Dodaj do ulubionych

JEZU, CO Z HIPHOPEM??!!

19.08.05, 22:52
LUDZIE, POLSKI HIPHOP TO DNO, JEDYNA NAZWA KTORA KTORA PASUJE TO HIP
HOPOLO.LUDZIE, PEJA,TRZECI WYMIAR, DONIU, MLEO, 52DEBIEC, LUDZIE CO TO JEST??
MEZO LIBER...CO TO MA BYC!!!!A NAJGORSZE JEST TO ZE SIE TYM LUDZIKI JARAJA
JAK NIE WIEM CZYM, A TO JEST TAKIE GOWNO , LUDZIE SLUCHAJACY TEGO S CHYBA
NIEDOROZWINIECU UMYSLOWO, ALBO PRZEPUSCI POPROSTU, SLUCHAJA CO LECI W RADIU I
LECA DO KOLEGOW SIE POCHWALIC JAIE TO ZAJEBISTE NIE JEST.TAKI M W RAMACH
TERAPII MOGE TYLKO POLECIC o.s.t.r, KALIBER44, PAKTOFONIKA, OSTERGO TO
ZWLASZCZA, KALIBR I PFK TO BYL HIPHOP, OSTRY JEST THE BEST , RESPEKT.A TYCH
WSZYSTKICH SLUCHAJACYCH EGO GOWNA Z GORY TO MI ZAL, NARA
Obserwuj wątek
    • ronron Re: JEZU, CO Z HIPHOPEM??!! 19.08.05, 23:03
      Pie..sie baranie!!
    • jozue32 Re: JEZU, CO Z HIPHOPEM??!! 19.08.05, 23:40
      taaa proste to bylo.prostackie wrecz.obron swoj hiphopik kozaku
      • ronron Re: JEZU, CO Z HIPHOPEM??!! 19.08.05, 23:45
        nie jestem fanem hip hopu. wrecz go nie trawie. ty jestes oszolomionym glupkiem.
        • jozue32 Re: JEZU, CO Z HIPHOPEM??!! 20.08.05, 00:12
          chlopie, nie wiesz o czym mowisz skoro nie jestes fanem hh.oszolomiony top ja
          nie jestem, ale widze co sie dzieje, slepcze
          • johnny-kalesony Hip hop to nowa wersja dyskoteki 20.08.05, 00:29
            Cesarz Wespazjan opodatkował szalety miejskie, komentując to słowami: "Pecunia
            non olet". Jak widać nic się nie zmieniło do naszych czasów. "Pieniądz nie
            śmierdzi", więc i na byle g... jakim jest hop-siup da się zarobić i to bardzo
            dobre pieniądze.
            Tak było od początku. Cała ta subkultura jest podszyta zwykłą komerchą i
            handlem. Jeżeli chcecie wiedzieć coś więcej, poszperajcie w poszukiwaniu
            materiałów o firmie Nike i Reebok, które zainwestowały w hip-hop w poł. l.80',
            tylko dlatego, że sprzedaż sportowych butów i dresów bardzo spadła. Trzeba było
            po prostu wynyślić nową modę.

Pozdrawiam
            Keep Rockin'
            • Gość: glebogryzarka Re: Hip hop to nowa wersja dyskoteki IP: 195.245.217.* 02.09.05, 15:37
              > Tak było od początku. Cała ta subkultura jest podszyta zwykłą komerchą i
              > handlem.

Dziękujemy za wykład z historii (to pewnie takie nawiązanie do inauguracji roku
              szkolnego, tak?). Jak również za śmiały wniosek. A co do związków firmy
              odzieżowe - moda na określoną muzykę: pamiętam koszule w kratę i posiekane
              dżinsy kosztujące grube setki zielonych. Jeśli chciałbym być złośliwy, to
              napisałbym, że rock także śmierdzi komerchą i handlem. (Gdzie się narodził punk-
              rock? W butiku.) Ale poza tym, że uwielbiam kozacki hip-hop, lubię też dobrą
              muzykę rockową i nie widzę sensu w jej poniżaniu. To dobre dla sfrustrowanych
              ignorantów-onanistów.
              A co do dyskotek wujek, posłuchaj sobie rasowego disco, najlepiej z lat 70. I
              powiedz, że to nie jedzie, nie ma energii, melodie nie łapią, a aranż jest
              ch..owo zrobiony. Nie powiesz, bo się ośmieszysz.
              • Gość: Wrecekrzepki Re: Hip hop to nowa wersja dyskoteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 20:55
                I masz racje, Belgot.
                Czarne disko z lat 70 wymiata, nie ma 2 zdan. Od Indeep, przez Chic, Diane Ross
                i Sister Sledge, az po takich tuzow jak Rose Royce albo Kool and the Gang.
                Jesli chodzi o komerche - to jest najglupszy temat o jakim mozna rozmawiac w
                temacie muzyki. Wiecie co nie jest komercyjne? Muzyka tworzona przez Zulusa pod
                chatka w Shanganie. O ile ktos go nie nagrywa i nie robi z tego potem plyty.

Po co, myslicie, nagrywane sa plyty? Taki Yorke robi muze, bo to go odstresowuje
                i chce sie artystycznie wyzyc? Moze tez. Ale robi to przede wszystkim dla KASY.
                "Kasa, kasa.. kasa kasa, z chlopakami snimy o lepszych czasach". Caly rynek
                muzyczny jest komercyjny - bo plyty sa SPRZEDAWANE. Nie bylby komercyjny, gdyby
                Radiohead spylalo swoje plyty po cenie nosnika. W tym temacie nic wiecej nie da
                sie powiedziec.

Rap jes komercyjny, rock progresywny jest komercyjny, Bjork jest zajebiscie
                komercyjna, WSZYSTKO. Nie ma wyjatkow.

Wiec nie sprzedawajcie cienkich gadek, jak to ten czy inny sie sprzedal, albo
                Mezo to komera, a Zipera to juz nie. Mozna mowic o roznych poziomach
                artystycznych, o chalturzeniu, itd, ale nie o tym, ze to jest komercyjne, a
                tamto juz nie jest.

W Polsce "wyzszy" poziom artystyczny (a przynajmniej intelektualny) w rapie
                prezentuja Łona, Pezet, Ostry, Afrokolektyw, Fisz (ale ten facet to juz gosc nie
                z tego wymiaru), Eldo. Niegdys K44 i PFK. Oni na tym zarabiaja (mniejsza o
                kwoty) i chwala im za to. Niech trzepia kasy ile wlezie, jak dla mnie moga sobie
                na czole wytatuowac KOMERCJA a mi to nie bedzie przeszkadzac - bo goscie maja
                (miewaja) madre teksty i dobre podklady. Reszta mnie nie interesuje.
          • ronron Re: JEZU, CO Z HIPHOPEM??!! 20.08.05, 01:03
            gowno widzisz, bo wygladasz mi na tania ciote.
            • Gość: Adi SAM JESTEŚ TANIĄ CIOTA IP: *.tomaszow.mm.pl 20.08.05, 03:22
              Sam jesteś tanią ciota cepie. Idz robić laski murzynom
          • Gość: killme :| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 14:42
            Nie trzeba być fanem hip-hopu, żeby widzieć bezsens Twojej wypowiedzi.
            Gdzie argumenty, gdzie wnioski, o czym w ogóle piszesz?...

• Gość: didżej Ale poziom! IP: *.radio / *.radiokrakow.pl 20.08.05, 01:58
      Jeżeli poziom słuchaczy hip-hopu jest taki jak u jozue32 to mozna tylko mieć
      nadzieję, że gatunek sam wymrze. A teksty są kiepskie, bo jak widać nawet z
      ortografią jest kiepsko. Żeby napisać dobry tekst, to trzeba ze trzy klasy skończyć.
      • jozue32 poziom?? 20.08.05, 11:20
        masz watpliwosci, to spojrz na pana ronrona.widze ze niestety tak jak sie
        spodziewalem, do powiedzenia maja tu cos fani mleka paji i innych
        gwiazdorow.jol jol sk8ty
    • Gość: MAGIK co racja to racja IP: 82.160.248.* 20.08.05, 12:35
      jozue ma racje , to przykre patrzec na to co sie dzisiaj tworzy i na tych
      ktorzy sie tym podniecaja .hiphop zginal, przyszlo hiphopolo.moze jeszcze cos
      powstanie??respekt dla jozue a ronron to jakis jebaka ktory szuka zwady przez
      neta, a na zywo by sie posral i spie..l
    • ubu_roy Re: JEZU, CO Z HIPHOPEM??!! 21.08.05, 10:30
      Zgadzam sie z tym postem w 100% ! Polski HH to dno a matoly ktore to probuja
      wciskac to glupki o zanizonej samoocenie. Takie niestety sa efekty braku
      rytmiki w przedszkolach, zakaz grania i popularyzowania jazzu za komuny,
      praktyczny zanik nowoczesnego szkolnictwa muzycznego a co za tym idzie
      fundamentow kultury muzycznej.
    • Gość: iwona Re: JEZU, CO Z HIPHOPEM??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:34
      Niestety,ale taka jest prawda.Może i Jozue 32 napisał to troche niezrozumiale
      dla niektórych,ale ja wiem co on ma na myśli i jaka idee chce nam przekzać!Otóż
      w kulturze Hiphopowej najleprze jest to że kazdy może tworzyć taką muzyke,sam
      pisac texty i sam poruszac pewną problematyke.Po pewnym czasie jak polski HH
      nabrał rozmachu zaczeły sie tworzyć,,wielkie osobowości'' które jak sądziły
      chciały wprowadzić siebie na rynek muzyczny,aby pokazac sie Polsce i przekonać
      wszytskich ze oni też tak potrafią i sa w tym dobrzy.I wtedy zaczeła sie
      ta ,,fala'' ,która rozwaliła i zepsuła opinie w tym czasie ZAJEBISTEMU hip-
      hopowi!I to był początek wielkiej katastrofy.Z dotychczasowych tematów
      zawartych w textach,które były nawiążywane o prawdziwym życiu zaczeły wytwarzac
      sie nowe,śmieszne tematy takie jak rozstanie z dziewczyną czy wielki problem bo
      kolesiowi zabrakło bajury w baku najnowszego Mercedesa i nie ma jak sie wozić
      po mieście i zgrywac cwaniaka.To własnie da sie teraz zauważyć w jakiś pisenkach
      (bo to prawdziwymi textami nie możan nazwać)które w kółko lecą w radiu.Mowa tu
      miedzy innymi,tak jak wymienił Jozue jakis Peja,Mezo i takie tam smieszne
      posatcie,które niestety sa najcześciej popierane przez zgraje
      rozwrzeszczanych,dojrzewających dziewczyn,a z czego wynika ze otrzymują miano
      dobrych hipopowców i nawet niezdają sobie sprawy jak bardzo,,kaleczą'' ten
      rodzaj muzyki!Niestety,ale ten prawdziwy HH da sie zauważyć juz tylko w
      pojedyńczych przypadkach.Sądze że jak ludzie nie przejżą na oczy i nadal bedą
      popierać i tolerowac tą chałe to liczba tych pseudo hipohowców bedzie wciąż
      wzrastała!Dlatego chciałabym aby ludzie udali sie choć raz na prawdziwy koncert
      Hip-hopowy i przekonali sie na czym to wszytsko sie opiera i aby na przyszłość
      potrafili rozrużnić prawdziwy,autentyczny i przedewszytskim polski Hip-
      hop...pozdro dla tych którzy wiedzą ocb smile
    • Gość: iwona Re: JEZU, CO Z HIPHOPEM??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:39
      z góry sorki za błedy w mej wypowiedzi ale pisałam to szybko i nieraz literki
      mi sie powywracały.Czy ktos myśli podobnie do mnie?
    • Gość: jozue32 no !! IP: 82.160.248.* 21.08.05, 18:57
      no iwona widze ze3 mnie zrozumialas.to prawda ze napisalem to chaotycznie i bez
      argumentow, kierowalem sie po trochu emocjami, bo to az boli jak sie widdzi
      tych pseudo hh i ich fanow.pozdro dla ciebiekiss
      • Gość: kuki27 Re: no !! IP: *.g3net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 23:27
        Ja sie tez z wami zgodze niesłucham jzu hh od dawnna dla mnei to jest poprostu
        dno bez zadnnej duszy muzycznnej i tyle wogole mi niepasi ta muza i ajk mowicie
        ze robi sie hhopolo ja nieiwm bo sie na tej muzie wogole nieznam i niechce znac
        jej wogole ani doczynnea z nia miec była era technna teraz konczy sie jzu era
        hh czyzby wkroczył wreszcie do nas pop rock alternativ punk indie ska new metal
        moze wreszcie sie obudziliscie w polsceeewink pozdrawsaim pania iwonke za ładnny
        teksto list i załozyciela ytego tematu ,<remember John Frusciante rulezzz>
    • kolega.maynard Re: JEZU, CO Z HIPHOPEM??!! 02.09.05, 16:09
      jozue32 skonczyl trzy szkoly, ale tylko dwie klasy tongue_out
    • Gość: wujek samo zło Re: JEZU, CO Z HIPHOPEM??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 18:13
      jezusa w hh nie mieszaj...............
    • inaa1 Re: JEZU, CO Z HIPHOPEM??!! 02.09.05, 19:51
      Niestety trzeba przyznać, że poziom tekstów utworów hip-hopowych lansowanych w
      radiu (typu RMF MAX) jest żenująco niski - można je streścić jako ,,laski,
      jaranie, impra..." Nie jestem fanką tego typu muzyki, więc takie utwory tylko
      potwierdzają moje negatywne nastawienie. I chyba już żadna ,,terapia" mi nie
      pomoże wink
      • Gość: Damian Re: JEZU, CO Z HIPHOPEM??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 10:29
        Witam! Mam na imie Damian, mam 13 lat. A co niby ma z nim być? Ja się tam nawet
        ciesze, że schodzi na psy, bo ten rodzaj muzyki nigdy mi sie nie podobał,
        sądze, że zawsze była to nudna hautura, w wykonaniu młodzieńców, chcących sobie
        dorobić na piwko smile. Wole nieco mocniejsze granie (tak jak to "rozchulana
        młodzież").
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka