ihopeyouwilllikeme 16.03.05, 11:08 Tu proponuję zamieszczać wszystko, co tylko związane jest z, rozpoczynającą się już niedługo, trasą. Na początek nienajciekawsza wiadomość - wciąż nie mamy potwierdzenia supportu chorzowskiego: www.u2.com/tour/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pride26 Re: Vertigo Tour 2005 - wątek tra(n)sowy 17.03.05, 11:22 support to podobno The Killers. Dużo ciekawych informacji o trasie można przeczytać na www.u2tour.de Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 setlista z prób w Vancouver 19.03.05, 12:23 Podobno wygląda tak : Sometimes You Can't Make It On Your Own Stuck In A Moment Love And Peace Or Else Out Of Control City Of Blinding Lights All Because Of You Yahweh 40 Bad Beautiful Day Pride Where The Streets Have No Name Walk On Elevation One I Still Haven't Found Vertigo Miracle Drug Bullet The Blue Sky With Or Without You Running To Stand Still Podejrzewam że albo jest to znów jakiś wymysł fanów, albo utwory po prostu sa nie po kolei. Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Re: setlista z prób w Vancouver 19.03.05, 16:39 Na tej setliscie chyba po raz pierwszy pojawia sie Where the streets have no name. A dzisiaj wlasnie snilo mi sie ze bylam z babcia(sic) na koncercie i Streets nie zagrali Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Re: setlista z prób w Vancouver 19.03.05, 16:45 A, i podobno oprocz tego slyszano zespol probujacy The fly, Even better, Zoostation i polowe Boy Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 inna setlista z Vancouver :)) 21.03.05, 17:17 5:45pm* Stuck(very loose rehearsal - no vox) Elevation (full band - trying out sounds/arrangment) Band stopped - I left *8:00pm* Unknown(loose jamming with Edge trying out sounds etc.) barely audible outside venue. I left once again. *10:00pm* One Step Closer Electric Co.(full version 5-6m) An Cat Dubh(?)(full version 5-6m) Beautiful Day Miracle Drug Sometimes Make...(with Scott Walker outro - like SNL) Love/Peace (very loud 'heartbeat' bass part - 'where is the love' part will make crowds go apeshit) Elevation(live 'woos')(band fooled around with intro) Stuck..(Bono and Edge keys only) Yahweh(very rough version Bono and Edge guitar only) One Streets Gloria(u2 song) RTSS (full version - Edge piano, no harmonica) Zoo Station (with weird voiceover intro) Vertigo(w/ SFB verse and 4-5sec gaps before each chorus) (tonight was very fast and ragged, it must have been a long day) All Because of You Sunday Bloody(full band - original key, stopped after 2 lines - several more attempts with changes) 40 *12:10*(past midnight) u2 stopped playing for the night *2:00am* Bono talked to 7 fans from his car for 5 minutes as it was leaving. I was probably the only outside person who listened to the 10pm 'set'. There is no view inside the venue, but I do know that they always had the houselight on. The light show likely will be worked on California. One of the roadies Friday said that set strike down in 5pm Saturday. No nieźle, nieźle, nienajgorzej ) Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 setlista z wczoraj (podobno ostateczna) 26.03.05, 01:31 City of Blinding Lights The Electric Co. An Cat dubh Into the Heart Beautiful Day Miracle Drug Sometimes You Can't Make It On Your Own Love and Peace or Else Elevation Stuck in a Moment... Yahweh Gloria One Where the Streets Have No Name Running to Stand Still Zoo Station The Fly Vertigo All Because of You Sunday Bloody Sunday 40 A jutro już napisze co o tym myśle Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: setlista z wczoraj (podobno ostateczna) 26.03.05, 09:10 W życiu nie uwierzę, że tak będzie wyglądać setlista koncertu U2. Pomieszanie z poplątaniem. Choć fantastycznie, że są brane serio pod uwagę pewne utwory Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: setlista z wczoraj (podobno ostateczna) 26.03.05, 09:41 Chociaż, jakby się nad tym głębiej zastanowić... W tych miejscach można zrobić ładne przejścia: > Beautiful Day > Miracle Drug (bo w ogóle te kawałki z jednej bajki się wywodzą) > Love and Peace or Else > Elevation (ze względu na elektroniczny podkład we wstępie Love And Peace. Dokładamy elektronikę na koniec, i przechodzimy w ten sposób do Elevation) > Where the Streets Have No Name > Running to Stand Still (czyli powtórka patentu z Zoo Tv) No ale z kolei kilka spraw znów mi nie pasuje. Powtórka z Zoo Tv w postaci Zoo Station i The Fly po sobie następujących... Poza tym właśnie od Zoo Tv tradycja nakazywała, by opener poprzedniej trasy nie był grany na następnej. A tu mamy w najlepsze Elevation. One jako nie-bis ??!! Cóż znowu ?? Sunday Bloody Sunday na bis ? Nigdy tak nie było. Tak niezwykły, ważny utwór jak Sometimes You Can't Make It On Your Own upchnięty gdzieś w środek, czyli de facto zignorowany. No i przede wszystkim - kompletnie nie jestem w stanie sobie wyobrazić, by koncertów nie rozpoczynało Vertigo ! To niby po co refren zaczyna się od " hello, hello " ? To może być setlista na koncert w San Diego ( będzie niezwykle ciekawy show ), ale baaaaaaaaaaaaaaardzo wątpię, czy to jest setlista na trasę. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: setlista z wczoraj (podobno ostateczna) 26.03.05, 10:54 > > Where the Streets Have No Name > > Running to Stand Still > > (czyli powtórka patentu z Zoo Tv) Tyle że w odwrotnej kolejności oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: setlista z wczoraj (podobno ostateczna) 26.03.05, 16:25 Bardzo dziwna te setlista, podobnie jak Ajhołp uważam że taka nie zostanie. Ewentualnie pierwszy koncert, ale to też dziwne. Co do samej listy, zakładając że jest prawdziwa, bardzo cieszy mnie obecnośc kilku utworów - An Cat Dubh/Into The Heart czy Zoo Station. Ciekawe jak je zagrają, spodziewam się czegoś niezwykłego W końcu Out Of Control z wczesnych tras i to z Elevation to zupełnie inna bajka, z tym może być podobnie. Nie cieszy mnie obecność Stuck In A Moment , to jedyny utwór którego nie lubię słuchać w wersjach koncertowych (albumową uwielbiam). Mogę mieć nadzieję że nauczyli się go lepiej grać, bardzo często zaczynają świetnie coś grać dopiero po długim czasie Będziemy wiedzieć wszystko już za dwa dni Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 San Diego Sports Arena - obraz z kamery 26.03.05, 16:18 www.sandiegoarena.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=130&page=1 To raczej obraz na żywo, narazie niewiele się dzieje, na środku stoi takie coś... (co to jest?) i sprzatają podłoge. Ciekawe czy wyłączą kamere na czas ustawiania sceny. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: San Diego Sports Arena - obraz z kamery 26.03.05, 16:37 > To raczej obraz na żywo, narazie niewiele się dzieje, na środku stoi takie > coś... (co to jest?) i sprzatają podłoge. Ciekawe czy wyłączą kamere na czas > ustawiania sceny. To jest obraz na żywo. To na środku to tablica informacyjna, które wcześniej wisiała na górze. Widocznie nie będzie potrzebna w czasie koncertu Podejrzewam że wyłączą, choć mogliby nie wyłączać ! Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing LA dress rehearsal 27.03.05, 14:24 Wiec wczoraj miala miejsce oficjalna proba, na ktora wpuszczono wszytskich fanow, ktorzy zgromadzili sie przed arena. (Czemu nie maja takich prob np. w Krakowie??? ) atu2.blogspot.com/ ---------- Setlist City of Blinding Lights The Electric Co. An Cat Dubh / Into the Heart Beautiful Day Miracle Drug Sometimes You Can't Make It On Your Own Love and Peace or Else Elevation Stuck in a Moment... Yahweh Bullet the Blue Sky Running to Stand Still (break for human rights video) Zoo Station The Fly Vertigo (break) Pride Where the Streets Have No Name One All Because of You 40 Song notes: Larry plays keyboards during "Yahweh" during "Love and Peace or Else", Larry is at the edge of the egg when the song starts, playing drums there; during the middle of the song, he goes back to the main stage and drums from there, while Bono drums at the edge of the egg during "Zoo Station", Edge is using a "Vertigo" guitar Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: LA dress rehearsal 27.03.05, 19:35 Co tu duzo mówić, świetnie, wpsaniale, genialnie Ale na u2.com napisali : "(...)But we don’t want to give too much away because that might spoil the surprise for Monday - and anyway the band may decide to change the set completely. Production insiders have told us that they have rehearsed a huge number of song so there is a lot to choose from." To czy zmienią set w poniedziałek to mnie średnio interesuje tak naprawde, ale ważne że ćwiczyli dużo innych utwórów więc trasa zapowiada się bardzo ciekawie pod tym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 i jeszcze 27.03.05, 19:43 Natomiast u2-vertigo-tour.com pod ta listą napisało : "U2 are still rehearsing at the moment and changing that earlier setlist a lot. " Podobno ochrona będzie sprawdzać ludzi w poszukiwaniu sprzętu nagrywającego jak kamery, dyktafony, inne tego typu. Radzą zostawić takie rzeczy w samochodach i nie próbować wnosić na teren Sports Arena. To może troche utrudnić sprawe bootlegu, ale oczywiście i tak ktoś nagra Mimo to licze że informacje o transmisji na żwyo przez irlandzkie radio RTE są prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: i jeszcze 27.03.05, 20:25 Wyżaliłem się już wystarczająco Peterowi, nie chce mi się powtarzać, więc napiszę tylko - ta setlista jest okropna. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Obrazki z San Diego Sports Arena 28.03.05, 14:38 forum.interference.com/showthread.php?s=&postid=2241988#post2241988 Dzięki better.than.the.real.thing ) Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 wszystkie "skradzione" ujęcia z SanDiego :)) 28.03.05, 21:53 g0rman.com/pictures/sportsarena/ Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 relacja z LA Sports Arena Rehersal 28.03.05, 15:17 u2log.com/archive/2005/03/sneak_preview_of_u2s_vertigo_tour.php Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Zaczęło się!!! 29.03.05, 19:46 Nikt jeszcze nie napisal o rozpoczeciu Vertigo Tour 2005?? Setlista: City Of Blinding Lights / Vertigo / The Electric Co. / An Cat Dubh / Into The Heart / Beautiful Day / New Year’s Day / Miracle Drug / Sometimes You Can’t Make It On Your Own / Love And Peace Or Else / Sunday Bloody Sunday / Bullet The Blue Sky / The Hands That Built America / Running To Stand Still / Zoo Station / The Fly / Elevation Encore: Pride (In the name of love) / Where The Streets Have No Name / One / All Because Of You / Yahweh (acoustic) / 40 Ihope, moze jednak podzielisz sie z nami swoimi przemysleniami nt. setlisty. Jak dla mnie jest swietna, nie mam pojecia jak wytrzymam z nia w glowie do lipca.... Pare zdjec: img.photobucket.com/albums/v611/m_marta1/stage.jpg img.photobucket.com/albums/v611/m_marta1/stage2.jpg img.photobucket.com/albums/v611/m_marta1/stage3.jpg img.photobucket.com/albums/v611/m_marta1/stage4.jpg img.photobucket.com/albums/v611/m_marta1/satge4.jpg img.photobucket.com/albums/v611/m_marta1/stage5.jpg -> tak wyglada scena img.photobucket.com/albums/v611/m_marta1/openingnightvertigotour.jpg img.photobucket.com/albums/v611/m_marta1/bonoadam.jpg img.photobucket.com/albums/v611/m_marta1/larrydr.jpg -> tak wyglada zespol Sorry ze tak duzo ale nie wiedzialam ktore wybrac Powstrzymam sie raczej od osobistych wynurzen i przemyslen. Powiem tylko ze dzisiaj zakochalam sie w tym zespole na nowo. Nie wiem czemu, ale tak jest I nie moge sie doczekac liepca!! Odpowiedz Link Zgłoś
tago_mago Re: Zaczęło się!!! 29.03.05, 20:00 Niczego sobie ta setlista, podobają mi się New Year's Day i Miracle Drug tak blisko siebie. I jeszcze Sunday+Blue Sky no i bisy... Mam nadzieję, że zespół potraktuje koncert w Polsce szczególnie - w końcu byli tu ostatni raz strasznie dawno temu, a kto wie czy nie odezwie się dawny sentyment do kraju Lecha ? --- this could be the day Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Zaczęło się!!! 29.03.05, 22:27 a ja trafiłam (całkiem przypadkiem oczywiście) na skrót koncertu na którymś z niemieckich kanałów tiwi, erteelu, albo aerde, sama nie wiem To był jednak prawdziwy skrót, bo niby to trwało pół godziny, ale jakieś 2/3, to były reklamy dzwonków na komórkę Niemniej, udało mi się zobaczyć we fragmentach, jak grali Vertigo, Miracle Drug, City of blinding lights i Pride. Oprócz tego były jeszcze jakieś strzępki wywiadu z zespołem. Nie powiem wam, co mówili, bo przy mojej znajomości dojcza mogę wszystko pokręcić To, co udało mi się zobaczyć, zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie. Wydaje mi się, że na koncercie była fantastyczna atmosfera, scenografia też niczego sobie, no i zespół nie dawał po sobie pokazać ile ma lat Tak więc - byle do lipca Odpowiedz Link Zgłoś
tago_mago Re: Zaczęło się!!! 30.03.05, 00:04 Tak BTW - powyższe zdjęcia bardzo przypominają Elevation Tour. Czyżby brak pomysłów ? --- this could be the day Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Zaczęło się!!! 30.03.05, 18:01 Trochę mylącą tą setlistę zapodałaś, Hands... nie zostało zagrane w całości, tylko jako fragmencik wpleciony w Bulleta. Ogólnie setlista jest lepsza od tej z próby, ale i tak cienka. Natomiast w tej chwili nie obchodzi mnie to już w ogóle. Nieważne co zagrają w Chorzowie, kocham wszystkie ich piosenki, i absolutnie każda setlista mnie ucieszy. Nie zamierzam więcej robić problemów tam, gdzie ich nie ma. U2 rulez. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 San Diego 28.03.2005 - mp.3 i inne 30.03.05, 18:46 Witam, nie napisałem nic wczoraj ponieważ niespecjalnie miałem czas, a jak już miałem to poświęcałem każdą chwile na ściąganie, zdobywanie koncertu i infomacji o nim. Oczywiście nie tlyko ja, fani na cłąym świecie rzucili sie do komputerów, wiem że przez to padły conajmniej 2 serwery, a podobno i forum Interference miało spore problemy ) W kaxzdym razie teraz ściągam koncert w formacie FLAC i mp.3 i już niedługo będe go miał, podziele się wrażeniami Tymczasem tu jest link do koncertu w mp.3 spakowanym w jednym pliku zip. : www.worldmediahost.com/u2sandiego032805.zip Ale fajnie no Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Re: San Diego 28.03.2005 - mp.3 i inne 30.03.05, 20:43 Nie mam za bardzo ochoty rozpisywac sie o tym koncercie, wiec tylko pierwsze wrazenia -Szczegolne wyroznienie za koncertowa wersje Love and peace or else. Chyba moja ulubiona piosenka z HTDAAB, wiedzialam ze bedzie swietna na zywo, ale to co uslyszalam, zupelnie szczerze, przeszlo moje oczekiwania -Podoba mi sie sposob w jaki Stories for boys zostalo wplecione do Vertigo -Electric co, An cat dubh- co tu duzo pisac, wiadomo...Mam wielka nadzieje, ze te utwory nie spadna z setlisty przed trasa europejska -Niezle usmialam sie sluchajac ZooStation Bono i jego pamiec do slow ) On chyba nie napisal tych slow w drugiej zwrotce, nie? Swietna improwizacja- ready for the acrobat, ready for the bat, ready to believe i have no bad disease ??? LOL -Podobal mi sie wstep Bono przed Streets. Niby nic, ale wzruszająco -Yahweh i multiinstrumentalista Larry Mullen Jr O wiele ciekawsza wersja niz studyjna. Chyba zblizona do alternatywnej, z tego co pamietam -Elevation bylo zecydowanie kompletna pomylka -Aha, i oczywiscie 40 BYLO grane dobrych pare razy od 1983. Znowu, pamiec Bono Ok, to pierwsze przyszlo mi do glowy. I przyznaje, sluchalam na razie tylko 1,5 raza Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_muminka Re: Vertigo Tour 2005 - wątek tra(n)sowy 30.03.05, 19:18 Właśnie dostałam od koleżanki koncert. Siedzi na pulpicie zzipowany a ja się boję go dotknąć... Aaa! Cholera, co robić? Z jednej strony czuję że po prostu MUSZĘ to zobaczyć, ale z drugiej wolę w Chorzowie przeżyć Zaskoczenie Mojego Życia. A z trzeciej znowu strony przecież na europejską trasę setlista na stówę się zmieni. Ale znowu z czwartej strony odrobinę zepsuję sobie niespodziankę. Kurczę! Nie można mieć ciasteczka i zjeść ciasteczko... Wrr... A ja bym tak chciała Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Vertigo Tour 2005 - wątek tra(n)sowy 30.03.05, 19:24 mamusia_muminka napisała: > Nie można mieć ciasteczka i zjeść ciasteczko... Wrr... A ja bym tak chciała A wiesz jakie dobre to ciasteczko? mhmm Ja nawet się nie zastanawiałem, jak tylko ciasteczka się pojawiły odrazu zacząłem ściagać Naprawde warto. Odpowiedz Link Zgłoś
tago_mago Re: Vertigo Tour 2005 - wątek tra(n)sowy 30.03.05, 22:17 Już ściągam, wieeelkie dzięęęki! --- this could be the day Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 A jak ktoś nie lubi mp.3... 31.03.05, 00:04 ...to niech sobie ściągnie pliki w formacie FLAC. Nie pamiętam jak się rozszyfrowuje ten skrót ale znaczy mniejwięcej "system bezstratnej kompresji audio". Mówiąc po polsku oznacza to że nic nie tracimy na jakości, a pliki sa mniejsze od normalnych wave (ale i tak większe od mp.3). Wiem że jest ze ściągnięciem sporo problemów kiedy robi sie to pierwszy raz więc krok po kroku: 1.Wchodzimy tu: www.thetradersden.org/forums/ 2. Rejestrujemy się na forum 3. Wchodzimy tu: www.thetradersden.org/forums/showthread.php?p=104856#post104856 4.Jesli mamy jakikolwiek program do ściągania torrentów przchodzimy do punktu następnego. Jeśli nie mamy musimy znaleźć sobie jakiś w necie i zainstalować. Ja korzystam z eDonkey'a 2000 który jako tako się do tego nadaje. Może być BitTorrent, Azarus (dobrze napisałem?), pewnie eMule lub inne. 5.Pod długą listą z adresami IP jest takie coś: "Attached Files u22005-03-28at933.flac.torrent" Klikamy to i ściągamy na dysk. 6. Odpalamy ten plik i program powinien zacząć ściągać nasz koncert. I potem ewentualnie : 7. Ściągamy program dBpowerAMP Music Converter stąd: www.dbpoweramp.com/ 8. Znajdujemy na dysku pliki FLAC które ściagneliśmy, klikamy prawym klaiwszem na plik bądź wszystkie pliki naraz i bierzemy "Convert To" 9. Tym samym odpalamy program i ściągamy jakiś kodek (powinno się to zrobić prawie automatycznie, czyli pojawia się komunikat, klikamy "yes" i prowadzi nas do odpowiedniej strony z tymże kodekiem) 10. I tu możemy przekonwertować te niewygodne FLAC'i np. do formatu wave, nagrać na płytki i cieszyć sie wpsniałym koncertem w idealnej jakości słuchanym np. w wiezy Mam nadzieję że dacie rade, pisze to bo tłumaczyłem już dziś 2 razy a nie chce mi sie jeszcze raz każdemu z osobna Oczywiście w razie czego pytajcie Odpowiedz Link Zgłoś
mef_40i4 Re: Vertigo Tour 2005 - wątek tra(n)sowy 31.03.05, 00:05 zaczęliście ściągać i zablokowali konto Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Panie i panowie: second night 31.03.05, 10:51 San Diego, 30.03.2005 - setlista: Main Set: City of Blinding Lights, Vertigo, Cry - The Electric Co., Gloria, Beautiful Day, With or Without You, New Year's Day, Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Love and Peace or Else, Sunday Bloody Sunday, Bullet the Blue Sky - Hands That Built America, Running to Stand Still, Zoo Station, The Fly, Elevation Encore(s): Pride, Where the Streets Have No Name, One, All Because Of You, Yahweh, 40 Mój komentarz: Gloria wraca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WOWY jako zwykły, " środkowy " kawałek Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Vertigo Tour 2005 - wątek tra(n)sowy 31.03.05, 17:39 > zaczęliście ściągać i zablokowali konto No cóż, nawet forum Interference padło, jak znajde innego linka to wrzuce. Odpowiedz Link Zgłoś
mef_40i4 Re: Vertigo Tour 2005 - wątek tra(n)sowy 31.03.05, 23:46 właśnie ściągnąłem flac'i dzięki za instrukcję Peter... Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Vertigo Tour 2005 - wątek tra(n)sowy 01.04.05, 19:43 Bardzo proszę, tu jest plik potrzebny do ściągnicia drugiego koncertu, równierz flak'a s7.yousendit.com/d.aspx?id=2H2TNCDYF2I2L11DZ39PI9NR4G Przy okazji mam pomysł, żeby nie zaśmiecać watku o trasie linkami do poszczególnych koncertów proponowałbym załozenie jednego wątku w którym wrzucalibyśmy wszystkie ciekawe linki do ciekawych rzeczy, równierz przez YouSendIt (chociaż nie chce żeby to forum służyło ludziom tylko do downladingu). Czy pomysł Wam się podoba? Jak tylko zobacze "tak" odrazu się za to zabiore, i wykasuje może te posty z tematu o trasie Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Vertigo Tour 2005 - wątek tra(n)sowy 02.04.05, 11:01 > Jak tylko zobacze "tak" odrazu się za to zabiore, i > wykasuje może te posty z tematu o trasie Nie chce mi się pisać " tak ", lecę zakładać, bo pomysł jest trafiony Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_muminka Re: Vertigo Tour 2005 - wątek tra(n)sowy 01.04.05, 20:49 No to patrz: TAK :] Przenoś. Masz moje błogosławieństwo (tego posta skasuj Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Anaheim, 01.04.2005 - 3rd night 02.04.05, 10:59 Setlista: Love And Peace Or Else, Sunday Bloody Sunday, Bullet The Blue Sky / The Hands That Built America (snippet), Running To Stand Still, I Still Haven't Found What I'm Looking For, New Year's Day, Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Beautiful Day, Pride (In The Name Of Love), Where The Streets Have No Name, One encores: Zoo Station, The Fly, Elevation, Mysterious Ways, City Of Blinding Lights, Vertigo / Stories For Boys (snippet), All Because Of You, Yahweh, 40 No to, moi drodzy, mamy pierwsze potentegowanie I jest Mysterious Ways !! <brawo> Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Re: Anaheim, 01.04.2005 - 3rd night 02.04.05, 12:14 Tonight's show sees the setlist almost turned upside down compared to the first two nights in San Diego. '40' is dedicated to Pope John Paul II, who is reported to be near death tonight. Bono kisses his rosary and hangs it over the microphone as he leaves the stage. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Anaheim, 01.04.2005 - 3rd night 02.04.05, 12:19 > Tonight's show sees the setlist almost turned upside down compared to the first > > two nights in San Diego. '40' is dedicated to Pope John Paul II, who is > reported to be near death tonight. Bono kisses his rosary and hangs it over the > > microphone as he leaves the stage. > Jest gdzieś może tekst tej dedykacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Anaheim, 01.04.2005 - 3rd night - opinia 04.04.05, 00:07 Krótko bo czasu mam dziś mało, ale koncert zdecydowanie bardzo ciekawy i coś o nim napisać trzeba. Rzuca się w oczy setlista, bardzo pomieszana, wywalona do góry nogami w porównaniu z poprzednimi koncertami w San Diego. Czy dobrze? No właśnie, nie specjalnie. Love And Peace or Else na początku nie brzmi źle, ale nie ma porównania z COBL i Vertigo które z kolei pod koniec zupełnie nie pasują. SBS i Bullet zaraz potem? Przecież to jakaś kompletna pomyłka, nie na początku. W ogóle chyba tą listą układali po pijaku. To wygląda jakby mieli napisane na karteczkach ułożonych w kolejności tytuły utworów a potem wzięli i po kilka naraz pozamieniali kolejnością. Bezmyślnie, bezsensu. Mimo to koncert naprawdę warto mieć, choćby posłuchać bo muzycznie zdecydowanie się broni. Bono śpiewa coraz lepiej, reszcie też idzie coraz lepiej. Grali jakby z większą energią, przekonaniem. Niby prawie tak samo jak drugiej nocy w San Diego, a jednak słucha mi się dużo przyjemniej. W trakcie słuchania początku Zoo Station pomyślałem że to brzmi jakby Bono przypomniał się pan MacPhisto I z tym wrażeniem zostałem aż do końca Mysterious Ways Na początku One Bono też wspomniał o swoich rozmowach w czasach ZooTv, ale tu w kontekście kampanii na rzecz umorzenia długów Trzeciego Świata. Zaraz potem zagrali te nieszczęsne COBL i Vertigo które wypadły tu zdecydowanie nie fajnie. I na koniec "40", muzycznie dobre, ale piękne z powodu dedykacji dla Papieża. Bono po drugim refrenie powiedział coś w stylu "Tonight, I sing this for a Holy Father, a friend to the worlds poor... (i tu nie mogę zrozumieć co mówi)..." po czym wraca do refrenu "How long..." i zaraz po tym zawiesza na mikrofonie swój różaniec, schodzi ze sceny, a zespół normalnie kończy koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme A propos 02.04.05, 12:18 No więc, słucham sobie second night. Nie zdążę całej ( ale minusy już widzę - zwykła wersja Beautiful Day, WOWY w środku to był zły pomysł - przechodzi zupełnie bez echa, nijakie Love And Peace Or Else. Poza tym... wszystko genialne !!!!!! A najbardziej cieszy mnie śpiew Bono... Bono, Bono, Bono. BONO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wątpię wprawdzie, by udało mu się utrzymać TAKĄ formę do Chorzowa, ale nadzieję zawsze można mieć... Bono. Bono. BONO. Bo...<dobra, może już skończę>. Chyba puszczę linka na Strawberry Fields - patrzcie, niewierni, tak gra najlepszy zespół na świecie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: A propos 02.04.05, 13:00 Glooriiia ! Iintee Doomine !! To po pierwsze Po drugie minusy wymienione przez Ajhołpa, Beautiful Day mnie troche rozczarowało tak pierwszej jak i drugiej nocy w San Diego. Po tym co mogliśmy ułsyszzeć w Hannover Quay czy pod mostem Brooklińskim te wykonania są wręcz słabe. Tak samo WOWY w środku, powinno być jakoś pod koniec, może przed Yahweh. Muzycznie WOWY przyopmina bardziej wykonania z Joshua Tree Tour niż to co znamy z lat 90'tych, i dobrze. Głos Bono jednak jeszcze nie jest taki jaki powinien, wydaje mi się że słysze poprawe w stosunku do 1st San Diego Night ale jest i tak gorzej niż było w R&R Hall of Fame. JEszcze nie przesłuchałem 2nd night w całości, a widzę że zbliża się przpeiękny koncert do ściągnięcia. Całkowita zmiana setlisty, Bono zapewne będzie dawał z siebie więcej niż zwykle. Jeszcze więcej. Co do samej setlisty to nie chciałbym żeby taka została, wstawienie I Still Haven't Found What I'm Looking For i M.Ways'a zamiast starych utworów to błąd, zwłaszcza że np. Gloria jest mistrzowska i to jeden z najmocniejszych kawałków koncertowych. An Cat Dubh/Into The Heart jest ładne, prawda że już 20 lat temu grali to lepiej, ale to nic, przypomniałoby im się. A Electric Co podobnie jak Gloria, z tymże minimalnie mniej W kazdym razie mam nadzieję że wrócą do tych utworów. Przed rozpoczeciem trasy miałem mieszane uczucia co do nich ale po wysłuchaniu dwóch koncertów całkowicie zmieniłem zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Second Night - uzupełnienie 02.04.05, 19:19 Ale spieprzyli 40 Bono... nie wiem, raz że chyba zaczał za wcześnie, potem chyba zapomniał tekstu bo na problemy techniczne to nie wygląda, w opgóle pierwsza zwrotka to totalna porażka. Za to w drugiej się poprawił ) Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 02-04-2005 Second Night in Anaheim 04.04.05, 11:57 Setlista wyglądała tak : Main Set: Love and Peace or Else, Vertigo - Stories For Boys, Elevation, The Cry - Electric Co., An Cat Dubh / Into the Heart, City of Blinding Lights, Beautiful Day, Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own, New Year's Day, Sunday Bloody Sunday, Bullet the Blue Sky - Hands That Built America, Running to Stand Still, Zoo Station, The Fly, Mysterious Ways Encore(s): Pride, Where the Streets Have No Name, One, All Because Of You, Yahweh, 40 Lepiej niż pierwsza noc w Anaheim, gdzie setlista według mnie jest zupełnie bezsensowna, ale i tak mam zastrzeżenia. Znów zaczyna się od Love And Peace or Else, nie jest to jakieś bardzo straszne, ale najlepszym możliwym początkiem jest COBL które upchnięte później wypada już zupełnie inaczej. Potem ok, Vertigo/Stories For Boys ale zaraz po tym Elevation. Pomijając fakt że w ogóle wyrzuciłbym ten utwór z setlisty najchętniej zamieniając go na coś innego to jeszcze wciśnięty pomiędzy nagrania z Boya w sumie. Ten Boyowy moment koncertu bardzo mi sie podobał jako całość, a Elevation chyba zepsuło trochę efekt. Może zmieniłbym zdanie gdybym miał możliwość przesłuchania tego koncertu, a na razie się na to niestety nie zamosi Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: 02-04-2005 Second Night in Anaheim 04.04.05, 14:37 Wygląda na to, że jeszcze szukają najlepszego rozwiązania... W Europie powinno być to już ustatkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme 5th Night - Los Angeles - ratunkuuuu!!!!!!!!!!!! 06.04.05, 11:45 Setlista: Love And Peace Or Else, Vertigo / Stories For Boys (snippet), Elevation, The Cry, The Electric Co. / Send In The Clowns (snippet), An Cat Dubh, Into The Heart, City Of Blinding Lights, Beautiful Day / Blackbird (snippet), Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own, New Year's Day, Sunday Bloody Sunday, Bullet The Blue Sky / The Hands That Built America (snippet) / When Johnny Comes Marching Home (snippet), Running To Stand Still, Zoo Station, The Fly, Mysterious Ways encores: Pride (In The Name Of Love), Where The Streets Have No Name, One, All Because Of You, Yahweh, 40 Ej, to przestaje być śmieszne ! Czy oni naprawdę zamierzają to tak zostawić ? Niech im ktoś zwróci uwage no !! Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: 5th Night - Los Angeles - ratunkuuuu!!!!!!!!! 06.04.05, 19:09 > Ej, to przestaje być śmieszne ! Czy oni naprawdę zamierzają to tak zostawić ? Pogięło ich zupełnie, Love And Peace jest fajnym openingiem ale chowa się przy COBL a sam COBL w środku wypada słabo. Co oni robią? Chyba sami nie słyszą jak to brzmi ;] Pierwsze dwa koncerty miały fajny set, bardzo dziwne że tak zmienili. > Niech im ktoś zwróci uwage no !! Napiszmy do nich jakąś petycje, to ostatnio modne. Odpowiedz Link Zgłoś
tago_mago Re: 5th Night - Los Angeles - ratunkuuuu!!!!!!!!! 06.04.05, 21:27 Czy mi się wydaje, że jeszcze nie zagrali "I Will Follow"? --- this could be the day Odpowiedz Link Zgłoś
tago_mago Re: 5th Night - Los Angeles - ratunkuuuu!!!!!!!!! 07.04.05, 00:02 Jeszcze do koncertu z 30 marca, który dopiero teraz dane mi było usłyszeć: zauważyliście wpływ The Who w 'Electric Co.' ? --- this could be the day Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: 5th Night - Los Angeles - ratunkuuuu!!!!!!!!! 07.04.05, 00:20 Też mi się wydaje że jeszcze nie zagrali I Will Follow. A jak już dwóm osobom sie tak wydaje to coś w tym musi być A zauwazył kto że tylko raz zagrali Glorie? To poważny błąd. > Jeszcze do koncertu z 30 marca, który dopiero teraz dane mi było usłyszeć: > zauważyliście wpływ The Who w 'Electric Co.' ? Nie pomyślałem o The Who, ale coś zauważyłem. Teraz już wiem że było to własnie to Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Second night in L.A. - 06.04.2005 - i jest OK :) 07.04.05, 10:43 Setlista: City Of Blinding Lights, Vertigo / Stories For Boys (snippet), Elevation, The Cry, The Electric Co. / Send In The Clowns (snippet) / I Can See For Miles (snippet), The Ocean, New Year's Day, Beautiful Day, Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own / No Regrets (snippet), Love And Peace Or Else, Sunday Bloody Sunday, Bullet The Blue Sky / The Hands That Built America (snippet) / When Johnny Comes Marching Home (snippet), Running To Stand Still, Zoo Station, The Fly, Mysterious Ways encores: Pride (In The Name Of Love), Where The Streets Have No Name, One, Unchained Melody, All Because Of You, Yahweh, 40 Ufffffffffffffffffff... Oddychamy z ulgą. Mam nadzieję, że więcej zmian już nie będzie. Z " Elevation " można wyprowadzić ładne przejście do " The Cry ", cieszy mnie też rozdzielenie " One " i " ABOY " przez " Unchained Melody " - mam nadzieje, że zrobią to tak, jak na Zoo Tv do " Untila... " ( BTW: gdzie jest Until ???????????? ). Powrót " The Ocean " - YEAH !!!!! Ciekawe, czy jest tam przejście do " New Year's Day " ? Byłoby extra ! Podsumowując - bodaj najlepsza setlista do tej pory, panowie - wystarczy !! Znaleźliście świetne rozwiązanie, teraz należy ograniczyć się tylko do kosmetycznych zmian ( niech w Europie wróci Until... niech w Chorzowie zagrają Glorię albo I Will Follow... ). Przyznaję, że ponownie jestem jak najlepszej myśli odnośnie tej trasy. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Second night in L.A. - 06.04.2005 - i jest OK 07.04.05, 17:54 Słucham second night w Anaheim - bardzo fajny koncercik, bardzo fajna pomyłeczka Larry'ego w New Year's Day I nie zgadzam się z żadnymi krytycznymi głosami nt. wokalu Bono - moim zdaniem, jak śpiewał wspaniale na poprzednich, tak tu także śpiewa wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Niespodzianki w Europie ? 10.04.05, 13:37 muzyka.interia.pl/info/infid/609980 ". Będą to przede wszystkim utwory, jakich zespół od dawna nie grał podczas występów na żywo, pochodzące z jego pierwszych płyt. " Dobrze. "Na razie będziemy grać prezentowane już numery. Ale ćwiczymy także inne piosenki. Szykujemy kilka niespodzianek na kolejne koncerty" - powiedział Bono." Dobrze. "Kilka rzeczy nie zadziałało. Na przykład Elevation (...) Nie byłem pewien, czy wciąż jesteśmy rockowym zespołem". Fakt. "Kilka rzeczy nie zadziałało. Na przykład (...)The Fly. Nie byłem pewien, czy wciąż jesteśmy rockowym zespołem". ?! Źle ! "Ale kiedy zacząłem machać tamburynem w All Because Of You, poczułem, jakbym grał jakiś stary numer. U2 znów stało się rockowym zespołem po tym, kiedy byliśmy grupą zaangażowaną politycznie, grupą śpiewającą gospel, czy po prostu spektaklem rodem z Las Vegas" ?!?! Chyba go pogięło, "The Fly" wyszło słabo a ABOY jest mocnym rockowym kawałkiem? Chyba nie słuchali swoich koncertów :] Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Niespodzianki w Europie ? 10.04.05, 17:40 First of all, bardzo się cieszę. > "Kilka rzeczy nie zadziałało. Na przykład Elevation (...) Nie byłem pewien, czy > > wciąż jesteśmy rockowym zespołem". > > Fakt. Jeśli już coś temu zaprzeczało, to na pewno nie Elevation. > "Kilka rzeczy nie zadziałało. Na przykład (...)The Fly. Nie byłem pewien, czy > wciąż jesteśmy rockowym zespołem". I słusznie. The Fly należało grać tak jak na ETour, czyli jak przystało na rockowy zespół - ROCKOWO. > a ABOY jest mocnym rockowym kawałkiem? A nie jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Niespodzianki w Europie ? 10.04.05, 19:20 > Jeśli już coś temu zaprzeczało, to na pewno nie Elevation. Nie podoba mi się Elevation na tej trasie. Jedyny utwór który w ogole mogliby wyrzucić z setlisty. > I słusznie. The Fly należało grać tak jak na ETour, czyli jak przystało na > rockowy zespół - ROCKOWO. A źle zagrali? Mi się bardzo poodba, nie ma tego intra jak na Elevation Tour i solo troche popsuli ale pozatym jest świetnie, Podoba mi się bardzo. > > a ABOY jest mocnym rockowym kawałkiem? > > A nie jest ? Na koncertach wychodzi tak sobie. Nie źle, ale tak sobie, wole Fly np. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme San Jose x2 11.04.05, 13:24 04/09/2005 HP Pavilion - San Jose, California City Of Blinding Lights, Vertigo / Stories For Boys (snippet) / Hello (snippet), Elevation, The Cry, The Electric Co. / Send In The Clowns (snippet) / I Can See For Miles (snippet), The Ocean, New Year's Day, Beautiful Day / Blackbird (snippet), Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own / No Regrets (snippet), Love And Peace Or Else, Sunday Bloody Sunday, Bullet The Blue Sky / The Hands That Built America (snippet) / When Johnny Comes Marching Home (snippet), Running To Stand Still, Zoo Station, The Fly, Mysterious Ways / Young Americans (snippet) encores: Pride (In The Name Of Love), Where The Streets Have No Name, One, All Because Of You, Yahweh, 40 04/10/2005 HP Pavilion - San Jose, California Love And Peace Or Else, Vertigo / Stories For Boys (snippet), Elevation, The Cry, The Electric Co., An Cat Dubh, Into The Heart, City Of Blinding Lights, Beautiful Day, Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own / No Regrets (snippet), New Year's Day, Sunday Bloody Sunday, Bullet The Blue Sky, Running To Stand Still / The Hands That Built America (snippet) / When Johnny Comes Marching Home (snippet), Pride (In The Name Of Love), Where The Streets Have No Name, One, Original Of The Species encores: The Fly, Mysterious Ways, All Because Of You, Yahweh, 40 K.... mogliby się wreszcie zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_muminka Re: San Jose x2 11.04.05, 14:01 Nie! Nie! Niech się nie decydują właśnie! Niech zmieniają coś cały czas, to będziemy mieli w Chorzowie niespodziankę, a nie kolejny koncert taki, jak na tych wszystkich bootlegach, które ściągamy, tylko na żywo... XD Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: San Jose x2 11.04.05, 14:11 > Nie! Nie! Niech się nie decydują właśnie! Niech zmieniają coś cały czas, to > będziemy mieli w Chorzowie niespodziankę, a nie kolejny koncert taki, jak na > tych wszystkich bootlegach, które ściągamy, tylko na żywo... XD To jest kwestia na oddzielną dyskusję. Niektórzy lubią, jak np. Pearl Jam każdy koncert gra wg. innej setlisty. Podobnie Radiohead. A ja właśnie nie. Chcę mieć w Chorzowie dokładnie taki koncert, jak second night w L.A., ew. z Glorią lub I Will Follow. Jeśli jakiś sposób ułożenia utworów zdaje egzamin, to moim zdaniem nie ma sensu na siłę go zmieniać, " żeby nie było, że cały czas gramy to samo, i jesteśmy nudni ", i w rezultacie jedno miasto dostaje zajebistą setliste, a następne fatalną. Ci pierwsi są zachwyceni, a co mają powiedzieć ci drudzy ? " Przynajmniej nie są nudni " ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_muminka Re: San Jose x2 11.04.05, 14:17 No to zróbmy oddzielną dyskusję! Ehem. Tja. Więc (wiem, nie zaczyna się zdania od 'więc')... Więc ja jestem zdania, że zawsze coś można zmienić na lepsze - dlaczego nie próbować, hmm? To znaczy, nie chodzi mi o kompletne mieszanie w każdej setliście, ale zawsze można jakąś piosenkę, która gorzej zdaje egzamin, zmienić na jakąś lepszą! A nóż a widelec tamta druga się lepiej sprawdzi? Ja bym nie chciała żeby zadowoleni przestawali szukać coraz lepszych rozwiązań, osiedli na laurach i grzali tyłki na scenie, a potem wpadli w rutynę i zaserwowali nam odgrzane kotlety z innych koncertów (Pff... Zaraz mnie zlinczują za to, cholery XD) Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: San Jose x2 11.04.05, 15:05 Ja bym chciał tylko zeby zaczynali COBL'em a nie Love And Peace'em. I tyle, dalej niech sobie improwizują, zmieniają i robią w ogóle co chcą. Niech szukają lepszych rozwiązań, chce ściągnąć całą trase i nie chce mmieć każdego koncertu takiego samego. A w Chorzowie będe się zaj...wspaniale bawił co by nie zagrali Odpowiedz Link Zgłoś
pride26 Re: San Jose x2 11.04.05, 15:31 nie ma sie co podniecać-europejski setlist będzie i tak całkiem inny, coś o tym piszą dzisiaj na interii. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: San Jose x2 11.04.05, 17:52 pride26 napisał: > nie ma sie co podniecać-europejski setlist będzie i tak całkiem inny, coś o > tym piszą dzisiaj na interii. Na interii nic nie znalazłem, natomiast wczesniej na onecie (nie chciało mi się szczerze mówiąć sprawdzać innych źródeł, mimo że onet najlepszym nie jest) cytowano Bono jak mówił o niespodziankach na europejckiej częsci trasy, o czym pare postów wyżej pisaliśmy. Natomiast co do San Jose dopiero teraz zauważyłem że drugiej nocy zagrali Original Of The Species i jak podaje u2tours.com była to wersja zbliżona do tej znanej z występu pod mostem Brooklińskim czyli Edge pianino, Bono gitara. Szkoda że nie "full band" ale i tak się ciesze i nie mogę sie doczekać aż to usłysze Może z czasem zaczną się pojawiać i inne uwory z ostatniej płyty, i w ogóle inne. W końcu jeśli wierzyć informacjom sprzed rozpoczęcia trasy ćwiczyli wiele różnych kawałków, prawdopodobnie z zamiarem zagrania ich. Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Re: San Jose x2 11.04.05, 20:35 > Natomiast co do San Jose dopiero teraz zauważyłem że drugiej nocy zagrali > Original Of The Species i jak podaje u2tours.com była to wersja zbliżona do tej > > znanej z występu pod mostem Brooklińskim czyli Edge pianino, Bono gitara. > Szkoda że nie "full band" ale i tak się ciesze i nie mogę sie doczekać aż to > usłysze Wyglada na to, ze jednak full band: "'Original of the Species' makes its premiere tonight with Edge on piano as Bono sings, and Adam and Larry joining in with cues from Bono." (u2tours.com) I relacja jednaego ze swiadkow naocznych: "i was there and was very excited when they started it. it was time for an encore and larry and adam were already offstage and edge was about to leave, but then bono went to edge and asked him if he wanted to play "Original" then they got Larry and Adam. Edge went over to the piano and Bono said "we're gonna try something we've never played as a band live before, except in the studio". Edge started playing it and Bono sang, after the first verse or 2 Larry and Adam came in strong and the song was great! so yes, it is true that "original of the species" was performed on April 10th. now we wait for the audio........" Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 2005-04-14 Glendale #1 Setlist 15.04.05, 18:36 Love And Peace Or Else Vertigo / Stories For Boys (snippet) Elevation The Cry The Electric Co. An Cat Dubh Into The Heart City Of Blinding Lights Beautiful Day Miracle Drug Sometimes You Can't Make It On Your Own New Year's Day Sunday Bloody Sunday Bullet The Blue Sky Running To Stand Still Pride (In The Name Of Love) Where The Streets Have No Name One Encore(s): Zoo Station The Fly Mysterious Ways All Because Of You Yahweh 40 Bez niespodzianek. Love And Peace znó na początku zamiast COBL, Yahweh po raz pierwszy zagrali na krańcu elipsy (jak widać na załączonym obrazku ). Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 2005-04-15 Glendale #2 Setlist // Bad !! Bad !! 16.04.05, 13:46 City Of Blinding Lights Beautiful Day / In God's Country (snippet) Vertigo / Stories For Boys (snippet) Elevation Gloria The Ocean New Year's Day Miracle Drug Sometimes You Can't Make It On Your Own Love And Peace Or Else Sunday Bloody Sunday Bullet The Blue Sky Running To Stand Still Bad Pride (In The Name Of Love) Where The Streets Have No Name One Encore(s): The Fly Mysterious Ways All Because Of You Yahweh 40 Bad !!! BAD !! Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: 2005-04-15 Glendale #2 Setlist // Bad !! Ba 16.04.05, 14:17 I pozatym że BAD !!! pojawił się fragment In God's Country, szkoda że tylko fragment. No i Gloria, świetnie że jest, mam nadzieję że będzie w Chorzowie. The Ocean to taki miły drobiażdżek, zamiast zastępować nim jakiś inny utwór mogliby go po prostu dodać do setlisty. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Mi się wydaje... 15.04.05, 18:53 ..czy na przedostatnim zdjęciu tego slajdszoł'u Edge gra na basie? (?!) www.flickr.com/photos/u2logcom/sets/225630/show/ Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Re: Mi się wydaje... 16.04.05, 17:35 Sorki, nie chcialo mi sie ogladac slajdszołu, ale pewnie to zdjecie zostalo zrobione podczas '40' kiedy to zgodnie z tradycja wymienili sie z Adamem gitarami Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 2005.04-21 Second Night in Denver - setlista 22.04.05, 22:55 Main Set: City of Blinding Lights, Beautiful Day, Vertigo - Stories for Boys, Elevation, Gloria, The Ocean, New Year's Day, Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Love and Peace or Else, Sunday Bloody Sunday, Bullet the Blue Sky - Hands That Built America, Running to Stand Still, Bad, Pride, Where the Streets Have No Name, One Encore(s): Zoo Station, The Fly, Mysterious Ways, All Because Of You, Original of the Species, 40 O, i fajnie jest i tak może zostać Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: 2005.04-21 Second Night in Denver - setlista 23.04.05, 11:40 > O, i fajnie jest i tak może zostać Tylko mniej kawałków z Achtunga żeby było, i fakltycznie może Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 2005-04-24 Seattle 25.04.05, 12:53 > Tylko mniej kawałków z Achtunga żeby było, i fakltycznie może Tak, zamiast Mysterious Ways coś by zagrali innego Main Set: Love and Peace or Else, Vertigo, Elevation, The Cry - Electric Co., An Cat Dubh - Into the Heart, City of Blinding Lights, Beautiful Day, Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own, New Year's Day, Sunday Bloody Sunday, Bullet the Blue Sky - Hands That Built America, Running To Stand Still, Pride, Where the Streets Have No Name, One Encore(s): Zoo Station, The Fly, Mysterious Ways, All Because of You, Yahweh, 40 Było jak zwykle. Nie było Bad. Na koncert przyszedł Eddy Vedder z innego znanego zespołu. Na scenie były 3 osoby z publiczności. Sporo Odpowiedz Link Zgłoś
ann.from.red.hill.mining.town Re: 2005-04-24 Seattle 25.04.05, 13:16 Oświadczam, że nie był to Edward, a jego sobowtór! Prawdziwy Vedder siedzi u mnie w szafie! Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 2005-04-25 Seattle, czyli chłopaków poj... ekhm :] 26.04.05, 10:27 City Of Blinding Lights Beautiful Day Vertigo Elevation Gloria The Ocean New Year's Day Miracle Drug Sometimes You Can't Make It On Your Own Love And Peace Or Else Sunday Bloody Sunday Bullet The Blue Sky / The Hands That Built America (snippet) / When Johnny Comes Marching Home (snippet) Running To Stand Still Bad / Ruby Tuesday (snippet) Pride (In The Name Of Love) Where The Streets Have No Name One Encore(s): Zoo Station The Fly Mysterious Ways All Because Of You Original Of The Species Vertigo Wy też widzicie Vertigo na końcu zamiast 40 ? (?!) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme 29.04.2005, Vancouver 30.04.05, 08:28 City Of Blinding Lights Vertigo / Stories For Boys (snippet) Elevation The Cry The Electric Co. / Send In The Clowns (snippet) / I Can See For Miles (snippet) An Cat Dubh Into The Heart Beautiful Day Miracle Drug Sometimes You Can't Make It On Your Own / No Regrets (snippet) Love And Peace Or Else Sunday Bloody Sunday Bullet The Blue Sky / The Hands That Built America (snippet) / When Johnny Comes Marching Home (snippet) Running To Stand Still Pride (In The Name Of Love) Where The Streets Have No Name One encore(s): Zoo Station The Fly Mysterious Ways All Because Of You Yahweh 40 Czyli kolejny raz zaczynamy od City Of Blinding Lights. Fajnie Teraz przerwa do 7 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 2005-05-07 - First Night in Chicago 08.05.05, 14:27 Main Set: Love and Peace or Else, Vertigo, Elevation, An Cat Dubh - Into the Heart, City of Blinding Lights, Beautiful Day, Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own, New Year's Day, Sunday Bloody Sunday, Bullet the Blue Sky, Running to Stand Still, Bad, Pride, Where the Streets Have No Name, One Encore(s): Zoo Station, The Fly, Mysterious Ways, All Because of You, Yahweh, 40 Bez niespodzianek. Ani w setliście ani w ogóle. Jedyna ciekawa rzecz to to że dziś i jutro nagrywają oficjalne DVD z trasy Vertigo Tour, ale kogo to interesuje... Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 a mówiłem że Bono jest polakiem, mowiłem? :D 09.05.05, 19:01 Bono na początku Miracle Drug powiedział kilka słów po polsku, zapewne w odniesieniu do Dnia Konstytucji 3go Maja który był rano obchodzony przez Polonię w Chicago. Edge tłumaczył. Oni są polakami, jak nic, tak samo jak Currie Skłodowska nie byłą kobietą Reszta to niesitotne szczegóły, które można streścić tak - Coldplay, DVD, problemy techniczne. "Comments: The Vertigo Tour resumes after a week off. Bono and Edge appear to suffer from technical problems, especially early in the set. Bono says a few words in Polish at the start of 'Miracle Drug' (Edge translates), likely in honor of the Polish Constitution Day events earlier today in Chicago. Bono namechecks Coldplay, who are at tonight's show. Stationary cameras are in place around the arena, and fans are interviewed on film in the GA line before the show Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: a mówiłem że Bono jest polakiem, mowiłem? :D 10.05.05, 09:09 > Bono says a few words in Polish at the start of 'Miracle Drug' (Edge > translates), likely in honor of the Polish Constitution Day events earlier > today in Chicago. Czyli Bono wie, jakie święto obchodzi się w Polsce, i wśród Polonii, 3 maja... a nie wie, że Papież był Polakiem ? Byłoby to dość interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 2005-05-10 - Party Girl In Chicago 10.05.05, 19:06 Main Set: City of Blinding Lights, Vertigo - Stories for Boys, Elevation, The Electric Co. - Bullet With Butterfly Wings, An Cat Dubh - Into the Heart, Beautiful Day, New Year's Day, Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Love and Peace or Else, Sunday Bloody Sunday, Bullet the Blue Sky - When Johnny Comes Marching Home, Running to Stand Still, Pride, Where the Streets Have No Name, One Encore(s): Zoo Station, The Fly, Mysterious Ways, All Because of You, Yahweh, Party Girl, 40 Comments: Rocko, a member of U2's road crew, takes the stage before U2 and tells the crowd tonight's show is being filmed for a DVD, saying it will be a 'magical' show. Bono brings a young girl on stage during 'Into the Heart.' Later, he brings a female fan on stage to play guitar on 'Party Girl.' She struggles a bit, but gets through with encouragement from Bono and an enthusiastic crowd. It's the first time 'Party Girl' is played this tour, and only the fourth time since the Zoo TV tour. Dziś kręcili DVD, szkoda że nie wczoraj, może znalazła by sie na nim wczorajsza wypowiedź Bono w naszym pięknym słowiańskim jezyku. Byłoby git Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme U2 już zarezerwowali hotel w Katowicach :) 11.05.05, 09:24 I to cały www.biznespolska.pl/gazeta/?cityID=katowice Odpowiedz Link Zgłoś
newyearsday1981 Re: U2 już zarezerwowali hotel w Katowicach :) 11.05.05, 09:41 A który? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: U2 już zarezerwowali hotel w Katowicach :) 11.05.05, 11:00 Tam pisze Monopol. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Chicago, 3rd Night - wg U2.com 12.05.05, 09:16 City of Blinding Lights Vertigo Elevation Cry/ Electric Co. An Cat Dubh / Into the Heart Beautiful Day New Years Day Miracle Drug Sometimes You Can¹t Make it On Your Own Love and Peace Sunday Bloody Sunday Bullet The Blue Sky Running to Standstill Pride in the Name of love Where the Streets have No Name One Zoo Station The Fly Mysterious Ways All Because of You Original of the Species Vertigo Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Chicago, 3rd Night - wg U2.com 12.05.05, 09:17 Jakby co, to to Vertigo na końcu to oni, nie ja wymyśliłem ) Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sunflower Re: Chicago, 3rd Night - wg U2.com 12.05.05, 16:52 > Jakby co, to to Vertigo na końcu to oni, nie ja wymyśliłem ) oj,chyba czegoś nadużyli ... gdzie "40"???? zatłuke Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Chicago 4th Night - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.05.05, 12:16 Vertigo All Because Of You Elevation Gloria The Ocean Beautiful Day Miracle Drug Sometimes You Can't Make It On Your Own Love And Peace Or Else Sunday Bloody Sunday Bullet The Blue Sky / The Hands That Built America (snippet) / When Johnny Comes Marching Home (snippet) Running To Stand Still City Of Blinding Lights Original Of The Species Pride (In The Name Of Love) Where The Streets Have No Name One Encore(s): Until The End Of The World The Fly Mysterious Ways With Or Without You / Strangers In The Night (snippet) Yahweh Bad / Norwegian Wood (snippet) / Sexual Healing (snippet) / 40 (snippet) Komentarz może być tylko jeden: ja p....!!!!!!! Wreszcie nawiązali do przedtrasowych zapowiedzi !!! Jedyny minus: źle, że wywalili Zoo Station - Untila powinni dać zamiast totalnie niepotrzebnego Mysterious Ways. Tak dalej panowie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Chicago 4th Night - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i !!!! 13.05.05, 17:59 > Komentarz może być tylko jeden: ja p....!!!!!!! Wreszcie nawiązali do > przedtrasowych zapowiedzi !!! Jedyny minus: źle, że wywalili Zoo Station - > Untila powinni dać zamiast totalnie niepotrzebnego Mysterious Ways. Tak dalej > panowie !!!!!! Całkowicie się zgadzam, Zoo Station wreszcie brzmiało tak jak powinno brzmieć, a tu wywalają. Ja rozumiem że Bono lubi sobie potańczyć z róznymi paniami podczas Mysterious Ways ale to nie powód żeby na siłę upychać to w setliście Tymczasem inna rzecz, COBL jest niestety nie na początku ale za to po RTSS i Deklaracji Praw Człowieka co może nie wyjść źle. Original Of The Species na żywo niestety mnie narazie nie przekonuje, jakoś nie ma to tego "czegoś". Zamiast klawiszy Edge powinien zaaranżować to jakoś ładnie na gitarze, a że geniuszem tego intrumentu jest to napewno dałby sobie radę i coś ładnego stworzył. Bad na końcu z fragmentem tylko 40. Śtrednio. Jeszcze nie słyszałem jak to jest, ale wydaje mi sie ze to coś jak w Bostonie podczas Elevation, z tym że po 40 już nie ma nic dalej. Szkoda, fajnie by było jakby dali publiczności chwile po Bad, np. wpletli by w "Złego" jakiś utwór, publika by śpiewała a Larry by pogrywał coś, motyw z Bad np. W międzyczasie Adam z Edgem by się zamienili gitarami, Larry jakoś łądnie by przeszedł do 40 i zaczęli grac normalne full band jak zawsze. Ale narzekam Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Chicago 4th Night - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i 14.05.05, 12:17 > Original Of The Species na żywo niestety mnie narazie nie przekonuje, jakoś > nie ma to tego "czegoś". Jestem całkowicie przeciwnego zdania Ten utwór dopiero w tej wersji zyskał to " coś ", co na płycie zostało kompletnie zduszone kiczowatą aranżacją. Okazało się, że jednak jak najbardziej jest to jedna z najpiękniejszych piosenek zespołu... Nie przesadzam. > Tymczasem inna rzecz, COBL jest niestety nie na początku ale za to po RTSS i > Deklaracji Praw Człowieka co może nie wyjść źle. No ale to jest właśnie to, co przed trasą postulowaliśmy " City.. " po Deklaracji uważam za świetny pomysł, tylko muszą ładne przejście zrobić > Bad na końcu z fragmentem tylko 40. Śtrednio. Jeszcze nie słyszałem jak to > jest, ale wydaje mi sie ze to coś jak w Bostonie podczas Elevation, z tym że po > > 40 już nie ma nic dalej. Szkoda, fajnie by było jakby dali publiczności chwile > po Bad, np. wpletli by w "Złego" jakiś utwór, publika by śpiewała a Larry by > pogrywał coś, motyw z Bad np. W międzyczasie Adam z Edgem by się zamienili > gitarami, Larry jakoś łądnie by przeszedł do 40 i zaczęli grac normalne full > band jak zawsze. O ile wiem, jeszcze nigdy nie zagrali " Bad " na końcu, być może zabrzmi to jeszcze lepiej niż " 40 " ? Choć oczywiście Twój pomysł jest genialny, i na ich miejscu tak właśnie bym zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme A Kings Of Leon są zadowoleni :) 14.05.05, 12:18 Ba, też bym był www.u2.com/highlights/?hid=110 Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Jednak Bono nie jest polakiem... 22.05.05, 12:45 U2tours.com podało informacje że Bono powiedział na początku Miracle Drug pierwszej nocy w Chicago pare słów po Polsku. Niestety panowie z U2Tours nie rozróżniają języków środkowo-europejskich zbyt dobrze. Bono mówi coś jakby po węgiersku,raczje nie niemiecku, sam nie wiem, ale polski to nie jest w każdym razie. Ale wersja jest ciekawa bo Bono mówi bez gitarowego tła Edge'a, potem ktoś puszcza z taśmy te efekty które słychać zawsze w tle, wiecie które, po czym je wyłącza, a Edge dopiero zacyzna grać. Bono mówie "you can play Terry" i Terry puszcza to jeszcze raz, a wychodzi dośc śmiesznie Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 2005-05-14 - Philadelphia - jest źle 15.05.05, 15:02 Tzn. nie wyciągnęli wniosków z poprzedniego zaje... setu i zagrali standardowo. Main Set: City of Blinding Lights, Vertigo, Elevation, The Electric Co., An Cat Dubh - Into the Heart, Beautiful Day, Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Love and Peace or Else, Sunday Bloody Sunday, Bullet the Blue Sky - When Johnny Comes Marching Home, Running to Stand Still, Pride, Where the Streets Have No Name, One Encore(s): Zoo Station, The Fly, Mysterious Ways, All Because of You, Yahweh, 40 Nie podoba mi się to. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: 2005-05-14 - Philadelphia - jest źle 17.05.05, 10:07 Eeee, Peter, coś w strasznie złym humorze jesteś ostatnio Jasne, szkoda że nie wyciągnęli wniosków, ale przecież ten set też nie jest zły. A może 4th Night w Chicago była próbą generalną przed europejską częścią trasy ? Więcej optymizmu Odpowiedz Link Zgłoś
newyearsday1981 Re: 2005-05-14 - Philadelphia - jest źle 17.05.05, 21:53 Cóż,kombinacja piosenek w secie jest ograniczona(pomijając różne "wariacje").Kombinują jak mogą,ale kiedyś pomysły się skończą;P Do koncertu w Chorzowie jeszcze trochę czasu zostało-mogą się zastanowic co i w jakiej kolejności zagrają.Mam tylko jedną uwagę-jeśli nie zagrają u nas BAD,to zaj....!osobiście!A potem popełnię samobójstwo,bo nie będzie już sensu życia- ale to już inna sprawa.BAD M U S I BYĆ.I KONIEC. ALL BECAUSE OF U2 I AM Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Post Frustracki 18.05.05, 09:33 Niektórzy mają zdecydowanie za dobrze : www.u2.homepage.pl/p/myshows.html Peter, szykuj się, kolejna trasa będzie nasza Moja książeczka oszczędnościowa niedługo znowu się przyda Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme East Rutherford no.1 18.05.05, 09:39 City Of Blinding Lights Vertigo Elevation The Cry The Electric Co. / Bullet With Butterfly Wings (snippet) / I Can See For Miles (snippet) An Cat Dubh Into The Heart Beautiful Day Miracle Drug Sometimes You Can't Make It On Your Own / No Regrets (snippet) Love And Peace Or Else Sunday Bloody Sunday Bullet The Blue Sky / The Hands That Built America (snippet) / When Johnny Comes Marching Home (snippet) / Please (snippet) Running To Stand Still Pride (In The Name Of Love) Where The Streets Have No Name One Encore(s): Zoo Station The Fly Mysterious Ways Original Of The Species All Because Of You Yahweh 40 Vertigo " At the end of 40, Larry did his concluding drumming and then launched into Vertigo, and the band came back for a second performance. This is only the second time a full version of 40 has been played in any position other than the final one, with the first instance occuring on 7 April 1987 in Houston." I fajny, moim zdaniem, pomysł, tylko po co dwa razy ? Nie lepiej zamiast grać dwa razy Vertigo w miejsce pierwszego dać inny utwór ???( np. I WILL FOLLOW!!! UNTIL THE END OF THE WORLD!!! albo coś ?. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: East Rutherford no.1 18.05.05, 20:49 > I fajny, moim zdaniem, pomysł, tylko po co dwa razy ? Nie lepiej zamiast grać > dwa razy Vertigo w miejsce pierwszego dać inny utwór ???( np. I WILL > FOLLOW!!! UNTIL THE END OF THE WORLD!!! albo coś ?. O własnie, gdybyś tego nie napisał to ja bym to napisał Zwłaszcza Untill no, kurde, wykonanie z Chicago to nejlepsza wersja tego kawałka od czasów Slane Castle, a może i lepsza, co by znacyzło że to najlepsza wersja ever Nie rozumiem, wreszcie nauczyli sie to tak genialnie grać i grają to... raz. Nie podoba mi się to. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: East Rutherford no.1 19.05.05, 09:21 > Zwłaszcza Untill no, kurde, wykonanie z Chicago to nejlepsza wersja tego > kawałka od czasów Slane Castle, a może i lepsza, co by znacyzło że to najlepsza > > wersja ever > Nie rozumiem, wreszcie nauczyli sie to tak genialnie grać i grają to... raz. Oooo, a co w niej takiego genialnego ?? Bo ja dopiero pod koniec czerwca usłyszę (((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 East Rutherford no.2 + Untill z Chicago 19.05.05, 19:02 > Oooo, a co w niej takiego genialnego ?? Bo ja dopiero pod koniec czerwca > usłyszę (((((((((((((((((((((((((((( Po pierwsze ponad minutowe intro brzmiące jak szum radia/żle nastawionego telewizora z odgłasami naprawiania trabanta w tle, po czym wrzask dziecka, za któym następuje normalne, znane intro i Edge zaczyna Riff, niby nic nowego, ale chyba użył innych efektów trochę, troche namieszał, w każdym razie brzmienie gitary w zwrotkach powala przy głośnym odsłuchu Solówka zagrana jest świetnie, prześwietnie, koncówka też. Momentami słabiej słychać gitare, ale to wina jakości nagrania. I to co robi Bono, czekaj, jakoś tak : "Love Love Love ! Loooove Love Loove Love LoooOOOOOOOooove ! Loove Love Looooove..." a potem "LA ! LA ! LA la ! Lalala LA ! LA ! La ! la !..." i tak całą końcówkę aż do The Fly Co do reszty wokalu to powiem tylko że głos ma zdecydowanie lepszy niż na Elevation, śpiewa bardzo przekonywująco, tak jak własnie zawsze powinien, a przynajmniej jak chciałoby sie żeby śpiewał. Może troche przesadziłem że to najlepsza wersja ever, ale napewno jedna z najlepszych Tymczasem zagrali 2 raz w East Rutherford: Main Set: City of Blinding Lights, Vertigo - Stories for Boys - Pump It Up, Elevation, Gloria, The Ocean, Beautiful Day, Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Love and Peace or Else, Sunday Bloody Sunday, Bullet the Blue Sky - When Johnny Comes Marching Home, Running to Stand Still, Pride, Where the Streets Have No Name, One Encore(s): Zoo Station, The Fly, Mysterious Ways, All Because Of You, Yahweh, I Still Haven't Found What I'm Looking For, Bad - 40 I bardzo ładnie zagrali I Still Haven't Found What I'm Looking For został wykonany z pomoca miejscowego zespołu The Bank Robbers, którego członkowie "pożyczyli: od U2 intrumenty. Nie wiem kto ile grał, jaki był udział poszczególnych zespołów w wykoaniu utworu A, no i popatrzcie na koniec, tak moze już zostać ) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: East Rutherford no.2 + Untill z Chicago 20.05.05, 11:44 > Vertigo - Stories for Boys - Pump It Up, Ciekawe, czy to cytat z Danzela Końcówka fantastyczna, tak. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Post Frustracki 18.05.05, 20:55 > Niektórzy mają zdecydowanie za dobrze : > www.u2.homepage.pl/p/myshows.html > Peter, szykuj się, kolejna trasa będzie nasza Moja książeczka > oszczędnościowa niedługo znowu się przyda DarekPro to chyba chce dostać A pewnie że nasza, ja planuje conajmniej 3 koncerty przy następnej okazji. Przynajmniej ) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme U2 grają w TV 20.05.05, 12:49 Za U2.com: "Wake up to U2 playing live tomorrow morning on ‘Good Morning America’. U2 will be on air between 7.30 and 8.30 on the ABC show and as well as live footage of three songs from last week’s Chicago shows, the band are also interviewed by Diane Sawyer. And there’s more. Two more songs on the show on Saturday morning!" Zwłaszcza ten footage z Chicago będzie niezwykle interesujący. Mam nadzieję, że odcinek ukaże się w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: U2 grają w TV 22.05.05, 12:38 Zagrali co następuje: 1. Vertigo 2. Beautiful Day 3. Sometimes You Can't Make It On Your Own 4. Elevation Narazie nie wiadomo kiedy ukaże sie w internecie, ale zapewne niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 2005-05-20 Nowy Jork 22.05.05, 12:29 Main Set: City of Blinding Lights, Vertigo - Rockaway Beach, Elevation, The Electric Co., An Cat Dubh - Into the Heart, Beautiful Day, Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Love and Peace or Else, Sunday Bloody Sunday, Bullet the Blue Sky - When Johnny Comes Marching Home, Running to Stand Still, Pride, Where the Streets Have No Name, One Encore(s): Zoo Station, The Fly - The Jean Genie, Mysterious Ways, Original of the Species, All Because Of You, Yahweh, Vertigo Pod koniec The Fly zagrali kawałek utworu Davida Bowiego "The Jean Genie", Bono dziękował paru osobam w róznych moemntach koncertu. A to drugie Vertigo na końcu jest ZŁE. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sunflower Re: 2005-05-20 Nowy Jork 22.05.05, 13:04 >A to drugie Vertigo na > końcu jest ZŁE. jest. po 1) po co 2 razy ta sama piosenka /no OK, może się ludziom podoba, ale są też inne/ po 2) jak wyżej, są inne, lepiej kończące koncert, np. "40" :] /wiem, uczepiłam się tego 40, ale nic nie poradzę że bardzo to lubię / Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: 2005-05-20 Nowy Jork 22.05.05, 13:59 Dokładnie, mają dziesiątki genialnych utworów do zagrania, więc dlaczgeo do choelry nie zagraja ich? Ja rozumiem że moze komuś się podoba drugie Vertigo, ale to nie jest to. Po tym jak usłyszałem jak brzmi Bad/40 na końcu nie chce już nic innego ) Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sunflower Re: 2005-05-20 Nowy Jork 23.05.05, 16:32 Po tym jak usłyszałem jak brzmi Bad/40 na końcu nie chce > już nic innego ) z ust mi to wyjąłeś ktoś proponował petycję...to nie jest taki zły pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 2005-05-22 - Filadelfia - U2 są dziwni jacyś 24.05.05, 20:41 Main Set: City of Blinding Lights, Vertigo - Stories for Boys, Elevation, Gloria, The Ocean, Beautiful Day - Ultraviolet, Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Love and Peace or Else, Sunday Bloody Sunday, Bullet the Blue Sky - When Johnny Comes Marching Home, Running to Stand Still, Pride, Where the Streets Have No Name, One Encore(s): Zoo Station, The Fly, Mysterious Ways, With or Without You, All Because Of You, Yahweh, 40 Set piękny, szkoda że Ultraviolet to tylko cytat pod koniec B.Day. Za to pojawiło się WOWY grane zapewne przepięknie. Na U2tours.com piszą że ABOY nie był planowany na początku, i mieli go nie grać, natomiast potem po krtókich kosultacjach stwierdzili ze zagrają 40 zamiast planowanego wcześniej Bad. I tu ich nie rozumiem, zmęczyli się? Nie chciało im się? Nie wiem, ale nie podoba mi się to. Może znowu ktoś sie pomylił i zaczęli ABOY'a zamiast Bad po prostu i już nie dało się nic zrobić Ale w sumie mogliby nie rezygnować z Bad tak odrazu. Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sunflower Re: 2005-05-22 - Filadelfia - U2 są dziwni jacyś 24.05.05, 23:32 >Na U2tours.com piszą że ABOY nie był planowany na początku, i mieli go nie > grać, natomiast potem po krtókich kosultacjach stwierdzili ze zagrają 40 > zamiast planowanego wcześniej Bad. I tu ich nie rozumiem, zmęczyli się? Nie > chciało im się? Nie wiem, ale nie podoba mi się to. > Ale w sumie mogliby nie rezygnować z Bad tak odrazu. Nie wiem. i jak zwykle, mój szalony umysł wysnuł kilka teorii: a) może dla nich po prostu Bad jest BAD i postanowili tego nie grać b) może się zmęczyli - kurde,od 2 miesięcy są w trasie, a jeszcze 7 miesięcy /chyba bym zwariowała/ i oczywiście nie pomijamy wieku, w jakim oni są c) może po prostu są totalnymi świrami a może ... d) ta ciągła zmiana setlist to jakiś kod??? / Kod U2 ... łaaa, nieźle brzmi / Tak czy tak, chyba jednak wolałabym Bad niż ABOY ... oczywiście pomijając to,że jestem pod ich względem beznadziejnie tolerancyjna ... a set faktycznie fajny )) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: 2005-05-22 - Filadelfia - U2 są dziwni jacyś 25.05.05, 15:28 > d) ta ciągła zmiana setlist to jakiś kod??? Z całą pewnością ! Zaraz po powrocie do domu podejmę szczegółowe badania naukowe w celu udowodnienia tej hipotezy. Może nawet napiszę książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 2005-05-22 - Boston I 25.05.05, 16:40 Main Set: City of Blinding Lights, Vertigo - Stories for Boys, Elevation, The Electric Co., The Ocean, Beautiful Day, Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Love and Peace or Else, Sunday Bloody Sunday, Bullet the Blue Sky - When Johnny Comes Marching Home, Running to Stand Still, Pride, Where the Streets Have No Name, One Encore(s): Zoo Station, The Fly, Mysterious Ways - My Sweet Lord, All Because Of You, Yahweh, 40 Kod zdaje się potwierdzać, jeszcze nie wiem co znaczy, ale napewno istnieje. Ponieważ jakoś dowiedzieli sie ze jestesmy blisko rozwiązania jego zagadki dla zmyły wrócili do standarowej setlisty. Standardowej dla niewprawnego oka, ale ja zauważyłem że jeszcze nigdy nie grali The Ocean po Electric Co. a tego dnia tak zagrali ! Niesamowite, prawda? A w ogóle to fajnie że graja 4 koncerty pod rząd w Bostonie, ostatniego dnia możemy mieć setliste tak piękną jak czwartej nocy w Chicago, albo jeszcze lepszą. W czasie tego koncertu nie działo się nic specjalnie ciekawego, Bono zamoiast po hiszpańsku odliczał po galicyjsku, bo "Boston to irlandzkie a nie hiszpańskie miasto" i dziękował w różnych momentach koncertu róznym osobom których nie ma sennsu wymieniać, z całym szacunkiem dla nich, i tak nikt ich nie zapamięta i mało kogo interesują Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: 2005-05-22 - Boston I 25.05.05, 16:48 Ej, własnie widzę że nie zagrali New Year's Day. No ja tak sobie tylko narzekałem, to nie znaczyło że mają nie grać w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sunflower Re: 2005-05-22 - Boston I 25.05.05, 16:58 > No ja tak sobie tylko > narzekałem, to nie znaczyło że mają nie grać w ogóle... to wszystko przez ciebie! masz ich zaraz przeprosić, bo jak nie to się obrażą i nie zagrają koncertu w Chorzowie! / 4 koncerty??? OBŁĘD!!! dlaczego u nas tylko 1??? (na którym i tak mnie nie będzie) to jest NIESPRAWIEDLIWE!!!/ -- you can't even remember what i'm tryin' to forget Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 2005-05-26 - Boston II - Out Of Control, Untill... 27.05.05, 10:57 > to wszystko przez ciebie! masz ich zaraz przeprosić, bo jak nie to się obrażą > i nie zagrają koncertu w Chorzowie! Z tego miejsca chciałbym z całego serca przeprosić zespół U2 za to co wcześniej mówiłem, Jestme niepoczytalny i napewno byłem pod wplywem śrokdów odurzących i dlatego nie nalezy mnie słuchać. Tymczasem znowu zagrali FAJNY koncert )) Main Set: City of Blinding Lights, Vertigo - Walk This Way, Elevation, Gloria, The Ocean, Beautiful Day - Dream On, Miracle Drug, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Love and Peace or Else, Sunday Bloody Sunday, Bullet the Blue Sky, Running to Stand Still, Pride, Where the Streets Have No Name, One Encore(s): The Fly, Until the End of the World, With or Without You, Out of Control, All Because of You, Original of the Species, Bad - 40 Jeah ! tak mogłoby juz zostać, mam nadzieję że poszperają troche w necie w przerwie pomiędzy koncertamiw Stanach i w Eurpie, albo pogadają z fanami i dotrze do nich że takie setlisty podobają się zecydowanie bardziej Na U2Tours napisali że "zespół chyba porzucił setliste" (ta, akurat... ) i Bono bawił się w policjnta dyrygującego ruchem, mówiąc zespołowi jakie piosenki teraz zagrać. W każdym razie, Out Of Control, UTTEOTW, WOWY i ja już nie chce więcej ) Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Crumbs? Dzikie Konie? 27.05.05, 11:37 What does U2 have planned for Boston? Something unusual, if their soundcheck is any indication. Our girl on the scene reports hearing the band soundcheck "Crumbs from Your Table" and "Who's Gonna Ride Your Wild Horses" this afternoon. Jakaś dziewczyna twierdzi że słyszała jak na próbie przed koncertem grali własnie te dwa utwory, może to na trzeci koncert w Bostonie, a może trening przed Europejską częscią trasy? Bono zapowiadał niespodzianki w Europie w końcu Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Koniec pierwszej części Vertigo Tour - Boston 3 29.05.05, 13:18 A jaki piękny to musiałbyć kobniec... Sami zobaczcie : Love And Peace Or Else Vertigo Elevation The Electric Co. An Cat Dubh Into The Heart City Of Blinding Lights Beautiful Day / Here Comes the Sun (snippet) Miracle Drug Sometimes You Can't Make It On Your Own New Year's Day Sunday Bloody Sunday Bullet The Blue Sky / When Johnny Comes Marching Home (snippet) Running To Stand Still Pride (In The Name Of Love) Where The Streets Have No Name One Encore(s): The Fly Until The End Of The World Who's Gonna Ride Your Wild Horses All Because Of You Yahweh Party Girl Vertigo Untill The End Of The World jest i Dzikie Konie są, i Party Girl jest... Tylko jeszcze With Or Without You i Bad na końcu nie ma, wtedy byłby to koncert idealny W setliście planowane było 40 na koniec, ale w ostatniej chwili zagrali Party Girl i drugie Vertigo. Podczas Party Girl Bono z końca elipsy oblał publicznośc szampanem. Wcześniej przed Miracle Drug opowiadał o tym że do trasy mało co nie doszło, tylko wielka wiara zespołu i fanów pozwoliła to wszystko zorganizować. Jeszcze wczesniej, podczas Into The Heart Bono wziął na scene dwoje dzieci, a potem podczas City Of Blinding Lights i zanim z góry posypało się konfetti powiedział "reach up, and look for blessings". To nic takiego, ale pewnie wyszło pieknie Niedługo, jak wrócę, bo teraz 4 dni mnie nie będzie, przyjdzie czas na podsumowanie pierwszje częsci trasy Vertigo, napisanie o tym gdzie sie zawiedliśmy, gdzie nas pozytywnie zaskoczyli i o naszych oczekiwaniach i nadziejach na nadchodzącą część europejską. Ajhołp, jak będziesz miał czas możesz założyć taki wątek jak mnie nie bedzie, a jak nie sam to zrobie Zresztą, niech ktokolwiek go założy Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Koniec pierwszej części Vertigo Tour - Boston 01.06.05, 12:05 > Ajhołp, jak będziesz miał czas możesz założyć taki wątek jak mnie nie bedzie, a > > jak nie sam to zrobie Bardzo chętnie bym to zrobił, ale nie mam ani czasu, ani z czego ( W ogóle nie mam dostępu do bootlegów ( Zakładaj, bardzo jestem ciekaw Twojego podsumowania, ja swoje zrobię dopiero pod koniec czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sunflower 22 lata ... 04.06.05, 16:57 tak może mniej dotyczące Vertigo Tour, bardziej związane z przeszłością. jutro minią 2 lata od koncertu w Red Rocks. taki mały jubileusz Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sunflower Re: 22 lata ... - errata /ale rym :)/ 04.06.05, 16:58 lady_sunflower napisała: > jutro minią 2 lata chodziło oczywiście o 22 lata ... : Odpowiedz Link Zgłoś