyżej cenione od "Heroes" przez krytykę, choć ta druga chyba bardziej znana być może (ze względu na tytułowy?). Ale ja wolę "Low", zdecydowanie moja ulubiona płyta Bowiego. Geniusz w każdym dźwięku, a utwory od 3 do 8 - ho ho, jeden z najlepszych fragmentów muzyki jakie słyszałem w życiu! Ulubiony utwór: Be My Wife.
    • nemrrod Re: David Bowie - Low 30.12.04, 11:35
      To pierwsza płyta Bowiego jaką poznałem (i to dopiero kilka dni temu). Bo
      przecież "klasykę wypada znać" wink Ulubione utwory, i jednocześnie dwa
      przeciwległe bieguny, między którymi rozpięta jest płyta: "Sound and Vision" i
      "Subterraneans".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka