Gość: BB IP: 193.120.126.* 05.06.02, 16:50 Dlaczego ta fajna piosenka ma wciaz tylu wielbicieli. Sam uwazam ja za najlepszy numer LP. Co o niej sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mallina Re: IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.02, 17:00 sadze ze chodzi ci o zespol Lady Pank.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: IP: 193.120.126.* 05.06.02, 17:25 Gość portalu: mallina napisał(a): > sadze ze chodzi ci o zespol Lady Pank.. taaaak cos mi sie nie zgadzalo ) jak pisalem. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 05.06.02, 17:29 Gość portalu: BB napisał(a): > Dlaczego ta fajna piosenka ma wciaz tylu wielbicieli. Sam uwazam ja za > najlepszy numer LP. Co o niej sadzicie? Tak w ogóle, to Lady Pank. A jeśli chodzi o piosenkę to to jest jedna z moich najmniej lubianych piosenek tej grupy. Nigdy nie rozumiałem czemu jest ona stawiana wśród najlepszych kawałków tego zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 18:04 To fakt- kicz straszny to Marchewkowe pole. Ale tak naprawde to czy zespół nie skończył sie po pierwszej swojej płycie? Chyba ze: Zawsze tam gdzie ty jeeeeeeaaaaa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re : Re IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 05.06.02, 18:26 Gość portalu: Miecio napisał(a): > Chyba ze: Zawsze tam gdzie ty jeeeeeeaaaaa. O, tego to też nie lubię. Ale np. Mała Wojna - super. Tacy sami - też super (piosenka nie płyta). No i płyty z lat '90 też w porządku, najbardziej 'rasowa' i chwytliwa jest Nana. Natomiast ostatni album to dla mnie rozczarowanie - teksty poniżej poziomu - banalne bardziej niż kiedyś, a i piosenki niespecjalnie odkrywcze, z okropną piosenką o Granicach na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FREE Animacja "O dwóch takich co ukradli Księżyc" GDZIE IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 05.06.02, 19:46 A widział ktoś gdzieś cały film animowany "O dwóch takich, co ukradli Księżyc" ??? Jakieś VideoCD choćby... Chętnie bym puścił moim dzieciakom FREE Odpowiedz Link Zgłoś
kugel Re: Animacja 06.06.02, 17:25 Gość portalu: FREE napisał(a): > A widział ktoś gdzieś cały film animowany > "O dwóch takich, co ukradli Księżyc" ??? > Jakieś VideoCD choćby... > > Chętnie bym puścił moim dzieciakom > FREE Film zaiste jest niezły) Z pewnością posiada go poznański film-art, ale w wersji kinowej. Porozglądam się, może go znajdę, uważam, że warto go mieć na kasecie. Dam znać, gdy go wyszukam. Pozdrawiam MKD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FREE Re: Animacja JESZCZE JEDNA :-) IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 15.06.02, 14:39 kugel napisał(a): > Film zaiste jest niezły) Z pewnością posiada go poznański film-art, ale w > wersji kinowej. Porozglądam się, może go znajdę, uważam, że warto go mieć na > kasecie. Dam znać, gdy go wyszukam. Pozdrawiam MKD Z góry dziękuję, bo lubię tan filmik, mimo że nigdy nie byłem fanem LP. Ten film akurat udał się nadspodziewanie dobrze. Niestety nie pamiętam nazwiska gościa, który to zrobił... i czy to nie on ilustrował przed laty niektóre numery miesięcznika Non-Stop ??? (w pewnym okresie). A co do innych filmowo-muzycznych perełek to wspominam Z ROZRZEWNIENIEM disnejowską animowaną wersję Alicji w krainie czarów Z POLSKIM DUBBINGIEM (były tam fantastyczne interpretacje piosenek - śpiewanych głosami polskich aktorów, m.in. Piotra Fronczewskiego). Niestety, kiedy ostatnio wpadła mi w ręce w fastfoodowo-kasetowej wypożyczalni Beverly-Szmelc jakaś oferowana tam w sprzedaży wersja animowana "Alicji" i zmusiłem obsługę do wsadzenie tego do magnetowidu... ze zdumieniem stwierdziłem, że ścieżka dźwiękowa nie ma absolutnie NIC WSPÓLNEGO z tym co pamiętam sprzed kilkunastu lat (a chyba wizja to był ten sam stary Disney, o ile się nie mylę)... CZY KTOŚ WIE, JAK DOTRZEJ DO STAREJ POLSKIEJ WERSJI DUBINGU "ALICJI" ??? Pozdr FREE Mój adres: wroclaw@europe.com Odpowiedz Link Zgłoś
kugel Re: Animacja 16.06.02, 22:51 Gość portalu: FREE napisał(a): > A widział ktoś gdzieś cały film animowany > "O dwóch takich, co ukradli Księżyc" ??? > Jakieś VideoCD choćby... > > Chętnie bym puścił moim dzieciakom > FREE > Ufff znalazłem))) ale w sieci. Właśnie ściągam, niebawem będę mógł udopstępnić, w kwestii szczegółów napisz maila. pozdro MKD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paxon Re: IP: *.wns.uni.wroc.pl 06.06.02, 11:24 Marchewkowe pole to rzeczywiscie nie jest jakies najwieksze dokonanie Lady Pank, ale popularna jest chocby dlatego ze bardzo fajnie spiewa sie ja na koncertach. Acha i Lady Pank na pewno nie skonczylo sie po pierwszej plycie choc fakt faktem ze wciaz jest to opus magnum Borysewicza i spolki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: IP: 193.120.126.* 07.06.02, 17:32 Ja wiem ze to moze nie najwieksze dokonanie LP ale nie o to mi chodzilp. Jest to piosenka ktora z powodzeniem przetrwala 20 lat i jest nadal (z powodzeniem) grywana na studenckich imprezach, na przyklad, w przeciwienstwie do innych "lepszych" piosenek LP. Nadal bede sie upieral i uwazal ze to jeden z lepszych songow tej grupy chocby biorac pod uwage ile lat ma i jak jest popularna. Hough!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 17:09 Wczesne Lady Pank niekiedy przypominało The Police. Posłuchajcie partii gitary The Police "So lonely" prawie jak Lady Pank. (oczywiście Policjanci byli wcześniejsi) Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: 15.06.02, 14:44 Najlepsze numery Lady Pank (moim subiektywnym zdaniem) to : "Sztuka latania", "Fabryka małp", "Mała lady punk" i "To jest tylko rokendrol". No i "Zostawcie Titanica" ze względu na przytomny tekst Ob. GC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 16.06.02, 15:43 teddy4 napisał(a): > Najlepsze numery Lady Pank (moim subiektywnym zdaniem) to : "Sztuka latania", > "Fabryka małp", "Mała lady punk" i "To jest tylko rokendrol". No i "Zostawcie > Titanica" ze względu na przytomny tekst Ob. GC. > Zapomniałeś chyba Teddy o "Małej Wojnie". Odpowiedz Link Zgłoś
kugel Re: 16.06.02, 16:25 Gość portalu: Marcel napisał(a): > Wczesne Lady Pank niekiedy przypominało The Police. Posłuchajcie partii gitary > The Police "So lonely" prawie jak Lady Pank. (oczywiście Policjanci byli > wcześniejsi) Przypominało?? Nawet członkowie zespołu przyznawali sie do inspiracji twórczością policji. W wielu utworach brzmią baardzo do nich podobnie, a swego czasu lider L.P. nosił podobne okulary na koncertach jak sting ma na staarych policyjnych klipach. Odpowiedz Link Zgłoś
an-nah Animacja - cd 18.06.02, 10:58 Wątpię, żeby to forum odwiedzali jacyś fani mangi, (no, może poza Greyratem) ale do tej piosenki jest genialny fanowski teledysk z "Tenchi Muyo" Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Animacja - cd 18.06.02, 11:31 Niekiedy jak Panasewicz przygoli przed koncertem, to dokonuje małej przeróbki testu Marchewki. Zamiast "co się jeszcze może stać" wstawia "orzeż k...w Twoja Mać") Odpowiedz Link Zgłoś