Gość: FigoFago IP: 80.51.233.* 02.08.05, 21:10 Czy może tylko ja taki sentymentalny jestem? Wg. mnie dobrze dawali czadu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chelseaa Re: ELP. Ktoś słucha? 02.08.05, 21:30 ...szczególnie w Obrazkach z wystawy , a Greg Lake to anioł wokalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AX Re: ELP. Ktoś słucha? IP: *.chello.pl 02.08.05, 21:34 Znakomity zespół, dużo osób słucha. Fantastyczny pierwszy album potem "Tarkus" i jeszcze dwie płyty potem było słabiej , ale i tak nieźle śię tego słucha. A słyszałeś o Egg świetna kpela brytyjska nagrała tylko trzy płyty istniała chyba 1969-1970 potem jeszcze w okolicach 1974, ale dziś jest to kapela kultowa. Wspominam o Egg bo to też trio klawisze gitara i perkusja, tylko tyle, że to awangarda ale polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FigoFago Re: ELP. Ktoś słucha? IP: 80.51.233.* 02.08.05, 23:56 Autor: Gość: AX > A słyszałeś o Egg (...) Awangarda, czy nie, ale dziękuję. Zabieram się za sprawdzanie. Chociaż boję się, że to nie taka POTĘGA brzmiena. Dam znać o wrażeniach.... W każdym razie nie mogę zapomnieć o ELP. Podobnie jak o Chucku Mangione .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FigoFago Re: ELP. Ktoś słucha? IP: 80.51.233.* 03.08.05, 00:04 Nic nie ma w "sklepach" pod nazwą EGG !!!! Rozszerz tą nazwę plz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AX Re: ELP. Ktoś słucha? IP: *.chello.pl 03.08.05, 00:39 Cóż w polskich sklepach czasem bywa, choć rzadko. Sam te płyty zdobyłem po karkołomnych poszukiwaniach i ceny EGG to najwyższa półka cenowa. Ostatnio zostały wznowione przez Eclectic Discs (2004). www.eclecticdiscs.com O Egg możesz przeczytać całkiem niezły artykuł w encyklopedii W. Weissa Wielka Encyklopedia Rocka A-E. 1 „Egg” z 1970 to nawiązywanie do muzyki klasycznej troszkę w stylu ELP. Choć miejscami słychać wycieczki w stronę dźwięków poza muzycznych i nawiązania do jazzu. 2 drugi album „The Polite Force” z końca 1970 troszkę trudniejszy i chyba najlepszy, to Jazzrock a nawet w utworze „Boilk” zaczyna trochę pachnieć industrialem (?). 3 trzeciej płyty „The Civil Surface” z 1974 nigdy nie słyszałem, ale była nagrana przy udziale zespołu HENRY COW, innej wielkiej kapeli angielskiej awangardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AX Re: ELP. Ktoś słucha? IP: *.chello.pl 03.08.05, 00:44 www.rockserwis.pl/SalesQueryResult.php?Val=egg&NA=Performer&SellerCategory=12&x=43&y=13 Odpowiedz Link Zgłoś
joseph80 Re: ELP. Ktoś słucha? 03.08.05, 01:12 Witam szaownych Państwa. Jeśli macie ochotę porozmawiać, poczytać o różnych wiekowych zespołach rockowych to zapraszam na Forum Dinozaurów: dinozaury.8.forumer.com/index.php Pzdr Jos Odpowiedz Link Zgłoś