Dodaj do ulubionych

NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU

IP: 83.17.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:17
fascynuja mnie dzwieki smile niestety nie znam wielu piosenek gdzie nie ma w
ogole wokalu. moje perełki to
placebo - bulletproof cupid
clint mansell - requiem for a dream theme
apocalyptica - farewell

wpiszcie jakies swoje smile
Obserwuj wątek
    • Gość: kraaaaan Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: 83.17.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:30
      smolik jest niezly.
      • Gość: Obłok Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.idea.pl 14.06.05, 23:14
        A znacie Explosions In The Sky?
        • difiore Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 14.06.05, 23:37
          Explosions in the sky jest fantastyczne. Podobnie Silver Mount Zion, Mogwai,
          Godspeed You! Black Emperor, czy Mono. Osobiście moje ulubione instrumentalne
          utwory to
          Mono - "com" i "halcyon"
          Mogwai - "Like Herod", "Mogwai fear Satan"

no wystarczy smile

pozdrawiam
          Wojtek
          www.grafit.k9.pl
      • Gość: bejbe Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.ibch.poznan.pl 04.07.05, 11:21
        craig armstrong caly, a najlepszy kawalek to "escape", theme z filmu
        Plunkett&McLeane
        • bejbiko2 Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 04.07.05, 11:35
          Gość portalu: bejbe napisał(a):

> craig armstrong caly, a najlepszy kawalek to "escape", theme z filmu
          > Plunkett&McLeane
          • Gość: czarek Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.05, 21:38
            Jean-Michel Jarre
    • Gość: bemolka Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.torun.mm.pl 15.06.05, 04:33
      Radiohead "Meeting In The Aisle", "Hunting Bears"
      • Gość: m. Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: 213.77.2.* 15.06.05, 07:42
        i exit music
        • Gość: napadalec Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:49
          Jesli chodzi o "Exit Music" Savatage to zgoda. Podobnie jak "The Storm". Poza
          tym:
          Bozzio Levin Stevens - Tragic
          Derek Sherinian + Zakk Wylde & Steve Lukather - What a Shame
          Joe Satriani - Echo...

... i na pewno jeszcze o wielu zapomnialem.
          • Gość: m Re: IP: 213.77.2.* 15.06.05, 15:18
            chodzi o exit music radiohead
            • Gość: napadalec Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 13:59
              A to hanba.
    • Gość: Kalarepa Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:08
      Wszystkie symfonie Mahlera.
    • Gość: yo yo yo;) Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.zaw.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 16:34
      tylko gdzie w takich piosenkach jest przekaz?
      • Gość: johnsons_baby Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: 83.17.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 18:21
        przekaz jest niepotrzebny smile czasem slowa tylko psuja piosenke, bo dorabiana
        jest do niej jakas sztuczna ideologia. a tak sluchasz tylko ladnych dzwiekow i
        nie myslisz co autor chcial ci powiedziec smile
    • opelvectra Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 15.06.05, 16:37
      Camela "Stationary Traveller" /utwor/ jest przepiekny, a czy najlepszy - ktoz to
      wie.
      • Gość: Obłok Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.idea.pl 15.06.05, 17:36
        Na ten przykład 'Level Five' King Crimson. Toż to kładzie na łopaty!
    • umathurman Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 15.06.05, 17:40
      wszystkie utwory Craiga Armstronga
    • fask Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 15.06.05, 19:13
      "Kaiowas" Sepultury... miazga!
      • Gość: mimi "Lili was here"Steward'a i Dulfer IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:54
        zwlaszcza partia saksofonowa...wlasciwie slowa bylyby w tym przypadku
        tylko "przeszkadzajka"smile)0
    • peternurek1 Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 15.06.05, 19:25
      Z tych słuchanych dziś:

Yes - Sign Language
      U2 - 4th Of July
      Passengers - United Colours
      Passengers - Plot 180
      Passengers - Theme From Let's Go Native - a Passengers to w ogóle całe sobie
      załatw smile
      Alan Parsons Project - A Dream Within A Dream (pomijając wprowadzenie na
      poczatku)
      Alan Parsons Project - Sirius
      Alan Parsons Project/Alan Parsons - Mammagamma / Mammagamma 04 (ta nowa to
      taki miks zrobiony prze synów Alana, troche brzmi to jak jakieś tehcno
      momentami, ale fajnie mimo to)
      I Alana prawie cały album A Valid Path z 2004 roku.

I Camel - Stationatu Traveller - już było, ale warto polecić jeszcze raz smile

To tyle na dziś.
      • peternurek1 Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 15.06.05, 19:26
        > I Camel - Stationatu Traveller

Stationary*
    • ipekakuana Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 15.06.05, 19:54
      Dzwięki Radiohead'owe
      No i MilesDavis'owe...
    • Gość: piwo Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 20:23
      co do Stationary Traveller Camela to sie zgadzam fajny kawalek, a ja ze swojejstrony moge polecic Incubus - Battlestar Scralatchica
      • Gość: ajron men Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:26
        Rudi Schuberth - Monika Dziewczyna Ratownika [karaoke version]
        • Gość: Leśmian Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.idea.pl 15.06.05, 21:59
          Hahaha! To przecież żartowniś!
          • Gość: papi Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.core.lanet.net.pl 15.06.05, 22:24
            Oto moje propozycje

1. Camel - Ice
            2. camel - Sahara
            3. Opeth -Ending Credits
            4. Mostly Autumn - Distant Train
            5. Porcupine Tree - Moonloop
            Pozdrawiam
            • Gość: ajron men kutwa twa jaki żartowniś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 01:34
              od dwóch godzin robiłem plej listę w foobarze na dowód poważnnego podejścia do
              zagadnienia, i znikło a miałem ponad 100
              Żesz w dupe jabaneeeeeeeeee!!!!!

• Gość: johnsons_baby explosions in the sky IP: 83.17.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:58
                faktycznie, fantastyczne!! fantastyczneeee... smile
                • Gość: fan Re: explosions in the sky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:35
                  OSCILADE WILDLY
                  the smiths

sensacyjny klimat
                • Gość: wojt Re: explosions in the sky IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.06.05, 14:43
                  explosions jest fantastyczne. Naprawdę, obok silver mount zion, mono i mogwai
                  to najlepsze, co można instrumentalnego spotkać (jak dla mnie). Z tym, że
                  sulver mount zion to trzeba zaczynać słychanie od płyty "he has left us alone
                  but sometimes shafts o his light grace the corner of our room".

polecam. Jak się explosions in the sky spodobało, to te też się spodobają

wojt
                  www.grafit.k9.pl
              • Gość: mimi a i cos z klasyki dorzuce "Rhapsody in blue" IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:59
                ale mowiac szczerze a propo klasyki to by mi miejsca nie starczylo i pewnie
                temat watku bym zmienila wiec poprzestane na Gershwinie...z bolem sercasad
    • Gość: ajm hier Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:43
      Lilly was here dejwa stjuarta i kendy daufer
      • Gość: Obłok Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.idea.pl 16.06.05, 20:06
        Pytanie tylko czemu oni mają takie długie tytuły płyt? To jakaś moda lub
        zwyczaj wśród bandów grających muzykę tego typu?
    • Gość: Dobroczyński Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 21:21
      Dorzucam Grzegorza Turnaua "Powrót" (z albumu - jego najlepszego chyba do tej
      pory - "to tu to tam") i Micka Ronsona "Slaughter on 10th Avenue" (bardzo mocny
      kawałek, prawie doskonały, ogólnie rzecz biorąc rewelacja, musisz tego
      posłuchać! Gdzieś go kiedyś znalazłem w sieci, ale teraz nie mogę się do tego
      dokopać; był na jakiejś stronie poświęconej filmowi "Velvet Goldmine" i glam
      rockowi przy okazji (chińska jakaś, czy japońska, nie pamiętam teraz, ale w
      sumie co za różnica dla kogoś, kto nie zna obu języków?), zresztą może - na
      pewno - jest też w jakimś innym miejscu)
      • Gość: kbkaK Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 21:57
        I tak najlepszy jest Niemen - chociaż miewa utwory z wokalem (czas
        teraźniejszy - świadomie)
        • Gość: rodak Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: 212.244.140.* 17.06.05, 10:39
          Tori Amos - Kissing in the rain
          David Gray - january rain
          Dandy Warhols - Mohammed i Sleep - szczególnie ten drugi kawałek...ale
          nie...zaraz..tam na ońcu jest jednak coś śpiewane...
          Kawałki Dave Matthews Band na płycie Before thee crowded streets - takie
          przerywniki-przejścia mięzy piosenkami

Elektryczne Gitary - Wyszków tonie
          • Gość: ehh Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 17.06.05, 12:38
            Wiem, że zaraz posypią się słowa krytyki ale mnie podoba się utwór Evanescence - "Eternal". tongue_out
            • Gość: rodak Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: 212.244.140.* 17.06.05, 14:48
              i jeszcze Tytus Wojnowiczsmile cokolwiek..choćby uwertrua dla m, pejzaż trochę
              rockowy, takie ładne oczy itd
    • Gość: gocha CRAIG ARMSTRONG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 11:05
      TWORCZOŚĆ CRAIG'A ARMSTRONGA...CUDO...
    • Gość: evil miś Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 17:13
      nocturnus 'nocturne in Bm'
      death - 'cosmic sea', 'voice of the soul'
      curved air - 'vivaldi'
      metallica - 'orion'
      glenn danzig - 'black aria'
      i z innej beczki
      love tattoo - 'drop some drums'
      apollo 440 - 'krupa'
      prodigy - 'voodoo people'
      • Gość: johnsons_baby Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: 83.17.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 22:41
        a ja do swojego postu dorzuce jeszcze air-alone in kyoto. air z caloksztaltu
        jest swietne, a alone... jest z filmu 'miedzy slowami' ktory to baardzo mi sie
        podobal smile
    • dreaded88 Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 18.06.05, 19:51
      * Wątek o instrumentalach, a nikt nie wymienił King Crimson ("Providence", "The Devil's Triangle", "Sailor's Tale", "Lark's Tongues In Aspic" 1-3, "Reqiem". O tempora, o mores - szczawie myślą chyba, że muzykę wynaleźli Radiohead.

* Z nowszych rzeczy - np. Lustmord (dużo), Ulver - połowa "Perdition City".

* Warzywo, które chciało zabłysnąć dowcipną erudycją - niestety, II Symfonia Mahlera, "Zmartychwstanie", zawiera bardzo dużo partii wokalnych.

* Kolega metalowiec - słyszał w ogóle "Black Aria" Danziga? Nawet jeżeli nie, analiza aprioryczno-semantyczna powinna doprowadzić do wniosku, że jak coś nazywa się aria i nie jest Arią Giovanni, to śpiewać będą. Było jeszcze cały Elend wspomnieć, he he he.
      • Gość: pjuk Samba pa Ti - Santana IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 18.06.05, 21:35
      • noyfb Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 20.06.05, 13:34
        no toś sie dreaded przejechał, bo akurat BLACK ARIA nie ma nic wspólnego z
        twórczością ansamblu DANZIG, poza samym Glennem D. BLACK ARIA jest ok 24
        minutowym wydanictwem zawierającym syntezatorowe aranżacje motywów muzyki
        powaznej, tak btw. Jedynym fragmentem ww wydawnictwa, ktory mozna posądzić o
        wokalność jest Dirge of Defeat, z powodu wokalizy jaka sie tam znajduje (no
        może jeszcze jeden z delikatną wokalizą)
        • dreaded88 Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 20.06.05, 18:08
          noyfb napisał:

> no toś sie dreaded przejechał, bo akurat BLACK ARIA nie ma nic wspólnego z
          > twórczością ansamblu DANZIG, poza samym Glennem D.

A twierdziłem coś innego?

> BLACK ARIA jest ok 24
          > minutowym wydanictwem zawierającym syntezatorowe aranżacje motywów muzyki
          > powaznej, tak btw. Jedynym fragmentem ww wydawnictwa, ktory mozna posądzić o
          > wokalność jest Dirge of Defeat, z powodu wokalizy jaka sie tam znajduje (no
          > może jeszcze jeden z delikatną wokalizą)

Owszem - "Battle for Heaven", i jest to wokaliza całkiem wyraźna. Te dwa kawałki wystarczą, żeby wyłączyć "BA" jako całość z grupy utworów "bez wokalu", nieprawdaż?
          • noyfb Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 22.06.05, 18:41
            sorki, dreaded, ciutki mie ponieslo, ale tutaj jest kwestią bardzo względną czy
            uzyty w kawalku glos jest juz wokalem czy jeszcze nie, czy tez jak wolą
            niektórzy jest traktowany jako dodatkowy instrument (obituary, Cannibal Corpse
            jeszcze z Ch.Barnesem)a jesli w kawalku jest wokaliza zamiast kokkretnych
            slowek, to kawalek jest półinstrumentalny? wokalno instrumentalny? wydaje mi
            sie ze dyskusja jest troche jalowa. a na deser dorzucam
            'Sabre Dance' i 'Toccata in Dm' Toy Dolls
            'Sadist' Sadist
            'Textures' Cynic

• dreaded88 Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 22.06.05, 23:24
              noyfb napisał:

> sorki, dreaded, ciutki mie ponieslo,

Ależ nic się nie stało wink

> ale tutaj jest kwestią bardzo względną czy
              >
              > uzyty w kawalku glos jest juz wokalem czy jeszcze nie, czy tez jak wolą
              > niektórzy jest traktowany jako dodatkowy instrument (obituary, Cannibal Corpse
              > jeszcze z Ch.Barnesem)a jesli w kawalku jest wokaliza zamiast kokkretnych
              > slowek, to kawalek jest półinstrumentalny? wokalno instrumentalny? wydaje mi
              > sie ze dyskusja jest troche jalowa.

A jeszcze - co zrobić z kawałkami, w których wprawdzie słowa są, ale nie znaczą nic konkretnego (tak zdaje się było u Cocteau Twins, Elisabeth Fraser używała jakiegoś własnego języka).

> a na deser dorzucam
              > 'Sabre Dance' i 'Toccata in Dm' Toy Dolls
              > 'Sadist' Sadist
              > 'Textures' Cynic

Sympatyczne wycieczki w rejony bezwokalne zdarzały się i Nile ("Ruins" z przedostatniej) czy Samaelowi ("Static Journey")...
          • su1 Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 01.07.05, 15:47
            hej!
            a ja bym chciala zgromadzic liste muzyki instrumentalnej <bez wokalu oczywiscie
            bo zbedny!smile>ale z porzadnym wypierdem !!najlepiej skrzypcowymsmile
            instrumenty na tle elektronicznym
            podsuncie mi cos prosze!smile
            pozzdrawiam nucącosmile
            • Gość: Vaino Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:20
              moze jakiś Ulver? Perdition City? albo BURZUM big_grin

• michalgajzler Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 01.07.05, 18:50
              su1 napisała:

> hej!
              > a ja bym chciala zgromadzic liste muzyki instrumentalnej <bez wokalu oczywi
              > scie
              > bo zbedny!smile>ale z porzadnym wypierdem !!najlepiej skrzypcowymsmile

Zapewne nie to miałaś na myśli ale nie mogę się powstrzymaćwink). Śp. Zbigniew
              Seifert i płyta "Solo Violin".
      • michalgajzler Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 01.07.05, 18:55
        Allman Brothers Band np. "In Memory Of Elisabeth Reed"
    • the4h Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 19.06.05, 00:21
      Metallica - Orion
    • Gość: H Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 21:44
      Steve Hackett - mniej wiecej 40% dorobkusmile
      Bass Communion - Steven Wilson w ekstremalnie ambientowymn wydaniu - cudownie
      uspokajające kilkadziesiąt minut bez niepotrzebnych słów.
      Popol Vuh - "in den Garten des Pharaos" - duszny klimat pustyni sprzed
      tysiącleci...
      Emperor - "Opus A Satana" z "Anthems At The Welkin At Dusk" - symfoniczny
      blackowy kicz w najlepszym wydaniu - jak ktoś lubi taką konwencję, to na pewno
      mu podpasujesmile
      I wile, wiele innych...
      Pozdrawiam!
    • lachien Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 21.06.05, 08:35
      Pomijając utwory jazzowe to Pink Floyd - Atom Heart Mother
      • Gość: H Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:20
        W Atom Heart Mother jest chór.
        • Gość: napadalec Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.05, 19:58
          A w chorze sa geje. Przynajmniej tym bostonskim.
    • kyoden Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 21.06.05, 10:32
      A dla mnie w ogóle muzyka instrumentalna ma wyższość nad wokalną. Preferuję
      muzykę ambient. Ot na przykład tacy wykonawcy jak: Biosphere, Lustmord, Fujui
      Wang, Moan... Mało znani szczególnie ci dwaj ostatni lecz z potężnym ładunkiem
      artystycznym...
      Dla zainteresowanych podaję linka do świetnej strony z taką muzyką - można
      ściągać sobie mp3 za darmo:
      www.aferecords.com
    • methinks Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 21.06.05, 15:18
      Ott i Shpongle.
    • Gość: stasiuu Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.acn.waw.pl 21.06.05, 15:55
      Vangelis jako całość. Zarówno muzyka filmowa, jak i płyty są rewelacyjne.
      Twórczość solowa Johna Lorda. Na pograniczu klasyki. Coś pięknego (np. Pictured
      Within, choć tam pojawia sie wokal, ale zdecydowanie nie na pierwszym miejscu. Z
      bardziej popularnych, to Eric Johnson - świtny gitarzysta bluesrockowy. I
      jeszcze z Polski - utwory o policjantach z płyt Raz Dwa TRzy
      • Gość: vince Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: 172.25.251.* / *.134.4-194.clta.globetrotter.net 23.06.05, 13:26
        gosc portalu stasiuu napisal (a) :

> Z bardziej popularnych, to Eric Johnson - świtny gitarzysta bluesrockowy.
        No Eric to jednak lubi sobie pospiewac (ma calkiem dobry glos). Z wirtuozow
        niewiele odzywal sie za to Steve Vai. Plyta "Passion i Warfare " jest
        praktycznie wokal-free (jest tam troche gadania pomiedzy lub w trakcie utworow)
        Z innych to moze "Lenny" SRV.
        • yatzeq3 Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 27.06.05, 15:21
          skoro jesteśmy przy Vaiu... to jak można nie wspomnieć o Satrianim big_grin przez 20
          lat kariery solowej nagrywał średnio +/- jedną piosenkę na album... reszta to
          instrumentale najwyższej próby, naprawdę. Nie słuchajcie gadek że to tylko
          wymaitanie "byle szybciej", facet owszem, jest szybki, ale naprawdę czuje to co
          robi, wykręca ze swoich Ibanezów bajeczne brzmienia smile znam cała jego
          deyskgrafię solową i polecam wszytskim... może oprócz "wpadki" w postaci
          "Engines of Creation"
        • Gość: stasiuu Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.acn.waw.pl 01.07.05, 17:21
          Czasem lubi, a czasem nie. Zależy od płyty. Są całe z wokalem i są całe bez.
    • good_morning Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 21.06.05, 21:48
      woodpecker from mars - FNM, czyli genialny Mike Patton smile
      • homek_toft Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 23.06.05, 11:47
        Lisa Gerrard - Whale Rider (zimne dźwięki, ciekawe pejzaże ocierające się o
        ambient i świetne syrenie śpiewy pozwalające zwizualizować sobie nieźle concept
        tego albumu)

David Sylvian - Gone To Earth (oczyszczająca, lecząca muzyka wprowadzająca
        trochę niepokoju i chyba dobrze przedstawiająca osobę Sylviana)

Fennesz - Endless Summer (subtelnie i mega eksperymentalnie, jak dla mnie. Nigdy
        wcześniej nie słyszałem nic tak dużego tworzonego tylko na laptopie i akustyku)

Mogwai - Come On Die Young (moja ulubiona płyta Szkotów, mimo że pojawia się na
        niej śladowy wokal, większość to sam instrumental wprowadzający ciepły klimat
        nostalgii)

Salaryman - Salaryman (muzyka zahaczająca o improwizację, posiadajaca jakiegoś
        demona, nerw, który potem siedzi w człowieku po przesłuchaniu przez dość długi
        czas. Postrockowy eksperyment, trochę transowy)
        • Gość: kamyczek Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.tecnet.pl 23.06.05, 12:37
          Jan Garbarek, a w szczególności wsniosłe i przejmujące Officium
    • diabolo10 Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU 30.06.05, 12:29
      Mozart napisał parę niezłuch kawałków instrumentalnych
    • Gość: Tigerness Re: NAJLEPSZE UTWORY BEZ WOKALU IP: *.kabaty.2a.pl 01.07.05, 08:58
      Moją muzyczną perełką bez wokalu-niedawno zresztą odkrytą-jest "Theme For Great
      Cities" zespołu Simple Minds

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka