Dodaj do ulubionych

Opole - kabarety

12.06.05, 10:34
Ej, oglądał ktoś? Po szmirowatych Superjedynkach, na które rzuciłem okiem przez kilka minut, Kabareton zarządził. Poza nielicznymi momentami żenady (nieprzygotowany Halama, nawijający od 10 lat to samo Kryszak - ile można parodiować Wałęsę i Mazowieckiego?) i kilkoma po prostu słabszymi (Jachimek, Dno), generalnie było bardzo bardzo dobrze - wreszcie koniec z zapraszaniem Dańców, Raków i innych Polskich Koni, wreszcie profesjonalne i świeże kabarety z dopracowanymi skeczami. Mistrzostwo świata to oczywiście Mumio - dobrze że lud był choć trochę przygotowany reklamowymi spotami, bo chyba doznałby totalnego szoku, ale genialne to było (zabrakło numeru z hiszpańskim pianistą, no ale i tak). Świetny w roli konferansjera Stuhr (dodatkowy skecz z komórką mistrzowski), świetny KMN, świetny Rafał Kmita (poziom pomysłu i wykonania piosenki o kinie). Bardzo bardzo.
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: Opole - kabarety 12.06.05, 10:48
      O! Żal, że nie wiedziałem, iż Mumio wystąpi w Opolu, na pewno bym oglądał. Mam
      na DVD ich pierwszy program, o mało nie doznałem zatrzymania akcji serca ze
      śmiechu. Najlepszy polski kabaret od czasów Potem. W moim rankingu nawet ów
      kaberet przewyższający.
    • mameluch Re: Opole - kabarety 12.06.05, 11:01
      ogladalem jednym okiem (drugi mialem na czacie, gdzie jakos Grim, Humbak i
      Kubasa nie mieli wiekszej ochoty na Opolesmile, wiec nie widzialem zbyt dokladnie.
      ale kiedy tylko baczniej zwrocilem uwage, to cos smiesznego dopadalo, dlatego
      strasznie zdziwily mnie potem komentarze np. na forum tv
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=25094514&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=25095826&a=25095826
      • humbak Re: Opole - kabarety 12.06.05, 11:10
        No toś mnie zdekonspirował! Już ja Cię zdyskretyzuje!!!
        • mameluch Re: Opole - kabarety 12.06.05, 11:25
          humbak napisał:

> Już ja Cię zdyskretyzuje!!!

gdzies Ty takie nowe slowko poznal?smile przed chwila przeczytalem je w Twej
          wypowiedzi z wczoraj tezsmile
          a tak w ogole, to Grim Cie wydal jak juz poszedles!smile zakladaj nowe kontowink
          • humbak Re: Opole - kabarety 12.06.05, 11:48
            Znam je już nieco. Wiesz co to funkcja dyskretna? Tak mi po prostuy się spodobało ostatnio.
            A z Grimem to się policzę.
            • mameluch Re: Opole - kabarety 12.06.05, 11:51
              humbak napisał:

> Znam je już nieco. Wiesz co to funkcja dyskretna? Tak mi po prostuy się
              spodobało ostatnio.

ja nawet nie wiem tego co powiniennem wiedziec (np. na jutro), na to czego nie
              powiniennem przyjdzie czas kiedy indziejwink

> A z Grimem to się policzę.

prawidlowo!wink
              • grimsrund Re: Opole - kabarety 12.06.05, 18:22
                No co? "Gwałt niech się gwałtem odciska"... Wiecie - odwieczny krąg przemocy:
                Mameluch wydał mnie, a ja Humbaka. Nie ma sprawiedliwości na świecie smile)
      • ilhan Re: Opole - kabarety 12.06.05, 11:31
        LOL - ten pierwszy wątek!

"nie ma Muni i czekam już tylko na Kasię Piekocińską z Moralnego Niepokoju."

Hahahahaha.

Nie no, ludzie tam żałują, że nie było Dańca, więc mają prawdopodobnie problem nie z poziomem kabaretonu, tylko z gustem.
        • mameluch Re: Opole - kabarety 12.06.05, 11:36
          ja bym strasznie chcial Daukszewicza. chociaz dla jego dobra i godnosci to moze
          lepiej ze go tam nie bylo. chyba na ostatnim jak do tej pory (poza wczorajszym)
          Kabaretonie, wystepowal, a publicznosc nie za bardzo rozumiala o co mu chodziuncertain
          no i tylko siedzial na stoleczku z gitara, nie zapier... po scenie, wiec co za
          atrakcja?
          • ilhan Re: Opole - kabarety 12.06.05, 11:39
            Ale Daukszewicz, jak go pamiętam, od paru lat też w kółko jeden numer z panem hrabią klepał. Miewał przebłyski, ale ogólnie mam go trochę za nudziarza, więc mi akurat go nie zabrakło.
            • mameluch Re: Opole - kabarety 12.06.05, 11:47
              on mial chyba cala serie o Hrabimsmile efekciarzem nie jest na pewno, moze w ogole
              nie sprawdza sie na takich masowych imprezach. wydaje mi sie ze to bardziej typ
              do malego zadymionego pubu, niz na łopolskom scenem.
              kilka razy slyszlem jego poranne felietony w Radiu Olsztyn, dotyczace bierzacych
              spraw glownie, i wg mnie byly swietne. oczywiscie nie byly smiertelnie powaznesmile
    • homohedonistus Re: Opole - kabarety 12.06.05, 11:59
      co prawda nie widziałem, ale polecam adres:

ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/music/kabaret/

nawet się tam trafił jeden odcinek Za chwilę dalszy ciąg programu.
    • aasiek Re: Opole - kabarety 12.06.05, 12:31
      ilhan napisał:

Świetny w roli
      > konferansjera Stuhr (dodatkowy skecz z komórką mistrzowski),

Ilhan, a czy on kończąc rozmowę faceta ("No, cześć, siedzimy..."itd.) dodał
      "Nagrałem mu się"? Bo to najlepsze ze wszystkiego było, a miałam wrażenie, że
      tego nie usłyszałam smile
      • mameluch Re: Opole - kabarety 12.06.05, 12:37
        ja cos takiego slyszalem na pewno, ale tylko to, bo reszty skeczu nietwink
        • aasiek Re: Opole - kabarety 12.06.05, 12:58
          A, więc jednak to powiedział? Pewnie wtedy sms-a pisałam, mogłam nie usłyszeć ;P
          • mameluch Re: Opole - kabarety 12.06.05, 13:49
            aasiek napisała:

> Pewnie wtedy sms-a pisałam

no bardzo prawdopodobnebig_grin a ja mialem ciezkie minuty wtedy, bo smsy do Ciebie, M
            i D, czat i jeszcze Kabareton z bokusmile
            • aasiek Re: Opole - kabarety 12.06.05, 14:41
              D też? smile Jak masz taką podzielność uwagi, to mogłeś jeszcze gdzieś i karne
              wcisnąć wink))
              • mameluch Re: Opole - kabarety 12.06.05, 17:27
                karne spokojnie na lozku sobie lezalowink cholera, dopiero wrocilem i musze sie
                zabierac, jeszcze kilka zestawow i powtorzyc.
      • ilhan Re: Opole - kabarety 12.06.05, 13:01
        aasiek napisała:

> Ilhan, a czy on kończąc rozmowę faceta ("No, cześć, siedzimy..."itd.) dodał
        > "Nagrałem mu się"? Bo to najlepsze ze wszystkiego było, a miałam wrażenie, że
        > tego nie usłyszałam smile

Powiedział smile
        Aczkolwiek druga część tego skeczu jest jeszcze lepsza smile
        • aasiek Re: Opole - kabarety 12.06.05, 13:06
          Ok, chodziło mi o tę "męską" część. Bo babeczki w galerii nic nie przebije smile)))
    • grimsrund Re: Opole - kabarety 12.06.05, 18:25
      Ja tam zamiast oglądać, oprócz czatowania, głównie rzucałem k**wy że tak to
      wszystko przeciągnęli, że mi się nie nagrało LAW & ORDER: SPECIAL VICTIMS UNIT.
      Na szczęście miałem drugie nagrywanie pod ręką smile

Bo mnie te nowe kabarety w ogóle nie śmieszą za bardzo, może to kwestia wieku
      czy co: za komuny śmieszniej było!! sad(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka