Dodaj do ulubionych

***********Jak przekonać do BUTELKI ????**********

28.03.04, 01:08
Moja 9 miesięczna córeczka nie chce nic jeść poza piersią, odrobinką danonków
i kaszki.
Czy możecie podzielić się swoimi sposobami jak przekonać takiego upartego
niejadka jakim jest moja Basieńka do butelki.
Pozdrawiam
Zuza
Ps.Za każdą radę z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • monika291 Re: ***********Jak przekonać do BUTELKI ????***** 31.03.04, 21:59
      Przykro mi ale muszę przyznać ,że osłabiają mnie pytania tego typu .Ponieważ są
      dzieci które nie tolerują butelki a raczej smoczka ,ale jak się trenuje od
      początku to są rezultaty,.Moja dzidzia też nie chciała butli ale trenowałyśmy
      codziennie i udało się ok 5 miesiąca zaczeła ,mając 6 m-cy sama sobie trzymała
      flaszke ,ale ja trenowałam codziennie od trzeciego tygodnia życia i
      wypróbowałyśmy wszystkie smoczki (najlepiej jej pasują zwykłe kałczukowe,tych
      aventy,nuk,canpol przypominających sutek nie chciała tknąć) .Najprawdopodobniej
      za jakiś czs będziesz Miała problem z odstawieniem bo 9,10 czy 12 m-cy to są
      już mądre dzieci ,i znowu Będziesz mocno zdiwiona i zakłopotana?????
      Pozdrawiam Monika
      P.S.Przepraszam za delikatną szczerość,
      • zuza666 ******Basia już je uff***** 04.04.04, 17:30
        Musze się pochwalić ze nie mamy już problemu butelkowego.Znalazłyśmy wyjście
        którym okazał się zwykły kubeczek.
        Je zupki ,kaszki, musy powoli wkraczam z drugim daniem nie są to zawrotne
        ilości ale liczy się fakt ze zaczęła jeść .
        A co do trenowania - od kiedy ukończyła 6 miesiąc życia mozolnie podawałam jej
        butelkę kilka razy dziennie, gotowałam zupki i dalej nic niejadka.
        Teraz wiem ze moja córeczka musiała "DOROSNĄĆ" do innego jedzenia niż pokarm
        mamy, ale lepiej późno niż wcale .Najważniejsze jest to ze wygrałyśmy te
        walkę!!!.
        Drogie mamy niejadkow głowy do góry - wasze Maluszki napewno zaczną jeść.
        Pozdrawiam
        Zuzanna
        • justysia25 Re: ******Basia już je uff***** 07.04.04, 16:47
          Moje dzieci np. od 6 m-ca jedno i od 7 drugie jadły wszystko łyzeczką. Nie
          chciały pic z butli i koniec.
          Pozdrawiam
          Justyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka