Gość: goga13 IP: *.damovo.com 24.03.05, 13:23 Hej,co myslicie o muzyce chrześcijańskiej? Jakie zespoły są Wam zanane i lubiane? Pozdro, ************************************** www.forum.strefaspichlerz.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inc. Re: Muza chrześcijańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 20:18 to samo co o kazdej muzyce scisle odwolujacej sie do religii - nie slucham... jedynie 2tm23 jakos da sie zniesc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Muza chrześcijańska IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.03.05, 23:53 P.O.D. jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new! Re: Muza chrześcijańska IP: *.chello.pl 24.03.05, 23:57 3 siostry, ale generalnie to mam ten nurt w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
ron_obvious Re: Muza chrześcijańska 25.03.05, 09:32 Bach Sebastian Jan, najlepsza muza chrześcijańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: Muza chrześcijańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 12:07 Bach rulez !!! A te inne Tytmoteusze Rymcimcim do schronu ! Odpowiedz Link Zgłoś
tenebre Re: Muza chrześcijańska 25.03.05, 11:04 www.southparkstudios.com/show/display_episode.php?season=7&id1=709&id2=108 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azmodan Re: Muza chrześcijańska IP: 80.51.233.* 25.03.05, 20:31 to nadużycie. tzw. muzyka chrześcijańska jest po prostu tubą kościółka katolickiego, a wykonawcy są zaślepionymi/indoktrynowanymi marionetkami. Nie słyszałem nigdy nic interesującego. Ogólnie mówiąc: NEVER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzunia Re: Muza chrześcijańska 25.03.05, 20:46 czy w tej muzyce jakos inaczej wyglądają nutki niż np. w jakiejś satanistycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: Muza chrześcijańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 21:08 Nutki te same, ale jakoś nie za dobrze poskładane. Rock chrześcijański jest jak nowe kościoły - niby religijny, ale nie ma w tym sacrum. A w black metalu jest bardzo często - posłuchaj ostatniego Behemotha - to naprawdę sakralna muzyka - czuje się, że coś za tym jest - moze faktycznie jest złe - ale jest - a katolickie zespoliki są tak samo puste i nudne jak współczesne koscioły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Muza chrześcijańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 21:01 Czy byliście kiedyś w Cerkwi? Tam jest wspaniała muzyka, tylko śpiew. Żadnych instrumentów. Nie ma znaczenia co śpiewają, bo to trudno zrozumieć. Pełny odlot tylko dla ludzi na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azmodan Re: Muza chrześcijańska IP: 80.51.233.* 25.03.05, 21:25 Muzyka Staro Cerkiewna jest powalająca/doskonała artystycznie/wciągająca. Ale w tym wątku pewno chodzi o katolicką.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Muza chrześcijańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 22:31 Kiedyś miałem przyjemność słuchać serbskiego chóru z Nowego Sadu w mediolańskim kościele San Ambroggio - to było naprawde piękne... A kato rocka bardzo nie lubię - nudne i konformistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga13 Re: Muza chrześcijańska IP: *.damovo.com 29.03.05, 10:26 Ojojoj...a to się narobiło. ABSOLUTNIE nie chodziło mi o katolicka muzykę tylko o chrześcijańska! A to jest różnica!! Jest taki zespół jak GUS, Evident... Pozdro. *********************************************************** www.forum.strefaspichlerz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XczlapolX Re: Muza chrześcijańska IP: 10.10.63.* 30.03.05, 06:38 > Ojojoj...a to się narobiło. ABSOLUTNIE nie chodziło mi o katolicka muzykę tylko o chrześcijańska! A to jest różnica!! tak to jest różnica. ale większość tych zespołów jest katolicka a nie chrześcijańska, a to że używają nazwy, która nijak do nich nie pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Muza chrześcijańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 23:39 Azmodan Ty masz rację. Katomuzyka - te uderzenia organów /w wykonaniu superorganisty/ i śpiewy bab z kółka różańcowego to jest anty odlot. Ale podobno wtedy kury się lepiej niosą. /Tak mówią Lepper i Giertych/, bo co kato to kato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madafak Re: Muza chrześcijańska IP: 217.96.44.* 30.03.05, 21:01 Pfuj!!!!!!! do rzyci zupełnie. dla mnie to encyklopedyczny oksymoron w rodzaju "pieknie się zesr..". Rock chrześcijański. Phi. Metal chrześcijański. szejm on ju misirejbl cantolikrokers!!! Odpowiedz Link Zgłoś