Gość: bdsm IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.03.05, 01:26 Nie chodzi mi tu bynajmniej o np. "Klub wesołego szampana", mnie osobiście od razu przychodzi na myśl Crush Garbage. A jakie wam piosenki kojarzą się z uległością, dominacją, sm? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeanie_mccake Re: Piosenki sado-maso :] 31.03.05, 01:53 Mnie z S&M kojarzy sie piosenka "Tortury" Renaty Przemoc. Glownie dlatego, ze to piosenka o S&M. Nie wiem czy to jest dobry przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Piosenki sado-maso :] 31.03.05, 09:49 Polecam "Feuerrader" by Rammstein )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Piosenki sado-maso :] IP: *.chello.pl 31.03.05, 09:49 Bryan Ferry Slave To Love Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klarsien Re: Piosenki sado-maso :] IP: 194.63.135.* 31.03.05, 11:08 Wiekszość piosenek Republiki ze szczególnym uwzględnieniem "Przyznaję sie do winy", "Sexy doll" ,"Powoli spadam","KlatkA" ITP... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojni1 Re: Piosenki sado-maso :] 31.03.05, 11:39 Żelazna klasyka: Venus In Furs - z pierwszej płyty Velvet Underground (tytuł piosenki jest tytułem powieści von Masocha, od którego pochodzi termin "masochizm") - znam to od wieeeelu lat a wciąż przy słuchaniu dreszcze człowieka przechodzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajron men Re: Piosenki sado-maso :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 14:25 Big Cyc - Koliber 66 (Zjeb od Doroty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny Kalesony Re: Piosenki sado-maso :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 15:21 "Shiny, shiny, shiny boots of leather ... shiny leather in the dark!" Dorzucam jeszcze "All tomorrow's parties" z głosem wampirycznej Nico, z tej samej płyty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nariellka Re: Piosenki sado-maso :] IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 31.03.05, 15:22 Master & Servant - Depeche Mode Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer queen Re: Piosenki sado-maso :] IP: *.toya.net.pl 31.03.05, 16:07 Moze "Sado-maso piosenka" Republiki? Tak mi sie skojarzylo... Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: Piosenki sado-maso :] 31.03.05, 18:17 "Devil's Plaything" Danziga: [...] Got a light Shines on me Gentle light It will never be See the flame In my hand If you're playing w/ fire You're playing in hell Devils plaything In my hands If you don't want pain You don't understand Got a light Shines on me If you wanna touch flames Come unto me Got a flame Burns inside If you don't wanna burn Just walk on by And the pain You're feeling now Is nothing compared To the pleasure I hide Odpowiedz Link Zgłoś
ron_obvious Re: Piosenki sado-maso :] 02.04.05, 09:08 Submission, wyk Sex Pistols Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scrt Re: Piosenki sado-maso :] IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 31.03.05, 23:51 nine inch nails - happiness in slavery, screaming slave, itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Piosenki sado-maso :] IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.04.05, 00:57 I love to hate you dueciku Erasure!<hahaha> Nie dość, że sado-maso, to jeszcze w wydaniu gejowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pum Re: Piosenki sado-maso :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 15:46 "Dentysta-sadysta" Maryla Rodowicz jako "Różowe Czuby" z 1983 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Piosenki sado-maso :] IP: *.autocom.pl 02.04.05, 17:06 cała twórczość Umbra et Imago wraz z oprawą koncertową no i Rammstein choć to zupełnie inna bajka niż Umbra. generalnie zespoły z Niemiec mają jakieś inklinacje w tę stronę o, jeszcze Deine Lakaien - Lass Mich (jak Veljanov syczy "lass mich dein lakai sein" to mnie dreszcze przechodzą), Tanzwut - Bitte Bitte, zapewne cos z Wumpscuta i Das Ich ("I am your God and you are my slave" - wumpscut - God) a z nie-niemieckich Ordo Equilibrio - rytm wyznacza świst pejcza... sporo by się tego znalazło Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Piosenki sado-maso :] 05.04.05, 11:24 Black, bardzo ciekawe rzeczy piszesz, zaraz to sobie wynotuję )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_s Re: Piosenki sado-maso :] 04.04.05, 17:32 hmm sporo kawałków nine inch nails,chocby "happiness slavery" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arp Re: Piosenki sado-maso :] IP: *.do.pl / *.generacja.pl 04.04.05, 20:37 albo David Carretta "Te Quiero Me Amor" wogole electro i electroclash lubuje sie w klimatach gejowsko-wyuzdano-fetyszystycznych, takze mozna w tej dzialce znalezc sporo kawalkow pasujacych do tematu, szczegolnie na plytach z Gigolo Records. albo caly image Miss Kittin - sexy-pielegniarka-sadystka Odpowiedz Link Zgłoś
negatywista Korn - Beat it Upright 04.04.05, 22:06 Także polecam twórczość formacji Ordo Equilibrio - jest nieznana w mainstreamowych kręgach, ale można do niej dotrzeć, twórczość dość przystępna dla ucha. Poza tym blackmetalowy zespół Tsatthoggua, szczególnie na płycie "Trans Cunt Whip" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bycarius Re: Piosenki sado-maso :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 11:41 piosenki: Manowar - pleasure slave Type O Negative - Christian Women Britney Spears - Hit me baby one more time Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sergrt Re: Piosenki sado-maso :] IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.04.05, 00:12 hit me baby:] Dobre Odpowiedz Link Zgłoś
fka1 Re: Piosenki sado-maso :] 06.04.05, 20:47 o a mi to sie z takim klimatem kojarzy dont fear the reaper - blue oyster cult.... a jeszcze bardziej ten sam utwor w wykonaniu apollo440 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Piosenki sado-maso :] IP: *.autocom.pl 07.04.05, 10:09 dorzucam jeszcze blutengel i e nomine choc bardziej za oprawę niż za same teksty. hmm, nie wiem czemu ale przychodzi mi do glowy też kawałek Coil "Where are you" no i ASP - na pewno "teach me love or teach me war" i "Where do the gods go" ciekawy wątek swoją drogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madafak Re: Piosenki sado-maso :] IP: 217.96.44.* 07.04.05, 15:53 My Pain, You Pleasure - chyba Chris Thomas, taki czarny murzyn No i Ramsztajn - Buck dich Dein Gesicht ist mir egal... A, no i magnum opus: łosp i faks lajk a bist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klarsien Re: Piosenki sado-maso :] IP: *.4web.pl 08.04.05, 21:27 Gość portalu: madafak napisał(a): My Pain, You Pleasure - chyba Chris Thomas, taki czarny murzyn > Hmmm...Tak się zastanawim, czy istnieją biali murzyni?)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madafak ... IP: 217.96.44.* 09.04.05, 17:54 tak istnieją. podobnie jak głupie głupki i niekumate ciemniaki. łajt nigaz liws lardż end kik asyz Odpowiedz Link Zgłoś
tenebre Re: Piosenki sado-maso :] 07.04.05, 16:21 Genitortures - chyba wszystko www.genitorturers.com/home.html Odpowiedz Link Zgłoś
bender_rodriguez Re: Piosenki sado-maso :] 11.04.05, 16:10 "kill all humans" - Bender Bending Rodriguez/Bender Unit 22 Odpowiedz Link Zgłoś