Dodaj do ulubionych

Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie

13.08.02, 16:16
Czy jest jakas plyta, jakis wykonawca, ktorego muzyki szukacie, chcielibyscie
ja posiadac, a z jakichs powodow (chociazby ceny plyt) nie mozecie miec?
Ja mam trzy takie - bardzo lubie The Stranglers i najlepiej pasowala by mi
jakas duuuza skladanka z ich utworami, ale albo nie ma jakiegos utworu na
ktorym mi zalezy albo ceny onych skutecznie odstraszaja.
Cranes - Wings Of Joy - postanowilem, ze nie kupie plyty powyzej 55 zl. A ta
nigdy nie kosztowala mniej...
Kraftwerk - tu bierze gore moje niezdecydowanie, ktora ich plyte kupic? Bo i
Autobahn dobry, ale i inne tez...
Obserwuj wątek
    • Gość: ugugunan Allman Brothers Band... IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 13.08.02, 16:54
      cze67 napisał:

> Kraftwerk - tu bierze gore moje niezdecydowanie, ktora ich plyte kupic? Bo i
      > Autobahn dobry, ale i inne tez...

Z Kraftwerka zdecydowanie polecam Electic Cafe - super dynamika i wrażenie
      muzyki nagranej przez cyborgów - totalnie odhumanizowanej... MIÓD!

Ja mam ogromny problem z albumem, który kilka lat temu oddałem za butelkę
      dobrej wódki (czego ja wtedy nie sprzedawałem za bezcen) sądząc, że bez trudu
      go odkupię w lepszych dla mnie czasach... *-)
      Nic z tego... Chodzi mi o dwupłytowy album "The Fillmore Concertos" Allman
      Brothers Bandu będący genialnie zremasterowaną (stereo) i rozszerzoną
      wersją "Live at Fillmore"... I tu gorący apel:

KTOKOLWIEK WIDZIAŁ, KTOKOLWIEK WIE - Proszę o kontakt...

Kiedyś widziałem też na CD dwie pierwsze płyty Bielizny (dwie na jednym
      krążku), jednak to był tylko jeden raz... *-)

Wspominałem tu kiedyś o Brainbox - też ciężko... Poza tym muszę z powrotem
      zakupić moją starą metalową miłość - Mekong Deltę (z tym pójdzie mi łatwiej)...
      I wiele, wiele innych... *-)

PZDR.
      • mallina Re: Allman Brothers Band... 13.08.02, 16:57
        ja bym chciala Exodus (polski zespol!!!) na cd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        oczywiscie mam na mysli ich druga plyte ktorej wlasnie nie wydano na cd...
      • cze67 Re: Allman Brothers Band... 14.08.02, 11:37
        Gos´c´ portalu: ugugunan napisa?(a):
        >
        > Ja mam ogromny problem z albumem, który kilka lat temu odda?em za butelke˛
        > dobrej wódki (czego ja wtedy nie sprzedawa?em za bezcen) sa˛dza˛c, z˙e bez
        trudu
        > go odkupie˛ w lepszych dla mnie czasach... *-)
        > Nic z tego... Chodzi mi o dwup?ytowy album "The Fillmore Concertos" Allman
        > Brothers Bandu be˛da˛cy genialnie zremasterowana˛ (stereo) i rozszerzona˛
        > wersja˛ "Live at Fillmore"... I tu gora˛cy apel:
        >
        > KTOKOLWIEK WIDZIA?, KTOKOLWIEK WIE - Prosze˛ o kontakt...

Ja widzialem na Jarmarku sw. DOminika w Gdansku, ale Jarmark juz sie skonczyl.
        A plyta rzeczywiscie genialna. Za butelke wodki, hmmmmm...........
      • Gość: foxy Re: Allman Brothers Band... IP: *.unused.zigzag.pl 14.08.02, 14:33
        Ja mam te plyte!Rewelacja, jedna z moich perelek.Kilka lat temu kupilam ja w
        malym sklepiku w promenadzie w W-wie.Niestety tego sklepu juz nie ma.
        Koncert jest super!!!
      • saluto Re: Allman Brothers Band... 21.08.02, 15:36
        W MediaMarkt to widziałem
    • dreaded88 Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie 13.08.02, 17:08
      "The Gospel of Inhumanity" Blood Axis.
      Wiele płyt Death In June.
      • Gość: Sasza Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 20.08.02, 02:32
        dreaded88 napisał:

> "The Gospel of Inhumanity" Blood Axis.
        > Wiele płyt Death In June.
        Death In June, czy Death In Vegas?
        • dreaded88 Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie 20.08.02, 16:12
    • munky Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie 13.08.02, 17:16
      Bardzo chcialbym miec Alice in chains "Music Bank" - sklada sie to z 4 plyt CD
      i kosztuje cos ok 215 zlsad((( Nie ma tam duzo piosenek ktorych nie ma na
      normalnych plytach Alicji, ale poprostu powiedzialem sobie ze będę mial ten
      box, chocby nie wiem co. I tak sobie powtarzam od 2 latsmile))
      Ale kiedys z pewnoscią nadejdzie dzien kiedy zaplace te "pare" stów
      pzdr
    • Gość: remiKc Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.08.02, 18:39
      Fad Gadget "Fireside favorites" - nigdzie nie ma
      • teddy4 Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie 13.08.02, 23:12
        Gino Vanelli - "Persona Non Grata". Poluję od dawna.

A podwójną Bieliznę mam.
        • Gość: Jack Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie IP: *.pl / *.gazeta.pl 13.08.02, 23:35
          Low Life - mam ich pierwszą świetną płytę "Rain" na starej kasecie i kilka
          kawałków w mp3, o pozostałeych płytach moge tylko poczytać - kompletnie nie do
          dostania - zastanawiam się czy w ogóle ktoś o nich słyszał?
          podobnie Breathless mam tylko Blue Moon i Three Time... a chciałbym wszystkie.
          • Gość: Miecio Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 18:33
            Gość portalu: Jack napisał(a):

> podobnie Breathless mam tylko Blue Moon i Three Time... a chciałbym wszystkie.

Mam wszystkie Breathless ale na CD-R. Jakbyś kiedys chciał....
    • Gość: mrb Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie IP: *.ntvk.com.pl 14.08.02, 08:16
      Jako zwolennik ELO zainteresowałem się prahistorią tego zepołu oraz twórczością
      Roya Wooda, szukałem więc płyt zespołów THE MOVE i WIZZARD i pewnie wyda się to
      wszystkim dziwne, ale nigdzie w Polsce nie można ich kupić. Są to zespoły
      kompletnie u nas nie znane.
      • vulture Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie 14.08.02, 10:58
        Single CLANNAD

Nie ma ich nawet za granicą. Tzn. były, ale się zmyły. Raz mi się udało kupić
        jeden, w jakimś second handzie w Szwecji. Chodzi mi oczywiście o te single,
        które zawierają nagrania niedostępne nigdzie indziej - maniakalnym
        kolekcjonerem wszystkiego nie jestem, na moje szczęście.
      • saluto Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie 21.08.02, 15:59
        mozna
        Łódź ul Rewolucji 1905r przy Piotrkowskiej
        mają tam nawet The Zombies
    • Gość: Mara W. Jade Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie IP: *.dozamel.ssk.pl 14.08.02, 11:53
      Muzykę ilustrującą komiks "Thorgal". Dlaczego nikomu nie przyszło do głowy
      sprowadzić tego do Polski?!!!! Przecież mamy duży wkład w powstanie komiksu
      (Grzegorz Rosiński) i jest on u nas znany i ceniony.
    • jmarr Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie 14.08.02, 12:30
      Tego jest az za duzo. Przede wsystkim Television Personalities "Chocolat-Art" -
      plyta koncertowa, ktorej szukam od trzech lat, poza tym "Peel Sessions" Billy
      Bragga, nie wspominajac o Warlock Pinchers czy Cherry Poppin' Daddies bo o tym
      to w ogole nikt nie slyszal.
      • Gość: lawa Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie IP: *.ctnet.pl / 192.168.1.* 14.08.02, 14:53
        a ja bym chciała płytę grupy Motion Trio o nazwie chyba "Pictures" zobaczyłam
        te grupę wczoraj w TV na koncercie McFerrina, ściągnęłam kilka utworów z ich
        strony, ale podobno tę płyte bardzo trudno dostać sad

a może ktoś wie gdzie w Poznaniu można ją nabyć??
    • Gość: ksenia Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie IP: *.de.ihost.com 14.08.02, 16:37
      PRAXIS - Warszawa, Transmutation (Mutatis Mutandi)
      NAKED CITY - Heretic, Radio i Black Box
      GGFH - wszystko!
      oczywiscie sa w necie, ale jakos nie mam przekonania do uzywania karty w sieci.
      ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie...
      pozdr!
      ksenia
      • Gość: Frank Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie IP: *.lodz.gazeta.pl 16.08.02, 16:28
        Praxis&Bill Laswell - koncert na Summer Jazz Day's? Mam, mogę "skosić" i
        podesłać...
    • Gość: Tomq Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 20:14
      Dwie plyty, ktore nigdy nie wyszly na CD: "Mordoplan" Klausa Mit Focha i "When I die" Fotonessu....
    • mroowkojad Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie 14.08.02, 22:26
      Mnie marzy się płyta Bel Canto "Dorothy's Victory".
    • Gość: PMS Re: Jaka muzyke chcielibyscie miec a nie mozecie IP: *.pspeng.cz 16.08.02, 14:40
      A ja bym chcial duzo rzeczy jako naprzyklad:
      1. cala kolekcje J.M.Jarra - gdzies okolo 15 plyt, ale dac za 1 plyte okolo 50 zl to jest przesada a razem potem 750 zl ...ojej
      2. cala kolekcje grupy KOTO - mam jedna plyte i nie wiem czy ich bylo wiecej, czy ktos z was nie wie czy jeszcze istnieje ta grupa i jakie byly ich albumy?
      3. sciezke dzwiekowa do filmow Terminator, Predator i jeszcze innych filmow, ale nie soundtrack, tylko melodie, ktora gra w filmie. Mozna to gdzies dostac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka