Gość: Xtender Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.image.ru / *.image.ru 26.05.02, 16:42 Ja mam tylko 10cd z czego 6 z stadionu a reszta to orginaly, a reszta utworow na mp3 w laptopie i przenosnym odtwarzaczu. Ale kiedys... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 26.05.02, 17:16 Ja kupuje płyty na stadionie, bo niemoralne jest nie to, ze popiera sie piractwo, ale niemoralne sa ceny oryginałów. Gdyby artysta dostawal z tego faktycznie cos konkretnego w postaci tantiemów, to zrozumialabym, ze czynie zle, ale tantiemy to grosze procentowo do ceny płyty. Kiedys wysle Kazikowi tantiemy od moich pirackich płyt przekazem ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: altair Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 26.05.02, 17:51 U mnie sprawa wygląda mniej więcej tak: -wszystkie płytki z oprogramowaniem są pirackie -mam kilkadziesiąt muzycznych, oryginalnych... -...ale od kiedy mam stałe łącze i nagrywarkę nie kupiłem ani jednej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.intertele.pl 26.05.02, 18:11 Wszystkie plytki jakie posiadam sa z nielegalnego zrodla, poniewaz na orginaly malo kogo stac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.pl / 10.2.0.* 26.05.02, 21:52 ja tylko jedna posiadam poniewaz moj brat ma sklep i co tydzien moge sobie wziasc jedna > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.dwi.uw.edu.pl 28.05.02, 12:20 chetnie sie wymienie filmami divx, muzyka, grami - poprosze o spis na divxm@poczta.onet.pl - wymiana osobista w wawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bizonek Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 00:34 Jeśli chodzi o piraty to u mnie sprawa ma się następująco: Odnośnie muzyki - większosć płyt orginalnych ale nie mam ich dużo + kilka gb z mp3 z netu na dysku twardym. Odnośnie oprogramowania - jakieś 95% piratów (kilkaset płyt) Do tego trzeba by dożucić jeszcze 200 płytek z filmami w formacie divx. Wsumie mam tego piractwa całkiem sporo ale nie stać mnie na kupowanie orginałów. Czasem kupie jak bardzo mnie coś interesuje ale to żadkość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portwein Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 01:21 Mam tylko oryginalne płyty z muzyką. Używam także legalnego softu, wyłącznie. Aha, i mam jeszcze półmetrowego penisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: 217.96.21.* 27.05.02, 02:01 Przede wszystkim ustalmy,kto tu jest piratem?!80zł.za nową płytę?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: 217.96.21.* 27.05.02, 02:04 A propos, "piratów" w domu mam około 500. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.dwi.uw.edu.pl 28.05.02, 12:18 chetnie sie wymienie filmami divx, muzyka, grami - poprosze o spis na divxm@poczta.onet.pl - wymiana osobista w wawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corteez Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.junisoftex.pl / 212.106.133.* 27.05.02, 09:04 jeśli chodzi o gry to 100% jeśli chodzi o muzykę 80% cóż dać za CD 50 zł a 3 zł to jest róznica. Ok. jak będę zarabiał jak człowiek a nie dostawał jałmużnę to nie bede dawał zarabiać złodziejom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.dwi.uw.edu.pl 28.05.02, 12:17 chetnie sie wymienie filmami divx, muzyka, grami - poprosze o spis na divxm@poczta.onet.pl - wymiana osobista w wawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alb Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 09:21 Prawie cała moja muzyka to mp3 z sieci. Gdyby np legalna płyta u Nas kosztowała powiedzmy 5 zł (wtedy proporcje z Zachodem byłyby zachowane) to sądze. że słowo piractwo było by znane tylko z Ukrainy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.solutions.net.pl / *.solutions.net.pl 27.05.02, 10:43 1 (słownie - jedną), którą dostałam w prezencie. Ale niedługo będzie chyba druga - z racji niemożności kupienia w jakimkolwiek sklepie. A może ktoś widział płytę Pata Metheniego "The falcon and the snowman"?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 11:47 Mam klika tysięcy płyt w domu. Obecnie połowa to płyty pirackie. Orginalne kupuję wtedy kiedy wiem ze nie ma na płycie chłamu muzycznego. Gdyby płyty kosztowały do 40 pln kupowałbym wyłącznie orginały. Zachłanność branży muzycznej jest olbrzymia, i dlatego nie mam skrupułów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZB Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.wbk.com.pl 27.05.02, 11:53 nie mam wcale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miron Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: 217.98.110.* 27.05.02, 12:51 ma tylko oryginalne wydawnictwa. ludzie, jak można mieć (bo chyba nie słuchać) 500, czy 1000 płyt? Ja słucham przede wszytkim springsteen'a i dire straits. Nigdy nie przyszło mi do głowy, aby kupować piraty, zreszsztą nawet nie wiem gdzie się tym handluje (w poznaniu). Dostałem kiedyś dire straits z bułgarii i od razu wylądował w koszu, ani jakość, ani okładka itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: WAWPRX* / *.nestle.pl 27.05.02, 15:37 Gość portalu: miron napisał(a): > ma tylko oryginalne wydawnictwa. ludzie, jak można mieć (bo chyba nie słuchać) > 500, czy 1000 płyt? Ja słucham przede wszytkim springsteen'a i dire straits. > Nigdy nie przyszło mi do głowy, aby kupować piraty, zreszsztą nawet nie wiem > gdzie się tym handluje (w poznaniu). Dostałem kiedyś dire straits z bułgarii i > od razu wylądował w koszu, ani jakość, ani okładka itd. Cos taki niezorientowany - na tzw. "Bema" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: For Free Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 14:17 Ja mam koło 2500. Z czego 10 kupione, reszta ściągnięta z netu. Piractwo Rulezzzz. Nie piraciłbym, gdyby w Polsce zarabiało się jak biali ludzie. A nie jak parias europy. Najzwyczajniej w świecie za mało zarabiamy, żeby nie być piratami.Przy pensji rzędu 300$ miesięcznie można za to przeżyć. Byłem w Stanach i za tą samą pracę, którą tu w Polsce wykonuje tam zarabiałem 2400$ miesięcznie. Wejdziemy do unii europejskiej, ceny będa europejskie, a płace jak z zakaukazia. Niemcy nas wykupią. Niestety miałem to nieszczęście urodzić sie w Polsce. Przy pierwszej okazji spadam za granicę, tam, gdzie praca jest doceniana i godziwe wynagrodzenie. Pozdrowienia, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pradera Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.acn.waw.pl 27.05.02, 17:24 Gość portalu: For Free napisał(a): > Ja mam koło 2500. Z czego 10 kupione, reszta ściągnięta z netu. Przepraszam, ale tu widze niescislosc w terminologii, albo nie zrozumialem pytania. Mowiac 'plyty', masz na mysli albumy (tj. katalogi) czy wypalone krazki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: 195.94.205.* 28.05.02, 10:04 zero pirackich plyt z muzyka, dwie pirackie plyty z oprogramowaniem i przyznam, ze kozystam z filmow, ktore czasem pozyczam od znajomych (nie chlubie sie tym, ze kozystam z pirackiego oprogramowania, przyznam, ze jest mi z tego tytulu wstyd) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.dwi.uw.edu.pl 28.05.02, 12:13 chetnie wymienie sie mp3 - poprosze o spis na divxm@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: 195.94.193.* 27.05.02, 15:42 Ja mam 2 pirackie płyty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.stargard.pl / 192.168.10.* 27.05.02, 18:23 heh mam same pirackie..i juz nigdy nie kupie plyty)w dobie internetu...kiedy za male pieniadze mozna miec nagrywarke..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: negatyw Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.tnt11.stewart3.il.da.uu.net 28.05.02, 03:46 mam 78 pirackich plyt i nie przeszkadza mi to , choc wiem ze jestem zlodziejem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miron Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: 217.98.110.* 28.05.02, 12:55 Ludzie! Jak można argumentować "kupuję piraty (krednę), bo nie stac mnie na oryginały tych wszystkich płyt, które chcę mieć" - przecież to idiotyzm. Albo: "bo ludzie z branży są be". Czysta anarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
huzia_na_joozia Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? 28.05.02, 04:13 Wszystko, co mam, to piraty, bedzie kolo 30-ki wypelnionych mp3-kami (czyli jakies 300 "tradycyjnych" plyt) i pare tuzinow z software'm. Kupilem legalnie kilka programow, za ktore uznalem, ze moge i chce zaplacic, bo sa warte co najmniej swojej ceny, np. Supermemo. Za reszte chlamu nie dalbym grosza, bo: (a) Muzyki slucham dorywczo i cenie sobie roznorodnosc. Mala kolekcja plyt nie zaspokoilaby moich potrzeb, a na duza wydalbym wiecej, niz posiadam. (b) Nie odczuwam zadnej sympatii do zmanierowanych artystow i pazernych koncernow muzycznych. Banda darmozjadow zerujaca na popularnosci artystow stanowi jedna z najlepiej usytuowanych grup spolecznych, a zyski zapewniaja sobie dzieki temu, ze posiadaja monopolistyczna pozycje, uklady i wplywy. Nie przyloze do tego syfu reki. Wolalbym, zeby smietanke spijali ludzie, ktorzy cos wnosza dla dobra ogolu albo mojego wlasnego, np. naukowcy etc., albo chocby sami artysci (choc ci ostatni czasem bywaja nie mniej pazerni, czy nie wzbudzaja mojej sympatii, zdarzalo mi sie przybyc na koncert zmanierowanego bufona i stracic do niego caly szacunek). Nie jestem komunista i nie wzywam ludu do zlinczowania spasionych wieprzy, przeciwnie, w imie zasad demokratycznych pokazuje im wala i sciagam muzyke z internetu, i to jest moj glos, jeden wsrod wielu, wzywajacy do tego, zeby obecny stan rzeczy zmienic i ukrocic ten bandycki proceder jakim jest dzialalnosc koncernow muzycznych. (c) Wiekszosc tego chlamu nazywanego komercyjnym software'm jest tak popularna i moze kosztowac tyle, ile kosztuje tylko dlatego, ze posiada jakis monopol, z pieprzona Windoza bedaca podrecznikowym przykladem tego zjawiska. Gdyby nie ten monopol, nikt nie placilby tyle. Powodem, dla ktorego wszyscy, wlacznie ze mna, uzywaja tego gowna jest nie jego wyzszosc technologiczna, a kompatybilnosc. Nie moge sobie pozwolic na to, zeby nie byc w stanie otworzyc pliku w Wordzie, chocby dlatego, ze wszyscy sie takimi wymieniaja. Istnieja lepsze standardy, ale ten zmonopolizowal rynek. (d) Nie trafiaja do mnie debilne argumenty typu "sciagnac mp3" = "ukrac samochod". Rozumujac w takich kategoriach mozna dojsc do wniosku np., ze "nie dac zulowi na Centralnym" = "myslec, ze wszyscy ludzie to wredne, podstepne bydlo, ktore wykorzystuje nasze uczucia po to, zeby uzbierac na denaturat". To jakies zerojedynkowe, sztucznie uproszczone rozumienie swiata, a teksty takie, jak powyzej, sa obliczone na tani efekt, o czym wie zarowno ten, kto je wypowiada, jak i ten, kto ich slucha. Uff... czas otrzec piane z ust. No ale w koncu po co jest to forum . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.telia.com 28.05.02, 16:40 Masę, będę miał więcej. Czemu mam płacić Billowi za to, że stłamsił wszystko inne a ja potrzebuję napisac lisy do kogoś prywatnie ? Całkiem przyzwoicie pisałem w Tag-u i komu to przeszkadzało ? Czemu mam płacić kartą kredytową na ślepo przez Atlantyk ? Czemu mam płacić nie wiedząc jak program działa, nie otwierając pudełka ? Za wyjątkiem muzyki to gonienie pirackich programów u osób prywatnych jest bzdurą, jak długo ich użycie nie daje dochodu. Co do muzyki, niejednemu zesopłowi bu wyszło na zdrowie gdyby mogli szastać mniejszą ilością pieniędzy, o tych nowych, którzy akurat potrzebują wsparcia nikt sie nie upomina. Niech ci wielcy grają dobrze na koncertach to im starczy. Bez ołyt pirackich byliby mniej popularni. Kopiujcie bracia (i siostry) i nie martwicie sie zmniejszeniem wielomiljonowych zysków paru grubasów, najwyżej mniej utyją. Toni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dario Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.europolgaz.com.pl 28.05.02, 07:30 ja mam wszystkie-tj. ok. 50 pirackie. Z zastrzeżeniem perełki, którą dostałem. Wolę kupić od złodzieja na bazarze niż od złodzieja w sklepie. Takiej złodziejskiej marży w stosunku do kosztów wytwarzania inaczej nie nazywam. Pozdrawiam i zachęcam do zdrowego podejścia do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.hipernet.ras.pl 28.05.02, 10:44 szczerze mówiąc to pirackie płyty to jedyne płyty jakie posiadam. Niestety nie stać mnie na zakup oryginalnej płyty w sklepie, mimo iż posiadam stałą pracę. Ja zarabiam ok 1200 zł. miesięcznie i mam na utrzymaniu niepracującą żonę, nie mam mieszkania i kilka kredytów też słacić muszę. Ale czy to oznacza, że nie mogę posłuchać sobie muzyki, czy pograć w grę tylko dlatego, że nie stać mnie aby kupić ją w sklepie. J twierdzę jedno tego co wymkyślił nagrywarki powinni na rękach nosić. Pozdrowienia MAX. A tak wogóle to jestem policjantem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: Z 600- 590 to pirackie (lubie Stadion 10lecia) IP: *.polcard.com.pl 28.05.02, 12:47 Gość portalu: OHO napisał(a): > Ja mam 3 kupione od piratów, a 11 z internetu a WY ? Jak w temacie. Na 600 plyt jakie mam, 590 to pirackie. I dobrze mi z tym. Na Stadionie jest pelna dbalosc o klienta. Gdy cos jest nie tak z plyta, wymieniasz na pierwszym lepszym stoisku. Zawsze mila obsluga, doradza, poszukaja az znajda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szi Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.05.02, 13:17 jakies 250 w sumie z teo polowa piraty - wszystkie wypalane, nawet nie wiem gdzie mozna piraty kupic na slasku - ktos pomoze?.Tez nie mam skrupolow przy cenach plyt w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pradera Wszystko oprócz Jazzu - manifest pirata IP: *.acn.waw.pl 28.05.02, 18:13 Jedna poprawka do mojej 'spowiedzi': jesli chodzi o jazz, to staram się kupować oryginały, choć są diabelnie drogie (od 70 zł w góre Dlaczego? Bo wiem, na co idą te pieniądze. Wiem, że ludzie którzy tam grają naprawdę się starają, robią to najlepiej jak potrafią, zależy im tylko na muzyce. Mogę też sprawdzić to w każdej chwili na zywo bo jazzmani w odroznieniu od innych 'gwiazd' (no i metalowcy, choć na ich koncerty akurat nie chodzę) nie grymaszą tylko przyjezdzają tam, gdzie ktoś chce ich posłuchać i jest skłonny zapłacić niewygórowaną cenę za bilet - płacąc w zasadzie tylko za wynajem sali i skromne honoraria dla muzyków. Całą resztę tzw. showbiznesu mam gdzieś. Nic nikomu nie kradnę sciągając mp3 z sieci - ponieważ oryginału i tak bym nigdy nie kupił, więc nie można tu mówić o czyjejś stracie. Na cenach płyt zarabiają tylko koncerny. Jeśli chcą naprawdę zarobić w erze mp3, to niech częściej przyjeżdzają na koncerty, tak jak jazzmani czy metale, grania na żywo żaden 'pirat' przecież nie zastąpi. I niech się tak wysoko nie cenią, bo każda rzecz jest warta tylko tyle, ile ktoś chce za nią zapłacić. I nikt nie zmusi mnie do zapłacenia za coś więcej, niż ja mam na to ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konradek Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.ibib.waw.pl 29.05.02, 08:42 Moje wszystkie plyty sa pirackie. No moze jedna jest kupiona w sklepie. Jakosciowo plyty kupione od piratow praktycznie sie nie roznia od legalnych a sa nawet 7 razy tansze. To ze zarabiaja na tym zlodzieje niewiele mnie interasuje. Lepiej zeby sprzedawali nielegalnie skopiowane plyty niz robili wlamania do domow albo okradali ludzi na ulicy czesto w sposob brutalny. A wielcy producenci muzyczni i tak dadza sobie rade no moze troszke gorzej maja artysci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirat ;) Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: 62.233.138.* 29.05.02, 12:32 mam jedną ..... oryginalną reszta kupiona od pana z czarną opaską na oku a tę jedną kupiłem bo wiedizałem ze nie kupie jej od pirata a bardzo chiałem ja mieć ARMIA "Legenda" ale wtedy jeszce nie miałem dostepu do CD-Rów Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazurek Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.05.02, 14:05 Mam jakies 400 CD. Okolo 150 to oryginaly (kupuje od 1985 roku), kilka (moze 5-6) to pirackie, przywiezione z Polski, reszta przeze mnie ponagrywana. Nie nazywam ich pirackimi, ale "nieoryginalnymi". Sciaganie MP3 z internetu i robienie plyt na wlasny uzytek jest legalne, podobnie jak przegranie CD od kolegi. Musze to robic, bo wiekszosc plyt, jakie chcialbym miec, koszuje w sklepie 20-30 Euro (Pink Floyd, Yes, King Crimson, Wakemann, Tengerine Dream i... wiele innych). Jedynie programy komputerowe nazywam pirackimi (tez kilkaset CD), bo nie stac mnie na kupno PhotoShopa, a potrzebuje miec! Takie jest zycie, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palant Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: 195.116.199.* 29.05.02, 14:17 To moja prywatna sprawa i gówno was to powinno obchodzić. Może zacznie sie jeszcze szukanie pirackich płyt w domu? W tym pojebanym kraju jest wszystko mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.1praca.gov.pl 29.05.02, 14:57 W tym pojebanym kraju przede wszystkim się kradnie. Bo kupowanie pirackich płyt to najzwyklejsza kradzież. Nie stać Cię na oryginały to nie kupuj , albo kup sobie kasetę. To , że nie stąć mnie na sporo róznych rzezcy to nie znaczy, że mogę je ukraść. NIE MAM I NIGDY NIE BĘDE MIAŁA PŁYTY PIRACKIEJ. BRZYDZĘ SIĘ TYM I NIE MAm DLA TEGO PROCEDERU ŻADNEGO USPRAWIEDLIWIENIA. Dzisiaj płyta, jutro łapówka itp i tak oto uczesniczą niektórzy w tworzeniu pojebanego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? 31.05.02, 00:18 Nie ma przymusu, jak ten kraj jest taki pojebany to wypierdalaj. Nie ma usprawiedliwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 15:02 mam kilkaset pirackich płytek i będę je kupował nadal, bo dla mnie nie ma wyboru między pirackimi i legalnymi,natomiast jest między 15 a 60 zl-co jest dla mnie jednoznaczne z kupieniem 4 lub 1 plytki z książeczką i hologramem, przykromi że okradam w ten sposób biednych wykonawców i biedne wytwórnie,ale mnie po prostu nie stać na legalne nagrania i mało mnie będą ich lamenty obchodziły dopóki się nie opanują i nie obniżą cen Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? 29.05.02, 15:07 Ani jednego pirata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeżu Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.stacje.agora.pl 29.05.02, 19:13 duuuuużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 22:22 Gość portalu: OHO napisał(a): > Ja mam 3 kupione od piratów, a 11 z internetu a WY ? Mam niewiele takich płyt 3 albo 4. Ale dowcip polega na tym że wśród nich mam płytę Kazik na żywo "Las Maquinas de la Muerte" na okładce której jest zdanie: Kto kupuje płyty od złodzieja jest kutasem i niech spierdala. Tego pirata zresztą kupiłam w legalnym sklepie muzycznym "spod lady" bo akurat nie było oryginału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.chorzow-jedenastego.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 12:42 ja mam lepsze pytanie dlaczego plyty w polsce sa drozsze od tych np. w usa. Czy specjalisci od marketingu wiedza cos o zarobkach w polsce? Dopuki plyty sa w takich cenach doputy bedzie kopiowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe Re: ILE PŁYT PIRACKICH MACIE W DOMU ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 20:50 ale sa za to duzo tansze niz w anglii. ja mysle ze idzie ku lepszemu. nowe plyty mozna kupic za niecale 50 zlotych (przynajmniej w media markcie, gdzie zawsze kupuje), starsze za 29 zeta. sa czasami niezle promocje - ostatnio udalo mi sie jazzmatazz za bodajze 24 nabyc oraz st.germain za 34. wiec uwazam ze nie jest az tak zle. a odpowiadajac na pytanie o piraty to mam ich mniej wiecej 5 procent calej kolekcji, ktora liczy ponad 300 plyt. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś