Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o Arce Noego???

IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 12:05
Ja uważam żę zespół Arka Noegojest bardzo potrzebny. Jestem jego zagorzałą
fanką i bardzo chętnię usłyszę wasze opinie na jego temat.
Obserwuj wątek
    • ugugunana Faith... 13.08.02, 12:25
      Gość portalu: Magda napisał(a):

> Ja uważam żę zespół Arka Noegojest bardzo potrzebny. Jestem jego zagorzałą
      > fanką i bardzo chętnię usłyszę wasze opinie na jego temat.

Oczywiście, że jest bardzo potrzebny... Wszak: "wiara jest jak dupa - trzeba ją
      mieć"...

Szacunek dla Litzy i spółki - ja nie traktuję ich jak dziwaków, choć wierzę
      inaczej... *-)
      • Gość: Lola Re: Faith... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 12:33
        Fajny zespół dla dzieciaków- przynajmniej są traktowane serio - teksty nie są o
        kwiatkach i krówkach, a muzyka nie ogranicza się do discopolowskiego podkładu z
        syntezatora. Oczywiście przekaz religiny może nie wszystkim odpowiadać, ale
        nikt nie zmusza do słuchania Arki. Poza tym stacje radiowe jakoś niespecjalnie
        to puszczają, więc zespół nie jest tak natrętny jak Ich Troje - chciałbyś nie
        słuchać, ale nie możesz, bo gdzie się nie obrócisz ich słyszysz.
        • Gość: Sasza Re: Faith... IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 13.08.02, 19:02
          Wolę Ponton Belzebuba.
          • Gość: czeko Ychhh... IP: *.chello.pl 13.08.02, 19:22
            ...gdyby te dzieciaki śpiewały, a nie darły się w niebogłosy, no a ich wizyta w
            jakimkolwiek studio albo na jakimkolwiek festiwalu nie była traktowana jak huge
            atrakcja i niemalże świętośc (tak winno się traktowac NAJWIĘKSZE gwiazdy a nie
            gromadę dzieci drących gardła) to ok, niechże sobie śpiewaja religijne
            przyśpiewki.

Na szczeście zawsze moge przełączyć kanał.

czeko
            • Gość: kadriana Re: Ychhh... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.08.02, 19:28
              ja wolę Fasolkismile
    • szarykot Re: Co sądzicie o Arce Noego??? 14.08.02, 18:15
      komuśtam jest potrzebny... niemniej jednak dzieci kiedyś zmądrzeją i wyrosną i
      z Arki, i z latania do kościoła.
      • Gość: czeko Re: Co sądzicie o Arce Noego??? IP: *.chello.pl 15.08.02, 09:50
        a głosy im się poprawią?
        • vulture Ale mi problem 15.08.02, 10:44
          A to głos jest w ogóle jeszcze istotny? W końcu od robienia głosu są te
          smieszne suwaki w studio. Też coś...
    • Gość: mrb Re: Co sądzicie o Arce Noego??? IP: *.ntvk.com.pl 15.08.02, 11:10
      Pseudoreligijny kicz. Próba zdobycia popularności poprzez teksty pełne dość
      prostych haseł i obrazów religijnych, mogących zdobyć uznanie prowincjonalnych
      proboszczów i wiernych, którzy wyżej cenią prostackie uczucia niż minimalną
      choćby refleksję nad swoją wiarą. Wartość artystyczna - żadna.
      • vulture do mrb 15.08.02, 11:13
        Spłoniesz w piekle za bluźnierstwa!....

...i pewnie pozostali uczestnicy wątku, ze mną włącznie, też... smile))
        • Gość: mrb do vulture IP: *.ntvk.com.pl 15.08.02, 12:03
          Magda sama napisała, że chętnie usłyszy nasze opinie o tym zespole, a moja jest
          właśnie taka, jak powyżej. Szanuję muzykę religijną, ale źle znoszę kicz, który
          próbuje schować się za autorytetem religii. To jest tak, jak z przydrożnymi
          kapliczkami: pełno jest w nich bezwarościowych artystycznie figurek Jezusa lub
          Matki Boskiej, ale gdybyś zajrzał np. do osiedla Hodówka niedaleko Szaflar (na
          Podhalu), to zobaczyłbyś zamiast nich piękne rzeźby autorstwa Piotra Kułacha
          (rzeżbiarza z przełomu XIX i XX w.). Z jakiegoś niezrozumiałego dla mnie powodu
          ludzie wolą jednak schematyczną, plastikową tandetę.
          • vulture Re: do vulture 15.08.02, 12:40
            Gość portalu: mrb napisał(a):

Z jakiegoś niezrozumiałego dla mnie powodu
            >
            > ludzie wolą jednak schematyczną, plastikową tandetę.

Ależ ja doskonale rozumiem, o co ci chodzi. Tandeta jest najzwyczajniej w
            świecie przyswajalna i w pewnym sensie załatwia łączenie przyjemnego z
            pożytecznym, tzn. ludziskom wydaje się, że niesie wartości, a jednocześnie
            jest rozrywkowa jak przyśpiewki Cugowskiego. Dlatego mają "2 w 1".
            • Gość: brutuska Re: Arka Noego IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 12:50
              Wg mnie to jest zespół dla dzieci, a trudno wymagac od dzieciaka ktory bawi sie
              lalka barbi czy klockami lego zeby zachwycal się ambitną muzyką. To prawda że
              piosenki Arki to raczej wzajemne się przekrzykiwanie, ale dzieciakom to nie
              przeszkadza. Tylko ze jakoś nie wierze żeby ten zespół przybliżał dzieci do
              Boga, bo chyba im nie robi róznicy jakie są słowa. Moga sobie śpiewac o Jezusie
              czy motylkach na jedno wychodzi.
              • vulture Przez góry przez pola pędzi fasola 15.08.02, 12:56
                Arka Noego w tej chwili będzie miała nie lada zadanie - muszą przebić czymś
                tych wszystkich, którzy nagle zaczęli wydawać płyty z okazji przyjazdu papieża
                (tak jest przed każdą pielgrzymką, a potem taka płyta ma dumną
                nalepkę: "zawiera utwór dedykowany Janowi Pawłowi II"). Osobiście uważam tego
                typu chwyty marketingowe za skandal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka