Gość: ad IP: *.acn.waw.pl 17.04.05, 14:25 Hej Czy znajda sie tutaj sluchacze tego utalentowanego artysty ? - ja uwielbiam sluchac jego muzyki,glosu, ogladac koncerty itp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Inez Re: MICHAEL JACKSON IP: *.gw.ipl.net / *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 19:26 Ja też go uwielbiam. Wychowałam się na jego muzyce, z zapartym tchem oglądałam jego taniec, tłumaczyłam wywiady i teksty piosenek. Uważam, że jest genialnym artystą, który całe swoje życie poświęcił muzyce i stąd wynika jego wyjątkowowść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MatMc - maturzysta Re: MICHAEL JACKSON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 14:45 To jest geniusz Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: MICHAEL JACKSON 18.04.05, 15:09 ech.... to ciekawe, że z tym 'artysta ' jest tak, że albo się go traktuje nieomalże jak świętego i geniusza albo mozna sie tylko pośmiać... miałem w liceum sporo takich koleżanek, co dałyby sie za niego pokroić (dawno temu) a i teraz pewnie dzieciom swoim puszczają - mój wniosek: musi to być rodzaj histerii (przypomina mi to troche sposób zachowania fanów edyty g.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: MICHAEL JACKSON IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 18.04.05, 15:17 tiresias napisał: > ech.... > to ciekawe, że z tym 'artysta ' jest tak, że albo się go traktuje nieomalże jak > > świętego i geniusza albo mozna sie tylko pośmiać... > miałem w liceum sporo takich koleżanek, co dałyby sie za niego pokroić (dawno > temu) a i teraz pewnie dzieciom swoim puszczają > - mój wniosek: musi to być rodzaj histerii (przypomina mi to troche sposób > zachowania fanów edyty g.) Twoja diagnoza nie musi wcale być słuszna. Są ludzie którzy po prostu potrafią docenić geniusz takich płyt jak "Thriller" czy "Bad". Geniusz kompozycyjny, wykonawczy, aranżacyjny, realizacyjny. Ale nie musi to od razu iść w parze z uwielbieniem dla samej osoby (czy też osobowości raczej( Jacksona, który jaki jest kazdy widzi. Choć muzyk, wokalista i twórca piosenek z niego doskonały. Te płyty z lat '80 to po prostu perełki muzyki rozrywkowej, i dzisiejsze dziwactwa i skandale związane z Michaelem tego obrazu nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś