Dodaj do ulubionych

Koncert Dream Theater w Poznaniu

IP: *.chello.pl 08.05.05, 20:35
Kto sie wybiera?
Obserwuj wątek
    • znawcah Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu 08.05.05, 20:40
      Ja na pewno nie ide. Sciagnalem wczoraj wszystkie plyty Dream Theater i
      stwierdzilem, ze to bardzo nudna muzyka, strasznie techniczna i bez duszy. Juz
      nie mowie nawet o wyjatkowo kiepskim wokaliscie, ale nie rozumiem jak kogos moga
      ruszac te wielominutowe solowki, przeciez to strata czasu.
      • Gość: Bart Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu IP: *.chello.pl 10.05.05, 16:53
        Witam. Myślę , że to co nazywasz "długimi solówkami" porusza wile osób. Jest
        togrupa bardzo zdolnych i płodnych muzyków, którzy dadzą 3 - godzinne show.
        Domniewam, że nie zdążyłeś zaznajomić się z ich twórczością. Zacznij od jednej
        płyty i przesłuchaj ją kilka razy. Podejście globalne do tej muzyki i nietylko
        jest niewłaściwe.pzdr
        • Gość: Bart Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu IP: *.chello.pl 14.05.05, 18:17
          Czekam właśnie na nową płytę. Ma być trochę lżejsza, ciekawe o ile.
      • easier_to_fly Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu 10.05.05, 17:55
        Hmmm........
        <hahaha>
        Mogę zrozumieć Twoje zarzuty co do wokalisty, chociaż i moim zdaniem i tak
        grubo przesadzasz... no ale reszta to już chyba czysta prowokacja!!......
      • Gość: DarkDante Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 17:58
        znawcah oczywiście wolisz Metallice , nie? bo są the best Twoim zdaniem.

Taki z Ciebie znawca jak z "kozi dupy reise tasia"
      • yatzeq3 Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu 10.05.05, 18:33
        Jak ich nie lubisz to się nie wypowiadaj w temacie dotyczącym ich koncertu bo
        jest on z definicji przeznaczony dla sympatyków tego zespołu. Proste?
        a swoją drogą, mieszkam o rzut beretem od Katowic, gdzie co i rusz mam jakiś
        koncert w spodku, a jak raz przyjeżdża zespół na który naprawdę chcę iść to musi
        być w Poznaniu... uncertain
        • Gość: pawel Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu IP: *.atr.bydgoszcz.pl 11.05.05, 13:58
          ... przecież w 2002 byli w Krakowie i w 2000 chyba też, to raczej niedaleko.
          Więć nie przyjeżdżają tylko "raz"...
          • yatzeq3 Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu 11.05.05, 21:35
            Gość portalu: pawel napisał(a):

> ... przecież w 2002 byli w Krakowie i w 2000 chyba też, to raczej niedaleko.
            > Więć nie przyjeżdżają tylko "raz"...

wtedy jeszcze nie byłem takim ich fanem smile
        • kraciak Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu 09.06.05, 00:13
          yatzeq3 napisał:
          > Jak ich nie lubisz to się nie wypowiadaj w temacie dotyczącym ich koncertu bo
          > jest on z definicji przeznaczony dla sympatyków tego zespołu. Proste?
          Stanę w obronie kolegi o nicku znawcah. W końcu forum jest dla każdego, nikogo
          nie obraził, wyraził tylko swoją opinię.
          Swoją drogą, jest w niej sporo racji. Swego czasu często byłam raczona różnymi
          płytami zespołu Dream Theater i dużo mi się podobało, ale zauważyłam pewną
          tendencję do popisów gitarowych i megautrudnień technicznych oraz brak duszy w
          tej muzyce. Niby wszystko na swoim miejscu, ale zagęszczenie dźwięków zabija
          niejednokrotnie dobrze zapowiadający się klimat. Myślę, że jest to zespół
          głównie dla tych, którzy sami dużo grają na gitarze i planują doprowadzenie gry
          do perfekcji. Wiem, że znajomi gitarzyści są w ekstazie wink
          Mnie samej odpowiada muzyka, w której czasem są 4 dźwięki na krzyż, ale budują
          one coś naprawdę udanego i nie tworzą wrażenia przerostu formu nad treścią.
    • Gość: napadalec Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:09
      A ja sie nie wybieram. Juz poprzednia plyta byla calkiem do dupy, wiec tej
      nowej w ogole pewnie nie warto bedzie sluchac.
      • Gość: Aga Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu IP: *.chello.pl 11.05.05, 15:43
        A ja sie wybieram haha- lubię Poznań smile smile
        • jurek7 Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu 11.05.05, 20:52
          A ja się wybieram, i to nawet ze sporą grupą znajomych i rodziny.
          • Gość: gucław Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu IP: *.crowley.pl 15.05.05, 20:00
            a nie sadzicie ze to co chlopaki graja to przerost formy nad trescia??
            karkolomne pazasaze pana P. i ciagle arpeggia pana R?? Momentami moga wkurzac.
            Ale mimo to nie przepuszcze takiej okazji i pojade do Paznania, bo czekam na
            ich koncert od 2000roku. Bart juz sie pakuj, 4 pazdziernik,Poznan, Arena!!! DT
            Rulezsmile
            • good_morning Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu 08.06.05, 20:24
              hm... zachecily mnie te arpeggia... wlasnie slucham po raz pierwszy octavarium
              (reszty plyt tez nie znam). mila, energetyczna muzyczka, nie przeszkadza w
              pracy smileglos wokalisty ok, nie wiem,co chcecie od niego? tu i owdzie pekusista
              pokazuje,ze istnieje, chociac zeby sie napracowal, to nie powiem...
              no ale to pierwsze wrazenia, zaznaczam.
              • Gość: Kapitan Szpik Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:00
                good_morning napisała:

> tu i owdzie pekusista
                > pokazuje,ze istnieje, chociac zeby sie napracowal, to nie powiem...

A to, kurde, dobre! Gratuluje!
    • Gość: Ja Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu IP: *.chello.pl 20.05.05, 19:03
      się wybieram oczywiście smile
    • artur666 Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu 21.05.05, 11:59
      Widzialem ich juz dwa razy, jednakze wole ich sluchac z pierwszej plyty.
      Wokalista mnie okrutnie wscieka, jego styl zachowania na scenie.
      Perkusita, wiadomo, zwierze, energia go rozrywa i nie moze usiedziec za bebnami.
      Basista jak zwykle pelna koncetracja i cool.
      • Gość: Bart do artur666 IP: *.chello.pl 21.05.05, 20:15
        Jesteś zadowolony z tych koncertów? Ja zamierzam jechać, nie widziałem ich
        jeszcze "na żywo". A Petrucci jak? bo o nim nie wspomniałeś?
        • artur666 Re: do artur666 21.05.05, 23:44
          Pierwszy raz bylem ladnie kilka lat temu. Wiadomo, w jakich osobach lezy moc
          Dream T., i musze powiedziec, ze perkusista pokazal naturalnie klase. Lecz
          zachcialo sie jemu zabawy z publicznocia i podszedl do niej z werblem, cos
          zagral i ktos z pierszego rzedu mial zagrac podobnie. Trafil chyba na jakiego
          pekusiste bo ten zagral wszystko, nawet skomplikowane podzialy. hehe
          Gitarzysta....dobry, lecz dobrych gitarzystow jest wielu.
          Klawiszowy mnie znudzil, bo stal jak ciota w blaszczacym garniturze.
          Super byl basista. Z gustem oswietlony, w sumie jednym niebieskim spotem.
          Orientalny wyglad przy 6-string bass robi wrazenie.
          Pozniej w muzyce duuuzo sie zmienilo, i takim "akademicki, melodycznym" rockiem
          juz tak sie nie zachlystuje, wiec nastepny ich koncert byl przy pokazji
          wiekszej imprezy i interesowaly mnie juz inne kapele.
          • Gość: up Re: do artur666 IP: *.chello.pl 24.05.05, 14:11
            • Gość: :) Re: do artur666 IP: *.chello.pl 08.06.05, 13:01
              up
              • Gość: bikont Re: do artur666 IP: *.autocom.pl 09.06.05, 23:36
                up!!!
      • Gość: Mati Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu IP: 195.187.135.* 10.06.05, 11:00
        Ja sie wybieram, bedzie to w sumie moj pierwszy tak duzy koncert, ale i
        pierwsza kapela, ktora chce zobaczyc na zywo. Najnowsza plytka jest wg mnie
        troszke nie w stylu DT, co nie oznacza, ze jest zla. Bardzo przyjemnie mi sie
        jej slucha. I nie denerwuje mnie na niej wokal, jest stonowany, spokojny,
        melodyjny... Duzo lepszy niz na poprzednich plytkach. Co do perkusisty, to
        rzeczywiscie na tej plycie nie wykazuje sie jakimis specjalnymi zdolnosciami,
        ale mysle, ze na poprzednich pokazal co potrafi, wiec juz niekomu nie musi
        udowadniac, ze potrafi grac. Moim zdaniem plytka na 5+.
        Pozdr.
        • Gość: :) Re: Koncert Dream Theater w Poznaniu IP: *.chello.pl 19.06.05, 10:06
          smile smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka