Dodaj do ulubionych

ulubiony polski muzyk

IP: *.ek.univ.gda.pl 03.07.02, 12:29
basista, perkusista, klawiszowiec, pan z saxofonem, giarzysta itd? jakieś
nazwiska?
Obserwuj wątek
    • aric Re: ulubiony polski muzyk 03.07.02, 12:35
      Gitarzysta Krzysztof Szmigiero. Jeden z najlepszych, jeżeli nie najlepszy w
      Polsce.
      • Gość: madzia Re: ulubiony polski muzyk IP: *.ek.univ.gda.pl 03.07.02, 12:45
        nie znamsad
        • aric Re: ulubiony polski muzyk 03.07.02, 13:03
          Gitarzysta w takich zespołach jak Turbo, Lombard, Aneks. Jest głównie muzykiem
          sesyjnym. Niestety długo nie zagrzał nigdzie miejsca. Lider zespołu Sherwood.
          Ostatnio zszedł na psy. Trzecia płyta ich troje. Tam gdzie jest "Bo wszystko
          too...". On gra na gitarze na całej płycie. Wstydzi się tego. Zapewniam
          wszystkich.
          • Gość: madzia Re: ulubiony polski muzyk IP: *.ek.univ.gda.pl 03.07.02, 13:06
            mój odtwarzacz płyt nie chce grać ich trojesmile dlategoteż ich płyty nigdy nie
            słyszałam...
            • aric Re: ulubiony polski muzyk 03.07.02, 13:12
              To niesamowite, a wiesz, że mój też.
              • Gość: madzia Re: ulubiony polski muzyk IP: *.ek.univ.gda.pl 03.07.02, 13:21
                czy nikt więcej nie zna żadnych muzyków? miałam ubaw jak qmpela napisała do fan
                clubu qqlskiej z prośbą o informacje na temat zespołu jaki towarzyszy jej w
                czasie koncertów (woobie doobie) to dziewczynka odpisała że ona interesuje się
                tylko natalką a reszty nie zna....
                • Gość: NIN Re: ulubiony polski muzyk IP: gateway.d* / 10.3.36.* 03.07.02, 13:43
                  Robert Brylewski. Przypomnę: Brygada Kryzys, Izrael, Armia, Falarek i full
                  solowych akcji nawet z pogranicza tzw. muzyki elektronicznej.
                  • no_nick K.A.Z.I.K 03.07.02, 14:43
      • teddy4 Re: ulubiony polski muzyk 03.07.02, 19:14
        aric napisał(a):

> Gitarzysta Krzysztof Szmigiero. Jeden z najlepszych, jeżeli nie najlepszy w
        > Polsce.

A gdzie teraz gra ten starszy pan?
        • aric Re: ulubiony polski muzyk 04.07.02, 09:42
          Z tego co wiem, to wrucił do Polski, po rocznym pobycie w Kaliforni. Niestety,
          języka zasięgnąć będę mugł dopiero w sobotę. Ogólnie mówiąc tuła się po
          studiach nagraniowych. Przyznam, że gdy go widziałem, jak gra, jeszcze za
          czasów Sherwood to potrafił takie rzeczy grać, że włosy dęba stawały.
        • aric Kszysztow Szmigiero 08.07.02, 09:01
          Dowiedziałem się, że ostatnio znów gra z Aneksem. Podobno nagrywają nową płytę.
    • radio.minus Re: ulubiony polski muzyk 03.07.02, 15:45
      Grzech Piotrowski - oczywiście sax! Pilichowski na basie... smile) A perkusistów
      jest kilku moich ulubionych... Patocki, Lutek... smile) Sztabcia na
      klawiszach... smile)
      • Gość: madzia Re: ulubiony polski muzyk IP: *.ek.univ.gda.pl 05.07.02, 10:21
        radio.minus napisał(a):

> Grzech Piotrowski - oczywiście sax! Pilichowski na basie... smile) A perkusistów
        > jest kilku moich ulubionych... Patocki, Lutek... smile) Sztabcia na
        > klawiszach... smile)
        Żaczeksmile
        • radio.minus Re: ulubiony polski muzyk 05.07.02, 12:05
          a widzisz, wiedziałam że coś misie zapomnialo....
          • Gość: madzia Re: ulubiony polski muzyk IP: *.ek.univ.gda.pl 05.07.02, 12:08
            i jeszte ten Dąbrówka pseudonim Kukulski... a Nowaczek?????
            • radio.minus Re: ulubiony polski muzyk 05.07.02, 14:13
              Nowaczek!!!! Jak mogłam zapomnieć!!! jesuuuuuu
    • Gość: Ozzman Re: ulubiony polski muzyk IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.02, 12:28
      Roman Kostrzewski - wokal KAT
      • Gość: mb Re: ulubiony polski muzyk IP: *.kato.gazeta.pl 05.07.02, 12:47
        moim ulubionym muzykiem również jest Robert Maxymilian Brylewski
    • Gość: ugugunan Re: ulubiony polski muzyk IP: *.mrzezyno.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 16:54

Włodzimierz Kiniorski...
      • Gość: Astra Re: ulubiony polski muzyk IP: *.ima.pl 05.07.02, 20:27
        Gość portalu: ugugunan napisał(a):

>
        > Włodzimierz Kiniorski...

Pomyliłeś kategorie, tutaj mówi się o muzykach a imć Kinior tu nie pasuje, i to
        nie jest rzecz gustu tylko ten pan nie ma nic wspólnego z muzyką.
        • Gość: Sasza Re: ulubiony polski muzyk IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.07.02, 22:19
          Gość portalu: Astra napisał(a):

> Gość portalu: ugugunan napisał(a):
          >
          > >
          > > Włodzimierz Kiniorski...
          >
          >
          > Pomyliłeś kategorie, tutaj mówi się o muzykach a imć Kinior tu nie pasuje, i to
          >
          > nie jest rzecz gustu tylko ten pan nie ma nic wspólnego z muzyką.

??????????????????

• Gość: Astra Re: ulubiony polski muzyk IP: *.ima.pl 06.07.02, 16:47
            Gość portalu: Sasza napisał(a):

> Gość portalu: Astra napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: ugugunan napisał(a):
            > >
            > > >
            > > > Włodzimierz Kiniorski...
            > >
            > >
            > > Pomyliłeś kategorie, tutaj mówi się o muzykach a imć Kinior tu nie pasuje,
            > i to
            > >
            > > nie jest rzecz gustu tylko ten pan nie ma nic wspólnego z muzyką.
            >
            >
            > ??????????????????
            >

Do mnie te znaczki?????Jakieś wyjaśnienie??????Też Kiniora uważasz za muzyka?????

• saluto Re: ulubiony polski muzyk 08.07.02, 08:45
              Gość portalu: Astra napisał(a):

> Gość portalu: Sasza napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Astra napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: ugugunan napisał(a):
              > > >
              > > > >
              > > > > Włodzimierz Kiniorski...
              > > >
              > > >
              > > > Pomyliłeś kategorie, tutaj mówi się o muzykach a imć Kinior tu nie pa
              > suje,
              > > i to
              > > >
              > > > nie jest rzecz gustu tylko ten pan nie ma nic wspólnego z muzyką.
              > >
              > >
              > > ??????????????????
              > >
              >
              > Do mnie te znaczki?????Jakieś wyjaśnienie??????Też Kiniora uważasz za muzyka???
              > ??
              >

??????????????????
              • Gość: mb Re: ulubiony polski muzyk IP: *.katowice.agora.pl 08.07.02, 09:55
                teżjestem, zdziwiony, bo też uważam kiniora za muzyka
                • Gość: Astra Re: ulubiony polski muzyk IP: *.ima.pl 08.07.02, 12:17
                  Gość portalu: mb napisał(a):

> teżjestem, zdziwiony, bo też uważam kiniora za muzyka

Możesz sobie uważać nawet kominiarza,grającego w wolnych chwilach na gitarze, za
                  muzyka,ale z profesjonalizmem to nie ma nic wspólnego.
                  • Gość: mb Re: ulubiony polski muzyk IP: *.katowice.agora.pl 08.07.02, 12:23
                    co ty qrwa wiesz o kiniorze?
                    :0)
                    • Gość: Astra Re: ulubiony polski muzyk IP: *.ima.pl 08.07.02, 12:43

> co ty qrwa wiesz o kiniorze?
                      > :0)

Noooo,jeżeli jest twoim idolem i uraziłam cię cierpkimi słowami na jego
                      temat...no cóż, to twoja sprawa,twój gust,szcerze mówiąc niezbyt wyrafinowany.
                      Widzę że piszesz z Katowic,pozdrawiam rodzinne strony,a odpowiadając na twoje
                      pytanie - znam go z czasów działalności Young Power,od tego czasu poziom jego
                      umiejętności nie wzrósł ani o jotę. A stawiając go na równi z profesjonalnymi
                      muzykami- i tym samym nazywając go muzykiem - uważam za profanację. Włodzio
                      trochę poskakał po scenie,dwa razy dmuchnąl w instrument,ot i wszystko.
                      I to powie ci każdy ZAWODOWY MUZYK.
                      I nie bluzgaj tak,to tylko świadczy o twoim poziomie.
                      • Gość: mb Re: ulubiony polski muzyk IP: *.katowice.agora.pl 08.07.02, 13:29
                        ”Możesz sobie uważać nawet kominiarza,grającego w wolnych chwilach na gitarze,
                        za muzyka,ale z profesjonalizmem to nie ma nic wspólnego” - to zdanie świadczy
                        z kolei o twoimsmile
                        a ”bluzg” był po prostu żartem - wyluzuj czapkę

• Gość: Astra Re: ulubiony polski muzyk IP: *.ima.pl 08.07.02, 13:35

> ”Możesz sobie uważać nawet kominiarza,grającego w wolnych chwilach na git
                          > arze,
                          > za muzyka,ale z profesjonalizmem to nie ma nic wspólnego” - to zdanie świ
                          > adczy
                          > z kolei o twoimsmile
                          > a ”bluzg” był po prostu żartem - wyluzuj czapkę
                          >
                          >

A w ogóle zrozumiałeś/aś o czym pisałam???
                          Kinior to sobie może grać na 10 instrumentach ale NIE JEST
                          MUZYKIEM.Zaprotestowałam przeciwko używania tej nazwy wobec jego osoby.
                          Wyluzowana to ja jestem,tylko może inaczej to okazuję i"opisuję".
                          Pozdrawiam krajana.
                          >
                          >

• Gość: mb Re: ulubiony polski muzyk IP: *.katowice.agora.pl 08.07.02, 13:39
                            wymień jakiegoś profesjonalistę w takim razie
                            • Gość: Astra Re: ulubiony polski muzyk IP: *.ima.pl 08.07.02, 13:47

> wymień jakiegoś profesjonalistę w takim razie

Janusz Brych,Wiesław Wysocki...jeszcze wielu innych,mieszkasz w Katowicach i nie
                              znasz absolwentów AM 5 wydziału????!!!!
                              • Gość: MB Re: ulubiony polski muzyk IP: *.katowice.agora.pl 09.07.02, 09:48
                                znam ludzi z 5 wydziału, ale nie o to tu chodzi. hasło brzmi ”ulubiony polski
                                muzyk” - kinior z pewnością jest muzykiem. Dla mnie nie ma znaczenia, jaką kto
                                skończył szkołę, ale jak i co gra. kinior nagrał kilka autorskich płyt (tylko w
                                ciągu ostatnich lat cztery) i to jest naprawdę fajna muza. nie jest on moim
                                idolem, ani też moim ulubionym polskim muzykiem, ale jest muzykiem i zaprzeczanie
                                temu jest śmieszne.
                                • Gość: Astra Re: ulubiony polski muzyk IP: *.ima.pl 09.07.02, 15:24
                                  Gość portalu: MB napisał(a):

> znam ludzi z 5 wydziału, ale nie o to tu chodzi. hasło brzmi ”ulubiony po
                                  > lski
                                  > muzyk” - kinior z pewnością jest muzykiem. Dla mnie nie ma znaczenia, jak
                                  > ą kto
                                  > skończył szkołę, ale jak i co gra. kinior nagrał kilka autorskich płyt (tylko w
                                  >
                                  > ciągu ostatnich lat cztery) i to jest naprawdę fajna muza. nie jest on moim
                                  > idolem, ani też moim ulubionym polskim muzykiem, ale jest muzykiem i zaprzeczan
                                  > ie
                                  > temu jest śmieszne.

I niech dalej dostarcza ci muza Kiniora przeżyć...hm,nie powiem żeby
                                  artystycznych....albo nazwij sobie to jak chcesz!Życzę wspaniałego odbioru!!
                                  A co do zdania "z pewnością jest muzykiem" obstaję przy swoim.Dla ciebie jest -
                                  domyślam się z jakiego powodu,ale to nic osobistego - a dla mnie...uśmiecham się
                                  z politowaniem.
                                  I chyba wyczerpaliśmy temat,no nie?
                                  1.
                                  • Gość: mb Re: ulubiony polski muzyk IP: *.katowice.agora.pl 10.07.02, 10:27
                                    >
                                    > I niech dalej dostarcza ci muza Kiniora przeżyć...hm,nie powiem żeby
                                    > artystycznych....albo nazwij sobie to jak chcesz!Życzę wspaniałego odbioru!!
                                    > A co do zdania "z pewnością jest muzykiem" obstaję przy swoim.Dla ciebie jest -
                                    >
                                    > domyślam się z jakiego powodu,ale to nic osobistego - a dla mnie...uśmiecham si
                                    > ę
                                    > z politowaniem.
                                    > I chyba wyczerpaliśmy temat,no nie?
                                    > 1.

NIE
    • ugugunana Kinior is my favourite... *-) 08.07.02, 19:04

Chwileczke, chwileczkę... Miało być ulubiony a nie najlepszy prawda?

No to ja jeszcze raz: Włodzimierz "Kinior" Kiniorski... Dla mnie jego skakanie po
      scenie i wydanie kilku dźwięków jest bardziej energetyzujące niż najbardziej
      skomplikowana solówka np. Michała Dąbrówki czy Jarosława Śmietany...

Choć doceniam wyżej wymienionych to wolę odpowiednio "Stopę" i Andrzeja Nowaka...

Czy mój ulubiony muzyk musi mieć skończoną szkołę muzyczną?

P.S. Astra czy Kinior naszczał Ci kiedyś do buta? *-)
      • szarykot Re: Kinior is my favourite... *-) 08.07.02, 19:34
        Darek Kozakiewicz, Janek Borysewicz, Mietek Jurecki - ich lubię słuchać...

John Porter, Krzyś Zawadka i ww. Dareczek - ich z kolei oglądać smile
      • buh Re: Kinior is my favourite... *-) 09.07.02, 11:09
        nie skończył szkoły, a zrobił karierę...
        Astra pewnie na odwrót wink
        • Gość: Astra Re: Kinior is my favourite... *-) IP: *.ima.pl 09.07.02, 15:18
          buh napisał(a):

> nie skończył szkoły, a zrobił karierę...
          > Astra pewnie na odwrót wink

Kariera mówisz?????Na festynie w Kielcach tak to się może wydawać...
          • buh Re: Kinior is my favourite... *-) 09.07.02, 18:12
            nigdy nie byłem w Kielcach, więc nie wiem.
            • teddy4 Re: Kinior is my favourite... *-) 09.07.02, 23:17

O ile mi wiadomo to Kinior (którego nie lubię) ukończył jakieś PWSM -więc z
              formalnego punktu widzenia jest muzykiem.
              Moi ulubieni muzycy polscy to: Jerzy Piotrowski (szkoda,że marnuje się w Chicago),
              Radosław Łuka (za Mancu), Krzysztof Przybyłowicz, Janusz Skowron, Wojciech
              Karolak, Paweł Młynarczyk, Piotr "Mizerny" Liszcz, Tomasz Dorn, Robert Sadowski.
              Janusz Grzywacz, Sławomir Kulpowicz (z czasów The Quartet),Lech Janerka, Noon,
              śp.Andrzej Nowicki, Andrzej Ryszka i jeszcze kilku innych.
              • buh Re: Kinior is my favourite... *-) 09.07.02, 23:46
                moim ulubionym muzykiem jest mój kolega - perkusista w zespole Gasoline. Szkoły muzycznej nie skończył, kariery narazie nie zrobił. Czekam więc, aż ktoś będzie mnie teraz przekonywał, że tak naprawdę Darek nie jest moim ulubionym muzykiem, bo np. wcale nie jest muzykiem...
                • clio4 Re: mój ulubiony muzyk 10.07.02, 20:35
                  Skawa z O.N.A.-mistrz gitary!!!
                  • Gość: ugugunan Re: mój ulubiony muzyk IP: *.mrzezyno.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 11:00
                    clio4 napisała:

> Skawa z O.N.A.-mistrz gitary!!!

Pamiętam jak swego czasu pan Grzegorz pretendował do bandu wielkiego Ozzy'ego...
                    Mistrz docenił jego kunszt, jednak ostatecznie zdecydował się na Zakka... Pewnie
                    dzisiaj pluje sobię w brodę... *-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka