Dodaj do ulubionych

Wątek wspominkowy

06.01.05, 15:46
Ponieważ jestem w sumie nadal nowy i paru rzeczy nie kumam, a archiwum
FOFFM/FoFSF (dawniej FoFFM/FoFNTB, a jeszcze dawniej FoFFM) jakoś nie sięga
poza rok wstecz, to chciałbym Was (w ramach wyprzedzania Pet Shop Boys)
zachęcić do wspominania tego i owego.

Na pierwszy rzut pytania: skąd wzięła się instytucja guru Forum Muzyka?
dlaczego zanikła? kto był pierwszym guru? a kto ostatnim?
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: Wątek wspominkowy 06.01.05, 16:24
      Teddy byl pierwszy. A ostatni... Juz nie pamietam. Ja bylem jednym z ostatnich. Mowiac
      slowami z kultowego filmu - idea guru przezyla sama siebie....
    • mallina Re: Wątek wspominkowy 06.01.05, 16:27
      to skandal ze nie ma starych watkow!!!!!!!!!!
      nigdy wczesniej na to nie zwrocilam uwagi..
      ale szkoda ich jesli calkiem przepadly..

guru forum muyzka powstal na forum muzyka, tam musisz pogrzebac w archiwum
      wszystkie wesole zabawy sie tam swego czasu odbywalywink))
      ale wiesz znalezli sie tacy ktorym to bardzo mocno przeszkadzalo i przenieslismy
      sie tutaj
      i wlasnie tutaj gadalismy o wszystkim i o niczymsmile)nie denerwujac powaznych
      uczestnikow forum muzykasmile

pierwszym guru byl chyba teddysmile
      • pagaj_75 Re: Wątek wspominkowy 06.01.05, 16:29
        mallina napisała:

> to skandal ze nie ma starych watkow!!!!!!!!!!
        > nigdy wczesniej na to nie zwrocilam uwagi..
        > ale szkoda ich jesli calkiem przepadly..

no te ostatnie które widać fajne som smile chociaż większość dotyczy umawiania się
        na piwo/wódkę. ten zwyczaj (chwalebny) również co nieco podupadł był...
        • mallina GURU - WYBORY 06.01.05, 16:30
          prosze..blyskawicznie znalezione
          czytania troche jestsmile

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=3382184&a=3382184
          Gazeta.pl : Forum : Muzyka
          • pagaj_75 Dzięki! :) [n/t] 06.01.05, 16:38

• h8red Łezka wspomnień się zkręciła :))) [nt] 06.01.05, 16:38

• cze67 Re: GURU - WYBORY 06.01.05, 16:39
            Gdybym nie siedzial w robocie to plakalbym teraz jak ten przyslowowy bobr nad
            rozlanym mlekiem.
            • mallina Re: GURU - WYBORY 06.01.05, 16:46
              kurde,wiedzialam ze wszyscy sie wzruszawink)
              jak go odkopalam tez mi sie sentymentalnie zrobilo!!
              gregkor tak ladnie tam napisalsmile))
        • cze67 Re: Wątek wspominkowy 06.01.05, 16:47
          Swoja droga, czytajac jakis czas temu te nasze owczesne rozmowy, nie dziwie sie
          ludziom, ktorzy nas za nie krytykowali. Powiedzmy sobie szczerze - o muzyce to tam
          czesto nie bylo zbyt wiele...
          • aasiek Re: Wątek wspominkowy 06.01.05, 16:55
            Jeszcze mnie nie było wtedy na forum, żałuję wink))
            • mameluch Re: Wątek wspominkowy 06.01.05, 17:00
              ja bylem, ale obserwowalem wszystkich po cichutkusmile nie da sie ukryc ze bylo to
              zdecydowanie korzystniejsze dla forum i jego uczestnikow niz moj aktywny udzial,
              ale trudno, mam n*****e ze sie przyzwyczailisciewink aha, wydaje mi sie ze
              ostatnim 'gurem' byl Kubasa, ale moge sie mylic.
          • mallina Re: Wątek wspominkowy 07.01.05, 01:42
            ja sie nie zgadzamsmile
            owszem byly watki, ktore nie dotyczyly jakos specjalnie muyki
            ale
            bylo tez wiele watkow muzycznych na calkiem niezlym poziomie..
            byla atmosfera sprzyjajaca rozwojowi FM, gdyby nie rozmowki towarzyskie nie
            byloby chocby pamietnego konkursu muzycznego..
            ja mysle ze wszystko sie swietnie zazebialo, a szlag to trafil, bo tak to jest,
            ze gdy cos idzie za dobrze, to musi znalzc sie ktos kto to rozwali
            za duzo bylo dobrych opinii o FM i znalezli sie "wiecznie niezadowoleni"..
            eee, po co ja to pisze...

(musze popracowac nad tymi wielokropkami, bo to sie kojarzy jednak z n*******wink))
            • cze67 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 10:24
              Ależ kiedyś na FM były dyskusje!:
              O materialnym podejściu do życia na ten przykład:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=4219492&wv.x=1&v=2&s=0
              O pryncypiach:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=4400998&wv.x=1&v=2&s=0
              O wypaleniu twórczymsmile:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=4278699&wv.x=1&v=2&s=0
              O agresji:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=4016340&wv.x=1&v=2&s=0
              O przyszłości:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=4334112&wv.x=1&v=2&s=0
              Dalej nie szukam, bo się rozkleję...
              • ilhan Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 10:33
                Daj spokój, ale żeśmy p...lili wtedy smile
                • cze67 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 10:34
                  To prawda, ale wesoło przynajmniej i fajnie byłosmile
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=5085430&wv.x=1&v=2&s=0
              • pagaj_75 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 10:37
                cze67 napisał:

> Ależ kiedyś na FM były dyskusje!:

A co broni nas przed prowadzeniem takich dyskusji dzisiaj, np. na FOFFM? Właśnie
                takich wątków mi brakuje, szczerze mówiąc.
                • cze67 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 10:40
                  Jeżeli o mnie chodzi to brak takich dyskusji odczuwałem jakiś czas temu (rok,
                  dwa?). Ale mi to minęło. Choć lubię sobie poczytać te stare gadułkismile
                  • ilhan Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 10:53
                    Podobnie jak Cze. Wiesz Pagaj, to wychodziło spontanicznie, samo z siebie, nikt nie myślał "założymy sobie teraz taki wątek, gdzie pogadamy o pierdołach i się pośmiejemy".
                    • cze67 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 10:58
                      Właśnie - to był po prostu spontan. Była zupełnie niezwykła, specyficzna
                      atmosfera, raczej nie do powtórzenia.
                      • pagaj_75 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 10:59
                        cze67 napisał:

> Właśnie - to był po prostu spontan. Była zupełnie niezwykła, specyficzna
                        > atmosfera, raczej nie do powtórzenia.

No wiem wiem. Smutno mi tylko, że się na to nie załapałem uncertain
                        • cze67 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 11:14
                          Watek specjalnie dla ilhana, czyli nie wszyscy wielbiciele Oasis maja równo pod
                          sufitemsmile
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=2876200&wv.x=1&v=2&s=0
                          • cze67 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 11:20
                            Dorzucam jeszcze to:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=3776786&wv.x=1&v=2&s=0
                            • cze67 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 11:27
                              I jeszcze jeden wątek, którego długo szukałem, a w którym wypowiadała się
                              niezwykła osoba, czyli eska71, i który może byc natchnieniem dla jeszcze nie
                              zdecydowanych, czy brac udział w konkursie na piosenkęsmile
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=3715997&wv.x=1&v=2&s=0
                              • cze67 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 11:29
                                No dobra, ostatnia wspominka. Szczególnie symptomatyczne jest zdanie z
                                pierwszego posta (nieodżałowanego kolegi Crotalusa): "Ludziska tu piszą i nawet
                                nie obrażają się nawzajem jak na innych forach.":
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=3550079&wv.x=1&v=2&s=0
                                • mallina Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 12:38
                                  cze67 napisał:

> No dobra, ostatnia wspominka. Szczególnie symptomatyczne jest zdanie z
                                  > pierwszego posta (nieodżałowanego kolegi Crotalusa): "Ludziska tu piszą i nawet
                                  >
                                  > nie obrażają się nawzajem jak na innych forach.":

no to bylo jak nikt jeszcze nie wiedzial chyba o istnieniu nadzieiwink)))
                              • ilhan Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 11:33
                                Przypomniał mi się tekst Miecia i sorry ale nie wezmę udziału w konkursie. Nigdy nie dosięgnę tego absolutu sad
                                • cze67 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 11:36
                                  O kurcze, ale jareckiemu pod górkę zrobiłem... Ilhan, nie załamuj mniesmile W
                                  Tobie, młodym, była moja nadzieja!
                                • mallina Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 12:40
                                  Ilhan, mi czesto wiele tekstow Miecia sie przypomina..(nie majacych nic
                                  wspolnego z konkursem na piosenke)
                                  chocby spontaniczny watek o pierogach
                                  • cze67 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 12:43
                                    Czyli ten:
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=3955183&wv.x=1&v=2&s=0
                                    • cze67 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 12:44
                                      Czyli juz wiadomo, kto zainspirował tegosława do pisania kulinarnych postów...
                                      • cze67 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 15:03
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=2647456&wv.x=1&v=2&s=0
                                        Eeeee, nie mogłem sie powstrzymaćsmile
                                        • cze67 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 15:11
                                          Tu po raz pierwszy spierałem się z Asem o Beatlesów, ech były czasy...
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=1093916&wv.x=1&v=2&s=0
                                          • cze67 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 15:18
                                            No dobra, to już koniec:
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=3369606&wv.x=1&v=2&s=0
                                  • homohedonistus Re: Wątek wspominkowy 29.04.05, 01:10
                                    a mi ciągle staje przed oczyma wątek z humorem i jeden z żartów zamieszczony przez Miecia. Tylko on mógł sobie na coś takiego na Forum Muzyka pozwolić.
                                    • mallina Re: Wątek wspominkowy 29.04.05, 01:13
                                      masz na mysli ten dowcip co wywolal u niektorych oburzenie?
                                      • homohedonistus Re: Wątek wspominkowy 29.04.05, 01:29
                                        oburzenia akurat nie pamiętam. W każdym razie na forum. A ten żart można by podciągnąć pod kategorię kulinarną.
    • h8red A swoją drogą 06.01.05, 18:07
      Mam takie wrażenie, że obecnymi czasy jakoś mniej "stałych=logowanych" osób
      pisuje na Muzyce.
    • humbak Re: Wątek wspominkowy 06.01.05, 18:44
      Dobra, to ja mam pytanie. Ktoś wie o co chodzi Ydoriusowi z tym mogrzewiem? Bo mi się to kojarzy z jednym obecnym forumowiczem.
    • ilhan Re: Wątek wspominkowy 06.01.05, 20:10
      pagaj_75 napisał:

> Na pierwszy rzut pytania: skąd wzięła się instytucja guru Forum Muzyka?
      > dlaczego zanikła? kto był pierwszym guru? a kto ostatnim?

Wg mnie taka była kolejność: Teddy - Miecio - Madee - Munky - Pizmak - Jasiek - As - Nikka - Vulture - ja, hehe - Cze - a potem nie pamiętam. Ostatni był chyba Kubasa.
      • ilhan Re: Wątek wspominkowy 06.01.05, 20:11
        ilhan napisał:

> Munky - Pizmak

Tu pomiędzy mi jakiś guru umknął, konkretnie Janek Zero chyba.
        • mallina Re: Wątek wspominkowy 06.01.05, 20:22
          i gregkor chyba tez byl?

a kazdy guru rzadzil okolo miesiacasmile
          • cze67 Re: Wątek wspominkowy 06.01.05, 21:06
            O guru można sobie poczytać na FoFFM wrzucając słowo guru w "szukaj na
            stronie". Ja znalazłem np. coś takiego:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13380&w=7283256&v=2&s=0
            Bardzo lubiłem, kiedy guru był vulture. Nieźle się uśmiałem przy tych jego
            przysłowiach...
            • kwiat_paproci Re: Wątek wspominkowy 06.01.05, 22:05
              instytucja guru, to było cos big_grin

Ja wtedy istniałam na forum tylko duchem, a nie słowem, bo mnie by i tak nikt
              nie wybrał na guru wink Szkoda, że części osb z tej "epoki" już nie ma na
              forum...
    • as2112 Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 18:00
      A ja wyłamię się trochę z wszechobecnych tutaj zachwytów i przyznam, że wątki
      prywatne na forum Muzyka zawsze uważałem za niepotrzebne i irytujące. Prawie
      nigdy nie brałem też w nich udziału, z nielicznymi wyjątkami. Uważam, że
      właśnie ta prywata była jedną z przyczyn (choć nie najważniejszą), że to forum
      upadło na dużo niższy poziom. Dyskusje merytoryczne zaś zawsze ceniłem sobie
      wysoko, ale nawet w nich zdarzały się całe "ciągi" postów w których dwie osoby
      dyskutowały tylko ze sobą na tematy zupełnie nie związane z muzyką (łatwo to
      było zaoobserwować śledząc strukturę postów w wątku).
      I dlatego dobrze że powstało FoFFM, no ale to forum też z czasem przekształciło
      się w coś, czego nie do końca potrafię zrozumieć - ale o tym była już mowa w
      innym wątku, i chyba trochę mi się tam dostało z tego co pamiętam.
      • mallina Re: Wątek wspominkowy 28.04.05, 21:51
        a ja lubie jak choc troche spontanicznie jest..
        zauwaz, ze te naprawde merytoryczne watki na F.Muzyka az tak mocno nie "skrecaly"..
        lepsze sa takie lekkie zbaczania z tematu niz wpisy strofujace
      • homohedonistus Re: Wątek wspominkowy 29.04.05, 01:06
        Uważam że te prywatne wątki miały jakiś wpływ na to co się potem z forum stało, ale nie da się ukryć, że mimo nich (a może też i właśnie dzięki nim) Forum Muzyka przeżywało wtedy swoje najlepsze chwile. W tym czasie na FM na każde 10 osób gotowych także do merytorycznych rozmów przypadał jeden "frustrat", a teraz jakby proporcje trochę się odwróciły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka