Dodaj do ulubionych

Nowa płyta SBB

18.09.05, 20:35
To oni jeszcze żyją?...
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawy Re: do mg2005 IP: *.sympatico.ca 18.09.05, 20:48
      tak bardzo cie to rozsmieszylo? ciekawe,ze ty jeszcze zyjesz? - i nie umarles
      ze smiechu?
      • Gość: muka! Re: do mg2005 IP: *.aster.pl 18.09.05, 21:29
        Po reakcji na poprzedni post wyczuwam fana SBB. Zastanawiam się dlaczego ludzie
        lubiący taką muzykę często nie maja za grosz poczucia humoru. Ciekawa zależność,
        prawda wink?
        • Gość: Andrzej Re: do mg2005 IP: *.nll.se 19.09.05, 12:55
          Z twojego postu mozna sie domyslac, ze ci co maja poczucie humoru, sluchaja
          disco-polo...
          • Gość: muka! Re: do mg2005 IP: 212.76.37.* 19.09.05, 13:29
            Nie. Ich Troje. To dyżurny zespół, którego zdaniem zacietrzewionych internautów
            słuchają autorzy postów nie podzielający ich gustów muzycznych smile
            • Gość: Andrzej Re: do mg2005 IP: *.nll.se 21.09.05, 16:16
              Wrzuciles do tego wora wiecej niz on jest w stanie pomiescic!
    • janusz_kluczyk Re: Nowa płyta SBB 18.09.05, 23:11
      dzisiaj na trojce puszczali kawalki z nowej plyty :]
    • Gość: Klaus Re: Nowa płyta SBB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 21:53
      Artykuł wspaniały!! Idealnie oddający nastrój i brzmienie "New Century". Byłem
      16-tego września na konferencji prasowej połączonej z recitalem Józefa Skrzeka
      promującym nową płytę SBB. Wtedy kupiłem też płytę. Jest... wspaniała!!
      Kłotliwe opinie tego artykułu są głupotą. Jeżeli komuś się nie podoba, to OK.
      Każdy ma swój gust. "New Century" pozwala zapomnieć, że są inni, że istnieje
      zły świat...
    • tomash8 Re: Nowa płyta SBB 30.09.05, 22:58
      Dzisiaj kupiłem sobie ten album, po 4 przesłuchaniach muszę powiedzieć że jest
      świetny, bardzo dobrze się go słucha, a i brzmienie jest bardzo dobre, no może
      Skrzek mógłby ciut więcej pośpiewać, ale jest dobrze.
    • Gość: Hofi Re: Nowa płyta SBB IP: *.icpnet.pl 05.10.05, 01:56
      Włącz TVP2 i posłuchaj ...
    • Gość: sentymentalista Re: Nowa płyta SBB IP: *.icpnet.pl 15.10.05, 11:54
      Tak bardzo njie występują na festymach, że podczas przedostatniej trasy
      wystąpili w Ostrowie Wielkopolskim podczas obchodów 700 lecia miasta. smile
      Tak , czy owak , można się zachwycać nimi w tej chwili jedynie w kontekście
      takim , ze jak na swój wiek to całkiem nieźlie grają, choć w porównaniu do ich
      twórczości sprzed lat, to co sobą reprezentują, nadaje się chyba tylko na
      dzwonki do telefonów.
      • Gość: Robert - Tarnów Re: Nowa płyta SBB IP: *.azoty.tarnow.pl 19.10.05, 14:04
        No cóż. Od lat jest to moja ulubiona kapela. Trzeba jednak przyznać, że to już
        nie jest to, co kiedyś. Niby wszystko OK, wspaniały warsztat, dobre teksty, ale
        brak tego, co zawsze wyróżniało SBB, czyli SZUKAJ, BUDUJ, BURZ... Wszystko
        jakieś takie poukładane, brak improwizacji. W każdym razie, NEW CENTURY i tak
        jest lepszym albumem niż poprzedni NASTROJE. Tam spadłem z krzesła jak
        wysłuchałem utworu "Całkiem spokojne zmęczenie". Kiszkowaty, prawie na
        dyskoteki...
      • Gość: Elisses Re: Nowa płyta SBB IP: *.i.pppool.de 22.10.05, 00:51
        A co Ty masz do zaoferowania?
        Skrzek to wspanialy instrumentalista,byl,jest i bedzie.
    • Gość: gregiz Re: Nowa płyta SBB IP: *.com.pl 21.10.05, 23:42
      Pamiętam, jak jako nastolatek biegałem wraz po księgarniach za płytami SBB.
      uzbierałem ich trochę !
      " Proza życia " spowodowała, że nie znajdowałem czasu na wieczorne nastoje przy
      muzyce SBB i mistrza Józefa.
      Kupiłem NEW CENTURY i ..... ja znowu żyję !!!
      Słuchałem ją już ...naście razy i za każdym razem znajduję więcej muzyki,którą
      uwielbiam, SBB pięknie muzykuje.
    • Gość: damian Re: Nowa płyta SBB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 08:54
      proszę nie obrażać zespołu ich ambitna i niekomercyjna muzyka była na topie w
      drugiej połowie lat 70-tych. dziś na krajowym topie mamy komercje i tandete i
      do tego jakąś małą pomarańczkę czy mandarynkę
    • Gość: ks.ADAM Re: Nowa płyta SBB IP: *.zamosc.mm.pl 02.01.06, 23:24
      a wiesz czemu jeszcze żyją? bo nie są gwiazdką jednego sezonu jak np. twoja
      idolka Mandaryna i Doda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka