Dodaj do ulubionych

DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!!

21.01.05, 18:49
Ostatnio wpadła mi w ręce płyta Bowiego "Let's Dance"! Wspaniała dawka muzyki
na dobrym poziomie! Naprawdę, kopalnia przebojów z utworem tytułowym na
pierwszym miejscu wszystkich list wszech czasów. Dobre jest też "Low",
chociaż takie trochę mniej hitowe. Bowie miał słabsze momenty, jak "Ziggy
Stardust" i inne bełkotliwe zrzędzenia, ale na szczęscie od pewnego czasu
nagrywa wspaniałe albumy na naprawdę wysokim poziomie. Z nowszych
polecam "Hours", super płyta!

Papaty
Obserwuj wątek
    • Gość: d84 Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 21.01.05, 18:56
      Ehe, "Let's Dance" to aboslut a "Ziggy Stardust" (i pewnie np. "Hunky Dory"
      też) to zrzędzenie. Dobrze, że ta niehitowośc nie zdyskwalifikowała "Low"

• Gość: rzygi_stardast Bowie? Buhahahhaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:09
      Ten wiecznie nie oryginalny artysta? Ten cwaniaczek, który umie wstrzelić się w
      nurt nie mając własnej wizji? Hahahahahhaaha, co za dowcip.
      Kup sobie Reality Tour na dvd. Noc żywych trupów.
      • Gość: Lecho Re: Bowie? Buhahahhaha IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 19:33
        Też niestety mam to uczucie, David Bowiem jest bardzo sprytny...i genialnie
        wplasowuje się w pierwszą linię pochodu, dokądkolwiek ten pochód podąża. Ale
        niech tam, lubię Scary Monsters, bo tu są Ashes 2 Ashes...
      • Gość: pszemcio Re: Bowie? Buhahahhaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:10
        stary proszę cię....jak można być tak ciemnym?...błądzisz!!!! lepiej się już
        nie odzywaj! bowie zawsze był krok do przodu; wyprzedzał epoke; wyznaczał
        nurty...jego Trylogia Berlińska wyznaczyła drogę nowej fali, a bez Ziggiego nie
        było by tego całego rockowego cyrku jakim dzis zachwycaja sie np. fani
        Mansona...jak mozna byc takim ignorantem?
    • heavyrock Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! 22.01.05, 22:38
      Bowie to tandeciarz, a nie żaden geniusz, ale pewnie trzeba mieć duże
      zdolności, żeby tak nabierać ludzi. Raz nagra pseudo rock, raz disco, raz jakiś
      pop, raz techno, i już jest modny i na czasie.
      • Gość: d Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 22.01.05, 22:43
        Tak, za to "heavyrockowi" geniusze nie są w żadnym stopniu tandetni ze swoim
        nadęciem i wałkowaniem w kółko tego samego (to pewnie dlatego, aby przypadkiem
        nikogo nie nabrać)

Bardzo merytoryczna dyskusja w tym wątku, ręce opadają
        • znawcah Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! 22.01.05, 22:46
          Popieram, Bowie jest genialny.
        • heavyrock Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! 22.01.05, 23:19

Gość portalu: d napisał(a):

> Bardzo merytoryczna dyskusja w tym wątku, ręce opadają

Pokaż mi swoją merytoryczną wypowiedź, ośle.
          • Gość: d Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 22.01.05, 23:26
            > Pokaż mi swoją merytoryczną wypowiedź

Proszę bardzo, pierwsza odpowiedź w temacie; zdziwienie taką a nie inną oceną
            płyt, niestety nie wyszła z tego żadna dyskusja.

>ośle

A osła sobie w rodzinie poszukaj co najwyżej, że się zniżę do twego poziomu
            prowadzenia dyskusji
            • heavyrock Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! 22.01.05, 23:29
              Hahaha, ten bełkot to miała być merytoryczna wypowiedź prowokująca dyskusję?
              Weź, z czym do ludzi.
              • Gość: d Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 22.01.05, 23:34
                > Weź, z czym do ludzi.

No fakt, nikogo nie obraziłem
              • humbak Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! 22.01.05, 23:35
                Ej no, Panowie! Trzymajmy fasonsmile No weźcie, ładnie to taksmile
                • Gość: d Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 22.01.05, 23:40
                  Spokojnie, wszystko jest pod kontrolą wink
    • Gość: Leatherface Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 23:22
      > Dobre jest też "Low", chociaż takie trochę mniej hitowe.

Uuu, to rzeczywiście ujma, zwłaszcza w porównaniu z tak wybitnym osiągnęciem
      jak "Let's Dance"wink

Ja to widzę tak - cokolwiek Bowie nagrał w ciągu swojej kariery - umiał na tym
      odcisnąć piętno swojej niepowtarzalnej osobowości artystycznej. Jak dla mnie
      najlepsze są jego dokonania z Brianem Eno, czyli tzw. "trylogia berlińska"
      ("Low", "Heroes", "Lodger"), no i "Outside". Pewnie, że lubię i "Hours",
      i "Heathen" i nawet "bełkotliwe zrzędzenia", jak to szanowny pan ujął, ale to
      te bardziej eksperymentalne albumy kręcą się najczęściej w moim odtwarzaczu.
      • Gość: d Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 22.01.05, 23:31
        >Ja to widzę tak - cokolwiek Bowie nagrał w ciągu swojej kariery - umiał na tym
        >odcisnąć piętno swojej niepowtarzalnej osobowości artystycznej. Jak dla mnie
        >najlepsze są jego dokonania z Brianem Eno, czyli tzw. "trylogia berlińska"
        >crying"Low", "Heroes", "Lodger"), no i "Outside". Pewnie, że lubię i "Hours",
        >i "Heathen" i nawet "bełkotliwe zrzędzenia", jak to szanowny pan ujął, ale to
        >te bardziej eksperymentalne albumy kręcą się najczęściej w moim odtwarzaczu.

Zgadzam się, trylogia to chyba największe osiągnięcie Bowiego, choć miejsce w
        historii mają też wcześniejsze płytki, choćby "Ziggy..." czy "Hunky Dory".
        Ostatnie płyty też były całkiem przyzwoite, nie ten poziom co z końca lat
        siedemdziesiątych ale facet mimo trzydziestu lat nagrywania płyt nadal miał coś
        do powiedzenia
        • mozz Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! 23.01.05, 11:35
          Nazywanie Bowiego tandeciarzem swiadczy o totalnym zidioceniu
          pana "heavyrock".Współczuje szczerze.Jedynie co może usprawiedliwić głupotę
          owych wypowiedzi to brak znajomosci dokonań artystycznych pana Bowiego.Trudno
          sie o kimś wypowiadać nie mając pojęcia o czym sie mówi.Posłuchaj sobie lepiej
          swojego heavyrockowego Deep Purple!
          • Gość: YeLoN Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! IP: 217.153.179.* 23.01.05, 18:52
            Co do muzyki to ja polecam "Man Who Sold the World" moim zdaniem jest lepszy od
            wykonania Nirwany mimo 20 lat roznicy [moze to dzieki tarce smile].
            • marxx Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! 23.01.05, 19:44
              Moze to nagranie jest lepsze w wyk. Bowiego wlasnie z tego powodu, ze to DB
              napisal/nagral a czas nagrania nie jest tu wazny.... tylko klasa artysty.

m
    • Gość: mariola Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:48
      dopiero to odkryles??????? ale lepiej pozno niz wcale. polecam plyty od lat 80
      a sczegolnie plyte z muza ktora byla podkladem w filmie ,,siedem,, niezly
      czadd.
      • Gość: Zdanka Re: DAWID BOWIE TO GENIUSZ!!! IP: *.4web.pl 23.01.05, 20:08
        To się nazywało "Heart`s filthy lesson" i zawsze kojarzyło mi się z
        nienormalnymi imprezamismile))))
        PS. Lubię Bowiego jako aktora. No kto inny był tak ładnym androgyne?
        • Gość: chcę poznać pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:25
          A co gra ten Bowie? Warto ściągać?
        • Gość: Zdanka Oh, Ramona if there was only something between us IP: *.4web.pl 23.01.05, 20:45
          other than our clothes...

Proszę bardzo:
          www.filmweb.pl/David,Bowie,filmografia,Person,id=5082
          Niewątpliwie warto Basquiata, Merry Christmas Mr. Lawrence, Człowieka , który
          spadł na ziemię,Zgadkę nieśmiertelnosci . Przyznam szczerze, że wielu filmow ,
          gdzie ciągnął epizody nie widziałam. Ale w powyzszych trudno mówić o akcji typu-
          ---> ktoś gdzieś poszedł i kogoś zabił, więc to raczej dla zwolenników tzw.
          kina, gdzie jest 5 osób na seansiesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka