Gość: walek IP: 150.254.124.* 17.03.05, 08:11 ...co o nich powiecie? A szczególnie o pierwszych płytach, z końca lat 60. Dla mnie to kosmos, zwłaszcza "Phallus Dei"! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SOKRATES Re: Amon Düül II IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.03.05, 08:27 Najlepsze są pierwsze trzy Phallus Dei 1969 Yeti 1970 Tanz der Lemminge 1971 to chyba najlepsza ich płyta, choć inni twierdzą, że najlepsza jest Yeti. Potem jeszcze są niezłe: Carnival in Babylon z 1972 Wolf City z tego samego roku Utopia również z 1972 Live in London z 1973 Vive la Trance z 1974 Resztę ich twórczości można sobie darować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek Re: Amon Düül II IP: 150.254.124.* 17.03.05, 08:35 Dla mnie Phallus Dei, w drugiej kolejności Yeti i Wolf City. Wydaje mi się, że na Tanz... nie wiedzą już, co grać i zwyczajnie wydziwiają. Z Viva La Trance "podchodzi" mi tylko jeden psychiczny kawałek. Ale dzięki za odpowiedź i zainteresowanie tematem... Znam ich najważniejsze dokonania; chodziło mi jednak bardziej o emocje, jakie w Was ich muzyka wywołuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOKRATES Re: Amon Düül II IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.03.05, 21:31 Jeśli rzecz ująć z tej innej strony, najbardziej lubię Tanz der Lemminge za tę intrygującą muzyczną niedookreśloność. Szczególnie uwielbiam tę osiemnastominutową muzyczną plamę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Amon Düül II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 23:14 A ja najbardziej lubie jednak Phallus Dei - za to "zmasowane", jednolite brzmienie... A lubicie Aphrodite's Child? Ich "All The Seats Were Occupied" wydaje mi się odrobinę "zbliżony" do suity z Phallus Dei - pod względe struktury i klimatu. Ale prawdę mówiąc "All The Seats..." podoba mi się bardziej. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
argus1 Re: Amon Düül II 18.03.05, 00:16 Amon Duul "Tanz der lemminge" - mój numer jeden. Muzyka niezwykle pomysłowa i wciągająca. Aphrodite's Child też bardzo lubię. W/w suita wspaniała. A jeden z utworów i dziś może wzbudzać kontrowersje (kto zna album - wie o co chodzi ) Odpowiedz Link Zgłoś
syrop_przeciwkaszlowy Re: Amon Düül II 18.03.05, 16:31 Dobra muza, naprawde, szkoda ze rzadko mozna kupic ich plyty. Odpowiedz Link Zgłoś
joseph80 Re: Amon Düül II 19.03.05, 18:50 Ja znam jedynie album Yeti. Jest to wspaniały album, intrygująca muzyka. Szkoda, że płyty Amon Dull II są tak trudno dostępne, z chęcią zapoznałbym się z pozostałą dyskografią zespołu. pzdr Jos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOKRATES Re: Amon Düül II do joseph80 IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.03.05, 23:02 Rock serwis zajmuje się dystrybucją Amon Duul2 wydawanych przez Repertoire. www.rockserwis.pl/SalesQueryResult.php?SellerCategory=12&Val=Akcjeprom&id=41676&LRN=11 Odpowiedz Link Zgłoś
jmk4418 Re: Amon Düül II do joseph80 27.03.05, 00:10 Dzięki za informację. Jestem tu pierwszy raz. Trzydzieści kilka lat temu słuchałem Vive le Trans i Carnival in Babylon. Ta muzyka na zawsze utkwiła mi w pamięci. Ale przez całe lata nic. Dopiero kilka dni temu w Media Markt (!) trafiłem na 2CD składankę. Słucham i żałuję tylko jednego: że nie ma "Apocalyptic Bore" Zaraz wchodzę na rockserwis i mam nadzieje że się nie zawiodę. Fani Amon Düül łączcie się!!!! Odpowiedz Link Zgłoś