farnoholiczka 29.12.11, 20:22 Lubicie ten zespół? Ja kiedyś myślałam że nie jest on zbyt fajny bo jest stary, ale postanowiłam posłuchać jakiś ich piosenek i bardzo mi się spodobały A wy ich słuchacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bellatrix. Re: Nirvana 29.12.11, 20:32 Niedawno, naprawdę niedawno zaczęłam słuchać Nirvany. Która piosenka była pierwsza? "Smells like teen spirit" . I co zauważyłam? Że powinnam zastanowić się nad sensem życia. Chciało mi się nagle rz*gać tymi wszystkimi piosenkami bez przesłania których dotąd słuchałam. Niezastąpiona fanka Lady Gagi - to była moja opinia. Było warto? Chore pytanie. Zawsze miałam kreatywną duszę. Nikt naprawdę nie rozumiał, co czułam. Kochałam pisać wiersze, ale nigdy ich nikomu nie pokazywałam. Po zagłębieniu się w historię Nirvany zaczęłam się zastanawiać, czego ja w ogóle oczekuję od życia. Tak jestem perfekcjonistką, którą gdy coś jej się uda traci zapał. Ale to po prostu ja. Zabawne... Taka jestem... I koniec. Niepoprawna, która wszystko musi mieć poukładane. I to, że taka jestem nie znaczy, że jestem rozpieszczonym dzieciakiem bez uczuć. Bycie perfekcjonistą jest dla mnie szansą na to, aby być "kimś". Chcę być kimś wielkim i nie żyć według tych stereotypów... Hm... Może to dlatego, że nigdy mnie nie zadowoli stateczne życie jako matka i żona. Nigdy. Czas w końcu spojrzeć prawdzie w oczy. Zaczęłam takie rozmyślania o których po prostu trudno mi tutaj pisać. Dlaczego? Bo Nirvana to nie tylko zespół. Dla człowieka, który zrozumie tragizm, a jednocześnie tyle podtekstów mieszczących się w tych siedmiu literach jest naprawdę jakoś zrozumieć. Tylko co? Kurczę... No ładnie - wywiązała się z tego moja historia, a przecież chciałam pisać o Nirvanie. To jak działa na kogoś takiego jak ja powinna wytłumaczyć wszystko czego nie wyrażę tu w słowach. bo po prostu nie zdołam. Odpowiedz Link Zgłoś
pauulinka Re: Nirvana 30.12.11, 18:02 nareszcie ktoś taki jak ja . - można tak powiedzieć . - życie wśród normalnych ludzi sprawia że jesteś wyjątkowa . - nie jestem perfekcjonistką ale Nirvana odmieniła moje życie . zaczęłam się zagłebiac w tą historię i tak naprawdę nie wiem jak by wyglądało moje życie be stylu i powołania do czegoś więcej ; D ... Pozdrawiam gorąco ! Odpowiedz Link Zgłoś
diabolusxxx kocham 29.12.11, 20:57 kocham Nirvanę, jest to mój jeden z wielu ulubionych zespołów. słucham ich gdzieś od 12 roku życia. oni są cudowni. ich twórczosc jest wspaniała. i w tej całej NIrvanie w dodatku jest cudowny człowiek- Kurt- mój idol. wystarczy wsłuchac się, dobrze wczuc się i zrozumiec utwór, aby odnalezc tam Kurta i jego wnętrze. żałuję, że go z nami nie ma. gdy słucham piosenek i oglądam filmiki czuję ogromny żal. niewątpliwe uważam go i ten zespół za coś niezwykłego, wspaniałego. Odpowiedz Link Zgłoś
ooonanaooo Re: kocham 29.12.11, 21:16 Tak, dzisiaj widziałam taką suuuper bluzkę z Nirvany w H&M. Świetna była Odpowiedz Link Zgłoś
yorkie Re: kocham 29.12.11, 21:31 Nóż mi się otwiera w kieszeni, jak widzę takie komentarze -.- Odpowiedz Link Zgłoś
diabolusxxx Re: kocham 29.12.11, 23:44 @yorkie nóż Ci się otwiera, bo nie lubisz jak ktoś opisuje w taki sposób jak ja podejście do Nirvany czy dlatego że koleżanka widziała jakąś tam koszulkę w sklepie? chciałabym Cię zrozumiec... Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 x__x 29.12.11, 21:20 Nirvana , mają w sobie coś. teksty które można interpretować na multum sposobów , depresyjny a zarazem ekspresyjny głos kurta , uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
smileyy776 Re: Nirvana 30.12.11, 15:35 Tak lubię ten zespół i często słucham.I nie jestem 'fanką',która zna tylko Smells like teen spirit ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
kokosh_ Re: Nirvana 30.12.11, 15:41 hm... w zasadzie lubię tylko Rape me i Smells Like Teen Spirit, inne jakoś do mnie nie przamawiają, także raczej niezbyt : ) Odpowiedz Link Zgłoś
sammy Re: Nirvana 30.12.11, 16:04 Nie cierpię tego zespołu. I wkurza mnie ta moda na Nirvanę. Ciekawa jestem od kiedy odkryłyście że taki zespół w ogóle istnieje? Mój brat jest fanem Nirvany. Słucha ich już od paru lat. Mnie te piosenki się po prostu znudziły, przejadły. Nie mogę już ich słuchać Odpowiedz Link Zgłoś
pauulinka Re: Nirvana 30.12.11, 17:58 jestem ich największą fanką . - mam swoja teorie na temat śmierci kurta cobaina. <3 no i znam ich biografie piosenki i albumy na pamięć <3 . - ja żyję tą muzyką ! Odpowiedz Link Zgłoś
rikkki kurfdee 31.12.11, 00:02 dlaczego my wszyscy mamy uprzedzenie do starych zespołów/filmów etc?? rodzimy się a tym czy co :X? anyway, ja się przełamałam i jestem z siebie mega dumna! Prawda jest taka, że właśnie utwory/filmy troszkę stworzone przed naszym urodzeniem czy w tych okolicach są bardzo często lepsze niż tworzone teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
inbloom *______* 31.12.11, 15:29 Oczywiście że lubię . I wku...ają mnie te fanki Majli które teraz tak się podniecają Nirffanką bo jest taka kól i modna . Odpowiedz Link Zgłoś
pigwa123 Peace 01.01.12, 14:19 Witam . Tak , słucham zespołu Nirvana . Muzyka , głos Kurta i same teksty mają w sobie coś przez co słuchając przenoszę się w swój melancholijny świat. Szczerze pisząc żałuje tylko jednego : nie mogę iść na ich koncert -_- to jest ból dla fana bo nie może zobaczyć swoich "Ulubieńców " na żywo . Odpowiedz Link Zgłoś
anahi_loveyou kocham <3 01.01.12, 19:39 mój drugi ulubiony zespół . kocham głos Kurta i jego chrypę <3 Odpowiedz Link Zgłoś
acdc Re: kocham <3 01.01.12, 19:49 moje całe dzieciństwo było z ich muzyką. dzięki mojemu tatusiowi,bo zna się na muzyce,za to go kocham <3 Odpowiedz Link Zgłoś
aga_cyrus Re: kocham <3 22.01.12, 18:53 Zna??? Haha. Według mnie metal to jeden wielki krzyk. Bez urazy ale każdy ma inny gust według mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: Nirvana 01.01.12, 19:49 Lubię, mam ogromny szacunek do tego zespołu, aczkolwiek prawdziwą fanką nie jestem .. Odpowiedz Link Zgłoś
corellka Re: Nirvana 07.01.12, 10:13 "Prawdziwe muzyczne arcydzieła nie umierają wraz ze śmiercią artysty" Odpowiedz Link Zgłoś
martucha.12 Re: Nirvana 07.01.12, 22:20 Lubię. Uwielbiam, chociaż nie powiem, nie słucham ich od dzieciństwa, ani nie mam z nimi związanej żadnej pięknej historii, mojego życia też nie zmienili. Po prostu muzyka Nirvany do mnie przemawia, podoba mi się, tak jak wspaniały głos Kurta i perkusja Dave'a. The end. Odpowiedz Link Zgłoś
justa28t Re: Nirvana 26.01.12, 20:14 To jest niemodny zespół. I nie lubię ich piosenek. Odpowiedz Link Zgłoś
mausercap Re: Nirvana 08.02.12, 17:15 Nienawidzę nirvany, jedna wielka komercja. Odpowiedz Link Zgłoś
english Re: Nirvana 10.02.12, 16:20 Mi sie tam Nirvana podoba a najbardziej Smels Like Teen Spirit Odpowiedz Link Zgłoś
love_is_forever Re: Nirvana 12.02.12, 12:48 Nie żebym była jakąś wielką fanką, ale lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
lollyana Re: Nirvana 26.02.12, 22:13 Niektórych piosenek tak. Ale nigdy jakoś nie miałam czasu/ochoty zapoznać sie bliżej z ich dyskografią. Odpowiedz Link Zgłoś