Dodaj do ulubionych

Trąbka eklektyczna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 18:15
co sie stało pseudo inteligentna wyborcza recenzuje płytę z vivo,ale o
sukcesach tej niezaleznej wytworni w usa i w europie cicho sza!!
no ale dobre i to!!
Wydawnictwa Vivo zostały uwzględnione w licznych podsumowaniach roku 2004.
Jeden z ważniejszych magazynów traktujących o muzyce/kulturze elektronicznej,
amerykański Igloo Magazine, docenił polaków

:: MARK TEPPO (US) ::
igloomag.com/doc.php?task=view&id=887&category=top-ten

:: PIETRO DA SACCO (US) ::
igloomag.com/doc.php?task=view&id=884&category=top-ten
Obserwuj wątek
    • Gość: pfff Re: Trąbka eklektyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:40
      ojej, kolejny talent dziennikarski GW! jeszcze jeden do panteonu muzycznych krytykow
      najwazniejszego polskiego dziennika! nastepny, ktory cos tam uslyszal, ale co i gdzie to juz mniej
      wazna sprawa... pisanina jak z Pani Domu...
      ...a plyta faktycznie nie jest zla, tylko rytmy koszmarne...
      • Gość: muslimgauze Re: Trąbka eklektyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 17:29
        jednak widac kogo wychowalo bravo girl ,co jeszcze mi powiesz muzyczny
        przydupasie ze wygladasz jak fryzjerczak-pfff,wyborcza nie ma pojecia co sie
        dzieje w muzycznym undergroundzie!! kolejny laps wychowany na rmf fm i radio
        zet, ty nawet nie wiesz co sie w swiecie dzieje!!
        słyszałem widziałem wiecej niz ty pfff!-pustostanie
        • Gość: pffff Re: Trąbka eklektyczna IP: *.chello.pl 13.06.05, 21:54
          > jednak widac kogo wychowalo bravo girl ,co jeszcze mi powiesz muzyczny
          > przydupasie ze wygladasz jak fryzjerczak-pfff,wyborcza nie ma pojecia co sie
          > dzieje w muzycznym undergroundzie!!

to prawda, nie ma pojecia
          a Ty muslim, jestes autorem recenzji czy dystrybutorem plyty? zauwaz, ze ani jedno, ani drugie nie daje
          ci prawa do obrazania ludzi

kolejny laps wychowany na rmf fm i radio
          > zet, ty nawet nie wiesz co sie w swiecie dzieje!!

to o autorze recenzji, tak? zgadzam sie w 100%!

> słyszałem widziałem wiecej niz ty pfff!-pustostanie

tego pewien byc nie mozesz, zatem upewnie Cie: to nieprawda.
          • Gość: muslimgauze Re: Trąbka eklektyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 08:26
            nie jestem zadnym dystrybutorem!!
            chodzi mi o to ze gazeta wyborcza nie traktuje wszytkich dziedzin sztuki
            jednakowo najpierw jest literatura,kino........a gdzies na zadupiu muzyka,
            choć jak wiadomo polska muza(mowa nie o pop shit) ma sie najlepiej
            wnerwia mnie ze pomija wiele wydarzen pochlebnych dla poskich artystow,pomija
            wazne fakty w ktorych to zachodnie gazety zajmujace sie sztuka wspominja o
            polakach.
            przykład
            artykuł dla akademickiego almanchu Leonardo Music Journal wydawanego w usa
            przez Massachusetts Institute of Technology zilustowany płytą From Gdańsk till
            Dawn (na ktorej Polske reprezentuja Arszyn,EA,Mołr Drammaz,Wolfram)
            wyborcza o takich rzeczach nie wspomina,kiedy mer paryza dal na festiwal 20 sal
            w roznych miejscach stolicy-wojtek kucharczyk gral pierwsze skrzypce
            wez tez brytyjskie gazety.. no ale coz nie mozna wymagac zbyt wiele
            od gazety z kompleksami,ale szlysze biadolenia kryzys polskiej sztuki
            • Gość: pfff Re: Trąbka eklektyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 12:30
              przyznaje Ci racje - GW traktuje muzyke (inna niz ulubione przez kolejnych redaktorow metallica) w
              sposob nie przystajacy do dziennika, ktory ma byc opiniotworczy, ma promowac tzw kulture wysoka,
              ma wreszcie zwracac uwage niemalej rzeszy czytelnikow na zjawiska nie opisywane przez ogol prasy, a
              bedace daleko bardziej wartosciowe od kazdej plyty reklamowanej w empik news.
              wydaje mi sie jednak, ze u podstaw tego stanu rzeczy lezy nie tyle brak jakiejkolwiek orientacji
              kolejnych szefow dzialu kultury na tym polu (bo nie wymagam, zeby np pan Varga orientowal sie
              swietnie w krajowej scenie muzyki improwizowanej), lecz w sposobie dobierania piszacych o muzyce
              dziennikarzy - jesli kolejni piszacy na ten temat maja o czymkolwiek jakiekolwiek pojecie, jest to
              zazwyczaj wiedza bardzo wybiorcza i ograniczona do jednego gatunku lub wrecz zespolu. przypomne,
              ze wg red. leszczynskiego pantera to jeden z najwazniejszych zespolow ostatniego 20lecia...
              z calego serca zycze GW kogos, kto potrafi odroznic muzyke nowatorska od pozbawionej jakichkolwiek
              istotnych wartosci nie dlatego, ze tak mu sie wydaje, lecz dlatego, ze to wie.
              • Gość: muslimgauze Re: Trąbka eklektyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:03
                dlatego sie na nich laske kladzie,a dzieki internetowi mozna sie zapoznac ze
                swaitem muzyki,leszczynski to fajfus
        • Gość: j Re: Trąbka eklektyczna IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 15.06.05, 11:05
          taa, ty andergraundzie tępy, na pewno slyszales wiecej skoro twoi idole typu Muslimgauze wydaja 50 plyt rocznie (nawet po smierci). w takim wypadku w tym andergaundzie rzeczywiscie duzo sie dzieje? a ty nadazasz z kupowaniem plyt? czy masz prenumerate wszystkich Laswellów i Muslimgauzów?

PS. poza tym to zaden andergraund
        • Gość: ewlo Re: Trąbka eklektyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:29
          Wiecie co, sami sobie robicie krecia robote. pisze koles o fajnej plycie a Wy go
          udupiace. Po co? Jak nie napisze, to sie dowie "niszowa" grupa, a tok paru
          kolesi poslucha tej zajawki i bedzie wpozo. Ale chyba mu w tekscie wycieli
          Molvaera, bo słynny Norweg w tych kilmatach to chyba nie (wz)Wodecki?
          Kamil Ewlo
    • Gość: pffff Re: Trąbka eklektyczna IP: *.chello.pl 15.06.05, 11:34
      ladnie ladnie
      kto tu tepy? bredzisz dzieciaczku
      laswell to zadem andergrand, zgadzam sie. mydlek i wanker. z muslim sprawa nie jest juz tak prosta,
      gdyz mial kilka doskonalych trafien wsrod wielu chybionych...
      a ty co?
      • Gość: j Re: Trąbka eklektyczna IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 15.06.05, 22:27
        co ja co?
        • Gość: muslimgauze Re: Trąbka eklektyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:19
          ty z nickiem "j" wzielem sobie ksywke goscinna muslimgauze bo mi sie z vivo
          skojarzylo
          a jaką bys sobie zyczyl??,laswell zrobil sie mdły przez nadprodukcje stracil
          swieżość, a co do muslimgauze wniósł cholernie dużo wiecej niż bin laden
          • Gość: muslimgauze Re: Trąbka eklektyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:22
            dla "j" lamusie!! a co ty sluchasz?/
            moze jesteś landryniarą??
    • dr_avalanche Jedna uwaga 27.06.05, 15:17
      Rzucacie argumentami typu "kultura wysoka", "awangarda", zarzucacie "GW" że
      jako gazeta opiniotwórcza funkcji kulturotwórczej nie pełni, a sami prowadzicie
      dyskusję na poziomie froterki. Język i poziom agresji do pozostałych
      dyskutantów wzięty nieomal z jakiegoś forum o hiphopolo. Tyle że u was
      przekleństw zabrakło. Wszytko inne się zgadza uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka