jovi85 01.08.05, 17:00 No właśnie, jaki? Protection, Karmacoma, Unifnished sympathy, Angel...czy jeszcze inny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cisnowiec Re: Flagowy utwór Massive Attack 01.08.05, 22:52 Inny. Home of the whale. Pozdrawiam. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wereinthistogether Re: Flagowy utwór Massive Attack IP: *.local4.pl / 80.51.180.* 02.08.05, 14:39 angel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Flagowy utwór Massive Attack IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.08.05, 23:25 Unifnished Sympathy. Odpowiedz Link Zgłoś
kocyk_z_kosmosu Re: Flagowy utwór Massive Attack 03.08.05, 01:13 oddaję głos na: Unifnished Sympathy kocyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NX moje typy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:56 MA pogodny: - Unfinished Sympathy, ewentualnie Exchange MA tajemniczy, pogodny: - Teardrop MA tajemniczy nacpany: - Special Cases (brrr!) MA nacpany: Butterfly Caught Odpowiedz Link Zgłoś
zandio Re: moje typy:) 11.08.05, 14:22 Unfinished sympathy pogodny? Hmm...być może na tle innych utworów rzeczywiście sprawia takie wrażenie, ale dla mnie osobiście ten utwór jest...niepewny. Coś mnie gnębi gdy go słucham Dodałbym jeszcze pare kategorii: MA przyjazny - Hymn of the big wheel Ma erotyczny - Dissolved girl MA obłąkany - Inertia creeps I nieco inne, bardziej plebiscytowe kategorie: MA najbardziej niedoceniony wokal - Man next door MA najbardziej niesamowity wokal - Teardrop MA najlepszy moment - "dzwonki" w Special cases oraz "wtłumienie dźwięku" w Unfinished sympathy (mam nadzieję, że ktoś się zorientuje o co mi chodzi) MA najepszy teledysk - Unfinished sympathy Niestety flagowego utworu nie da się tutaj wybrać, bo jest moim zdaniem zbyt zróżnicowany zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listek Re: Flagowy utwór Massive Attack IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 17:49 Teardrop i Risingson Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FigoFago Re: Flagowy utwór Massive Attack IP: 80.51.233.* 03.08.05, 18:57 heh. Dobrze, że mi przypomnieliście tą kapelę. Niby jej nie znam,ale kiedyś, ktoś włączył jakąś płytę M.A. - oniemiałem z zachwytu i zaskoczenia muzyką tego zespołu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
umbra3 Re: Flagowy utwór Massive Attack 04.08.05, 19:42 Dla mnie zdecydowanie Teardrop i Prayer for England, ale to moje zdanie, zdecydowanie tego rodzaju kawałków jest mniej w twórczości tej kapeli, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maro30 Re: Flagowy utwór Massive Attack 05.08.05, 17:39 Rozumiem, że flagowy = popularny? Stąd te Karmacomy, Terardropy i U. Sympathy (błe - cała "jedynka" (niemal)jest zbyt popowa). Mój typ na najlepszy (nie flagowy)utwór MA to Antistar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Flagowy utwór Massive Attack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 21:40 zdecydowanie "Unifnished Sympathy" ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamara łempicka Re: Flagowy utwór Massive Attack IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:45 Prayer for England Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Re: Flagowy utwór Massive Attack IP: *.pharmakol.uni-freiburg.de 18.08.05, 11:38 man next door Odpowiedz Link Zgłoś
zandio Re: Flagowy utwór Massive Attack 18.08.05, 15:12 Nowa płyta Massive Attack w 2006 roku: "Wokalista i lider Robert "3D" Del Naja potwierdził, że grupa skomponowała już kilka nowych piosenek. Na płycie, która ukaże się na początku 2006 roku, zaśpiewają gościnnie: Elizabeth Fraser (ex-Cocteau Twins), Horace Andy oraz Tunde Adebimpe. Po wydaniu nowego krążka Massive Attack wyruszy na dużą trasę koncertową" źródło: cgm.pl Mam nadzieję, że znów trafią do Polski - tylko tym razem na pełny koncert. Na szczęście znów jest Fraser Bo z Sinead to chyba był jednak chybiony pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning Re: Flagowy utwór Massive Attack 18.08.05, 15:38 zandio napisał: Bo z Sinead to chyba był jednak chybiony pomysł. - nie zgadzam sie. znakomicie wpasowala sie z wokalem w ponury klimat ostatniej plyty. Odpowiedz Link Zgłoś