Gość: carver IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:50 Ktoś jeszcze słucha? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
whitegit Re: Nirvana 09.07.05, 19:35 ja czasami...chyba zawsze będe do nich wracał, pozdrowienia dla wszystkich fanów Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit ja słucham jak mam np. doła;) 09.07.05, 20:36 whitegit napisał: > ja czasami...chyba zawsze będe do nich wracał, pozdrowienia dla wszystkich fanó > w Odpowiedz Link Zgłoś
strzepan Re: Nirvana 09.07.05, 22:08 Ja już wyrosłem z Nirvany. Słuchałem dawno temo. Teraz delektuję się muzyką Radiohead. Nirvana jest dobra na początek dla rozkręcenia gustu muzycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia34 Re: Nirvana 09.07.05, 22:17 Czasami do Nirvany wracam.Chociaż moi obecni idole to Pearl Jam,Radiohead,Jeff Buckley i Antony And The Johnsons. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rock Re: Nirvana IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 11:15 Słucham, słucham i nie nudzi mi się. I tak już od 14 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archi_joa Re: Nirvana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:24 Nirvany słuchałam parę latek temu...gdy miałam jakieś 16-17 lat i nienawidziłam całego świata..teraz dla mnie to bardzo depresyjna muzyka...czasem do nich wracam, bardziej z sentymentu niż sympatii do samego zespołu...nie mniej jednak cenię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fasolala Re: Nirvana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:34 mogę zasugerować coś fanom Nirvany? John Frusciante powinien się wam spodobać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Nirvana IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 11.07.05, 19:04 Ja jeszcze słucham. Mam ich wszystkie albumy i słucham sobie... od trzech lat. Ostatnio bardzo spodobał mi się utwór, pt. "Sappy" z boxu "With The Lights Out". Wielu moich znajomych też słucha Nirvany. W 'moich kręgach' Nirvana jest niezwykle popularna. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatix Re: Nirvana 12.07.05, 00:54 Slucha slucha, tylko mnie osobiscie w....kurza ten caly kult Kurta C. i robienie z niego meczennika i Madonne poezji itp. aby na tym teraz robic kase. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojni1 Re: Nirvana 12.07.05, 11:07 Z Nirvaną to był bardzo ciekawy przypadek. Zespół tworzył wg mnie rewelacyjną muzykę, na najwyższym poziomie. I był bardzo ceniony przez ludzi, którzy słuchali czegoś ambitniejszego niż zazwyczaj można usłyszeć w radiu. Dopóki nie zdobyli ogromnej popularności. Dopóki nie zaczęli sprzedawać milionów płyt i dopóki pismacy, tzw. "dziennikarze" nie rzucili się na nich jak na padlinę, wpychając się we wszelkie możliwe aspekty życia osobistego muzyków, a szczególnie Kurta. Wtedy nagle ci, którzy cenili zespół zaczęli twierdzić, że to "komercja", hucpa, a przede wszystkim muzyczna tandeta. Chodzi o to, że ci sami ludzie, którzy słuchali ich muzyki (mówię cały czas o tych, którzy muzyką rzeczywiście się interesują i do słuchania kapeli niepotrzebny im medialny rozgłos) pod wpływem mediów przestali słuchać ich twórczości. Powiedzmy sobie szczerze, że Nirvana nie zrobiła żadnego muzycznego zwrotu w stronę "komercji", nie zaczęła grać tandety. A już album In Utero był zwrotem w stronę zupełnie przeciwną, brzmienie stało się surowsze, trudniejsze i równocześnie ciekawsze. Chodzi mi oto, że ludzie którzy deklarują w kierowaniu się swoim gustem niezależność od mediów, stali się takimi samymi ich ofiarami jak ci słuchający tylko tego co jest szeroko i nachalnie promowane. Nie potrafili wytrwać przy swoim zdaniu, swoich gustach, zaczęli kierować się tym ile zespół sprzedaje płyt i w jakich mediach jest obecny. Dla mnie to było załosne. Ciekawe co Wy o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Nirvana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:38 No właśnie tu jest problem. Nirvana już jest postrzegana jako zespol tylko dla nastolatkow z koszulkami z Kurtem. To wkurzające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panna Nikt Re: Nirvana IP: 194.242.52.* 13.07.05, 09:27 Wiesz, mnie też to wkurza. Ale spójrz na to z drugiej strony. Coraz więcej dzieciaków bezmyślnie słucha Nirvany i dumnie paraduje w koszulce z Kurtem. A żaden z tych dzieciaków tak naprawdę nie wie, co Cobain chciał przekazać w swojej muzyce. I to jest smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen78 Re: Nirvana 13.07.05, 10:05 jak to coraz wiecej? na szczescie coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiufiu Re: Nirvana IP: *.76.classcom.pl 12.07.05, 11:13 jak ktos slucha to szczwany z niego penys Odpowiedz Link Zgłoś