Dodaj do ulubionych

Wstydze sie ze sluchalem PSB

12.01.05, 11:47
Witajcie
Niestety w dzisiejszych czasach sluchanie PSB to wstyd! porownywalny do
sluchania modern talking. Kiedys bardzo lubilem PSB, niestety gdy
dowiedzialem sie, ze jeden z nich to "gej" musialem wyzbyc sie plyt, osiedle
az smialo sie ze mnie. Dzis jestem szczesliwy ze ich nie slucham, (zreszta po
albumie behaviour zepsuli sie strasznie)Podziwiam was, ze mozecie jeszcze
tego sluchac ilez mozna sluchac tych samych utworow (bo nowe sa nie do
przyjecia) MNysle ze czas zapomniec o PSB zwlaszcza, ze w dzisiejszych
czasach mamy wiele innych fajnych kapel na rynku muzycznym i nie musimy
sluchac takiej tandety (niestety)
Obserwuj wątek
    • jack.psb Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 12.01.05, 12:20
      Co ma wspólnego muzyka z preferencjami seksualnymi???Paweł9931 albo słuchasz
      muzyki,albo jak trzesczy łóżko w sypialni muzyków!!!Musisz sie zdecydować! wink)
      Ze mnie nikt sie nie śmieje,a wszczycy wiedzą,że jestem maniakiem PSB
      [aha,oczywiście jestem hetero 100% smile].Ba,nawet przekonałem kilka osób do tej
      muzyki.Słucham też innej muzyki : power metal,heavy
      metal,synthpop,alternative,rock.PSB w niczym mi nie przeszkadza!!!Są
      profesjonalistami w swoim gatunku muzyki!Należy słuchac to co Ci sie podoba,a
      nie ulegac modzie,czy kąśliwym komentarzom!!!Zasada jest prosta lubisz PSB-
      słuchaj,nie lubisz-nie słuchaj! wink) PSB po Behaviour faktycznie trochę zmienili
      brzmienie...ale nie jest tak źle!!! Pozdrawiam!
    • balshoy Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 12.01.05, 12:23
      wstydz się raczej swojej głupoty...musiałeś się wyzbyć ich płyt, bo okazało się
      że jeden to gej?!( zresztą obaj są gejami)..żenada, facet co ty piszesz..?w
      jakiej zabitymi dechami wiosce mieszkasz? Daruj sobie takie wpisy w tym
      miejscu,bo nawet w połowie nie znasz ich twórczości..słuchanie tych samych
      utworów...koleś te piosenki należą do uznanych i lubianych i nie zmienisz
      tego...wiesz w ogóle ,że muza jest wtórna, co by nie powiedzieć..ciekawe czego
      ty trendy takiego słuchasz? i jak długo będziesz tego słuchał? bo może twój
      idol jest kimś ciekawszym niż homoseksualialista...np. pedofilem, co nynuś?
      • pawel9931 Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 12.01.05, 12:43
        Wyzbylem sie plyt gdyz mialem juz dosc ciaglego smiechu kumpli i kumpeli ktorzy
        do mnie przychodzili i na polce wiedzieli ich plyty, na scianach plakaty. U
        ciebie moze nikt tak nie reaguje, niestety u mnie jest inaczej. Najprosciej
        jest kogos obrazic nie wiedzac jaka mentalnosc panuje na danym osiedlu. Tu
        tylko jest Hip hop i nic wiecej a jeszcze jak sluchasz muzyki tworzonej przez
        osoby innej orjentacji sexualnej to masz przerabane.
        Nie chce dalej mi sie pisac bo i nie ma to sensu.
        • krikra ciemnogród albo słaba psychika, jedno z dwojga 12.01.05, 17:43
          pawel9931 napisał:

> U ciebie moze nikt tak nie reaguje, niestety u mnie jest inaczej. Najprosciej
          > jest kogos obrazic nie wiedzac jaka mentalnosc panuje na danym osiedlu. Tu
          > tylko jest Hip hop i nic wiecej a jeszcze jak sluchasz muzyki tworzonej przez
          > osoby innej orjentacji sexualnej to masz przerabane.

Twoja wypowiedź dostarczyłą mi niezłej uciechy, Pawle. Pozwolisz, że się trochę
          poznęcam nad nią wink
          Jesteś jeszcze po prostu niedojrzały, skoro aż tak zależy Ci na opinii innych,
          że pozwalasz, aby to oni decydowali o Twoich gustach muzycznych czy innych. Ja
          już dawno temu doszłam do wniosku, że oglądanie się na trendy jest po prostu
          śmieszne. Po jaką cholerę mam słuchać czegoś TYLKO DLATEGO, że większośc ludzi
          tego słucha i męczyć się, bo tego nie cierpię? Gdzie tu sens, gdzie logika?
          Po to jest tyle zespołow, artystów, muzyków, stylów muzycznych, żeby każdy
          sobie wybrał coś, co mu pasuje.
          To jedna sprawa. Druga to Twój problem z homoseksualistami. W sumie Twoja
          wypowiedź mnie jakoś specjalnie nie zaskoczyła, jesteś typowym aż do bólu
          przedstawicielem ciemnogrodu polskiego. Albo nie masz dość siły, by się
          przeciwstawić zacofanym poglądom. W takim przypadku nie ma sensu z Tobą
          polemizować ani sensownie dyskutować, no bo czy możesz mi łaskawie wytłumaczyć,
          jakiż to wpływ na poziom tworzonej muzyki (w tym akurat przypadku) ma bycie
          gejem? To jakoś negatywnie oddziaływuje czy co? Może to jakieś promieniowanie?
          Czy tak samo istotne dla muzyki są inne cechy artysty? Na przykład kształt
          głowy? A może kolor noszonego t-shirta? Weź mnie nie rozśmieszaj... smile)
          W gruncie rzeczy nie wiem do końca, czy naprawdę WSTYDZISZ się słuchać czegoś
          innego, niż ludzie na Twoim osiedlu, czy po prostu BOISZ się słuchać czego
          innego? To jest pewna różnica. Efekt w twoim przypadku jest jednak jeden -
          wywaliłeś PSBe płytki i już jesteś diabelnie szczęśliwy. Wiesz, nie umiesz
          korzystać z wolności - no tak, bo możliwośc posiadania własnych przekonań to
          właśnie wolność, a Ty się tak beztrosko ich pozbyłeś. Przekonań się broni, a
          nie podąża bezmyślnie za stadem. I co, nadal jesteś taki zadowolony? Że dałeś
          sobie wcisnąć hip-hop dla świętego spokoju? Teraz próbujesz sam sobie wmówić,
          że słuchanie PSB to wstyd i że naprawdę jesteś szczęsliwy, że się ich pozbyłeś.
          Akurat! Zresztą, jak chcesz, to się tak dalej oszukuj, pozwalaj sobie nadal
          narzucać opinie innych, zobaczymy, jak dobrze na tym wyjdziesz...

W sumie w przeciwieństwie do kolegów z forum nawet mi Cię szkoda. Taki jesteś
          biedny, stłamszony psychicznie, pogubiony... wink)
          • verybilingual wstydze się.... 18.04.05, 15:11
            Nie nie wstydze się PSB . Wstydze się mojego imiennika. Honor pawłów mocno
            nadszarpnięty
      • pawel9931 Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 12.01.05, 12:47
        aha nie znam ich zycia prywatnego, bo i mnie to nie interesuje, nie interesuje
        mnie zycie prywatne innych artystow, interesuje mnie tylko muzyka a zycie
        innych jest ich zyciem.
        • balshoy Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 12.01.05, 19:09
          chciałem zaryzykować stwierdzenie,że pewnie słuchasz hip-hopu..blokowisko..no
          tak, to ile masz latek, z 17? Wiesz ja wlazłem w wiek Chrystusowy, też
          wychowałem się na blokowisku, ale nikt nigdy ze mnie się nie śmiał, że słucham
          psb; bywam na zlotach depeszy i zawsze deklaruję w pierwszej kolejności
          umiłowanie do psb i też jakoś obyło się bez chichotów, nkt mnie nie wytykał
          palcem. Trafiłem na techno impre - szalał djDrwalDrągal ( gdybyś był z 3miasta,
          to byś wiedział to uznany dj, swego czasu prowadził kultowe audycje w
          nieistniejącym radio arnet) i puszczał psb; do tego prezentował smaczki w stylu
          kawłek Laibach z tłem żywcem skopiowanym z being boring- to znaczy odnajdywał
          i prezentował to, jak inni artyści inspirują się psb; chłopie czego się
          wstydzić? Uwolnij umysł, bądż sobą...
          • pawel9931 Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 12.01.05, 23:11
            witajcie znowu

Zaczne od tego, iz mam na osiedlu ksywke PECIK! normalnie żenada!, ciekawe czy
            któreś z was chciało by mieć taką ksywke majac 16 - 18 lat? teraz to mi zwisa
            ale dla chlopaka dojrzewajacego to jest koszmar.
            Fakt w wieku tym raczej psychika ludzka nie jest na tyle mocna by z tym
            wszystkim wygrac, pewnie te drwiny i szykany spowodowaly obumarcie milosci do
            PSB. Co do Hip Hopu to nie jestem fanem, preferuje cięższa muze.
            • krikra po co? 12.01.05, 23:38
              pawel9931 napisał:

teraz to mi zwisa
              > ale dla chlopaka dojrzewajacego to jest koszmar.
              > Fakt w wieku tym raczej psychika ludzka nie jest na tyle mocna by z tym
              > wszystkim wygrac, pewnie te drwiny i szykany spowodowaly obumarcie milosci do
              > PSB.

No dobra, niech Ci będzie. Powiedzmy, że jest to jakieś wytłumaczenie. Ale
              czego właściwie od nas oczekujesz? W jakim celu napisałeś tego posta? Mamy Cię
              pogłaskać po główce czy jak? Nie jesteśmy grupą wsparcia zmaltretowanych ex-
              fanów ani psychologami, tylko fanami PSB, którzy absolutnie się nie wstydzą
              swojego zespołu - nie wiem zresztą, jak to w ogóle możliwe... ja jestem wręcz
              dumna z chłopaków, że tak świetnie sobie radzą i nadal tworzą świetną muzę.
              Przypuszczam, że reszta forumowiczów zgadza sie ze mną...? big_grin
              • j.wojak Re: po co? 14.01.05, 13:24
                krikra napisała:

> Przypuszczam, że reszta forumowiczów zgadza sie ze mną...? big_grin

TAK ! Ja się zgadzam w 100 %
      • diesel46 Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 13.01.05, 09:45
        >crying zresztą obaj są gejami)..

ooo?? A skąd to info? Chris się gdzies wypowiedział?
        • balshoy Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 13.01.05, 11:44
          tzw. tajemnica poliszynela..nie udawajmy Greka...skoro Alternative była
          poświęconatemu zmarłemu przyjacielowi, facetowi z którym Chris mieszkał parę
          lat...potem nowe wersy w Paninaro'95...zawsze była taka taktyka psb "nie
          afiszujemy się z tym, to nasza prywatna sprawa",no i Chris faktycznie nigdy o
          tym otwarcie nie powiedział...
          ps. do tego co pisze udręczony Paweł..a mnie nazywali PAJACEM- zawsze lubiłem
          głupeczkować, ale uważam też ,że po prostu mam poczucie humoru; wołali za mną
          NAWAŁKA i KENSY ( to nazwiska znanych piłkarzy a moich imienników czyli Adamów)
          bo dobrze grałem w piłkę;a nazywali mnie także...depesz,bo wiedzieli że słucham
          dm, choć ja zawsze swoje, że po pierwsze psb!PECIK no to luzik...
          W ogóle to powiedz swoim "kolegom" że fani psb tworzą tajną loże masońską i
          wiekszość z nich należy do cyklistów, także jakby co, to nasza sprawka...
          • anthares_psb Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 16.01.05, 16:35
            balshoy napisał:

> W ogóle to powiedz swoim "kolegom" że fani psb tworzą tajną loże masońską i
            > wiekszość z nich należy do cyklistów, także jakby co, to nasza sprawka...

I cyklinistów Adamie, którzy w chwilach wolnych cyklinują sobie podłogi smile.

Wracając do głównego wątku.
            Znałem kiedyś parę osób, którzy słuchali ciężkiego grania, aby pokazać
            środowisku, jacy są męscy, twardzi, a to nie na tym rzecz polega. Poza tym
            niektórzy mają różne problemy ze sobą i wypominają innym, że słuchają Pet Shop
            Boys. Ich problem, ich sprawa.
        • krikra Chris 13.01.05, 13:51
          > ooo?? A skąd to info? Chris się gdzies wypowiedział?

Z tego co pamiętam, oświadczył, że nie będzie się wypowiadał na ten temat, bo
          nie uważa tej kwestii za istotną, czy coś w tym stylu...
          I problem z głowy.. wink)
    • rafi.raf Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 13.01.05, 20:32
      Ja w odroznieniu od innych osob na forum bardzo sie ciesze, ze ten watek zostal poruszony!
      zgadzam sie ze wszystkimi fanami, ktorzy sie tu wypowiedzieli. a mojmessage do pawel9931: sluchaj dalej kumpli. nie krepuj sie. nie ucz sie. nie wybieraj sam dziewczyny, bo po co? jedz to co tobie mowia zebys jadl i pij z nimi piwo, ktore im kupisz siedzac pod blokiem smile) - sorki za zlosliwosci, ale ty tez sie nie ociagales.

a teraz serio: ja tez mialem zabawne ksywki i sie nie przejmowalem. jakos dzialajac "po swojemu", moge stwierdzic, ze jestem szczesliwy ze swojego zycia. a ty?

pozdrawiam!
      badz soba. niekoniecznie fanem psb. badz tylko soba!
    • diesel46 Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 18.01.05, 16:23

> Niestety w dzisiejszych czasach sluchanie PSB to wstyd!

Eee tam.
      Trzeba byc twardym czy też asertywnym. To trudna sztuka. Ja też czasem ulegam
      presji otoczenia ale w innych sprawach. W moim środowisku jestem postrzegany
      jako indywidualista. Nie przeszkadza mi to bo się z tą opinią zgadzam smile

Kiedyś mój kolega mnie skwitował (po tym jak go katowałem różnymi utworkami
      dając mu do posłuchania na walkmanie) Powiedział "Andrzej słucha wszystkiego co
      dziwne" spodobał mi się ten tekst smile

Andrzo
      • krikra "dziwne" rzeczy ;) 18.01.05, 18:35
        diesel46 napisał:

> "Andrzej słucha wszystkiego co
        > dziwne" spodobał mi się ten tekst smile

Tekst fajny, a dziwne rzeczy są najlepsze, wiadomo wink)

Jeszcze do tematu: zależy, jak postrzega się dane zjawisko - ja np. mogłabym (co
        nie znaczy, że tak uważamwink stwierdzić, że to obciach słuchać polskiego hip-hopu
        czy oglądać opery mydlane w tv, amerykańskie filmy akcji, chodzenie w dresie i
        tak dalej. Co z tego, skoro inni ludzie mogą wcale nie podzielać mojego zdania.
        Postrzeganie czegoś jako obciachowe jest więc w istocie subiektywne. A skoro
        tak, to ja nie mam zamiaru się przejmować tym, co ktoś tam sobie o mnie pomyśli. big_grin
    • zdanka1 Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 21.01.05, 21:05
      Cholera, ciekawe co by ci zrobili , jakbys powiedział, że czytasz Wilde`a i
      Geneta, a słuchasz wszystkiego - od Mahlera po Nine Inch Nails...Chyba by cię
      zabili, czy co?
      Wiesz, czasami warto mieć innych w dupiesmile))) Boże, ilu ja bym książek nie
      przeczytała, gdybym polegała na opini innychsmile))))
      A co do nowych kapel-----------> goście słuchający Presley`a to chyba powinni
      się żywcem zakopać ze wstydu,bo ten facet dawno nie żyje...
    • wielkafankapetshopboys Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 25.02.05, 21:24
      nie chce nikogo obrażać, ale ja jestem dumna, że słucham p.s.b. cała szkoła
      uważa mnie za wariatke, ale ja to mam w d***e i nie przejmuję się gadaniem
      wrednych matołów. ja za wstyd uważam słuchanie np. polskiego hiphopu, gdzie co
      drugie słowo to przekleństwo, a piosenki i teksty są tak głupie, że mózg staje
      pozdrawiam,
      asia
    • kocbor Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 13.03.05, 13:39
      ja niewidze w tym nic zdrożnego.Może musisz na siłe słuchac tego co jest w
      danej chwili na topie bo inaczej cie wysmieją.A co ma do tego to że sa gejami?
      chyba nielubiłes ich za wygląd zewnętrzny tylko za muzykę.A poza tym teraz
      większość przyznaje się to odmiennych orientacji niektórzy nawet do czegoś
      gorszego niż homosexualizm.Pewnie teraz słuchasz hip hiopu i swiata poza nim
      nie widzisz.
      • krikra Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 13.03.05, 23:50
        kocbor napisał:

> A poza tym teraz
        > większość przyznaje się to odmiennych orientacji niektórzy nawet do czegoś
        > gorszego niż homosexualizm.Pewnie teraz słuchasz hip hiopu i swiata poza nim
        > nie widzisz.

Hip-hop przeważnie zionie na kilometr homofobią, więc faktycznie - jedno z
        dwojga, albo się słucha h-h albo PSB (ewentualnie można tego i tego, i dostać
        schizofrenii tongue_out). Te pojęcia się wykluczają. Tak pewnie myślał pawel9931, kiedy
        zakładał ten temat.. wink
        • diesel46 Re: PSB i hip hop 14.03.05, 02:40
          krikra napisała:

> albo się słucha h-h albo PSB (ewentualnie można tego i tego, i dostać
          > schizofrenii tongue_out). Te pojęcia się wykluczają.

Z tego co wiem chłopaki przyjeli nazwę Pet Shop Boys właśnie dlatego
          iż w ich mniemaniu brzmiała ona hip hopowo i była trendy wink Ja bardzo lubie hip
          hop z tamtego okresu. Grandmaster Flash itp. old skul to zupełnie co innego niż
          dzisiejszy skomercjalizowany hip hop.

Pozdr.
          Andrzo
    • verybilingual Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 15.04.05, 21:34
      Nie podoba mi się że tak myślisz. Pet Shop Boys jest wspaniałym zespołem.
      Niewiem ile masz lat, ale ja mam 13 lat i pomyśl że jestem otoczony
      środowiskiem hiphopowym. Faktycznie niektórzy się śmieją, ale to mi
      nieprzeskadza. Myśle że powinieneś jeszcze raz spróbować przygody z PSB. I nie
      mów że płyty po Behaviour są słabe. Dla mnie są właśnie lepsze niż z lat 80,
      szczególnie Very i Bilingual.
      • eliks Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 18.04.05, 15:17
        to przykre slyszec ze w szkolach panuje tak niska tolerancja na tak wydawaloby
        sie jednoczacy ludzi temat jak muzyka, no ale to juz pewnie w naturze ludzkiej
        lezy zeby byc nieufnym wobec tych "odludkow" co to sluchaja czegos innego niz
        wszyscy, tzn. probuja byc inni, miec wlasne, wypracowane zdanie i ja.

siegam pamiecia do mojej podstawowki, i szczerze sie przyznam ze nie
        przypominam sobie zeby jakis zespol (a raczej jego fani) byl wowczas jakos
        bardzo pietnowany. oczywiscie byl wtedy Depeche Mode, ale nienawisc do tej
        kapeli (przeciwstawna do slepej milosci) wywodzil sie z czegos innego.

nie, wiem! byla taka kapela: New Kids On The Block! czy ktos z dzisiejszych
        nastolatkow pamieta ta ekipe?smile)
        • krikra Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 19.04.05, 14:36
          eliks napisał:

> siegam pamiecia do mojej podstawowki, i szczerze sie przyznam ze nie
          > przypominam sobie zeby jakis zespol (a raczej jego fani) byl wowczas jakos
          > bardzo pietnowany.

Za "moich czasów" szkolnych też tego nie było. Pewnie, że nie była to jakaś
          sielanka, zawsze były jakieś zatargi, ale o dziwo, nigdy nie z powodu muzyki. W
          mojej klasie był niezły przekrój słuchanych gatunków i zespołów, i nikt na
          nikogo nie bluzgał z tego powodu. Jedni słuchali muzy dyskotekowej, inni metalu,
          jeszcze inni popu... i nie skakaliśmy sobie do oczu z takich błahych powodów tongue_out

> New Kids On The Block! czy ktos z dzisiejszych
          > nastolatkow pamieta ta ekipe?smile)

Pamiętam..wink nie słuchałam nigdy boysbandów, zresztą u mnie w klasie to też nie
          był zbyt popularny zespól. Więc kojarzę ich tak raczej z tv czy radia.
          • eliks Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 19.04.05, 15:11
            nie bez powodu wymienilem NKOTB - dzieki takim "cudownym" pismom jak Bravo czy
            Popcorn (mowie o wczesnych latach 90tych) wiele zespolow zostalo zdegradowanych
            do poziomu boysbandu, np. DM czy PSB, poniewaz powyzsze pisma nie dostrzegaly
            roznicy pomiedzy nimi, i jednako promowaly wszystkie trzy jako bandy
            supermlodziezowe i supercool.
            tym bardziej dziwie sie dzisiejszej mlodziezy podstawowkowo/gimnazjalnej, ze w
            ogole kojarzy PSB, a ze jest w stanie z tym zespolem sympatyzowac, to juz w
            ogole odlot w kosmos. widac hiphopolo nie zdolalo jeszcze wyzrec calej
            mlodziezy otwartych glow dusz i serc na rozne kwestie, w tym odmienne trendy
            muzyczne, co sie bardzo chwali
            • wielkafankapetshopboys Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 20.04.05, 13:17
              to że poznałam PSB zawdzięczam mojej mamie, która z 5 lat temu pokazała mi
              teledysk IDKWYWBICGIA. potem o reszte już sama zadbałam, pomógł mi troche wujek
              ( nie żeby lubiał jakoś szczególnie PSB, zawsze wszystkim m ówi że dlatego mam
              w gg asia_psb, bo robie w Polskich Składach Budowlanych, ale przynajmniej mnie
              nie dobija, że to wiocha). no, ale odnalazłam sie w tej muzyce, jestem
              zadowolona i jest okejsmile
              bo hiphopem już żyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyygam na 10000 kilometrów, nie chce tu
              nikogo obrażać, ale taka jest prawda.
            • krikra Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 20.04.05, 13:23
              eliks napisał:

> dzieki takim "cudownym" pismom jak Bravo czy
              > Popcorn (mowie o wczesnych latach 90tych) wiele zespolow zostalo zdegradowanych
              > do poziomu boysbandu, np. DM czy PSB, poniewaz powyzsze pisma nie dostrzegaly
              > roznicy pomiedzy nimi, i jednako promowaly wszystkie trzy jako bandy
              > supermlodziezowe i supercool.

Ejże, nie sądzę, by Bravo czy Popcorn promowało PSB jako boysband! smile))) Skąd Ci
              to Eliks, przyszło do głowy? smile No i też nie przypominam sobie, by ktokolwiek,
              gdziekolwiek użył nazwy 'cool' w stosunku do PSB. Przeciez oni sami mówili, że
              własnie nigdy nie chcieli tacy być big_grin
              • eliks Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 20.04.05, 16:15
                krikra napisała:

> Ejże, nie sądzę, by Bravo czy Popcorn promowało PSB jako boysband! smile)))

jako boysband nie, ale owe pisma, przynajmniej za moich czasow stawialy PSB
                obok NKOTB, Roxette, Madonny, Eltona Johna, wspominango East17, Sandry, Kylie,
                A-ha, no i DM, jako jednej i tej samej bajki. to wszystko pop, oczywiscie, ale
                pop to duzy worek, przez co te wszystkie gwiazdy ktore zniknely w latach 90tych
                a ostatnio popowracaly maja przesrane, bo graja dla mlodziezy 2x-3x letniej,
                podczas gdy nastolatki maja ich za jakas relikwie, jezeli w ogole za cokolwiek
                ich maja...smile)
                • diesel46 Re: Bravo,Popcorn i inne shity 22.04.05, 08:05
                  > > Ejże, nie sądzę, by Bravo czy Popcorn promowało PSB jako boysband! smile)))
                  >
                  > jako boysband nie, ale owe pisma, przynajmniej za moich czasow stawialy PSB
                  > obok NKOTB, Roxette, Madonny, Eltona Johna, wspominango East17, Sandry, Kylie,
                  > A-ha, no i DM, jako jednej i tej samej bajki. to wszystko pop,

Takie to juz sa te pisemka. Pamietam jak kiedyś robiłem porządki i dałem stos
                  Brav i Popcornów z moich nastoletnich czasów moim młodszym siostrom. Przejrzały
                  i swierdziły, że mogę to powyrzucać bo nikogo z opisywanych tam nie znają.
                  I rzeczywiście jak czasem sobie przejrzę te gazetki to widzę ze nie ma w nich
                  miejsca na innych "artystów" niż promowanych nachalnie w danym okresie. Być może
                  mi sie wydaje ale wg mnie od połowy lat 90 poziom tych pism spadł do bruku.
                  Robią wodę z mózgu naszej młodzieży.

--
                  Andrzo
                  • eliks Re: Bravo,Popcorn i inne shity 22.04.05, 09:18
                    diesel46 napisał:

> Być może mi sie wydaje ale wg mnie od połowy lat 90 poziom tych pism spadł
                    do bruku. Robią wodę z mózgu naszej młodzieży.

chyba zawsze robily, tylko mysmy wtedy tego nie zauwazali. sam zbieralem
                    popcorn, nawet ten po niemiecku, zanim jeszcze polska wersja sie ukazala na
                    rynku.
                    jak te pisma wygladaja dzis - nie mam pojecia. wiem tylko ze istnieje Bravo
                    HipHop, co powinno rozumiec sie samo przez sie
    • rozkwit1 Re: Wstydze sie ze sluchalem PSB 24.04.05, 18:12
      Unikam ludzi którzy zmieniają zdanie,gdy zawieje lekki wiatr...Nie zasługujesz na
      zaufanie,choć rzeczywiście zgadzam się że kilka ostatnich płyt jest nieudanych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka