Dodaj do ulubionych

Muza chrześcijańska

IP: *.damovo.com 24.03.05, 13:23
Hej,co myslicie o muzyce chrześcijańskiej? Jakie zespoły są Wam zanane i
lubiane?

Pozdro,

www.forum.strefaspichlerz.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: inc. Re: Muza chrześcijańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 20:18
      to samo co o kazdej muzyce scisle odwolujacej sie do religii - nie slucham...

jedynie 2tm23 jakos da sie zniesc...
    • Gość: piecyk gazowy Re: Muza chrześcijańska IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.03.05, 23:53
      P.O.D. jest OK.
      • Gość: new! Re: Muza chrześcijańska IP: *.chello.pl 24.03.05, 23:57
        3 siostry, ale generalnie to mam ten nurt w dupie
    • ron_obvious Re: Muza chrześcijańska 25.03.05, 09:32
      Bach Sebastian Jan, najlepsza muza chrześcijańska
      • Gość: Lecho Re: Muza chrześcijańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 12:07
        Bach rulez !!! A te inne Tytmoteusze Rymcimcim do schronu !
    • tenebre Re: Muza chrześcijańska 25.03.05, 11:04
      www.southparkstudios.com/show/display_episode.php?season=7&id1=709&id2=108
    • Gość: Azmodan Re: Muza chrześcijańska IP: 80.51.233.* 25.03.05, 20:31
      to nadużycie.
      tzw. muzyka chrześcijańska jest po prostu tubą kościółka katolickiego, a
      wykonawcy są zaślepionymi/indoktrynowanymi marionetkami.
      Nie słyszałem nigdy nic interesującego.
      Ogólnie mówiąc: NEVER!!!
      • czyzunia Re: Muza chrześcijańska 25.03.05, 20:46
        czy w tej muzyce jakos inaczej wyglądają nutki niż np. w jakiejś satanistycznej.
        • Gość: dr Re: Muza chrześcijańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 21:08
          Nutki te same, ale jakoś nie za dobrze poskładane. Rock chrześcijański jest jak
          nowe kościoły - niby religijny, ale nie ma w tym sacrum. A w black metalu jest
          bardzo często - posłuchaj ostatniego Behemotha - to naprawdę sakralna muzyka -
          czuje się, że coś za tym jest - moze faktycznie jest złe - ale jest - a
          katolickie zespoliki są tak samo puste i nudne jak współczesne koscioły...
    • Gość: wojtek Re: Muza chrześcijańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 21:01
      Czy byliście kiedyś w Cerkwi? Tam jest wspaniała muzyka, tylko śpiew. Żadnych
      instrumentów. Nie ma znaczenia co śpiewają, bo to trudno zrozumieć. Pełny odlot
      tylko dla ludzi na poziomie.
      • Gość: Azmodan Re: Muza chrześcijańska IP: 80.51.233.* 25.03.05, 21:25
        Muzyka Staro Cerkiewna jest powalająca/doskonała artystycznie/wciągająca.
        Ale w tym wątku pewno chodzi o katolicką....
        • Gość: H Re: Muza chrześcijańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 22:31
          Kiedyś miałem przyjemność słuchać serbskiego chóru z Nowego Sadu w mediolańskim
          kościele San Ambroggio - to było naprawde piękne...
          A kato rocka bardzo nie lubię - nudne i konformistyczne.
        • Gość: goga13 Re: Muza chrześcijańska IP: *.damovo.com 29.03.05, 10:26
          Ojojoj...a to się narobiło. ABSOLUTNIE nie chodziło mi o katolicka muzykę tylko
          o chrześcijańska! A to jest różnica!!
          Jest taki zespół jak GUS, Evident...

Pozdro.
          www.forum.strefaspichlerz.pl
          • Gość: XczlapolX Re: Muza chrześcijańska IP: 10.10.63.* 30.03.05, 06:38
            > Ojojoj...a to się narobiło. ABSOLUTNIE nie chodziło mi o katolicka muzykę
            tylko o chrześcijańska! A to jest różnica!!

tak to jest różnica. ale większość tych zespołów jest katolicka a nie
            chrześcijańska, a to że używają nazwy, która nijak do nich nie pasuje...
    • Gość: wojtek Re: Muza chrześcijańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 23:39
      Azmodan Ty masz rację. Katomuzyka - te uderzenia organów /w wykonaniu
      superorganisty/ i śpiewy bab z kółka różańcowego to jest anty odlot.
      Ale podobno wtedy kury się lepiej niosą. /Tak mówią Lepper i Giertych/, bo co
      kato to kato.
    • Gość: madafak Re: Muza chrześcijańska IP: 217.96.44.* 30.03.05, 21:01
      Pfuj!!!!!!!

do rzyci zupełnie. dla mnie to encyklopedyczny oksymoron w rodzaju "pieknie się
      zesr..". Rock chrześcijański. Phi. Metal chrześcijański. szejm on ju misirejbl
      cantolikrokers!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka