Dodaj do ulubionych

Głosujcie na West End Girls !!!

12.05.05, 22:58
Głosowanie na utwór pod linkiem
www.bbc.co.uk/radio2/soldonsong/whatson/ivors2005.shtml
na dole strony

--
Andrzo
Obserwuj wątek
    • balshoy Re: Głosujcie na West End Girls !!! 12.05.05, 23:34
      Andrzej..ja trochę z innej beczki... znowu ignorujesz sprawę, albo po prostu
      znowu coś Ci umknęło..? Powtarzasz już w drugim miejscu nieprawdziwe info o
      dacie powstania PSB ( pierwszy raz, to słynne już dla mnie "fan matematyk" w
      Twojej osobistej prezentacji w dziale fani na polskiej stronie psb).
      Zajrzyj tu do tematu PIOSENKI, KTÓRE WPŁYNĘŁY NA CHŁOPAKÓW...poniekąd sprawa
      związana z West End Girls...
    • krikra rozterki nad głosowaniem ;) 13.05.05, 00:32
      Zagłosowałam na WEG.. chociaż muszę uczciwie wyznać, że akurat w tym przypadku o
      niebo bardziej wolałabym oddać głos na UNFINISHED SYMPATHY Massive Attack...
      • eliks PSB vs. Massive Attack 13.05.05, 09:21
        Neil powinien na gitarce wykonac Unfinished Sympathy na jakims koncerciesmile

a czy prawdziwi fani PSB i MA wiedza co te dwie formacje maja ze soba wspolnego
        w dorobku artystycznym?smile) to taka zagadka...
        • krikra PSB vs. Massive Attack ?? 13.05.05, 17:15
          eliks napisał:

> a czy prawdziwi fani PSB i MA wiedza co te dwie formacje maja ze soba wspolnego
          > w dorobku artystycznym?smile) to taka zagadka...

PSB i MA mają ze sobą coś wspólnego?? Nie mam pojęcia, co, poza tym, że oba
          zespoły zrobiły soundtrack do filmu.. oczywiście każdy do innego, hehe

UNFINISHED SYMPATHY na koncercie PSB... to by było coś big_grin
          • balshoy Re: PSB vs. Massive Attack ?? 13.05.05, 21:36
            prawdę powiedziawszy nie znam twórczości MA, kojarzą mi się z Trickym i tym
            kawałkiem Unifinished Sympathy, który swego czasu leciał na mtiwaju do
            znudzenia...,ale wiem ,że współpracowali z tym samym artstą, co PSB..chodzi o
            Davida Bowie...
            Massive Attack zrobili z nim kawałek NATURE BOY...( jak blisko Hello Spaceboy)
            czy to eliks miałeś na myśli?
            • eliks PSB vs. Massive Attack odpowiedz:)) 18.05.05, 12:02
              to bardzo ciekawe co piszecie, ale:

"Searching for the Face of Jesus" bierze na warsztat ten sam motyw co "I Want
              You" jaki MA zrobili dla Madonnysmile)) chodzi o:
              I want you, and I want you to want me too...

to podobno cover Roberta Palmera, r.i.p.
              • eliks Re: PSB vs. Massive Attack odpowiedz:)) 18.05.05, 12:02
                ojej, nie Searching tylko "Between Two Island"
                • balshoy Re: PSB vs. Massive Attack odpowiedz:)) 18.05.05, 15:23
                  to odpowiadam ..eee...co w tym motywie takiego szczególnego?
                  pewnie możemy znaleźć z tuzin takich angielskich tekstów, gdzie pojawia się
                  taka fraza...
                  to samo można by powiedzieć o piosence THE END OF THE WORLD...taki sam tytuł
                  nosi kawałek THE CURE i nawet w tekście tej piosenki padają dokładnie te same
                  słowa...boys and girls itd ...param pam pam...wink
                  nie wydaje się mnie, żeby to coś szczególnego oznaczało...nie ma w tym
                  żadnej "ideologii"
                  • balshoy Re: PSB vs. Massive Attack odpowiedz:)) 18.05.05, 15:25
                    ps. a dwie linijki tekstu to chyba jeszcze nie cover?
                    • eliks Between Two Islands - fragment z PSB Commentary 19.05.05, 09:39
                      In expressing this sentiment, Chris and Neil interpolate a snippet of the
                      Marvin Gaye classic "I Want You" (hence the additional credit for the writers
                      of that song, Leon Ware and Arthur Ross), as Neil sings, "I want you, and I
                      want you to want me, too." While the song's elaborate metaphorical conceit may
                      strike many as a bit strained and perhaps even too "cute," Neil's lyrical
                      persona never descends into bathos. Meanwhile, a delightfully upbeat melody and
                      a charming, largely acoustic arrangement are standouts, making this track a
                      welcome addition to the Boys' latter-day repertoire.
                      • balshoy Re: Between Two Islands - fragment z PSB Commenta 19.05.05, 16:02
                        czyli nie cover Palmera a piosenki Marvina Gaye...to znaczy ,że Palmer
                        coverował Gaye...zresztą podobnie , jak w przypadku WHERE THE STREETS../ I
                        CAN'T TAKE...ta piosenka Palmera składa się z dwóch kawałków...
                        dobra, dajmy temu spokój wiadomo o co chodzi..dwa słowa czy dwa zdania,
                        mniejsza o to, na pewno była to jakaś inspiracja..zgadzam się z faktem ,że w
                        przypadku
                      • balshoy Re: Between Two Islands - fragment z PSB Commenta 19.05.05, 16:03
                        czyli nie cover Palmera a piosenki Marvina Gaye...to znaczy ,że Palmer
                        coverował Gaye...zresztą podobnie , jak w przypadku WHERE THE STREETS../ I
                        CAN'T TAKE...(ta piosenka Palmera zresztą składa się z dwóch kawałków...)
                        dobra, dajmy temu spokój wiadomo o co chodzi..dwa słowa czy dwa zdania,
                        mniejsza o to, na pewno była to jakaś inspiracja..zgadzam się z faktem ,że w
                        przypadku MA i PSB była taka sama
                  • eliks Re: PSB vs. Massive Attack odpowiedz:)) 19.05.05, 09:41
                    balshoy napisał:

> to odpowiadam ..eee...co w tym motywie takiego szczególnego?
                    > pewnie możemy znaleźć z tuzin takich angielskich tekstów, gdzie pojawia się
                    > taka fraza...

Balshoy, a uwazasz ze fraza "I Love You Babe!" jest wyjatkowa i nie mogla byc
                    nigdzie indziej uzyta jak w "Can't Take My Eyes Off You"??
                    a mimo to otwarcie mowi sie w tym przypadku o coverze.
                    • balshoy I can't take my eyes... 19.05.05, 15:47
                      uważam, że podałeś zły przykład...bo, ponieważ , aczkolwiek...
                      poza słowami I LOWE YOU BABE..."idzie" także dalszy tekst oryginału a także
                      sama muzyka jest najbardziej wyciągnięta z tego przeboju I CAN/T TAKE MY EYES
                      OF YOU..czyż nie?
                      • balshoy Re: I can't take my eyes... 19.05.05, 19:11
                        i LOWE you babe...no przednie to napisałem ;-0
    • sloggi Re: Głosujcie na West End Girls !!! 19.05.05, 16:05
      To mój ulubiony kawałek.
    • verybilingual Re: Głosujcie na West End Girls !!! 25.05.05, 18:08
      Dopiero teraz sobie o tym przypomniałem i się wstydze troche że nie napisałem
      tego w pierwszym poście. Nierozumiem czemu na tej liście nie było Phila
      Collinsa - Another Day In Paradise. Jest to weług mnie pisoenka o wiele lepsza
      od West End Girls i od piosenki Massive Atack - Unfished Sympathy, którą bardzo
      pulubiłem dzięki kircesmile(wogóle wszsytkie pisoenki MA)ADIP jest bardzo
      wzruszająca i piękna pytam tylko Jak można było jej nei docenic. Choc z drogiej
      strony np wełdug mnie powinien być tam też zespół kórego nei znosze czyli Queen
      np The Show Must Go On. Jestem ciekaw na jakiej podtsawie wybrano tą piątke
      pioesenek???
      • krikra queen, ma 27.05.05, 18:24
        verybilingual napisał:

> Jestem ciekaw na jakiej podtsawie wybrano tą piątke
        > pioesenek???

Na chybił-trafił? smile))

P.S. Też nie znoszę Queen. Doceniam, że robili dobrą muzę, ale ile razy słyszę
        ich kawałek, tylekroć mam chęć rzucić czymś w radio. Poważnie mnie wkurzają ich
        piosenki.
        A propos MA, mój ulubiony album to Mezzanine. Świetna płyta.
      • anthares_psb Re: Głosujcie na West End Girls !!! 29.05.05, 09:47
        > pulubiłem dzięki kircesmile(wogóle wszsytkie pisoenki MA)ADIP jest bardzo
        > wzruszająca i piękna pytam tylko Jak można było jej nei docenic. Choc z
        > drogiej
        > strony np wełdug mnie powinien być tam też zespół kórego nei znosze czyli
        > Queen
        > np The Show Must Go On. Jestem ciekaw na jakiej podtsawie wybrano tą piątke
        > pioesenek???

Są różne gusta. Ja uważam Queen za jeden z lepszych zespołów rockowych, może
        jest tylko za Pink Floyd. Fantastyczną ich płytą według mnie jest "Innuendo".
        Freddie Mercury wykazał się heroizmem nagrywając płytę będąc już strasznie
        osłabiony, a jak to zaśpiewał!!!! "Show must go on", to naprawdę jest piękna
        piosenka, jednak ogromny sentyment mam do piosenki o życiu, o umieraniu "Who
        wants to live forever". Świetnie skomponował się ten utwór w
        filmie "Highlander" (Nieśmiertelny). Jakaś magia jest w tym nagraniu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka