Gość: zetka IP: 212.160.211.* 09.07.01, 12:28 wg mnie to teledysk do "learning to fly" pink floydów. A według Was jaki zasługuje na miano NAJ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: najlepszy teledysk! IP: *.toya.net.pl 09.07.01, 19:48 Teledyski Toola , The Cure , DM. "Caught the light sneeze" i "Past the mission" Tori Amos , "Been caught steeling" Jane's Addiction , "All is full of love" Bjork , "15 feet of pure white snow" Nicka Cave , takze "Weeping song". Jest tego mnostwo. Podobaja mi sie zarowno skromne produkcje jak "Nothing compares 2U" Sinead O'Connor jak i te bardziej skomplikowane zrealizowane przy pomocy animacji komputerowej np. "Frozen" Madonny ( Chris Cunnigham !) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trin Re: najlepszy teledysk! IP: *.chello.pl 12.07.01, 13:55 Robie Williams - "Rock DJ" (pelna wersja, rzecz jasna) Rammstein "Sonne" - za tworcze wykorzystanie toposu "Frozen Madonny" jest piekne, lubie tez jej "Badtime Story" Tori Amos - wszystko rownie dziwaczne ("Spark" szczegolnie) i piekne The Cure "Lullaby" - nie ogladac wieczorami! Einsturzende Neubauten "Sabrina" RHCHP "Warped" nowy teledysk toola - brrrrrrrrr......... porazajacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !bere Re: najlepszy teledysk! IP: 195.117.171.* 17.05.02, 13:07 Ależ oczywiście, Robbie Williams TYLKO w wersji oryginalnej! Chociaż dziewczyny w tym teledysku mogłby by być ładniejsze . Lepsze teledyski były, gdy kręcono je w czasach Take That, np. takie "Pray"....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: najlepszy teledysk! IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.01, 09:00 hmmm...jest ich wiele, ale: "Try" Smashing Pumpkins, "Until it sleeps" Metallici, no i "Dope show" Mansona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J&picmkr Re: najlepszy teledysk! IP: 157.25.69.* 11.07.01, 14:58 "Hunting High $ Low" i "Take on Me" - A-HA "Domino Dancing" -Pet Shop Boys "Song Instead of the Kiss" - A.Myles "Sledgehammer" - P.Gabriel cdn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helen Re: najlepszy teledysk! IP: *.halifax9.dialup.canada.psi.net 13.07.01, 05:19 przedewszystkim wszystkie depeche mode ,od 88 roku powiedzmy,karma police- radiohead(to nie jest zwykla sieczka tak jak niektore),smells like teen spirit- nirvana i mnostwo mnostwo innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trin Re: najlepszy teledysk! IP: *.chello.pl 14.07.01, 12:46 Gość portalu: J&picmkr napisał(a): > "Hunting High $ Low" i "Take on Me" - A-HA > "Domino Dancing" -Pet Shop Boys > "Song Instead of the Kiss" - A.Myles > "Sledgehammer" - P.Gabriel > > cdn Akurat wymienies 2 z moich najbardziej znienawidzonych teledyskow! (take on me i, szczegolnie, sledgehmmer) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaj Re: najlepszy teledysk! IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 16.07.01, 19:13 Jak dla mnie - "Where The Streets Have No Name" U2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trin Re: najlepszy teledysk! IP: *.chello.pl 16.07.01, 19:22 Gość portalu: Gaj napisał(a): > Jak dla mnie - "Where The Streets Have No Name" U2 ??? serio??? troche nijaki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: najlepszy teledysk! IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 30.08.01, 16:48 nijaki??? chodziło mi o ten gdzie Bono z kumplami grają na dachu jakiegoś budynku (albo gdzieś tam w mieście) w LA czy NY ; super energia, teraz niewiele im z tego zostało (niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: najlepszy teledysk! IP: 157.25.121.* 17.07.01, 12:29 One - Metallica One - U2 Smells like teen spirit - Nirvana Jeremy - Pearl Jam Sober - Tool Losing my religion - R.E.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hollow Re: najlepszy teledysk! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.01, 18:04 Tool "Schism" Badmarsh & Shri "Swarm" Prodigy "Smack my bitch up" Einsturzende Neunauten "Sabrina" D-12 "Shit on you" Red Hot Chili Peppers "Californication" Handsome Boy Modelling School "Sunshine" Aphex Twin "Windowlicker" oraz "Come to daddy" - rewelacja !!! Korn "Freak on a leash" Moby "Bodyrock" - wersja z castingiem )) Troche duzo sie tego zebralo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lurek Re: najlepszy teledysk! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 01:29 windowlicker rzeczywiscie pojechany na maksa widzialem, boski lurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chary Re: najlepszy teledysk! IP: *.Zabrze.Net.pl 03.08.01, 21:31 nie wiem czy na miano naj, ale to sa moje ulubione queen-i''m going slighty mad guns''n roses-estranged iron maiden-can i paly with madness Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odys Re: najlepszy teledysk! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.08.01, 21:46 A co powiecie na "Lady marmalade" najnowsza wersje? Krysia Agilerka zaskoczyla mnie bardzo pozytywnie swoim seksapilem... Niech zyje PERWERA w teledyskach!!!))) Pozdro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trin Re: najlepszy teledysk! 05.08.01, 04:02 Gość portalu: odys napisał(a): > A co powiecie na "Lady marmalade" najnowsza wersje? > Krysia Agilerka zaskoczyla mnie bardzo pozytywnie swoim seksapilem... > Niech zyje PERWERA w teledyskach!!!))) Pozdro!!! Krysia moim zdaniem wyglada jak kiepsko zrobiony transwestyta, ale teledysk jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borzar Re: najlepszy teledysk! IP: 2.1.* / *.pnu.com 09.05.02, 11:41 Gość portalu: odys napisał(a): > A co powiecie na "Lady marmalade" najnowsza wersje? > Krysia Agilerka zaskoczyla mnie bardzo pozytywnie swoim seksapilem... > Niech zyje PERWERA w teledyskach!!!))) Pozdro!!! Krysia wyglada jak Marilyn Manson. A Marys Manson robi tez calkiem fajne klipy. A nazywaniem "perwera" tego co dzieje sie w teledysku "Lady marmalade" uwazam za przesade. Ani to perwersyjne, ani erotyczne, ani w dobrym guscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ashya Re: najlepszy teledysk! IP: *.pisz.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 23:29 Pearl Jam-Oceans,Jeremy,Evolution,Alive (zrobili tylko kilka klipów i każdy jest świetny!) Soungarden-Black Hole Sun,Pretty Noose Faith No More-Easy,Ashes to ashes Silverchair-Cementary Nirvana-Heart Shaped box REM-Loosing my religion teledyski Toola-za "piękną makabrę" Queen-Radio Ga Ga Bjork-Human behaviour,All is full of love i kilka innych Depeche Mode-I feel you, Personal Jesus, Policy of truth,People are people,Only when I lose myself,I''s no good,Condemnation,In your room ...itd A pamiętacie M.Jacksona (Black or white)?Można nie lubic muzyki, ale klip chyba trzeba docenić (?),podobnie jak Madonnę (Frozen,Vogue i kilka innych), George''a Michael''a (Freedom) Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita_ha Re: najlepszy teledysk! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 11:54 Pearl Jam"Alive",Faith No More"Last cup of sorrow",Radiohead"Paranoid android","Creep";Nine Inch Nails""We''re in this together",Deftones"Change",a ostatnio U2"Elevation" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Primo Re: najlepszy teledysk! IP: 213.77.101.* 09.08.01, 18:44 Najlepsze teledyski robi bez watpienia Chris Cuningham i powie to kazdy kto widzial "come to daddy" i "windowlicker" aphex twin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ganja Re: najlepszy teledysk! IP: *.chello.pl 24.08.01, 21:02 Bob Marley "One love" Bjork "it''s Oh so quiet" "i Miss You" U2 "Elevation" R.E.M "You''r gonna be a star" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bestdens Re: najlepszy teledysk! IP: 216.104.228.* 24.08.01, 22:48 Absolutnie Paula Abdul (Straight up, Cold hearted; też Rush rush i prawie cała reszta) oraz stare Jacksona - te z Thrillera (Smooth Criminal, Billy Jean, Thriller). To są po prostu majstersztyki!. Uważam, że najwyższej klasy choreografia doskonale uzupełnia taką akurat muzykę! Natomiast bez sensu są takie statyczne, w stylu facet z gitara, ewentualnie baba z mikrofonem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mać Re: najlepszy teledysk! IP: *.bresa.com.pl 30.08.01, 15:44 jest taki jeden który mnie powalił na kolana: czarny idzie i zaczynaja mu po kolei odpadać ręce i nogi aż w końcu pada na twarz a wszystko w dużym mieście i oczywiscie nikt sie nie interesuje... super po prostu super tym bardziej że muza tez niczego sobie! ale nie pamietam kto jest wykonawcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabełek Re: najlepszy teledysk! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 20:42 znam! rzeczywiście niezły ja uwielbiam -unfinished symphathy- massive attack oraz klip cunnighama dla bjork Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grek Re: najlepszy teledysk! IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 30.08.01, 21:08 Ciezko jest wskazac najlepszy ale ja najbardziej lubie: Te "Gorillaz" sa milutkie :> "Pyramid song"- Radiohead "One","With or without You"- U2 -to chyba ten klimat utworow ... A Perfect Circle - "Three Libras"- malo kto widzial ale dobre. Naprawde nie wiem co jeszcze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabełek Re: najlepszy teledysk! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 21:17 Gość portalu: grek napisał(a): > Te "Gorillaz" sa milutkie :> to fakt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: najlepszy teledysk! IP: 10.0.2.* / *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.08.01, 00:22 Gość portalu: mać napisał(a): > jest taki jeden który mnie powalił na kolana: > czarny idzie i zaczynaja mu po kolei odpadać ręce i nogi aż w końcu pada na > twarz a wszystko w dużym mieście i oczywiscie nikt sie nie interesuje... > super po prostu super tym bardziej że muza tez niczego sobie! > ale nie pamietam kto jest wykonawcą to LEFTFIELD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: najlepszy teledysk! IP: 10.0.2.* / *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.08.01, 00:26 a mnie sie podobaja teledyski antona corbijna , chrisa cunninghama + pare innych ktorych teraz nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: najlepszy teledysk! IP: *.traco.pl / 192.168.2.* 11.07.02, 21:13 Gość portalu: mać napisał(a): > jest taki jeden który mnie powalił na kolana: > czarny idzie i zaczynaja mu po kolei odpadać ręce i nogi aż w końcu pada na > twarz a wszystko w dużym mieście i oczywiscie nikt sie nie interesuje... > super po prostu super tym bardziej że muza tez niczego sobie! > ale nie pamietam kto jest wykonawcą Pamietam ten klip! jest tam taki tekst: do you need a heand? swietny teledysk i rzeczywiscie muzyka calkiem niezla!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etna Re: najlepszy teledysk! IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 30.08.01, 15:35 Taki o Pani z serduszkiem,o któtym opowiadał mi Radek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jessika Re: najlepszy teledysk! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 21:42 "pyramid song" Radiohead "taste in men" Placebo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deuce Re: najlepszy teledysk! IP: *.toya.net.pl 08.09.01, 17:04 come to daddy Aphex Twina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: najlepszy teledysk! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.01, 02:19 R.E.M. - Losing my religion R.E.M. - Country feedback R.E.M. - Low The Verve - Bittersweet symphony Oasis - Don''t look back in anger Pearl Jam - Do the evolution Foo Fighters (czy jakoś tak, z perkusistą Nirvany w składzie) - taka parodia reklam Mentosa Większość clipów Enyi - np. "Anywhere is" Metallica - Whisky in the jar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morello Re: najlepszy teledysk! IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 21.09.01, 01:45 z nowszych klipów - Perry Farrell "Song Yet To Be Sung" po prostu suuuuper!!! a ze starszych - Jane's Addiction "Ain't No Right" live, co za energia!!! ogólnie nie oglądam za dużo teledysków, ale ostatnio zdarzyło mi się włączyć francuską stację i dali właśnie dwa wyżej wymienione pisał już ktoś o Pearl Jam. Oceans, Alive, no i oczywiście Do The Evolution są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polly Re: najlepszy teledysk! IP: *.chello.pl 26.09.01, 13:59 Nirvana- Smells like teen spirit Depeche mode- Personal jesus Madonna - Music Michael Jackson- Thriller Pearl jam- Jeremy Beastie boys - Sabotage George Michael- Freedom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: najlepszy teledysk! IP: 217.11.133.* 21.09.01, 09:49 a co sadzicie o teledyskach APHEX TWIN - dla mnie rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midia Re: najlepszy teledysk! IP: *.nowa-ruda.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 14:34 Dawno już nie widziałam żadnego teledysku The Cure,a były naprawdę dobre. Mistrzem nastroju jest tu dla mnie Tool.Ostatnio trafiłam na świetny,bardzo schizofreniczny teledysk Radiohead,ale nie pamiętam tytułu piosenki.Thom leży w szpitalu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bukowski midia IP: *.katowice.pik-net.pl 25.09.01, 10:41 to jest knives out... bardzo dobry tez radiohead jest 'just'... mój ulubiony... poza tym wspomniany tu kilkakrotnie tool... to takie małe dziełka sztuki... bardzo przywiazuja wage do wizualnej strony swojej twórczosci... to widac po ich płytach (zwłaszcza ostatniej) i to było widac na koncercie (kto był ten wie o czym mówie)... jest taki facet który kreci teledyski i prawie co roku ciacha jakies nagrody... niesamowitą wrazliwosc ma... nie pomne nazwiska, ale jest odpowiedzialny za np. nine inch nails 'perfect drug'... zrobił tez kilka rzeczy dla janet jackson... takie wiecie z murzynami spoconymi w jakims barze... chyba sie nazywał klip 'til it is gone'... chyba tak sie nazywał... bardzo podoba mi sie killer/papa was a rolling stone - georga micheala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midia Re: najlepszy teledysk! IP: *.nowa-ruda.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 18:12 Dodam jeszcze-Nick Cave i Thom Waits-zwykle obraz doskonale uzupelnia muzyke,a kiedy dodatkowo ma sie slabosc do wykonawcow,kazdy teledysk wydaje sie dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMka Re: najlepszy teledysk! IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 00:09 Pzrewaznie lubie stylistyke czarno- biala.. w tej kategorii najlepiej wypadaja: - Tanita Tikaram Cathedral Song - Don Hanley - Boys of summer (obydwie niezwykle sentymentalno wakacyjnej) - DM Behind the wheel - Manam - Luciolla - George michael - Father figure - Dire Straits - Brothers in Arms (totalna rewelacja) - the Police - Every breath you take (tak minimalistyczny, ale rewleacyjny klimatycnzie z ta popielniczka z wypalonymi papierosami) z kolorowych tzw fabularnych _ Guns 'N Roses - November rain - czyste arcydzielo - david Bowie - Let's dance (czyli teeldysk o neisprawiedliwosci spolecznej) - Moby Why does my heart feel so bad - wkategorii na najlepszy film animowany w aktegorii - nie filmik ale za to clip z pomyslem - Alanis Morissette - Ironic (zawsze mnie bawi) - The Cure Lullaby (zawsze przeraza) _ U2 One - wersja z Bono w klubie w NY palacym papierosa (zawsze chce mi sie palic) Lennon Woman (zawsze mnie wzrusza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RedHot Re: najlepszy teledysk! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 00:18 pearl jam-do the evolution metallica-i disappear rhcp-otherside Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataliaa Re: najlepszy teledysk! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.10.01, 20:02 Moj typ: George Michael -Freedom Aerosmith-Crazy i oczywiście: Bon Jovi-Always a do której piosenki był teledysk Massive Attack z tym nienarodzonym,śpiewającym dzieckiem?Też mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honest Re: najlepszy teledysk! IP: 10.1.12.* / 193.41.231.* 18.10.01, 12:04 Według mnie najlepsze teledyski to: "Bedtime story" Madonna - fajny klimat "Give in to me" - Michael Jackson "Coma white_ - Marylin Manson "Side" - Travis "Outside" - George Michael - za specyficzne poczucie humoru "Push it" Garbage "Road to Mandalay" Robbie Williams Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: najlepszy teledysk! IP: 213.77.14.* 18.10.01, 12:39 Soungarden - "Black hole sun" P. Gabriel - "Steam" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: najlepszy teledysk! IP: *.mofnet.gov.pl 18.10.01, 13:38 SOUNDGARDEN -"Jesus Christ pose" Dla niektórych wysoce kontrowersyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
brutuska Re: najlepszy teledysk! 25.10.01, 13:29 push the tempo (ale tylko teledysk) all is full of love Bjork last dance of mary jane Tom Petty schism Tool ich will Raimmstein walking my shoes DM losing my religin, drive REM heart shaped box Nirvana spark Tori Amos where the wild roses grow Nick Cave 3 little pigs Green Jelly anybody seen my baby Rolling Stones Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aargghh Re: najlepszy teledysk! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 25.10.01, 18:24 Ciężko wymienić kilka teledysków, ale na pewno o miano najlepszego walczyłyby: "Take it back" i "High Hopes" - Pink Floyd z zajebistej płyty "Division Bell", "November Rain" Guns N'Roses, "Unfinished Sympathy" - Massive Attack, "Bittersweet Symphony - Verve (te dwa są robione wg tego samego dobrego wzoru). Bardzo wiele dobrych teledysków ma Madonna (choćby "Frozen" czy "Like a Prayer"), również teledyski Fatboy Slim są ciekawe. "Why does my heart fel so bad" Moby'ego to też fajny filmik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: najlepszy teledysk! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.01, 20:53 Mam kilku faworytów: 1. Guns&Roses "November Rain" 2. Pink Floyd "High Hopes" 3. Nick Cave & Kylie Minogue "When the wild roses grow" 4. Fatboy Slim "Right here, right now" Ale chyba pierwszy jest najlepszy... PS. Sorry Aargghh, ale mamy chyba bardzo podobny gust ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczur Re: najlepszy teledysk! IP: *.hacker.komp.pl 27.10.01, 18:09 3 różne klimaty: fields of the nephilim:psychonaut(ale mam pierdolca na punkcie piosenki więc moge byc nieobiektywny ) beastie boys:sabotage(brecht) pink floyd:wszystko(klimaty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davis Re: najlepszy teledysk! IP: 10.0.0.* 09.12.01, 22:38 A.D.I.D.A.S. Korna - za sceny w workach na zwłoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrek Re: najlepszy teledysk! IP: *.wroc.gazeta.pl 10.12.01, 13:51 a mi najbardziej podoba sie "Love don't cost a thing" Jenifer Lopez (zwłaszcza jak porusza tym co ma, a ma czym). A tak poważnie to stawiam na "Estranged" Guns N'Roses Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzynka Re: najlepszy teledysk! IP: *.traco.pl / 192.168.2.* 11.07.02, 21:25 ja uwielbiam tworczosc KoRna, wiec takze jego klipy! Niestety mimo iz song A.D.I.D.A.S. nalezy do jednego z moich najlulubienszych utworow-to jeszcze nie mialam okazji zobaczyc do niego klipu Odpowiedz Link Zgłoś