Dodaj do ulubionych

kto zostanie idolem?

17.06.02, 14:19
kto według Was będzie "Idolem"? Ci, którzy oprócz wyglądu i poprawności
muzycznej nie więcej nie potrafią zaprezentować-zero oryginalności (Tomek
Makowiecki) czy też uczestnicy z "duszą" (Gosia Stępień, Szymon Wydra a także
nie wytępująca już niestety w finale Ania Dąbrowska)?
Obserwuj wątek
    • Gość: borzar Re: kto zostanie idolem? IP: 2.1.* / *.pnu.com 18.06.02, 12:06
      madzia1902 napisał(a):

> kto według Was będzie "Idolem"? Ci, którzy oprócz wyglądu i poprawności
      > muzycznej nie więcej nie potrafią zaprezentować-zero oryginalności (Tomek
      > Makowiecki) czy też uczestnicy z "duszą" (Gosia Stępień, Szymon Wydra a także
      > nie wytępująca już niestety w finale Ania Dąbrowska)?

Wygra niestety Tomek Makowiecki. Dla mnie najwieksze szanse w przyszlosci na
      kariere bedzie miala Ewelina Flinta - i nie jest wazne czy wygra ten program, czy
      tez nie.
      Natomiast tak naprawde to najwiekszym zwyciezca tego programu bedzie niestety
      Kuba Wojewodzki, o ktorym juz teraz wiadomo ze bedzie prowadzil talk-show
      jesienia.
      B
      • teddy4 Re: kto zostanie idolem? 18.06.02, 12:17
        Dla mnie idolem jest PRAWDZIWY ARTYSTA odrzucony już na pierwszym etapie.
      • Gość: kaktus6 Re: kto zostanie idolem? IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 12:24
        zostały osoby NAPRAWDĘ UTALENTOWANE.
        Dla mnie Super talent to ta mała (świnki nie fruwają!)
        Cieszę się że ktoś taki się pojawił na firnamencie.
        Wygra chyba Flinta, też niewątpliwie duży talent b. dobrze się prezentuje na
        scenie (fachowcy pokazali, ze z myszy można i u nas zrobić super dziewczynę)
        no i przede wszystkim ma już swój styl. Najmniej do mnie przemawia Wydra,
        trochę stary i tatusiowaty, ale muzycznie się zgadza.
        Dobrze, że pojawił się ten program, może niektóre "gwiazki" chociaż trochę
        spokornieją gdy zobaczą, że nie śiecą same na niebie!
        • Gość: oskar Re: kto zostanie idolem? IP: 195.94.210.* 18.06.02, 12:59
          a co powiecie o murzyńskim głosie pani Stępień. Z prezencją trochę gorzej ale
          George'a zaśpiewała, że aż mnie ciary przeszły.
          • Gość: Crotalus Re: kto zostanie idolem? IP: 157.25.121.* 18.06.02, 13:06
            Żaden idola nie stworzy się przez głupi program. Trzeba mieć prawdziwą charyzmę
            i prawdziwy głos, przynajmniej taki jak M.J. Keenan żeby być prawdziwym idolem.
            • Gość: oskar Re: kto zostanie idolem? IP: 195.94.210.* 18.06.02, 13:17
              ale bleblasz? a co powiesz o Spice Girls, które ani talentu, ani głosu, a
              sprzedawały płyty w setkach tysięcy egzemplarzy. Nie są idolem dla ciebie, ale
              dla setek delkwentów, którzy te płyty kupili. Rynek muzyczny to rynek jak każdy
              inny. Wszystko zależy od promocji produktu.
          • Gość: borzar Re: kto zostanie idolem? IP: 2.1.* / *.pnu.com 18.06.02, 14:12
            Gość portalu: oskar napisał(a):
            > a co powiecie o murzyńskim głosie pani Stępień. Z prezencją trochę gorzej ale
            > George'a zaśpiewała, że aż mnie ciary przeszły.

ma jedna podstawowa wade, ktora uwidacznia sie w kazdym programie - nie potrafi
            sie przyznac do bledu, nie dopuszcza do siebie krytyki i stara sie to maksymalnie
            zbagatelizowac. to jest wada, ktora sie msci.
            a ze kawalek Georga zaspiewala dobrze to fakt, lecz byly ciekawsze interpretacje
            w tym programoie.
          • agniecha3 Re: kto zostanie idolem? 19.06.02, 12:00
            jej glos jest wspaniały, ale obawiam się, ze nie przypadł do gustu zbyt wielu
            ludziom. Małgosia ma male szanse na wygrana, to glos dla nieco bardziej
            wymagającej publicznosci (a tej chyba nie ma za wiele).
            Ale ona i tak bedzie spiewac - ja ją widze w jazzie.
          • Gość: FAN_GOSI GOSIA STĘpieŃ IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 13:41
            Jest najlepsza. Najbardziej oryginalny głos, najwiekszy profesjonalizm i dusza
            muzyczna. A prezencję ma jak najbardziej adekwatną do wykonywanych przez siebie
            utworów. I w dodatku ma dystans do samej siebie (pamiętacie co powiedziała po
            tym jak zaspiewała piesenkę Rodowicz?). A KTO POWIEDZIAŁ ŻE MA PODRYGIWAĆ JAK
            TA MAŁOLATA Z KTÓRĄ KONKURUJE CZY BYĆ TAK ZGRABNIUTKA JAK EWELINA FLINTA?
          • Gość: saxa Re: kto zostanie idolem? IP: 212.244.106.* 27.06.02, 23:02
            Tak, ja tez uwazam, ze Malgosia Stepien jest najlepsza z nich wszystkich, ale
            coz najlepsi tez czasem odpadaja. I pewnie wygra Flinta choc do mnie jakos nie
            przemawa....ten jej styl
      • Gość: andre justyna steczkowska IP: 212.160.130.* 27.06.02, 18:40
        Dla mnie idolem jest ona ,tak pieknie i pewnie drogo sprzedac smierc swojego ojca,to oczywiste
        mistrzostwo swiata .proponuje wymyslec kilka nowych propozycji dla artystki steczkowskiej na
        zarobienie kasiory-moj typ to
        • Gość: foxy Re: justyna steczkowska IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 21:47
          popieram i zgadzam się; tyle
    • Gość: aric Re: kto zostanie idolem? IP: *.wonlok.com.pl / 172.27.18.* / 62.87.193.* 18.06.02, 14:11
      Uważam, że któraś z trzech pozostałych przy życiu pań. Makowiecki to słodki
      niuniuś i nie wiem dlaczego go tak pchają jurorzy. Mogę się założyć, że zrobią
      z niego tylko następnego przeciętniaka. Mr Macho Wydra natomiast to straszna
      pomyłka. Facet potrafi śpiewać balldy. Chyba dlatego, że się niezbyt męczy. Gdy
      śpiewał Roda Stewarda myślałem, że się zasapie, fałszował, ażgrzmiało. Faceci
      odpadają a jest to smutne bo brakuje nowych męskich głosów w erze śpiewających
      kobiet. Dla mnie najciekawsze to panie Stębień o niesamowicie charyzmatycznym
      głosie. Na nieszczęsie gusta Polaków(moim zdaniem jakieś 80%), nie urażając
      nikogo są wyrobione przez muzykę masową i nie daję jej wielkich szans. Ania
      Dabrowska podobnie, śpiewając to co lubi i po swojemu jest rewelacyjna. Odpadła
      tylko dlatedo, że kazali jej tańczyć. Cóż miała biedna poradzić, że nie umie
      tego zgrać. Flinta ma coś w sobie z rakiety, ale gdy kończy się jej paliwo nie
      przekonuje. Jej atut to "prucie się na maksa". Szklana pogoda powaliła mnie na
      kolana, natomiast Walkin In Memphis było jak dla niej za spokojne. Poza tym
      zarąbiście śpiewa piosenki Janis Joplin i dlatego jest moim faworytem.
      Przepraszam, że się tak rozpisałem. Pozdrawiam wszystkich fanów Turystycznej
      Piosenki, Gumisiów i Polskiej Brithany.
      • Gość: ylang Re: kto zostanie idolem? IP: *.sienna14.enetwork.pl 24.06.02, 12:16
        dla mnie wszystko było ok, do momentu, gdy wczoraj nie zaśpiewała p. Ewelina
        Dziwnego Świata. nie wiem, co jej się stało, ale zaśpiewała to jak nie ona.
        jakby zupełnie nie wiedziała jak to się śpiewa. zdziwiło mnie to trochę, bo gdy
        usłyszałam pierwsze takty (pomijając tą straszliwą podróbę hammondów), to
        pomyślałam sobie "o, to będzie coś". a tu fuka. ale i tak myślę, że ona wygra.
        biorąc pod uwagę, że ma za konkurencję Wydrę, który jest niezły i tą panienkę,
        która nie bardzo wiem, czemu tam dalej jest - osoba z takim talentem, jak p.
        Ewelina musi po prostu wygrać.
    • Gość: kubu Re: kto zostanie idolem? IP: *.dwi.uw.edu.pl 18.06.02, 16:53
      a czy przez bycie IDOLEM rozumiemy wygranie tego programu czy trwale
      zaistnienie na scenie muzycznej?
      bo jesli chodzi o wygranie, to wydaje mi sie, ze w tym momencie szanse sa dosyc
      wyrownane
      ale jesli mowimy o zaistnieniu na scenie to wydaje mi se, ze szanse maja Tomek
      Makowiecki (bo jest postacia medialna - i sliczny i spiewa, po prostu BRAVO to
      lubi) wink oraz Gosia Stepien (choc tu glos bierze gore nad wygladem, wiec kto
      wie)
      Ewelina jest OK
      ale jest juz bardzo duzo kobiet spiewajacych w ten sposb
      nie wydaje mi sie, zeby bylo miejsce na jeszcze jedna
      Alicja jest tak dziecinna jak osoba (przynajmniej to pokazuje w programie), ze
      calosc moze sie skonczyc szybciej niz sie zaczelo
      po prostu sukces ja wypali
      choc mam nadzieje, ze nie

a Wydra jest tak totalnym nieporozumieniem, ze mam nadzieje, ze po skonczeniu
      programu wiecej o nim nie uslysze smile))

ktos powiedzial, ze IDOLEM jest Wojewodzki, bo bedzie mial talk-show
      hmmm
      jezeli prowadzenie talk-showu jest wskaznikiem, to niewatpliwie idolem jest
      ale zobaczymy, kto za 3 lata bedzie go pamietal smile))

pozdrawiam
      • agnesss Re: kto zostanie idolem? 18.06.02, 17:51
        Gość portalu: kubu napisał(a):

>
        > ktos powiedzial, ze IDOLEM jest Wojewodzki, bo bedzie mial talk-show
        > hmmm
        > jezeli prowadzenie talk-showu jest wskaznikiem, to niewatpliwie idolem jest
        > ale zobaczymy, kto za 3 lata bedzie go pamietal smile))

JA ! Będę go pamiętać bo mam słabość do wysokich "anorektyków"i zapadają mi
        głęboko w pamięć, niestety...

• Gość: kubu Re: kto zostanie idolem? IP: *.dwi.uw.edu.pl 18.06.02, 19:42
          to w tym jednym przypadku bardzo Ci wspolczuje smile))
      • Gość: ylang Re: kto zostanie idolem? IP: *.sienna14.enetwork.pl 24.06.02, 12:19
        Gość portalu: kubu napisał(a):

>
        >
        > ktos powiedzial, ze IDOLEM jest Wojewodzki, bo bedzie mial talk-show
        > hmmm
        > jezeli prowadzenie talk-showu jest wskaznikiem, to niewatpliwie idolem jest
        > ale zobaczymy, kto za 3 lata bedzie go pamietal smile))
        >
        ja go będę pamiętać, bo jego porównania i rozbudowane alegorie momentami mnie z
        nóg powalają! jak kogoś nie, to znaczy, że nie ma poczucia humoru.

• Gość: Atka Re: kto zostanie idolem? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.02, 19:12
      Ta mała Alicja - ma talent!
      • petronela Re: kto zostanie idolem? 18.06.02, 19:33
        Mnie też bardzo podoba się ta mała Alicja. Ma super głos. A z męskich
        przedstawicieli to Szymon.
        Z tych finałowych osób najmniejszy talent do śpiewania miała ta laseczka (nie
        pamiętam jej imienia) której walory cielesne wszyscy chwalili. Chyba wiecie
        która.
        Pozdr...

Petronela
        • Gość: istka Re: kto zostanie idolem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.02, 20:58
          Nie wiem, kto zostanie idolem, ale wiem jedno - Kuba Wojewódzki zrobi na tym
          niezłą karierę, czasem mam nawet wrażenie, że ten program jest po to, żeby on
          mógł chwalić się, jak to wie, że "kiedyś ktoś tam coś powiedział". Ten
          człowiek jest czasami wkurzający, bo zarozumiały.
    • socoow idol - ta nazwa mi nie pasuje 18.06.02, 21:02
      ktoś kto tylko dobrze śpiewa nigdy nie będzie moim idolem... co nie znaczy, że
      nie będe jego fanem smile
      a powinna wygrać ewelina
    • insultdog Re: kto zostanie idolem? 18.06.02, 23:13
      Najlepsza była Dąbrowska, bo jako jedyna dawała nadzieję na ambitniejszy
      repertuar. Teraz powinna wygrać Flinta lub piękny Tomek. Nie wiem czemu Robert
      Leszczyński tak lubi Wydrę - nie jest zły, ale to przecież typowy balladzista
      jakich wielu, nic specjalnego. Wielką pomyłką był Pawełek - za mało hormonów
      jak na finał.
      Tak w ogóle to im dłużej trwa ten program tym staje się nudniejszy. Kuba
      przestał być śmieszny kiedy krytykje, a zaczął być grafomański kiedy chwali. Te
      mizdrzenie się to publiczności, te żarty o bieliźnie... I sadzanie paru osób na
      kanapie, kiedy tylko jedna ma odejść - wstrętny chwyt obliczony na tanie
      emocje. I ten prowadzący pajac - Rock... uch!
      • Gość: borzar Re: kto zostanie idolem? IP: 2.1.* / *.pnu.com 19.06.02, 07:10
        insultdog napisał(a):
        > [...] I ten prowadzący pajac - Rock... uch!

A panienka obok nie lepsza. Jak miala byc ladna lala to sa ladniejsze, jak miala
        byc inteligentna i dowcipna to tez by sie znalazlo cos ciekawszego i nie uwierze,
        ze jest ona idealnym wyposrodkowaniem inteligencji i urody. Ani jedno, ani
        drugie. Na szczescie nie sa juz tacy dretwi jak na samym poczatku, ale daleko im
        do tego co prezentowali w ostatni weekend prezenterzy amerykanskiej MTV oraz
        zaproszeni goscie na rozdaniu corocznych nagrod filmowych.

• Gość: aric Re: kto zostanie idolem? IP: *.wonlok.com.pl / 172.27.18.* / 62.87.193.* 19.06.02, 08:46
          Ależ ta panienka sama powiedziała, że nie nosi bielizny. To chyba zasługuje na
          pokazywanie jej nóg w TV bo każdy facet będzie z różnych kątów patrzył na
          ekran, a może coś tam zobaczy.
          Ale fakt, ten program staje się coraz nudniejszy. Jego formuła ulega powolnemu
          procesowi starzenia. Moim skromnym zdaniem powinno się ich puścić na jakiś
          większy koncert i dać po 90 min na produkowanie się przed publicznością. Może
          to przydługo na relacje TV ale pokazałoby, który z przyszłych pseudoidoli nie
          zanudziłby publiki na śmierć. I chyba to byłoby wystarczającym kryterium ich
          oceny. I jeszcze jedno. Gdy ktoś wkłada ideologię w śpiewanie tak jak to robi
          Wydra, to zaczyna kombinować. Muzyka powinna cieszyć, ładować baterie, dawać
          kopa do działania. Gdy przekombinujemy - nuda.
        • Gość: tomek Re: kto zostanie idolem? IP: 62.233.169.* 19.06.02, 18:12
          Gość portalu: borzar napisał(a):

Na szczescie nie sa juz tacy dretwi jak na samym poczatku, ale daleko i
          > m
          > do tego co prezentowali w ostatni weekend prezenterzy amerykanskiej MTV oraz
          > zaproszeni goscie na rozdaniu corocznych nagrod filmowych.
          >

problem w tym, że prezenterami byli tam aktorzy - a text pisali im ludzie którzy
          zarabiają za to baaardzo duże pieniądze
      • Gość: (oYo) ugh...I ten prowadzący pajac - Rock IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 10:59
        insultdog napisał(a):
        >
        > I ten prowadzący pajac - Rock... uch!

Maciej Rock jest rażącym blędem w Idolu,a jego głupota wyjaskrawia się na tle
        jurorów i samych uczestników. Odnoszę wrażenie, że jest po to, by rozładować
        atmosferę w programie - niedoszłych idolów jak zachwala! Generalnie Rock to
        clown...won do disco relax!!! A Paulina ma klasę.
    • Gość: kaszana Re: kto zostanie idolem? IP: *.wns.uni.wroc.pl 19.06.02, 11:41
      Wydra to pomyłka . Jak tylko otwiera usta nie śpiewając wychodzi z niego
      pprosty pustak image ma zapożniony o 15 lat.o, że ojewódzki tak na niego
      obstawia jest co najmniej dziwaczne . Cigle podkresla, że jego misją jest
      znależć zbawcę polskiej piosenki,faktycznie sztywniejacy PAN GUMKA jest
      najlepszym kandydatem....
      • Gość: cara Re: kto zostanie idolem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 12:16
        zgadzam sie!brr...wydra jest po prostu oblesny,ale jedzie na opinii jurorow...
        poza tym alicja wypada dosyc blado-i wokalnie i osobowosciowo przy
        pozostalych...
        • Gość: kaktus6 Re: kto zostanie idolem? IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 19.06.02, 12:27
          Mała Alicja jest super, ma wspaniały głos, jak śpiewa to nie chce się wierzyć
          że tak czysto można na żywca lecieć, powinien zwyciężyć jej wielki talent.
          Flinta jest dobra ale trochę obciążona muzyką lat 70. Chyba, że będzie to
          potrafiła mądrze wykorzystać na razie jej się to chyba udawało, ale musi mocno
          to kontrolować.
          • asia_dba Re: kto zostanie idolem? 19.06.02, 13:06
            Ania Dąbrowska to był fenomen-niestety jak widać nasza polska publiczność nie
            lubi zbyt ambitnych wykonawców...Powinna wygrać Małgosia Stępień - wkońcu
            zawodowy muzyk,a wygra albo Ewelina albo Tomek Makowiecki.

Pozdrawiam
            Aśka
            • Gość: kasia `re IP: 195.82.189.* 19.06.02, 15:42
              w dniu w którym Ania przegrała to musisz przyznać że zaśpiewała naprawdę
              fatalnie, fatalnie sie ruszała i fałszowała, a jeśli ma zrobić karierę to i tak
              zrobi bo twarz już pokazała i głos też i może ktos ją zauważył

poza tym uważam ż naprawde niesamowita bomba jest Alicja, wspaniale śpiewa,
              fajnie sie rusza, jest bardzo żywiołowa ma osobowość i chciałabym żeby wygrała.
              Gosia Stępień, wspaniały głos, wycwicziny itd, ale powiedzmy sobie szczerze
              raczej nie na taki program, sa kawałki w ktorych nie potafi sie zupełnie
              znalezc.
              Szymon Wydra, coz ostatnio nieco sie kompromituje "zajebistymi" tekstami, ale
              spiewa niezle, pamietacie Sojke na eliminacjach? Jak sobie pomyslec o Muńku czy
              Gawlinskim to on jest wprost cudowny.
              Tomek Makowicki jak dla mnie tak jak i Ewelina nie pokazali siebie. Śpiewaja
              fantastycznie cudze piosenki i nie wiem czy stac ich na wlasny repertuar.
              Kuba-celowa prowokacja promujaca wlasna osobe
              • asia_dba Re: `re 19.06.02, 15:52
                no fakt,najlepiej to wtedy nie wypadła. Ale ma talent dziewczyna!!! A Małgosia
                Stępień ma świetną barwę!!!
                • Gość: zuza Re: `re IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 19.06.02, 17:54
                  Moim zdaniem powinna wygrać któraś z dziewczyn. Wszystkie trzy są znakomite.
                  Ewelina - to już profesjonalistka, naprawdę nie ma się do czego przyczepić.
                  Alicja - rewelacyjny głos, fantastyczna interpretacja, ogromne możliwości, a
                  poza tym naturalność i - popatrzcie, jak potrafi się zmieniać! No i Małgosia -
                  co tu dużo mówić: głosu o takiej barwie ze świecą szukać.
                  • Gość: ja Re: `re IP: *.man.bydgoszcz.pl 19.06.02, 18:34
                    to prawda- wszyscy sa obecnie swietni
                    ale wiem jedno- kariery idola nie zrobia ani Wydra( z perfektem mi sie kojarzy,
                    troche nie dzisiejszy) ani Ewelina( glos swietny, ale wszystko spiewa na jedno
                    kopyto, dla koneserow) ani Młgosia( chociaz kariere zrobi, proponuje inne
                    gatunki muzyki, bo co tu ukrywac- idolem przewaznie zostaje ten kto spiewa pop,
                    ewentualnie lzejszy rock)
                    a wiec zostaje Tomek i Alicja- to oni, moim skromnym zdaniem,maja najwieksze
                    szanse
              • Gość: gucio Re: `re IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 20:40
                a przepraszam-kto tam spiewa wlasne piosenki?!
                • teddy4 Re: `re 19.06.02, 22:05
                  Trudno śpiewać coś, czego chyba się po prostu nie ma.
                  Moim zdaniem największą szansę na karierę ma kol. Makowiecki. Jego głos jest
                  rockowy w dobrym tego słowa znaczeniu - nie słyszę tam Gawła, raczej Mortena
                  Harketa albo gościa z Brainstorm. Potrafił zaśpiewać kawałem Myslowitza tam
                  jakby go sam napisał ( a to jest sztuka). No i najlepiej wygląda (obiektywnie).
                  Powalają mnie dobre chęci Alicji, ale chyba faktycznie nie posiada ono jeszcze
                  sprecyzowanego emploi. Ten zarzut dotyczy też kol.Flinty i kol. Stępień. Kol.
                  Wydra posiada jasno określone emploi, ale jak ktoś już zauważył jest ono trochę
                  passe. Widzę go gdzieś w rejonach pomiędzy Erosem Ramazzottim a Witoldem
                  Pasztem (czyli nigdzie - jak dla mnie). Anię Dąbrowską widziałem tylko raz -
                  jest najbardziej muzykalna z tego towarzystwa i wzbudziła szacunek tym, że nie
                  szła po najmniejszej linii oporu (tak jak kol. Nowak - z programu na program
                  coraz gorzej).
              • Gość: zła Re: `re IP: *.zlo.cxt.pl 25.06.02, 18:31
                Oto zadanie Kasi co w ... Idolu światło gasi. Sami tutaj specjaliści i prorocy.
                Chyba trzeba będzie wymienić skład oficjalnego jury, choc tam przeciez też
                sami "fachowcy"
    • Gość: Aga Re: kto zostanie idolem? IP: *.tkk.pl 19.06.02, 22:05
      Jak powiedział jeden z jurorów, część utworów dla zwycięzcy już jest napisana -
      i jest niepokojące, bo niezależnie od tego kto wygra - dostanie materiał do
      łapy i będzie musiał odtworzyć; styliści zatroszczą się o opakowanie, a
      wszystko po to, by stworzyć kogoś, kto zarobi dużo dużo pieniążków - mnie to
      troszkę przeraża.

W najlepszej sytuacji są chyba ci, którzy odpadli wcześniej, ale sa pod opieką
      BMG
      • asia_dba Re: kto zostanie idolem? 19.06.02, 22:51
        a kto zostanie menagerem IDOLA??? Oczywiście sam Wojewódzki!!!
        Powodzenia życzę...
    • Gość: aric Re: kto zostanie idolem? IP: *.wonlok.com.pl / 172.27.18.* / *.wonlok.com.pl 20.06.02, 10:07
      W erze Ich Trojga, co jest hańbą dla mojej ukochanej Łodzi, nie liczą się gusta
      i guściki. Muzyka jest tak forsowana, że i tak ci panowie z góry narzucą naszym
      ciemnym masom to co trzeba.
      Mój typ, po kolei: Gosia.
      Mój antytyp: Szymon.
      A wygra pewnie Makówka lub Dubeltówka. Do zobaczenia przed TV.
      Pozdrawiam. Fan Gumisiów, Turystycznej i tej pięknie się poruszającej polskiej
      Britany.
      • asia_dba Re: kto zostanie idolem? 20.06.02, 11:17
        Szymon ma fajną barwę-podoba mi się!!! A,że sprawdza się najlepiej w
        balladach...to może też być jego atut!
        • Gość: kaktus6 Re: kto zostanie idolem? IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 12:58
          Mozart narzekał przed śmiercią , że do tej pory musiał tworzyć to co jest modne
          a nie to co chce. Niestety są takie prawa w przyrodzie, że trzeba być na topie
          obojętnie w którym żyje się wieku. Ja nie mam nic przeciwko by zwycięzca
          śpiewał pop. Mam ochotę włączyć radio w swoim samochodzie i dobrze się czuć,
          jak mam ochotę posłuchać Pink Floyd to zamykam się w zaciszu domowym. Na co
          dzień się nie cofamy tylko wciąż szukamy czegoś nowego
          • Gość: kaszana Re: kto zostanie idolem? IP: *.wns.uni.wroc.pl 20.06.02, 13:10
            Z Gosiaczkiem wszystko było by cacy , gdyby miała więcwj pokory i
            samouwielbienia.Fakt ma super głos ale poza tym to już nic . Za chwile zamieni
            się w patyczaka bo chudnie z programu na program ale łeb dalej ma tak samo
            wielki teraz wygląda jak lizaczek. Zero klasy - a o tym niech świadczą jej
            kaszaniaste przyjacióleczki , ktoree objawiły sie w studiu.
          • Gość: aric Re: kto zostanie idolem? IP: *.wonlok.com.pl / 172.27.18.* / *.wonlok.com.pl 20.06.02, 13:11
            Nie szukasz jeżeli włączsz rosio i słuczasz. Jedynie przechodzisz z tym na
            porządek dzienny. Czasami zatrzymaj się w momencie, gdy usłyszysz coś ciekawego
            i wtedy zacznij szukać, może się okazać, że właśnie ten wykonawca ma o wiele
            więcej ciekawych utworów i stanie się dla ciebie kimś ważnym.
            Za dużo mamy w polskiej muzyce przepychania na siłę zespołów i piosenkarzy,
            którzy nie mają do zaoferowani nic poza ciepłymi kluchami. Wszystkie ciekawe
            projekty zalegają na półkach, albo wogóle nie trafiają do szerszej
            publiczności, bo to się nie opłaca producentom. Polskie matki i ojcowie dawno
            przestali szukać. Przestają też szukać coraz młodsi. Przymują to co im się
            podaje. To mnie odrzuca w polskiej muzyce. Jestem przekonany, że Idol skończy w
            ten właśnie sposób. Przykre, ale nie sądzę bym się mylił.
        • Gość: tess Re: kto zostanie idolem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 18:12
          ale co to za ballady!?archaicznie przasne...powinnien wygrac ktos bardziej
          aktywnie nastawiony do nowych trendow muzycznych...pan wydra jest zywcem wyjety
          z wczesnych lat '80,a to juz bylo...
    • jedrek77 Re: kto zostanie idolem? 20.06.02, 15:27
      Jak dla mnie może wygrać tylko Flinta, ale może się mylę. W każdym bądź razie
      na mnie działa, choc boję się, że dziewczyna może się wylożyć, bo preferuje
      raczej jeden styl śpiewania. Tyle, że robi to doskonale. Jeszcze tylko jak
      usłyszalem tą małą z "From Sarah with Love" to mi ciarki przeszły. I tylko przy
      tych dwóch osobach miałem takie miłe odczucia.
      Inni? Ania rzeczywiscie dała radę za pierwszym razem, ale później dała plamę.
      Wydra do mnie nie trafia. Nie wiem dlaczego, ale mi na nerwy działa. Nie
      potrafię tego wytłumaczyć, może ktoś jeszcze ma takie odczucia? Makówka jest
      okey, ale w porównaniu z dziewczynami wypada blado. A Małgosia - przynaję głos
      orginalny, ale nie w moim guście, w Polsce raczej ciężki do sprzedania.
      Powinien ktoś ją wyciągnąć na inny rynek. O małą sie boję, że już jej
      delikatnie sodówa uderza, a może być tylko gorzej. Chyba, że ona taka po prostu
      jest.
      Zaobserwowałem jeszcze jedną rzecz, która mnie delikatnie mówiąc przeraża.
      Żaden z idoli nie ma nic ciekawego do powiedzenia. Rozumiem, że przy
      wojewódzkim to każdy by wypadł w tym elemencie blado, ale same odpowiedzi w
      rodzaju "tak" lub "nie", to trochę mało. Chyba, że to wina pytających.
      I jeszcze jedna rzecz, chyba istotna: sposób głosowania. Powinno się raczej
      głosować z tym, kto ma odpaść, a nie kogo lubimy? Bo cel pierwszych rund jest
      eliminacja najsłabszych. A jak jeszcze w połowie programu powiedzą, że Asia,
      Basia i Kasia maja najmniej punktów, to później w ogóle się jaja robią. I
      dochodzi do sytuacji, gdy "Strzelba" walczy z Ciapciakiem o być, albo nie być.
      Na szczęście ciapciak odpadł. Swoją drogą wreszcie. Bo chłopak był tak
      wystraszony, że zastanawiałem się, w którym programie zemdleje. Prawdziwy Idol.
      • Gość: tomek Re: kto zostanie idolem? IP: 62.233.169.* 20.06.02, 18:36
        Idol ma za zadanie wykreować super popularnego wokalistę/tkę. Myśle, że z
        ludzmi w Polsce jest najmniejszy problem - ley on gdzie indziej. Nie ma
        repertuaru. Wg mnie to jest główny powód kryzysu w Polsce (oraz zbyt wysokie
        ceny). Jeśli nie przygotuja zwycięzcy jakichś PRAWDZIWYCH hitów - to się
        skończy tak szybko jak sie zaczął.
        • sasza23 Re: kto zostanie idolem? 21.06.02, 15:17
          Nie wiem kto ma zostać idolem, ale wiem kto nim nie może zostać.Są to :WYDRA,
          któremu życzę aby usnął i obudził się w 1978, a mialby wtedy szanse żeby
          zrewolucjonizować rynek światowego rocka , bo teraz jest karykaturalny i
          przaśny jak lala z gabinetu figur woskowych.Chłopie mamy 2002rok ,drugs sex i
          rock and roll poszly w odstawkę -pobudkaaaaaaaaaa, szkoda życia.Numer dwa do
          odstrzału to smoczyca Małgonia , której życzę aby nie wpadła w anoreksje....bo
          ubywa jej z programu na program . Reszta kandydatów jest superalna.Program ma
          tylko jeden mankament -Jacka Cygana, bardzo bym chciała , aby powiedział choć
          raz dowcip, z którego będzie sie śmiać ktos poza nim ...
          • Gość: kittycat Re: kto zostanie idolem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 18:16
            zgadzam sie-wydra jest zaprzeczeniem idei tego programu-bo przeciez chodzi im
            chyba o wykreowanie idola AD2002,czegos swiezego i nowego...
            a malgosia-ma b.ladny,oryginalny glos,ale na dluzsza mete nuzacy,no i,rzecz
            jasna,zupelnie nie 'masowy'...bardziej nadaje sie do spiewania w kameralnych
            klubach jazzowych,bo tlumy to jej nie pokochaja...co zreszta widac po wynikach
            dotychczasowych glosowan...
            • asia_dba Małgosia jest najlepsza!!! 22.06.02, 00:04
              I tak Gosia jest najlepsa i ten gło...odniesie sukces!!!!!!!!!!!!
    • radio.minus Re: kto zostanie idolem? 22.06.02, 14:49
      Moja trójka to Ewelina, Szymon i Ala. Chciałabym, żeby wygrał SZYMON! Ale
      czuje, przez skórę, że wygra Tomek, za którym nie przepadam.... sad(
      • Gość: Mik Re: kto zostanie idolem? IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* / 217.98.98.* 24.06.02, 16:02
        Jeżeli idolem zostanie Szymon Wydra to będzie to najwłaściwszy wybór.Takie to
        polskie żeby w różnego rodzaju konkursach i reality show wygrywał ktoś
        wyjątkowo nieciekawy,żeby nie powiedzieć tandetny.Szymon to taki młody Janusz
        Dzięcoł-oferuje tani i powtarzalny "szoł".Wszystkie jego wykonania są poprawnie
        nudne ,archaiczne jak jego fryzura.Ale Szymon jest w porządku bo lubi smętne
        polskie kawałki,przy okazji nigdy nie zapomni np.złożyć życzeń tatusiowi z
        okazji dnia ojca.Brawo-już go widzę na różnych biesiadnych imprezach w gronie
        takich ramot jak Budka Suflera.Ach ta nasza dieta ziemniaczano-buraczana.Szkoda
        mi Gosi Stępień-nie tylko ma orginalny głos ale chyba i wrażliwość skoro
        wybiera takie kawałki a nie inne.
        • Gość: tess Re: kto zostanie idolem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 22:20
          no wlasnie-no i niech sobie wydra zostanie jakims tam jedno-sezonowym idolem,a
          prawdziwi artysci,tacy jak np.malgosia i ania dabrowska,czy nawet tomek(bardzo
          dobrze ze wylecial z tego cyrku)niech sie spokojnie rozwijaja...
    • jane_blond_007 Re: kto zostanie idolem? 22.06.02, 21:41
      Niw wiem, nie oglądam bo szkoda mi na to czasu (którego i tak zawsze wydaje się
      być za mało), podobnie potraktowałam te wszystkie "reality shows", Klany, i tym
      podobną sieczkę którą non stop serwuje mi telewizja.
      Ktokolwiek wygra, gratuluję i życzę powodzenia. Ja muszę zająć się swoją
      własną, "przyziemną" karierą zawodową, która nie wygląda za różowo. wink
      Pozdrawiam szczęściarzy,
      Jane.
      • Gość: Greg Re: kto zostanie idolem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.02, 22:17
        Idolem zostanie niestety piekny Tomuś - małoletnie fanki są
        bardziej skłonne do histerii i wydawania kasy na wszystko to
        co zostanie wykreowane wokół idola.
        Najlepsze głosy to Flinta i Stępień - prawdopodobnie zaistnieją w branży.
        Wydra - powiatowy macho- trochę staroświecki.
        Mała Ala - ???

• Gość: theend Re: kto zostanie idolem? IP: 213.78.117.* 23.06.02, 02:24
      ja sam nie-wiem..ale mysle..cale zycie..ze wygrywa zawsze to co pulsuje..czyco?
      • Gość: Kalisti Odpadł tomuś-co wy na to? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.02, 08:40
        Mimo waszym ( i moim)przewidywaniom odpadł dzisiaj Tomek. Myślę, że jego nasto-
        fanki uznały, że tomek jest taaaak wspaniały, że nie trzeba na niego głosować.
        Żałuję, że odpadł bo sama mam 16 lat i jego ciepły głos w połączeniu ze słodką
        buzią zrobiły na mnie duże wrażenie.Myśle jednak, że Tomek za bardzo zapatrzył
        się na Enrique Iglesiasa (albo styliści uznali, ze ten image się sprzeda).W
        każdym razie Iglesiasów mamy już dwóch plus pięć tysięcy klonów (Piasek,Bartek
        Wrona itd.) i Makowiec zeby się sprzedać, wcale nie musi małpować
        przesłodzonego Enrique.
        Poza Tomeczkiem najbardziej polubiłam Gosię Stępień.Nie typowali jej na
        faworytkę, ale przeszła dalej.Mówicie, że ma świetny głos,ale z prezencją jest
        gorzej.Moim zdaniem , pełna buzia Gosi jest ładniejsza niż wychudzona Eweliny.
        Natomiast głos Gosi jest porywający i zostanie pewnie pierwszą polską gwiazdą
        soul.Jest lepsza od Kukulskiej!!!
        Eweliny nie lubię, ale "ona ma siłę".Jest świetna w rocku.
        Za Alicją tez nie przepadam, choć powinnam z nią solidaryzowac z racji
        wieku.Dziewczyna ma super głos, ale chyba trochę bra jej osobowości.Może z
        czasem...
        Szymona nie lubiłam az do wczoraj...Kiedy zobaczyłam jego "Gdybym był bogaczem",
        zachwyciłam sie jego charyzmą sceniczną i dowcipem.Myślę, że słodkiemu
        Tomusiowi by się to nie udało.Jednak SZymon musi uważać, żeby nie stac sie
        drugim Krawczykiem....
        • Gość: ixi Re: Odpadł tomuś-co wy na to? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.06.02, 00:12
          Gość portalu: Kalisti napisał(a):

> Natomiast głos Gosi jest porywający i zostanie pewnie pierwszą polską gwiazdą
          > soul.Jest lepsza od Kukulskiej!!!
          > Obrażasz Gosię, porównując ją do tego beztalencia wykreowanego dzięki kontaktom
          tatusia, i żerującego na pamięci swojej matki - nawet z tego zrobiła kampanię
          promocyjna! Przy Gosi Stępień Kukulska piszczy jak mysz przytrzaśnięta w pułapce
          na gryzonie.
          Szkoda,że muzyka soul jest w Polsce tak mało popularna.
    • Gość: fiszman Re: kto zostanie idolem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.02, 11:31
      Odpowiedz na pytanie kto zostanie idolem moze byc tylko jedna: nikt! Zeby byc
      idolem, trzeba byc jakos tam oryginalnym, a nie wytresowanym i przebranym.
      Chyba, ze mowimy o karierze typu Britney, czyli o promocji gowna. Wtedy tak,
      wtedy na pewno jakis idol bedzie. Zaspiewa piosenki, ktore mu firma BMG kaze.
    • Gość: Mr Shade Tylko Ewelina IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 23.06.02, 11:35
      Idolem będzie genialna, fenomenalna Ewelina. Ta kobieta ma najlepszy feeling w
      głosie jaki kiedykolwiek słyszałem.
    • Gość: inka Re: kto zostanie idolem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.02, 12:23
      po odpadnieciu tomka mam wrazenie ze nie ma juz teraz zupelnie faworyta,wiec
      najciekawiej bedzie jesli wygra szymon-byla by to zabawna i spektakularna
      kleska tego programu,no i sponsor BMG by sie chyba zalamal...kolejny mietek
      szczesniak,czy nawet zmutowany g.markowski na rynku nie przejdzie,a panu wydrze
      wyraznie dramatycznie brak oryginalnosci...takze perwersyjnie obstawiam szymona!
      bleeee
      • Gość: czapski Re: kto zostanie idolem? IP: *.net.szczecin.pl 23.06.02, 12:29
        Szkoda Tomka. początkowo myślałem że to typ latino-lover ale wydaje mi się że
        chłopak miał jakąs wizję siebie i swojej muzyki. Miejmy nadzieje że pójdzie do
        przodu
        • perlotiel Re: kto zostanie idolem? 23.06.02, 13:03
          skoro Tomek odpadl juz nie wiem kto zostanie idolem.
          szkoda, bo makowiec byl utalentowany i wkladal w kazdy
          utwor cos z siebie. ale moze dobrze, ze stalo sie to co
          sie stalo, bo gdyby wygral teraz zostalby wykreowany na
          polskiego iglesiasa. mam tylko nadzieje, ze po
          programie jakas wytwornia sie nim zainteresuje.
          dzis okaze sie kto wejdzie w sklad finalowej trojki.
          poczatkowo typowalam Tomka, Gosie i Ale, ale teraz
          chcialabym, zeby wygrala Ewelina. Alicja, jesli wygra,
          dostanie piosenki typowo mlodziezowe, cos w stylu
          Paschalskiej. Gosia ma swietny glos, ale sprawia
          wrazenie, ze oprocz "kurde dzieki, ale fajnie" nie
          potrafi powiedziec nic wiecejuncertain Wydra - nie wyobrazam
          go sobie w roli idola, w popowym repertuarze, a watpie,
          zeby BMG zgodzilo sie na cos ostrzejszegosad zostaje
          tylko Ewelina, chociaz szara mycha, to ze swietnym
          glosem i z duzym talentem.
          ciagle zaluje Tomka, bo mialam nadzieje, ze idolem
          zostanie mezczyzna- przedstawiciel plci, ktorej brakuje
          na polskim rynku
          • Gość: tomek Re: kto zostanie idolem? IP: 62.233.169.* 23.06.02, 15:32
            Co za różnica kto wygra - kto odpadnie. Osoba z 5 miejsca moze odnieśc większy
            sukces niż zwycięzca. W Anglii człowiek z drugiego miejsca sprzedał wiecej płyt
            niz wygrany. Kontrakty i tak wszyscy maja juz podpisane.
            • wook Re: kto zostanie idolem? 23.06.02, 21:43
              oglądałem ten program chyba tylko dwa razy i to nie dokładnie, nie kierują mną
              więc żadne emocje, sądzę że Ewelina ma największe szanse na zostanie idolemsmile
              • Gość: Kosa Re: kto zostanie idolem? IP: *.acn.waw.pl 23.06.02, 22:17
                wook napisał(a):

> oglądałem ten program chyba tylko dwa razy i to nie dokładnie, nie kierują mną
                > więc żadne emocje, sądzę że Ewelina ma największe szanse na zostanie idolemsmile

Jak mogę, to oglądam. Cała czwórka bardzo utalentowana i to najważniejszy zysk
                programu, a wygra ta osoba, która dysponuje większą kasą.
                Czy mnie się zdaje, ale chyba widziałem Sz.Wydrę, jak w ubiegłym roku w sierpniu,
                śpiewał na ulicy, na Krupówkach w Zakopanem, tylko jakoś cicho śpiewał, w studio
                potęga. Czy ktoś go jeszcze widział?
                Pozdrawiam.
                • Gość: sisi Re: kto zostanie idolem? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.02, 23:55
                  Gość portalu: Kosa napisał(a):

> Cała czwórka bardzo utalentowana i to najważniejszy zysk
                  > programu

hmmmmmmmmmm, nie cała

> a wygra ta osoba, która dysponuje większą kasą.

To prawda!

> Czy mnie się zdaje, ale chyba widziałem Sz.Wydrę,
                  > jak w ubiegłym roku w sierpniu śpiewał na ulicy, na Krupówkach w Zakopanem,
                  > tylko jakoś cicho śpiewał, w studio potęga. Czy ktoś go jeszcze widział?

Nie, ale to do niego pasuje. A on nie pasuje do finału. I młoda Alicja też nie.
                  Skandal - odpadła Gosia z głosem Murzynki, a przeszła młodociana z głosem jak
                  kaczka i Wydra z głosem jak... nawet brak mi określenia, taki jest przeciętny!
                  • Gość: ixi Re: kto zostanie idolem? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.06.02, 00:19
                    Moim zdaniem, Gosia miała najlepszy ze wszystkich głos, ale największą
                    osobowością jest Ewelina. Widać, że dziewczyna ma wizję własnej osoby, i
                    potrafi postawić na swoim. Już podczas eliminacji tworzy własny wizerunek,
                    jakąś całość, zarówno w strojach jak i repertuarze. Reszta, niestety, zbyt
                    łatwo daje się sterować i przez to wydaje się troche zbyt jałowa, nie zapada w
                    pamięci.
                    • Gość: dyzurna Re: kto zostanie idolem? IP: *.bj.uj.edu.pl 24.06.02, 10:59
                      wiecie co a moim zdaniem to bardzo dobrze ze odpadl ten lalus Makowiecki,Cygan
                      sie nie mylil mowiac,ze jest zakochanym w sobie chloptasiem ktory
                      chce "uszczesliwiac ludzi" bez przesady.Ewelina jest niezla wczoraj sie
                      sprawdzila na piosenkach z dusza ,Alicja tez niczego sobie ale powinna
                      poczekac..,a Szymon ...napewno nie wygra-chociaz tez go lubie
    • Gość: sarat Kubuś Wojewódzki. IP: 5.3R1D* / *.pg.com 24.06.02, 10:40
      Ten program nie jest stworzony dla ewentualnego "Idola", tylko po to, żeby
      Kubuś Wojewódzki, arogancki, przemądrzały i niegrzeczny dupek mógł
      zaprezentować swoją naprawdę nieskromną osobę kosztem bandy naiwniaków, którzy
      myślą, że złapali Pana Boga za nogi, bo się pokazali w telewizji. Ten cały K.W.
      to jak pewnie widzicie taki palant, że nawet nie potrafi się kryć ze swoją
      wrogością, agresją i arogancją. Ciągle coś mu nie pasuje, ciągle ma powody
      do "konstruktywnej krytyki", a wszyscy wiedzą, że jest lansowany na
      odpowiednika Olejnik i Jagielskiego razem wziętych, z dodatkiem Leppera dla
      pikanterii. Leszczyński stara się mu dorównać, ale słabo mu to wychodzi, bo
      takie chamstwo trzeba mieć we krwi. Do tego ta babka w denkach od alpagi na
      oczach i Cygan, odgrywający dobrego wujka - luzaka wytrzeszczającego oczy na co
      ładniejsze laski. Wszystko przeciągnięte do granic możliwości, żeby jak odebrać
      najwięcej telefonów 0-700 i SMS po parę złotych. Żałosne, krępujące widowisko.
      Bawcie się dobrze licząc, że to gra na serio, a na jesieni zobaczycie Kubusia
      jak rozwala ludzi w talk show......
      • Gość: LAB Re: Kubuś Wojewódzki. IP: 213.186.68.* 24.06.02, 12:24
        HEHE to jedna wielka komera a nie wyszukiwanie idola to nie ameryka tongue_out\
        a pozatym to bog nie istnieje tongue_out a POLSAT to DENNA Televizja w slabym wykonaniu
        bez ambicji ... starczy na temat tego rynsztoku ... pozdrawiam i zachecam do
        komentaza na ten temat moze jakis milosnik polsatu albo jakas glupia dupa
        kochajaca sie w jednym z uczestnikow sie doloaczy hehe tongue_out
      • nin15 Re: Kubuś Wojewódzki. 24.06.02, 12:50
        Byłem w szoku widząc Kubę Wojewódzkiego w tym chłamie. Facet, którego pamiętam
        z audycji z tzw. "muzyką alternatywną" w trójce radiowej, facio udzielający się
        (nie pamiętem czy czasami nie naczelny) w BRUMie. Kurde Mesia chce sobie kupić,
        roboty na rynku dla niego nie ma ??? I jeszcze to towarzystwo !!!!! Cygan
        forever!!!!!
        • Gość: tomek Re: Kubuś Wojewódzki. IP: 62.233.169.* 24.06.02, 13:42
          nin15 napisał(a):

> Byłem w szoku widząc Kubę Wojewódzkiego w tym chłamie. Facet, którego pamiętam
          > z audycji z tzw. "muzyką alternatywną" w trójce radiowej, facio udzielający się
          >
          > (nie pamiętem czy czasami nie naczelny) w BRUMie. Kurde Mesia chce sobie kupić,
          >
          > roboty na rynku dla niego nie ma ??? I jeszcze to towarzystwo !!!!! Cygan
          > forever!!!!!

chyba nie o mesia chodzi - Wojewódzki jeździ nowym Porshe.
      • Gość: leszek Re: Kubuś Wojewódzki. IP: 218.0.99.* 28.06.02, 06:45
        dawno temu mialem okazje poznac faceta. on pozornie zajmuje sie muzyka. na
        powaznie dla niego to towar. kiedy s swietnie sie sprzedawala alternatywa,
        dawala tez spore wsparcie wizerunku (ze taki niezalezny, ale w sumie kumal sie
        z kazdym kto danym teatrzykiem rzadzil). no bo on taki mlodziezowy i w
        ogole...nie przeszkadzalo mu to na przyklad samemu zmieniac okladek plyt
        roznych zespolow. dodam, ze sam byl autorem tych okladek. dzisiaj to nie jest
        zaden rynek. rynek to programy, ktorych wartosc intelektualna pikuje jak
        mysliwiec z urwanymi skrzydlami. jakis idol, jaks dupa do podgladania, jakis
        biedak, ktory mysli, ze go wszyscy lubia, a na ktorym sie zarabia kase. czy to
        nowy mesio, czy nowy porsche.... kazdy ma jakis plan na zycie. wojewodzki ma
        swoj, niezmienny od lat. mnie to niekoniecznie sie podoba, ale moze byc to
        wzorzec dla tych, ktorzy sie zastanawiaja co w zyciu robic. polecamsad
      • Gość: foxy Re: Kubuś Wojewódzki. IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 21:52
        czy możesz powiedzieć kim jesteś, zawodowo oczywiście. bardzo podnieciłe/aś się
        tym programem, który jak tysiące innych w polskiej TV zdobywa niewyszukanych
        oglądaczy no i oczywiście niemałą kasę. ja akurat nie oceniłabym go tak nisko
        tylko ze względu na niektórych uczestników - śpiewających. cała reszta
        profesjonalistów zostawia rzeczywiście dużo do życzenia. ale Kubusia lubię
    • Gość: kami Re: kto zostanie idolem? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 12:26
      flinta i już - krótko i na temat!
    • Gość: madzia Re: kto zostanie idolem? IP: *.websites.pl / 172.16.1.* 24.06.02, 12:48
      moim idolem jest OLA ŁYSIAK!!! jak zaśpiewała "summertime" wbiło mnie w kanape
      z wrażenia!!!
      • Gość: LAB Re: kto zostanie idolem? IP: 213.186.68.* 24.06.02, 13:06
        jestes tak samo walnieta jak ta twoja ola idiotko skoncz to ogladac bo ci mozg
        zgnije
      • Gość: kaszana Re: kto zostanie idolem? IP: *.wns.uni.wroc.pl 24.06.02, 13:08
        to co zrobiła Ola z sumertime to bylo mistrzostwo świata. .Pobiła o kilka
        długości Pięknego Tomasza, Wydrę i trzy panienki....To porażka , że nie ma jej
        w tym programie.Jako pierwsza doprowadzila do tgo,że szacowne jury podnioslo
        swe nieomylne dupencje z kanapy .Jej wystep wbil mnie w podloge , ale tego
        samego dokonał exwąsaty jurorek JACEK CYGAN opowiadając anegdotkę o swojej
        żonie bo całe życie wydawało mi się , że należy o do grupy kpochającej inaczej
        • Gość: LAB Re: kto zostanie idolem? IP: 213.186.68.* 24.06.02, 13:14
          pierdole was polsat i idola
          • Gość: NIN Re: kto zostanie idolem? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 24.06.02, 13:31
            Ale o czym wy mówicie, co to za program? gdzie? który to kanał w mojej
            kablówce? dlaczego tego jeszcze nie widziałem skoro taki interesujący gdzie wy
            wszyscy mieszkacie ludziska? co wam po łbach chodzi?
          • Gość: czapski Re: kto zostanie idolem? IP: *.net.szczecin.pl 24.06.02, 14:03
            Gość portalu: LAB napisał(a):

> pierdole was polsat i idola

gratuluje intelektu i klasy
            • Gość: NIN Re: kto zostanie idolem? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 24.06.02, 14:58
              Gość portalu: czapski napisał(a):

> Gość portalu: LAB napisał(a):
              >
              > > pierdole was polsat i idola
              >
              > gratuluje intelektu i klasy

Nie przesadzaj LAB. Intelekt i klasa na forum poświęconym "Idolowi"..... Brzmi
              głupio.
              • Gość: czapski Re: kto zostanie idolem? IP: *.net.szczecin.pl 24.06.02, 17:03
                Gość portalu: NIN napisał(a):

> Gość portalu: czapski napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: LAB napisał(a):
                > >
                > > > pierdole was polsat i idola
                > >
                > > gratuluje intelektu i klasy
                >
                > Nie przesadzaj LAB. Intelekt i klasa na forum poświęconym "Idolowi"..... Brzmi
                > głupio.

Najpierw naucz się czytać nicki. Chyba że to była próba przebiegłego
                zdemaskowania przeciwnika (niestety chybiona)
                Wydawało mi się że poziom intelektu u danej osoby dorosłej jest stały, ale pewnie
                powiesz ze to głupota, albo w przypływie weny literackiej ze mnie pierdolisz
                • Gość: NIN Re: kto zostanie idolem? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 24.06.02, 17:48
                  Sorry LAB !!! Masz rację, za dziko dorwałem się do klawiatury. Wybacz.
                  • Gość: NIN Re: kto zostanie idolem? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 24.06.02, 17:53
                    Taki żart Czapski! Odreagowuję, miałem pojebany dzień, co zresztą chyba słychać
                    (widać?).
                    • Gość: czapski Re: kto zostanie idolem? IP: *.net.szczecin.pl 24.06.02, 18:32
                      W takim razie to co innego smile))A żarty lubie, nawet te skomplikowane, i bez
                      wyjaśnienia bym się w końcu domyślił smile
                      • Gość: johann Re: kto zostanie idolem? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 03:14
                        Gość portalu: czapski napisał(a):

> W takim razie to co innego smile))A żarty lubie, nawet te skomplikowane, i bez
                        > wyjaśnienia bym się w końcu domyślił smile

panowie, na temat!
    • Gość: monisia idol IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.06.02, 20:00
      Powiem w 2 słowach - Kuba Wojewódzki wink
    • iwcia15 Re: kto zostanie idolem? 25.06.02, 08:55
      ja myśle że Ewelinka ma duże szanse. Spiewa z sercem i jest pełna energii. Szkoda
      ze Alicja jest taka młodziutka, bo też miałaby duze szanse.... tak w ogóel to
      cięzko powiedzieć. Ja lubie cała trójkę finałową.. Szymon jest też świetne -
      meski i sexy, noi ten jego ciepły głos... Większośc dziewczyn moze głosowac
      właśnie na nieg.
      madzia1902 napisał(a):

> kto według Was będzie "Idolem"? Ci, którzy oprócz wyglądu i poprawności
      > muzycznej nie więcej nie potrafią zaprezentować-zero oryginalności (Tomek
      > Makowiecki) czy też uczestnicy z "duszą" (Gosia Stępień, Szymon Wydra a także
      > nie wytępująca już niestety w finale Ania Dąbrowska)?

• Gość: gania Re: kto zostanie idolem? IP: 62.233.201.* 25.06.02, 11:29
        No więc tak: Ewelina jest fawotytką zdecydowaną i pewnie wygra, ale mnie się
        wydaje, że się strasznie sprzedaje. Bo tu niby te hippisowskie klimaty (nieco
        ograne zresztą), a tu bluzka z brokatem i dekolt do kolan. Tak jakoś widać, że
        dziewczyna jest zdeterminowana, żeby wygrać. POza tym strasznie ma mało do
        powiedzenia. Uśmiecha się, szczerzy i nic z tego nie wynika. Jakaś taka jest,
        że mi sie wydaje, że chętnie oddałaby się w ręcę producentom, stylistom i innym
        takim. A ona jest już stara baba i sama powinna mieć pomysł na siebie. Sam głos
        to nie wszystko.
        Szymon Wydra czyli chodzący koszmar. Zjawisko, którego nie mogę znieść, czyli
        tak zwana pozorowana alternatywa. Koleś ma długie włosy, nie śpiewa Britney,
        więc wszysscy uważają że on jest lepszy, bo jest rockowy. Co to w ogóle jest?
        Jak to jest rock, to ja przepraszam. KOleś jedzie jak te wszystkie dziady: Lady
        Pank, Perfect itd... Zero pomysłu, zero czegoś nowego, a na dodatek jest
        jeszcze w nim jakakś taka pycha w rodzaju "Bo ja jestem rockowy, ja mam długie
        włosy i o nie z ojcem walczyłem. Ja powinienem zostać idolem za zasługi".
        Tymczasem koleś jest DAREMNY.
        Ta mała - zdjae się Alicja. POwiem, że z programu na program coraz mniej jej
        nie lubię. Bo ona przynajmniej wykazuje jakąś szczerą jednoznaczną postawę.
        Śpiewam pop, bo lubię. Mam głos. Nie jestem Einsteinem. Ta Flinta i Wydra
        ukrywają się pod maskami jakichś rockmanów, a to tacy sami kaszaniarze. Już
        wolę jak ktoś uczciwie uprawia pop, niż jak śpiewa pop (bo jak inaczej można
        nazwać te smęty Wydry) i wmawia wszystkim, że to ostre rockowe granie, moi
        Panowie i Panie. Załamuje mnie natomiast postawa JURY, którzy są starsznie
        stronniczy i na przykład uczepili się Wydry z jego rockowością (już po prostu
        rzygać mi się chce, jak słyszę od Roberta Leszczyńskiego jakim to Szymon Wydra -
        faktycznie ma coś z Paszta - jakim to on jest tytanem rocka.)
        A Kubuś Gminny Powiatowy? No cóż, czasami faktycznie jedzie po całości i
        wychodzi na strasznego buraka. Ale wiecie jaki ten program byłby nudny bez
        niego? No na kim miałby sioęopierać? Na tym małym gogusiu (nota bene nomen omen
        ROCK?)czy może na tej pannie, która szczerzy się, opowiada okropne dowcipy, po
        czym sama się z nich śmieje, bo nikt inny nie ma na to opdwagi. Wojewódzki jest
        może wkuszający, ale jest jakiś. A "jakość" bardzo rzadki materiał w programie
        Idol. I w naszej polskiej popkulturze.
        A najbardziej podobała mi się ta Ania. Ania? Taka najpierw blondynka, potem
        brunetka z grzywką. ByŁa niezła. Była jakaś. Wiedziała, jakim będzie idolem. I
        ładnie machała rękoma. Nie widizłąm tego programu, w którym ona akurat odpadła,
        może i była kiepska, ale i tak uważam, że byłaby w tym programie cenna.
        • Gość: Milene Re: kto zostanie idolem? IP: *.ilab.pl 25.06.02, 12:04
          Ja również byłam za Anią, miała piękny głos i zaskakujący styl śpiewania. I
          zdecydowanie była jakaś!!! Ciekawa, autentyczna. Szkoda, że na tym jednym
          koncercie jej nie wyszło! ale miała tez najgorsza piosenkę do zaśpiewania. Oni
          nie wybierają sobie piosenek i w tym tez coś jest, bo melodyjna piosenka dla
          ludzi przed telewizorami, to juz pół sukcesu> Mam wrazenie, ze tym tez
          manipulują. Bo w niedzielę Małgosia (równiez moja faworytka, piękny głos) miała
          dwie najgorsze piosenki - pierwsza bez melodii, jakaś taka nijaka, a druga -
          "Niech żyje bal" - dla mnie wkurzająca. A Szymon? Bardzo melodyjne piosenki!
          Każdy ma w tym swój biznes - organizatorzy też. Więc może cos w tym jest?
          Pozdrawiam, Milene.
          • Gość: czapski Dobrze że nie Anna Dąbrowska IP: *.net.szczecin.pl 25.06.02, 12:48
            Co wyście się uczepili tej Dąbrowskiej? Dziewczyna straszyła tą fryzurą a la
            cocker spaniel i jeszcze te ruchy prenatalne przy śpiwewaniu. A skoro jeszcze
            ktos na 3 wykonania jedno pma katastrofalne, to czy możemy mówic o jakimś
            talencie wokalnym?
            • Gość: inka Re: Dobrze że nie Anna Dąbrowska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 18:34
              odezwal sie fan panny patrzcie-na-moje-nogi-patrycji...
              rozumiem,ze moze ci sie nie podobac styl spiewania ani dabrowskiej,ale odmawiac
              jej talentu?!halooooo,czy ty w ogole slyszysz cokolwiek?!?
              • Gość: Leon Z. Re: Dobrze że nie Anna Dąbrowska IP: 195.117.224.* 26.06.02, 09:03
                Ania Dąbrowska swoim talentem nie ustępuje obecnym finalistą i doskonale o tym
                wie szanowna komisja jak i nie jedna wytwórnia fonograficzna, a juz na pewno
                Patrycja Wódz razem z jej głuchymi fanami do pięt jej nie dorasta....... szkoda
                że duża rzesza głosujących to głusi ..... myslący d..... faceci
              • Gość: czapski Re: Dobrze że nie Anna Dąbrowska IP: *.net.szczecin.pl 26.06.02, 14:43
                Gość portalu: inka napisał(a):

> odezwal sie fan panny patrzcie-na-moje-nogi-patrycji...
                > rozumiem,ze moze ci sie nie podobac styl spiewania ani dabrowskiej,ale odmawiac
                >
                > jej talentu?!halooooo,czy ty w ogole slyszysz cokolwiek?!?

moja droga, nie stosuj lepperowskich trocków wkładania w moje usta rzeczy których
                nie mówiłem. Patrycja Wódz nie potrafi śpiewać, a jej uroda cierpi na nadmiar co
                najmniej 5 kg. Jezeli waszym najwiekszym argumentem na talent Dąbrowskiej ma być
                porównanie do Patrcji Wódz to juz o czyms swiadczy
                • Gość: inka Re: Dobrze że nie Anna Dąbrowska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 21:40
                  'Co wyście się uczepili tej Dąbrowskiej? Dziewczyna straszyła tą fryzurą a la
                  cocker spaniel i jeszcze te ruchy prenatalne przy śpiwewaniu. A skoro jeszcze
                  ktos na 3 wykonania jedno pma katastrofalne, to czy możemy mówic o jakimś
                  talencie wokalnym?'
                  moj drogi,przybierajac twoj konfidencjonalny ton,cytat powyzszy nalezy jakby do
                  ciebie-a jezeli ktos twierdzi,ze dziewczyna o takim glosie nie ma za grosz
                  talentu wokalnego(tu chyba musze zaznaczyc,ze wnioskuje tak z ostatniego zdania
                  twojej wypowiedzi,bo jako ze nie jest to cytat doslowny,a jedynie,albo az
                  domyslny narzucajacy sie sam,zapewne oskarzysz mnie znowu o 'wkladanie tobie w
                  usta slow ktorych nie powiedziales'...),to mam prawo przypuszczac,ze cenisz
                  albo sceniczne wyjce,albo wlasnie panny spiewajace cielskiem,zreszta watpliwej
                  wartosci.
                  • Gość: czapski Re: Dobrze że nie Anna Dąbrowska IP: *.net.szczecin.pl 29.06.02, 23:47
                    Tak, cenię panny śpiewające cielskiem wątpliwej jakości, bo atrakcyjne mnie
                    onieśmielają smile
                    Choc teoretycznie twoje rozumowanie jest poprawne, to prowadzi do mylnych
                    wniosków. Sens mojej wypowiedzi był taki- nie przecze że Anna Dąbrowska
                    potrafiła coś zaspiewac ładnie, ale zdarzyło jej się tez wykonanie
                    katastrofalne. Myśle że mamy w kraju wykonawców którzy potrafią zaśpiewać trzy
                    razy pod rząd na przynajmniej solidnym poziomie. W tym kontekście własnie
                    odmówiłem Dąbrowskiej talentu wokalnego, talentu na miarę imponującej kariery
                    i ogólnopolskiej sławy.
                    Co do wyjców- kibicuje Ewelinie Flincie, nie wiem czy ona pasuje do tej
                    kategorii?
                    • Gość: inka Re: Dobrze że nie Anna Dąbrowska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 22:34

rozumiem,ze masz na mysli piosenke disco-YMCA bodajze...
                      wiec generalnie dla mnie jest juz wszystko jasne:w moim przekonaniu utalentowany
                      czlowiek-majacy ambicje artystyczne-to NIE musi byc osoba,ktora wkomponowuje sie
                      w kazdy rodzaj muzyki,wiecej-nie ma takiej mozliwosci zeby ktos byl swietny we
                      wszystkim...tak wiec zdecydowanie wole,i cenie bardziej dajmy juz na to-anie
                      dabrowska-dziewczyne z niesamowitym wyczuciem,stylem muzycznym,pomyslem na
                      spiewanie niz zwyciezczynie idola,ktora spiewala dokladnie tak jak lubisz-
                      'solidnie'...tylko co z tego,ze WSZYSTKO spiewa poprawnie,jesli niczym nie robi
                      naprawde wielkiego wrazenia?!kwestia gustu i wrazliwosci muzycznej-ja sluchajac i
                      podziwiajac jakiegos artyste nie wyobrazam sobie jak i czy w ogole poradzil by on
                      sobie w jakims gatunku muzycznym,ktorego nie wykonuje i ktorego ja nie slucham.
                      no i nie jest dla mnie wyznacznikiem sukcesu,a tym bardziej talentu,ilosc
                      sprzedanych plyt,szczegolnie na rynku polskim-idac tym tropem zapewne jestes
                      fanem boskiego trio-bija,kurcze,wszystkich na glowe te swoja 'solidnoscia'...
                      reasumujac-de gustibus...,wiec rzeczywiscie nie ma o czym dyskutowac.

• Gość: sissi Re: kto zostanie idolem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 18:37
        boze,jak ja czytam,ze ktos uwaza szymona za 'meskiego i sexy',to,wybaczcie,ale
        robi mi sie niedobrze...pseudo rockman na koturnach,i te,ach,zalotne
        loki...brrrrr
    • Gość: 666 Re: kto zostanie idolem? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 11:04
      wszyscy podniecają się głosem Gosi, czy Ani. P Ela po występie Ani powiedziała
      że tak powinny wyglądać listy przebojów...... To ja wysiadam. Dla mnie muzyka
      powinna być lekka,sprawiać przyjemnośc a nie dawać powodów do zadumy czy
      rozmyślań na jaj temat.Dobra melodia i mądry rytm.
      Dlaczego wszyscy ostro krytykują Ich Troje? Ja też nie jestem ich fanem ale
      miło posłuchać czasem czegoś lekkiego, przyjemnego.Krytykuje się dlatego że
      ktoś odnosi sukcesy i zgarnia kasę A przecież o to w tym wszystkim chodzi.Być
      może to jest ich 5 minut i jestem pewny na 100% że każdy z tych "krytyków"
      zrobiłby tak samo gdyby miał możliwość.
      Podobnie jak Ich Troje b. ostro kkrytykuje się Disco Polo. Dlaczego tak
      traktuje się muzyke której tak wielu ludzi słucha, którym się podoba. Mnie się
      Disco Polo nie podoba ale nie mam nic przeciwko. Przypomnijcie sobie jak było
      z "wybuchem" raapu a obecnie muzyki techno. Przeciez raap , hio-hop czy techno
      to równie prosta muzyka jak Disco Polo. Jej rozwój jest identyczny jak D P. Jak
      grzyby po deszczu tworzyły sie nowe grupy polskich białych i tak cienkich
      raperów i hiohopowców że aż przykro. A jednak ich się nie krytykuje.
      W naszym kraju zawsze starano narzucać "masom" ambitne style muzyczne. Ale tak
      naprawde to my tworzymy te masy.Nie wszystkim podoba się np. Niepłacz Ewka ,
      Autobiografia czy inne takie prehistoryki. Dlaczego w stacjach radiowych Tak
      mało jest muzyki z aktualnych list przebojów.

A wracając do IDOLA to brak jest prawdziwych osobowości. Mała ALA może być...
      Krytykowali wczesniej Patrycje (tę podobną do Pameli)a co prezentuje
      MAkowiecki. Te jego udawane gesty, ukłony z ręką na piersi ......... żenada.
      • Gość: aric Re: kto zostanie idolem? IP: *.wonlok.com.pl / 172.27.18.* / *.wonlok.com.pl 25.06.02, 11:53
        Żartujesz czy ty tak na serio?
        Bo nie mogę wyczuć. 666 to bardzo ciekawy Number Of Thr Beast.
        Może masz taką misję od szatana?
      • Gość: Milene Re: kto zostanie idolem? IP: *.ilab.pl 25.06.02, 12:07
        Tak to już jest, że gusta są różne, ale pewne rodzaje muzyki (pop) mają więcej
        fanów, niż inne (jazz, na przykład). Więc tak na prawdę Ania i Gosia to
        wokalistki, które nie zaistnieją na scenie pop - pewnie nawet nie chcą!
        Mnie sie bardzo podobały, zwłaszcza Ania i mam nadzieję, że nie znikną. Ja
        kupię ich płyty, a Ty może Alicji. I ok.
      • Gość: inka Re: kto zostanie idolem? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 18:49
        eeeeehm,jakby ci tu powiedziec...sa gusta i gusciki,i o twoich nie ma sensu
        dyskutowac...(ale np.widzisz-dla mnie 'ich troje' to nie sa 'madre rytmy',czy
        jak ty to nazywasz...)
        a krytykowana nie jest sama muzyka chociazby tego nieszczesnego 'ich 3',ale
        np. fakt jak bardzo zespol ten jest promowany,zeby nie powiedziec propagowany
        na antenie telewizji publicznych,ktore w koncu kreuja gusta duzej czesci
        spoleczenstwa...
        a poza tym pewne rzeczy sa niestety-stety niepodwazalne:muzyka michala
        wisniewskiego i s-ki nigdy nie bedzie warta 1/100 np. zespolu myslovitz,chocby
        nie wiem ile razy w/w farbowal sobie czupryne lub przekuwal coraz to bardziej
        wyrafinowane czesci ciala...i wiesz,w tym przypadku-musisz mi uwierzyc na slowo.
        co oczywiscie zupelnie nie przeszkadza temu,abys sluchal sobie tego 'ich 3' ile
        chcesz,zamknij tylko okna,bo sasiedzi tez pewnie maja inne,swoje madre rytmy'.
    • Gość: aric My tu gadu gadu a... IP: *.wonlok.com.pl / 172.27.18.* / *.wonlok.com.pl 25.06.02, 12:24
      A może czas trochę podsumować.
      Większość pisze Wydra na taczkę i za płot. Ania i Gosia mają się podobnie i są
      cenione za głos, za interpretacje, za orginalność. Flinta lubiana,
      faworyzowana, ale nie do końca się niekturym podobająca. Moakowiecki, pozez,
      niuniuś i ładny męski(chłopięcy głos), Alicja bez kompleksów, śpiewa to co jej
      dadzą bo lubi śpiewać i nie jest ważne co śpiewa.
      Takie są po krótce moje odczucia czytając to co wszyscy piszą.
      Problem polega na tym, że Ci, którym się podobają ambitniejcze osoby raczej nie
      głosują, bo i tak twierdzą, że nic z tego nie będzie i szkoda pieniędzy i energi
      (nawet tej odrobiny). A ci co głosują chyba nie mają nic do roboty i "lubieją"
      sobie wypić, pojeść i pobawić się przy muzyce "ładnej".
      I na koniec, zastanówmy się ile przez godzinę ludzi może głosować i czy jest to
      wystarczająca liczba do wybrania tzw. Idola. Wykluczając rodzinę, przyjaciół i
      pobratyńców i autochtonów.
      • Gość: tomek Re: My tu gadu gadu a... IP: 62.233.169.* 25.06.02, 13:41
        Gość portalu: aric napisał(a):

> I na koniec, zastanówmy się ile przez godzinę ludzi może głosować i czy jest to
        >
        > wystarczająca liczba do wybrania tzw. Idola. Wykluczając rodzinę, przyjaciół i
        > pobratyńców i autochtonów.

Myślę, że przy tej oglądalności dostają co program ze 300 tys SMSów. 3/4 to głosy
        od nastolatków - raczej czytających Bravo. Tak więc wygra mała.
    • aric Czy ktoś z was głosował? 25.06.02, 13:44
      Ilu z was oddało głosy, a może znacie ludzi co głosują. Ja nie oddałem i dobrze
      mi z tym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka