Gość: czarek IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.05, 19:49 Ja uważam, że ich numery nie starzeją się, np. "Tea for one". Napiszcie o swoich ulubionych utworach, może jakieś wspomnienia z nimi związane... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kłamstwomówny Re: Led Zeppelin ciągle na topie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 21:02 Ich utwory się starzeją, niestety. Mówię to na podstawie zawartości albumu "Led Zeppelin II". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimka Re: Led Zeppelin ciągle na topie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 21:06 nadal czesto slucham Led Zep. choc znam malo ludzi, ktorzy naprawde sporo wiedza o tym zespole. wiekszosc osob zna tylko 'stairway to heaven' i "whole lotta love' i na tym czesto znajomosc led zep siekonczy. a szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
zamaskowanyatakkormorana Re: Led Zeppelin ciągle na topie? 03.07.05, 22:38 "Rock & Roll" Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: Led Zeppelin ciągle na topie? 03.07.05, 23:07 starzeja sie, zdecydowanie. co nie zmienia faktu, ze moj ulubiony ich kawalek to 'dazed and confused'. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Led Zeppelin ciągle na topie? 03.07.05, 23:42 Nie przepadam, mało słucham, najlepsze płyty to I i II, no jeszcze III ale to inny klimat. Stairway to heaven - najbardziej przereklamowany utwór w dziejach rocka, Plant - w sumie już w latach 70 tych robił bokami, Page może i jest wybitnym gitarzystą, ale ukrywa to jak tyko potrafi, Jedynie do sekcji nie mogę się przyczepić. Ich kawałki zestarzały się 10 razy bardziej niż Purple i Sabbath, a mędrcom uważającym "IV" za najlepszy i najważniejszy rockowy album polecam kuracje w postaci "Let there be rock" AC/DC, "In for the kill" Budgie, "Ace of spades" Motorhead, debiutu Ramones, oraz któryś z klasycznych albumów UFO. Mój ulubiony kawałek LZ to "Dazed and confused". Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starzec Re: Led Zeppelin ciągle na topie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:06 deep purple zestarzało sie 10 razy bardziej. na dzisiejsze czasy archaicznie to wygląda. led zeppelin to wyższa liga. dzień dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luukasz4 Re: Led Zeppelin ciągle na topie? IP: *.humangenetik-med.uni-goettingen.de 04.07.05, 11:11 ja mam wrazenie ze led zeppelin zestarzal sie znacznie mniej niz deepe purple. no, a najmniej black sabbath, moze dlatego ze wiecej kapel ich nasladuje? Odpowiedz Link Zgłoś
jimka1984 Re: Led Zeppelin ciągle na topie? 04.07.05, 11:27 Led Zep górą! musze przyznać, że ze wszystkich zespolow lat 60 i 70 najbardziej lubię Doorsów, i mozna powiedzieć ze oni malo sie zestarzeli-choc czy to że jest mnóstwo podlotków z naszywkami z Jimem świadczy o niezestarzeniu sie zespołu czy o tym, ze Jim jest swietnym materiale, na idola?! W kazdym razie moim zdaniem to, ze teraz malo nowych osob slucha led zep, nie swiadczy o brakach muzycznych zespolu. Odpowiedz Link Zgłoś
bender_rodriguez Re: Led Zeppelin ciągle na topie? 13.07.05, 22:53 mogę tylko powiedzieć, że w pełni popieram. oprócz tego UFO, którego nie znoszę. ta cała "wielka trójka" stała się Wielką Trują. deep purple jest kaprawe, sabbath powoli wku..a mnie brzmieniem jak z beczki a zeppelin zrobił się trochę pedalski. przedtem najbardziej uważałem dwójkę a teraz zniesę chyba tylko trójkę z tego wszystkiego. a te schody do nieba to powinni rozebrać i przerobić na autostradę do piekła i zamiast ciotowatych już lekko smetów o "miłości" lepiej zanucić: Ruby, Ruby where you been so long Done took to drinkin' whiskey Baby since you been gone Ain't no one I know Do it good as you Lickin' on that lickin' stick The way you do You got the lips to make a strong man weak And a heathen pray Give you a tip It ain't just the way you speak You know it's just the way you go down Go down, go down, go down, go down Go down, go down, go down, go down Mary, Mary you're the one for me And the way you hum Sting me like a bumble bee I'll be round to see you 'bout 'bout half past ten Ain't felt this good Since I don't know when You got the touch that I need so much In your finger tips I got the honey that ya love to taste On those lovely lips So go down Go down, go down, go down, go down Go down, go down, go down, go down Baby rub it on Ya know it's sticky and it's sweet And it's been so long Ain't no one else Got a touch like you I let you do the things to me I let no other woman do Feels good Feels good Oh yeah You do it like you should Oh yeah I love you so much Make me glad I'm a man Go down, go down, go down, go down Go down, go down, go down, go down, go down Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaix Re: Led Zeppelin ciągle na topie? IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 04.07.05, 21:58 Z wielkiej trójki zespołów, które definiują hard-rocka, Led Zeppelin zestarzeli się najmniej. Dość powszechna jest opinia, że Deep Purple brzmią dzisiaj dość archaicznie natomiast w przypadku Black Sabbath takie zarzuty się raczej nie pojawiają, ale posłuchajcie jak ich utwory były przerabiane przez artystów "współczesnych". Jak usłyszałem Dickinsona w "Sabbath Bloody Sabbath", Godsmack w "Sweet Leaf", Rob Zombie w "Children Of The Grave", Pantere w "Planet Caravan", Megadeth w "Paranoid" czy Vadera w "Black Sabbath" to sobie pomyslałem - "tak to powinno brzmieć". Nigdy natomiast nie spotkałem się z sytuacją, by komuś udało się "poprawić" utwory LZ (poza nimi samymi na koncertach). Zresztą warto zauważyć, że mało było zespołów grających tak różnorodną muzykę jak Led Zep - z utworów które nagrali spokojnie możnaby złożyć płyty rockowe, hard-rockowe, bluesowe, folkowe i "eksperymenckie". W ich przypadku zamiast wydawania standardowych składanek z najlepszymi utworami ktoś mógłby wpaść na pomysł, by na jednej płycie przedstawić ich bluesowe oblicze, na drugiej hard-rockowe, na trzeciej folkowe itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Led Zeppelin ciągle na topie? 04.07.05, 23:25 Gość portalu: zaix napisał(a): > Dość powszechna jest opinia, że Deep Purple brzmią dzisiaj dość archaicznie To jest opinia, posłuchaj uważnie "Made in Japan", "In rock" i powiedz czy jest to prawda. > natomiast w przypadku Black Sabbath takie zarzuty się raczej nie pojawiają, ale > posłuchajcie jak ich utwory były przerabiane przez artystów "współczesnych". Ja > k > usłyszałem Dickinsona w "Sabbath Bloody Sabbath", Godsmack w "Sweet Leaf", Rob > Zombie w "Children Of The Grave", Pantere w "Planet Caravan", Megadeth w > "Paranoid" czy Vadera w "Black Sabbath" to sobie pomyslałem - "tak to powinno > brzmieć". Sabbath stworzyli wszystko co cięższe od heavy metalu, i brzmienie ich płyt to niekwestionowany ideał(wg. mnie), jasne że jedynka BS czy paranoid to nie są płyty łatwe lekkie i przyjemne ale jest w nich taki wykop jakiego próżno szukać w tych coverach. > > Nigdy natomiast nie spotkałem się z sytuacją, by komuś udało się "poprawić" > utwory LZ (poza nimi samymi na koncertach). > No do mnie koncertowy LZ wcale nie trafia. Jeszcze jedna sprawa. Późniejszych płyt LZ włąsciwie nie da się słuchać. Tymczasem nawet te słabsze dokonania BS czy DP zawierają porywające fragmenty. Sorry, ale ja na "In through..." nie słysze nic ciekawego. A na "Burn" czy "Born again" są fragmenty wywołujące ciary na plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: Led Zeppelin ciągle na topie? 05.07.05, 08:45 A ja jestem niepoprawną romantyczka i mogłabym w nieskończoność słuchać "Since I've been loving you" i "Baby I'm gonna leave you". Uwielbiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ Re: Led Zeppelin ciągle na topie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:01 Których późniejszych płyt Led Zeppelin nie można słuchać? a co do koncertów to Led Zeppelin to właśnie koncerty... tylko trzeba kilku posłuchać. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
artur666 Good Times, Bad Times. 05.07.05, 11:16 W sumie wychowalem sie na Led Zeppelin. Mam ich najwazniejsze plyty (te starsze) jak i Live z MTV. Kult muzyki. Ale tak jak ich chetnie slucham, wscieka mnie czasami ciotowate zachowanie R.Plant. Jedno wiem Led Zeppelin jest ciagle gigantem w muzyce. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata_em Re: Good Times, Bad Times. 05.07.05, 11:44 Ten zespoł darze ogromnym sentymentem, stad tez moja opinia bedzie subiektywna. Dla mnie ten zespol jest potega, muzyka, solowki(gitarowe i perkusyjne) sa na najwyzszym poziomie. Wersje koncertowe z jeszcze wieksza moca pokazuja, ze Led Zeppelin to klasa sama w sobie.. i choc obecnie moja bajka muzyczna innymi drogami chodzi-parafrazujac Kazika - to oni nadal sa wzorem dla obecnych pokolen muzyków. Pamietam gdy po raz pierwszy usłyszałam Moby Dicka..Jezu! Pieerwsze pytanie: czy mozna takie rzeczy robic z perksuja?! Hahhaha widocznie mozna! Inna kwestia sa teksty ich piosenek..czesto infantylne, grafomanskie..no, ale gdy sie miało lat mniej to i słowa nie odgrywaly takie duzej roli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaix Re: Led Zeppelin ciągle na topie? IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 10.07.05, 17:58 > Sabbath stworzyli wszystko co cięższe od heavy metalu Nie przypominam sobie, żeby BS nagrali jakąś płyte Death albo Black Metalową. Zresztą nawet albumy stricto heavy metalowe nagrali IMHO tylko trzy (te z Dio na wokalu). Reszta ich twórczości to raczej hard-rock. > jasne że jedynka BS czy paranoid to nie są > płyty łatwe lekkie i przyjemne ale jest w nich taki wykop jakiego próżno > szukać w tych coverach. Takie "Paranoid" zdecydywanie większy wykop miało w wersji Megadeth czy solowego Ozzy'ego na płycie "Tribute" z Randy Rodhasem na gitarze. > Jeszcze jedna sprawa. Późniejszych płyt LZ włąsciwie nie da się słuchać. > Tymczasem nawet te słabsze dokonania BS czy DP zawierają porywające fragmenty. > Sorry, ale ja na "In through..." nie słysze nic ciekawego. A na "Burn" czy > "Born again" są fragmenty wywołujące ciary na plecach. "Presence" jest płytą nierówną, ale takie "Achilles Last Stand", Tea For One" czy "Nobody's Fault But Mine" to utwory genialne. "In through..." to napewno nie jest płyta hard-rockowa, ale jej lekkie brzmienie ma swój urok. Co zaś się tyczy późniejszych płyt Sabbath i Purple: BS- 1. Ostatnie dwie płyty z Ozzym - podobnie jak Led Zepp tak i Black Sabbath poszli ku lekkim brzmieniom tyle tylko, że tym drugim to zupełnie nie wyszło. 2. Przychodzi Dio i zespół podnosi się z upadku (dwie bardzo dobre płyty), ale następne nagrania z Hughesem, Martinem i Gilliamem są strasznie bezpłciowe (to samo zresztą tyczy się trzeciej płyty z Dio - Dehumanizera). Deep Purple - Hughes i Coverdale na wokalu sprawdzili się dość przeciętnie (choć mieli wielkie momenty), póżniejsze nagrania z Gilliamem (te po "Perfcet Strangers") też nie robią pscjelanego wrażenia). Odpowiedz Link Zgłoś
katchen007 Re: Led Zeppelin ciągle na topie? 05.07.05, 16:31 U mnie zdecydowanie tak! LZ to mój ulubiony zespół i słuchając ich wcale nie czuje sie jakaś "niedzisiejsza" czy "nieaktualna". Te kawałki sie nigdy nie zestarzeją a słuchać ich będą następne pokolenia. Mój ulubiony to Stairway to heaven, jednak nie dlatego, ze jest to wielki przebój, po prostu łącza mnie z tą piosenka miłe wspomnienia. To po prostu muzyka na wysokim poziomie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Led Zeppelin ciągle na topie? IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.05, 19:26 Może przereklamowane, ale kocham "Stairway to Heaven" Odpowiedz Link Zgłoś
derelikt_hippisowski Re: Led Zeppelin ciągle na topie? 05.07.05, 23:54 Zakochałam się w Sterowcach. Słucham tylko staroci. Utwory... Magia. Taa. Nu bo cóżby innego? Świetnie operują moimi uczuciami, jak Floydzi, tyle, że ci zaś mają spooroo więcej z psychodelika i zmuszają do poważniejszych, smutniejszych przemyśleń. Łooosz... Odpływam, Ludu. Nie potrafię tego wyrazić. Nu cóż - ale dla Was to śmieszne. Choć może nie dla wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: Led Zeppelin ciągle na topie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:42 ... i niech krytycy i inni pismacy zżymają się, że Zepy uszczknęli z tego i tamtego, ale zrobili muzę na miarę Beethowena i Wagnera XXw. Szacunek od kiedy skończyłem 14 lat, ja p...lę ale dawno, uuuu! Nie do przebicia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CharlieChaplin Re: Led Zeppelin ciągle na topie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 00:09 Oczywiscie że nie do przebicia. Płyty studyjne fantastyczne, ale koncerty jeszcze lepsze. Dobrze że sie razem spotkali i zmajstrowali taką cudowną muzykę! earls court 75 mnie zabił!! c):-= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archi_joa Re: Led Zeppelin ciągle na topie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:17 słucham od dosyć niedawna, ale uwielbiam ich muzykę...Friends...za pewną egzotykę, dynamikę...Tangerine...za trudny do wyrażenia urok...You Shock me...za niesamowity klimat... Według mnie muzyka Led Zeppelin wśród pewnego typu ludzi będzie zawsze na topie...zawsze znajdzie się ktoś poszukujący wartości, jakie ona przekazuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Nugent Re: Led Zeppelin ciągle na topie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:43 oczywiście że są jednym z najlepszych zespołów może to nie jest miarodajne ale troche płyt sprzedali. szkoda ze w polsce jakos nie maja zbytnio fanow. pzdr en.wikipedia.org/wiki/Best_selling_music_artists Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Nugent Re: Led Zeppelin ciągle na topie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:55 Co Ty za goowno przyklejasz do temacie o led zeppelin????? Co to jest??? dokleiłbyś przynajmniej 2paca a nie taki shit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plan Re: Led Zeppelin ciągle na topie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:29 muzyka.onet.pl/mr,1128454,wiadomosci.html hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panna Nikt Re: Led Zeppelin ciągle na topie? IP: 194.242.52.* 13.07.05, 09:35 Moj ulubiony to "Black dog". Ostatnio wygrzebałam starą kasetę Zeppelinów ze zbiorów taty i teraz zasłuchuję się w niej na maksa. Ich muzyka nigdy się nie zestarzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Led Zeppelin dawno w grobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 16:05 Dlaczego tak sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
my_name_is_you Re: Led Zeppelin dawno w grobie 18.07.05, 16:14 All my love.zajebista piosenka.A led zeppelin uwielbiam i zawsze będę. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_janee Re: Led Zeppelin ciągle na topie? 16.07.05, 20:51 Watek nowy o Led Zeppelin. Na nowym forum. Zapraszam!! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30634 Lady J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukasz Re: Led Zeppelin ciągle na topie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 23:16 achilles last stand!!! Odpowiedz Link Zgłoś