29.12.11, 20:22
Lubicie ten zespół? Ja kiedyś myślałam że nie jest on zbyt fajny bo jest stary, ale postanowiłam posłuchać jakiś ich piosenek i bardzo mi się spodobałybig_grin
A wy ich słuchacie?
Obserwuj wątek
    • bellatrix. Re: Nirvana 29.12.11, 20:32
      Niedawno, naprawdę niedawno zaczęłam słuchać Nirvany. Która piosenka była pierwsza? "Smells like teen spirit" . I co zauważyłam? Że powinnam zastanowić się nad sensem życia. Chciało mi się nagle rz*gać tymi wszystkimi piosenkami bez przesłania których dotąd słuchałam. Niezastąpiona fanka Lady Gagi - to była moja opinia. Było warto? Chore pytanie. Zawsze miałam kreatywną duszę. Nikt naprawdę nie rozumiał, co czułam. Kochałam pisać wiersze, ale nigdy ich nikomu nie pokazywałam. Po zagłębieniu się w historię Nirvany zaczęłam się zastanawiać, czego ja w ogóle oczekuję od życia. Tak jestem perfekcjonistką, którą gdy coś jej się uda traci zapał. Ale to po prostu ja. Zabawne... Taka jestem... I koniec. Niepoprawna, która wszystko musi mieć poukładane. I to, że taka jestem nie znaczy, że jestem rozpieszczonym dzieciakiem bez uczuć. Bycie perfekcjonistą jest dla mnie szansą na to, aby być "kimś". Chcę być kimś wielkim i nie żyć według tych stereotypów... Hm... Może to dlatego, że nigdy mnie nie zadowoli stateczne życie jako matka i żona. Nigdy. Czas w końcu spojrzeć prawdzie w oczy. Zaczęłam takie rozmyślania o których po prostu trudno mi tutaj pisać. Dlaczego? Bo Nirvana to nie tylko zespół. Dla człowieka, który zrozumie tragizm, a jednocześnie tyle podtekstów mieszczących się w tych siedmiu literach jest naprawdę jakoś zrozumieć. Tylko co? Kurczę... No ładnie - wywiązała się z tego moja historia, a przecież chciałam pisać o Nirvanie. To jak działa na kogoś takiego jak ja powinna wytłumaczyć wszystko czego nie wyrażę tu w słowach. bo po prostu nie zdołam.

• pauulinka Re: Nirvana 30.12.11, 18:02
        nareszcie ktoś taki jak ja . - można tak powiedzieć . - życie wśród normalnych ludzi sprawia że jesteś wyjątkowa . - nie jestem perfekcjonistką ale Nirvana odmieniła moje życie . zaczęłam się zagłebiac w tą historię i tak naprawdę nie wiem jak by wyglądało moje życie be stylu i powołania do czegoś więcej ; D ...

Pozdrawiam gorąco !
    • diabolusxxx kocham 29.12.11, 20:57
      kocham Nirvanę, jest to mój jeden z wielu ulubionych zespołów. słucham ich gdzieś od 12 roku życia. oni są cudowni. ich twórczosc jest wspaniała. i w tej całej NIrvanie w dodatku jest cudowny człowiek- Kurt- mój idol. wystarczy wsłuchac się, dobrze wczuc się i zrozumiec utwór, aby odnalezc tam Kurta i jego wnętrze. żałuję, że go z nami nie ma. gdy słucham piosenek i oglądam filmiki czuję ogromny żal. niewątpliwe uważam go i ten zespół za coś niezwykłego, wspaniałego.
      • ooonanaooo Re: kocham 29.12.11, 21:16
        Tak, dzisiaj widziałam taką suuuper bluzkę z Nirvany w H&M. big_grin Świetna była big_grin
        • yorkie Re: kocham 29.12.11, 21:31
          Nóż mi się otwiera w kieszeni, jak widzę takie komentarze -.-
          • diabolusxxx Re: kocham 29.12.11, 23:44
            @yorkie nóż Ci się otwiera, bo nie lubisz jak ktoś opisuje w taki sposób jak ja podejście do Nirvany czy dlatego że koleżanka widziała jakąś tam koszulkę w sklepie? chciałabym Cię zrozumiec...
    • marsjanka115 x__x 29.12.11, 21:20
      Nirvana , mają w sobie coś. teksty które można interpretować na multum sposobów , depresyjny a zarazem ekspresyjny głos kurta , uwielbiam serce
    • rememberina Re: Nirvana 30.12.11, 00:33
      Oczywiście.
      • smileyy776 Re: Nirvana 30.12.11, 15:35
        Tak lubię ten zespół i często słucham.I nie jestem 'fanką',która zna tylko Smells like teen spirit ; )
    • kokosh_ Re: Nirvana 30.12.11, 15:41
      hm... w zasadzie lubię tylko Rape me i Smells Like Teen Spirit, inne jakoś do mnie nie przamawiają, także raczej niezbyt : )
    • sammy Re: Nirvana 30.12.11, 16:04
      Nie cierpię tego zespołu. I wkurza mnie ta moda na Nirvanę. Ciekawa jestem od kiedy odkryłyście że taki zespół w ogóle istnieje? Mój brat jest fanem Nirvany. Słucha ich już od paru lat. Mnie te piosenki się po prostu znudziły, przejadły. Nie mogę już ich słuchać
    • pauulinka Re: Nirvana 30.12.11, 17:58
      jestem ich największą fanką . - mam swoja teorie na temat śmierci kurta cobaina. <3

no i znam ich biografie piosenki i albumy na pamięć <3 . - ja żyję tą muzyką !
    • rikkki kurfdee 31.12.11, 00:02
      dlaczego my wszyscy mamy uprzedzenie do starych zespołów/filmów etc?? rodzimy się a tym czy co :X? anyway, ja się przełamałam i jestem z siebie mega dumna! Prawda jest taka, że właśnie utwory/filmy troszkę stworzone przed naszym urodzeniem czy w tych okolicach są bardzo często lepsze niż tworzone teraz.
    • inbloom *______* 31.12.11, 15:29
      Oczywiście że lubię . serce

I wku...ają mnie te fanki Majli które teraz tak się podniecają Nirffanką bo jest taka kól i modna .
    • olcia456 Re: Nirvana 31.12.11, 15:42
      tAK , PEWNIE JESTEM FANKĄ
      • pigwa123 Peace 01.01.12, 14:19
        Witam .
        Tak , słucham zespołu Nirvana . Muzyka , głos Kurta i same teksty mają w sobie coś przez co słuchając przenoszę się w swój melancholijny świat. Szczerze pisząc żałuje tylko jednego : nie mogę iść na ich koncert -_- to jest ból dla fana bo nie może zobaczyć swoich "Ulubieńców " na żywo .
    • cameron Re: Nirvana 01.01.12, 14:24
      lubię, lubię, lubię c;
    • anahi_loveyou kocham <3 01.01.12, 19:39
      mój drugi ulubiony zespół . kocham głos Kurta i jego chrypę <3
      • acdc Re: kocham <3 01.01.12, 19:49
        moje całe dzieciństwo było z ich muzyką.
        dzięki mojemu tatusiowi,bo zna się na muzyce,za to go kocham <3
        • aga_cyrus Re: kocham <3 22.01.12, 18:53
          Zna??? Haha. Według mnie metal to jeden wielki krzyk.
          Bez urazy ale każdy ma inny gust według mnie.uncertain
    • charlotte__ Re: Nirvana 01.01.12, 19:49
      Lubię, mam ogromny szacunek do tego zespołu, aczkolwiek prawdziwą fanką nie jestem ..
    • wilkolak Re: Nirvana 03.01.12, 22:55
      KURT BOGIEM
      NIRVANA NAŁOGIEM
      • corellka Re: Nirvana 07.01.12, 10:13
        "Prawdziwe muzyczne arcydzieła nie umierają wraz ze śmiercią artysty"

serce
        • martucha.12 Re: Nirvana 07.01.12, 22:20
          Lubię.
          Uwielbiam, chociaż nie powiem, nie słucham ich od dzieciństwa, ani nie mam z nimi związanej żadnej pięknej historii, mojego życia też nie zmienili. Po prostu muzyka Nirvany do mnie przemawia, podoba mi się, tak jak wspaniały głos Kurta i perkusja Dave'a. The end.
    • laura.pl Nirvana 07.01.12, 22:21
      Miałam podobnie jak ty smile
    • emosusie Re: Nirvana 23.01.12, 21:26
      mam zamiar wink
    • trusskawcia Re: Nirvana 23.01.12, 22:29
      Uwielbiam. Słucham ich od 2-3 lat.
    • justa28t Re: Nirvana 26.01.12, 20:14
      To jest niemodny zespół.
      I nie lubię ich piosenek.
    • mausercap Re: Nirvana 08.02.12, 17:15
      Nienawidzę nirvany, jedna wielka komercja.
    • english Re: Nirvana 10.02.12, 16:20
      Mi sie tam Nirvana podoba a najbardziej Smels Like Teen Spiritwink
    • love_is_forever Re: Nirvana 12.02.12, 12:48
      Nie żebym była jakąś wielką fanką, ale lubię.
    • mweezy . 12.02.12, 12:57
      Bardzo lubię. ;3
    • seli2 Re: Nirvana 26.02.12, 15:07
      bardzo lubię ten zespół tworzył fajną muzykębig_grin
    • lollyana Re: Nirvana 26.02.12, 22:13
      Niektórych piosenek tak. Ale nigdy jakoś nie miałam czasu/ochoty zapoznać sie bliżej z ich dyskografią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka