Gość: Magda IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 12:05 Ja uważam żę zespół Arka Noegojest bardzo potrzebny. Jestem jego zagorzałą fanką i bardzo chętnię usłyszę wasze opinie na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ugugunana Faith... 13.08.02, 12:25 Gość portalu: Magda napisał(a): > Ja uważam żę zespół Arka Noegojest bardzo potrzebny. Jestem jego zagorzałą > fanką i bardzo chętnię usłyszę wasze opinie na jego temat. Oczywiście, że jest bardzo potrzebny... Wszak: "wiara jest jak dupa - trzeba ją mieć"... Szacunek dla Litzy i spółki - ja nie traktuję ich jak dziwaków, choć wierzę inaczej... *-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: Faith... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 12:33 Fajny zespół dla dzieciaków- przynajmniej są traktowane serio - teksty nie są o kwiatkach i krówkach, a muzyka nie ogranicza się do discopolowskiego podkładu z syntezatora. Oczywiście przekaz religiny może nie wszystkim odpowiadać, ale nikt nie zmusza do słuchania Arki. Poza tym stacje radiowe jakoś niespecjalnie to puszczają, więc zespół nie jest tak natrętny jak Ich Troje - chciałbyś nie słuchać, ale nie możesz, bo gdzie się nie obrócisz ich słyszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Faith... IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 13.08.02, 19:02 Wolę Ponton Belzebuba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeko Ychhh... IP: *.chello.pl 13.08.02, 19:22 ...gdyby te dzieciaki śpiewały, a nie darły się w niebogłosy, no a ich wizyta w jakimkolwiek studio albo na jakimkolwiek festiwalu nie była traktowana jak huge atrakcja i niemalże świętośc (tak winno się traktowac NAJWIĘKSZE gwiazdy a nie gromadę dzieci drących gardła) to ok, niechże sobie śpiewaja religijne przyśpiewki. Na szczeście zawsze moge przełączyć kanał. czeko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadriana Re: Ychhh... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.08.02, 19:28 ja wolę Fasolki Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Co sądzicie o Arce Noego??? 14.08.02, 18:15 komuśtam jest potrzebny... niemniej jednak dzieci kiedyś zmądrzeją i wyrosną i z Arki, i z latania do kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeko Re: Co sądzicie o Arce Noego??? IP: *.chello.pl 15.08.02, 09:50 a głosy im się poprawią? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Ale mi problem 15.08.02, 10:44 A to głos jest w ogóle jeszcze istotny? W końcu od robienia głosu są te smieszne suwaki w studio. Też coś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrb Re: Co sądzicie o Arce Noego??? IP: *.ntvk.com.pl 15.08.02, 11:10 Pseudoreligijny kicz. Próba zdobycia popularności poprzez teksty pełne dość prostych haseł i obrazów religijnych, mogących zdobyć uznanie prowincjonalnych proboszczów i wiernych, którzy wyżej cenią prostackie uczucia niż minimalną choćby refleksję nad swoją wiarą. Wartość artystyczna - żadna. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture do mrb 15.08.02, 11:13 Spłoniesz w piekle za bluźnierstwa!.... ...i pewnie pozostali uczestnicy wątku, ze mną włącznie, też... )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrb do vulture IP: *.ntvk.com.pl 15.08.02, 12:03 Magda sama napisała, że chętnie usłyszy nasze opinie o tym zespole, a moja jest właśnie taka, jak powyżej. Szanuję muzykę religijną, ale źle znoszę kicz, który próbuje schować się za autorytetem religii. To jest tak, jak z przydrożnymi kapliczkami: pełno jest w nich bezwarościowych artystycznie figurek Jezusa lub Matki Boskiej, ale gdybyś zajrzał np. do osiedla Hodówka niedaleko Szaflar (na Podhalu), to zobaczyłbyś zamiast nich piękne rzeźby autorstwa Piotra Kułacha (rzeżbiarza z przełomu XIX i XX w.). Z jakiegoś niezrozumiałego dla mnie powodu ludzie wolą jednak schematyczną, plastikową tandetę. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: do vulture 15.08.02, 12:40 Gość portalu: mrb napisał(a): Z jakiegoś niezrozumiałego dla mnie powodu > > ludzie wolą jednak schematyczną, plastikową tandetę. Ależ ja doskonale rozumiem, o co ci chodzi. Tandeta jest najzwyczajniej w świecie przyswajalna i w pewnym sensie załatwia łączenie przyjemnego z pożytecznym, tzn. ludziskom wydaje się, że niesie wartości, a jednocześnie jest rozrywkowa jak przyśpiewki Cugowskiego. Dlatego mają "2 w 1". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutuska Re: Arka Noego IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 12:50 Wg mnie to jest zespół dla dzieci, a trudno wymagac od dzieciaka ktory bawi sie lalka barbi czy klockami lego zeby zachwycal się ambitną muzyką. To prawda że piosenki Arki to raczej wzajemne się przekrzykiwanie, ale dzieciakom to nie przeszkadza. Tylko ze jakoś nie wierze żeby ten zespół przybliżał dzieci do Boga, bo chyba im nie robi róznicy jakie są słowa. Moga sobie śpiewac o Jezusie czy motylkach na jedno wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Przez góry przez pola pędzi fasola 15.08.02, 12:56 Arka Noego w tej chwili będzie miała nie lada zadanie - muszą przebić czymś tych wszystkich, którzy nagle zaczęli wydawać płyty z okazji przyjazdu papieża (tak jest przed każdą pielgrzymką, a potem taka płyta ma dumną nalepkę: "zawiera utwór dedykowany Janowi Pawłowi II"). Osobiście uważam tego typu chwyty marketingowe za skandal. Odpowiedz Link Zgłoś