Dodaj do ulubionych

PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu......

25.09.05, 17:52

Obejrzałeś reklamę, usłyszałeś piosenkę, utówr, chciałbyś znać tytuł i się
dowiedzieć kto jest wykonawcą?

Zajrzyj tu: reklamy.tv/

i dopiero wtedy -
jeśli na stronie reklamy.tv nie ma tego czego szukasz,
zapytaj w tym wątku o piosenkę czy melodię z reklamy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasiula Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. IP: *.icpnet.pl 25.09.05, 17:59
      ten sam link podawalam jeszcze dzisiaj rano..........
      • jaga1960 Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 08.11.05, 22:19
        • Gość: majka Re: Piosenki z reklam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 16:07
          hej!
          poszukuje piosenki z reklamy nescafe gold . ona sie chyba nazywa : Thievery
          Corporation - "A guide for 1 and 1" ale nie moge jej nigdzie znalezc. mozesz mi
          pomoc ?
          • Gość: michal POMOCY....!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 18:59
            jak sie nazywa piosenka i jaki wykonawca ja spiewa... reklama 36,6
            gdzie dziewczyna wyciaga z kieszeni chlopaka... mam wrazenie ze
            spiewaja mniej-wiecej cos takiego "I'm not so sure, you know, I'm
            not so sure, you know, I'm not so sure, you know... itd" prosze
            pomozcie!!!!! z gory dzieki
            • Gość: michal <<<<<<<<<<<<<< IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 19:02
              • Gość: michal <<<<POMOCY....!!!!>>>> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 19:04
      • Gość: Anuska Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 08.12.05, 19:10
        BLAGAM! Pomozcie mi! Jak sie nazywa ta piosenka z reklamy kawy PEDROS,a moze
        wykonawca?
        • Gość: aneta Re: piosenkiz reklam- jeśli masz pytanie to tu. IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 27.08.06, 19:18
          w reklamie kawy ale glowy nie daje ze to byl pedros spiewa R. Rynkowski "
          dziewczyny lubia braz"
      • Gość: selena z reklamy APAP IP: *.azartsat.pl 26.12.05, 20:10
        Witam i pozdrówka. Może ktoś jakimś cudem, wie co to za muzyka w reklamie APAP.
        To znaczy ta muzyczka kojarzy mi się ze świetnym utworkiem, lirycznym, który
        śpiewa jakaś kobitka bardzo delikatnym głosem. Muzyka jest prawie dokładnie
        ściągnięta z tego utworu. To jakiś liryczny utwór chyba z pianinkiem. Tyle
        niestety wiem.Jeżeli ktoś zna, albo podejrzewa smile jak nazywa się ta kobitka,
        która wykonuje ten utwór, to proszę o jakiś trop. Będę bardzo wdzięczna, bo
        szukam tego utworu i szukam i szukam i....szukam smile) buziaki..
        • Gość: selena Re: z reklamy APAP IP: *.azartsat.pl 24.07.06, 21:39
          ...no i nadal nikomu nic nie przychodzi do głowy? To naprawdę świetny utwór..
        • Gość: gosc Re: z reklamy APAP IP: *.e-wro.net.pl 06.03.08, 18:19
          ten piekny numer to Mecano Hijo de la luna.
        • Gość: depechesza16 Re: z reklamy APAP IP: 149.254.192.* 12.11.08, 19:34
          Owa wspaniala melodia jest dzielem nijakiego Richarda Loranca i nosi
          tytul 'Petit jour'
        • Gość: wqeq Re: z reklamy APAP IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.10, 19:45
          www.seba.gx.wrzuta.pl/audio/8xiwAEpH6zU/

tu link a utwór się nazywa Richard Lornac - Petit Jour
      • Gość: beata piosenka z reklamy tak taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 08:58
        jaka to melodia z najnowszej reklamy tak taka i kto to spiewa. Chodzi mi o te
        reklamę ze scenerią plazy...
        • Gość: A Re: piosenka z reklamy tak taka IP: *.wro.vectranet.pl 23.03.08, 14:29
          Też tego szukzm
        • Gość: mallenka gg: 81529 Re: piosenka z reklamy tak taka IP: *.satfilm.net.pl 23.04.08, 14:30
          Kaiser Chiefs - Ruby

sama poszukiwałam tej piosenki ^^
          • Gość: Pawełek Re: piosenka z reklamy tak taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 21:35
            DzIęKuJe BaRdZo kisskisskiss <<< ;]
      • Gość: Hańcik Re:piosenki z reklam - jeśli masz pytanie to tu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:04
        MAm pytanie!! Czy ktoś moze wie jak nazywa sie piosenka ktora leci w obecnej
        reklamie crunchipsów??
      • Gość: ja preklama palette xxl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 18:19
        jaki jest tytuł utworu z tej reklamy...??
        • Gość: rafa_7 Re: preklama palette xxl IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 19:12
          lectro - xxl life, ale w necie nigdzie niemoge znalezc ajk znajdziecie to mi
          podeslijcie na maila : rafal010988@interia.pl
          • Gość: cysia Re: preklama palette xxl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 17:58
            czesc masz moze ta piosenke bo ja je nie moge znalesc na bearshare p[lis pomocy
            jak os to na e-mail cysia16@wp.pl
        • Gość: kaska Re: preklama palette xxl IP: *.sdl.vectranet.pl 01.05.07, 22:28
          wykonawca i tytul to Lectro-xxl ;]
      • Gość: Olla Re: - jeśli masz pytanie to tu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 20:44
        mam pytanie czy ktos moglby mi podac linka do nowej reklamy fiata cromy poniewaz
        znam ta pisoenke w polskiej wersji i mi sie podoba
    • scribs UWAGA!!! jeszcze jedna kwestia... 25.09.05, 18:23
      Drodzy forumowicze:
      dla tych niezorientowanych,
      na tej stronie reklamy.tv/
      można też się zapytać o reklamę i szukaną piosenkę,
      i odpowiedni eksperci udzielą z pewnością poprawnej odpowiedzi.
      Także, drodzy forumowicze, proszę skorzystać z tego zanim zapytacie o jakąś
      reklamę w tym wątku.
      Dziękuję.
      • scribs UWAGA!!! Jescze dodatkowe linki! 26.09.05, 16:12

strony polskie

reklamy.tv

www.iplay.pl/muzyka_z_reklam.php
        forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t21670.html
        strony w angielskim języku:

reklamy ogółem

www.songtitle.info/
        reklamy w USA

www.whatsthatcalled.com/
        reklamy w UK

www.commercialbreaksandbeats.co.uk/index.asp
      • nnike Re: UWAGA!!! jeszcze jedna kwestia... 01.10.05, 00:32
        Ciekawe, że dałam na tym forum linka do teledysku z reklamą Bounty i pies z
        kulawą nogą się nie zainteresował, a tak była poszukiwana...
        • boshes Re: UWAGA!!! jeszcze jedna kwestia... 26.02.06, 10:16
          Wielkie dzięki za Sunrise pod linkiem NIKE smile) Fajniutkie! Jest gdzieś więcej
          takich animacji? Pzdr, S.
      • Gość: gosia Re: UWAGA!!! jeszcze jedna kwestia... IP: *.adam.promax-ck.pl 28.10.05, 11:54
        siema co słychać
      • wenusss mojej reklamy tam nie ma!!! 22.01.06, 11:27
        poszukuje tytułu i wykonawcy piosenki , która leci w reklamnie tabletek
        witamonowych "VIGOR". o ile sie nie myle to w piosence facet spiewa " so now
        we trying find the rainbow". z góry dziekuje za odpowiedzismile pozdrawimsmile
    • kolega.maynard Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 25.09.05, 18:52
      i myslisz, ze ktos faktycznie otworzy ten watek, wysili sie, zeby przeczytac i kliknac w ten link (juz nie wspominam o wysilku zwiazanym z przegladaniem podanej strony smile )??
      Latwiej jest zalozyc nowy topic, przy okazji mozna sie pokazac na forum tongue_out
      • neder Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 25.09.05, 19:08
        taki wątek kiedys juz był i co? nadal nie skutkuje ;/
        • scribs Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 25.09.05, 21:43
          niema możliwości zrobić to tak
          aby zawsze było na widoku?

widzę, że mój pomysł nie pierwszy, i nie lepszy
          tak samo zginie w natłoku innych wątków

to smutne, mówię już ogólnie o wszystkich autorskich wątkach i pomysłach,
          patrzeć jak one powoli i nieubłaganie "opuszczają się" i znikają...

• Gość: sylwinka reklama kawy tchibo IP: 212.182.108.* 07.10.05, 17:49
          moze ktos zna ta piosenke
          • Gość: BAMBAMEK I UCIO Re: reklama kawy tchibo IP: *.glfd.cable.ntl.com 08.12.08, 22:46
            TA PIOSENKA TO Nina Wall - Catch A Falling Star! POZDRO DLA WSZYSTKICH FANÓWTEJ
            PIEŚNI! KUM KUM KUM
          • Gość: dejavuu Re: reklama kawy tchibo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 21:36
            piosenka z reklamy tchibo to Jackie Deshannon - what the world needs now smile
            • Gość: kuna Re: reklama kawy tchibo IP: *.bb.online.no 23.12.08, 14:45
              dzieki wielkie... swietna piosenka smile
        • Gość: sylwinka tchibo IP: 212.182.108.* 07.10.05, 17:51
          piosenka z reklamy kawy gdzie facet daje kobiecie piersconek zareczynowy
          • Gość: ewelina Re: tchibo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 12:33
            Jackie Deshannon - what the world needs now
      • Gość: agii Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 20:04
        znowu sie spotykamy,widzisz ja wybralam ten watek,i ten wlasnie link,patrze a
        tu zas Ty i wiesz co mysle ze masz jakis
        problem,niedowartosciowany,zakompleksiony,odreagowywujesz ''pokazujac'' sie na
        forum,czy jak? odpusc gosciu !
    • kolega.maynard Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 25.09.05, 21:41
      up
      • neder Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 25.09.05, 21:47
        no właśnie - możliwości są 2 - albo robić 'up' ale to rozwiązanie które trzeba
        by było stosowac co 10-15 minut wink Drugie to takie żeby w nagłówku forum dać
        link na tamtą stronę i do tego wątku w którym zadawane by były pytania. Ale to
        trzeba się starać o to 'u góry'. Może jak już wybiorą tu opiekuna społecznego to
        on uprosi wink

---
        !!!
        • kolega.maynard Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 25.09.05, 22:29
          i tak nikt tego nie przeczyta smile

ta informacja powinna byc gdzies kolo "zaloz nowy watek" smile
    • good_morning Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 25.09.05, 22:53
      a wystarczylby tylko link, tak jak ten o gieldzie.
      • scribs Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 26.09.05, 00:51
        jaki wystarczyłby?
        jaka giełda?

nic nie rozumiem, ranek dobry
        tongue_out
        • good_morning Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 26.09.05, 10:09
          po polnocy widocznosc ograniczona scribsie ;p
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=78
          • Gość: scribs Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 15:30
            taa,
            to tak jak w tym głupim kawale o policjancie:

- Okazuje się poruczniku, że czerwone światła znajdują się na tylnej części
            karoserii samochodu.
      • kolega.maynard Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 26.09.05, 19:14
        no i sie pojawil link, teraz zobaczymy ile on da smile)
    • istna A swoją drogą... 26.09.05, 11:33
      Patrząc na tytuły wątków na tym forum możnaby stwierdzić, że Polacy nową muzykę
      poznają wyłącznie oglądając reklamysmile
    • scribs Jest!!! Zapraszamy, zapraszamy... 26.09.05, 15:58
    • bender_rodriguez Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 26.09.05, 19:19
      a co to za numer co w takiej reklamie jest, że facet i jakaś laska coś mówią a
      tam jakiś numer leci? wink
      • Gość: scribs Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 19:36

prąciem bardzo,

a to taki jeden jakiś zespół, o z takiego właśnie jakiegoś skądś,
        i gra ogólnie różne takie wink

a tak pozatym witam po dłuższej nieobecności

gdyby moje wyjaśnienie okazało się być mało satysfakcjonujące,
        to proszę o to zestaw linków

linków ile wlezie

strony polskie

reklamy.tv
        www.iplay.pl/muzyka_z_reklam.php
        forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t21670.html
        strony w angielskim języku:

reklamy ogółem

www.songtitle.info/
        reklamy w USA

www.whatsthatcalled.com/
        reklamy w UK

www.commercialbreaksandbeats.co.uk/index.asp

• bender_rodriguez Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 26.09.05, 19:44
          eee, ja nie wiem, jak się linki otwierawink założe se nowy wątek.
          a poważnie, to kłaniam się.
    • Gość: :)) FORD FOCUS - akordeon itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 23:03
      tylko nie piszcie że to Carnival de Paris dario G, bo to nie jest to.
      • neder Re: FORD FOCUS - akordeon itd 27.09.05, 23:22
        próbowałes w zalinkowanych wyżej stronach?
        www.commercialbreaksandbeats.co.uk/results.asp?searchString=focus
        www.whatsthatcalled.com/html/search.php?show=2&Company=Ford
      • Gość: ajron men to się robi inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 23:23
        kto jeszcze raz założy nowy watek z pytaniem o muzykę z reklamy jest cw..em i
        niech go rude psy pie..
        • Gość: ... do tych u góry - nadal pytanie aktualne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 23:37
          nie rozumiem o co wam chodzi - linki sa nieaktualne (to reklama 2005 nie 2003),
          a ten bezposrednio poprzedni to już chyba odleciał całkiem
          • neder Re: do tych u góry - nadal pytanie aktualne 27.09.05, 23:43
            no to przeczytaj uwążnie pierwszy post w tym wątku a potem zadawaj pytanie

pzdr
            • Gość: ... a ty analfabeto sprawdź, co ja odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 08:53
              nie rozumiesz po polsku - to idź na forum Polonia, tam takich jest pełno

Ja swoją lekcję odrobiłem i bez twojej porady, i zastosowuję się do uprzejmej
              propozycji właśnie człowieka z pierwszego postu - nadal nie wiem i pytam tu

natomiast jak nie masz nic do powiedzenia na temat - to z łaski swojej nie bulgotaj
              • Gość: scribs Re: a ty analfabeto sprawdź, co ja odpowiadam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 15:42
                może, ale nie mam pewnosci

Des'ree - "You Gotta Be"
              • Gość: scribs Re: a ty analfabeto sprawdź, co ja odpowiadam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 15:46
                Drodzy forumowicze:
                reklamę w tym wątku.
                Dziękuję.
              • neder Re: a ty analfabeto sprawdź, co ja odpowiadam 28.09.05, 17:40
                analfabetko jeśli już. skąd wiesz, że na Forum Polonia pełno takich jak ja?
                jestes tam stałym gościem?

a co odpowiadasz ( w nawiązaniu do tytuły twojego posta)? Nic nie oodpowiadzasz
                (proponuję zrozumienie znaczenia tego słowa - dobrze Ci to zrobi serio). Może
                wtedy pójdziesz o krok dalej i nauczysz się nawet podpisywać (czego ci
                serdecznie życzę), żebym wiedziała, że ten post jest Twój i dotyczy tego co
                napisałeś wyżej.

Co do tego, ze sprawdziłeś już na tamtej stronie - podałam Ci linka w razie
                czego jakbyś tego jednak nie zrobił (poziom i forma twojej odpowiedzi świadczy,
                ze razem ze mną zasilasz grono analfabetów). Nie będę się przeciez domyslać, i
                to jeszcze na dodatek tego z którego roku jest ta reklama. I jeszcze jedno a
                propos Twojego sprawdzania - ja tam znalazłam ze 3 odpowiedzi na takie samo
                pytanie.

PS. co to znaczy 'nie bulgotaj'? hmm chyba znowu potrzebujesz słownika.

pzdr
                • Gość: .................. uporem tylko się kompromitujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 10:09
                  twierdząc że znalazłeś 3 odpowiedzi - sprawdziłem dziś czy przypadkiem coś
                  nowego się nie pojawiło, nic.

Potwierdza to moją teorię że jesteś analfabetą, bo nie rozumiesz co tam było
                  napisane. Ciekawych odsyłam do tych 'odpowiedzi'.

Ale główny problem oczywiście to, że zamiast odpowiadać na pytania musisz
                  wpisywać swoje wydumane i głupie podpowiedzi. No bo ty z założenia jesteś taki
                  zorientowany i świetnie poruszający się po Internecie, inni z założenia to
                  półgłówki.

A zasada jest prosta - wiesz to pisz, nie wiesz to MILCZ i nie cawaniacz się.

A forum Polonia słynie z takich 'cwaniaczków'.

Co do tego 'skąd możesz wiedzieć z którego roku', to wybacz ale to logiczne -
                  jak ktoś nie pisze że interesuje go prehistoryczna reklama, to chyba ostatnia. A
                  jakoś nie zauważyłem by leciało równolegle 50 reklam Focusa.

NIEMNIEJ
                  wpieniłem się (co zaznaczyłem wyraźnie) na tego barana iron man, który napisał
                  jako odpowiedź:
                  ---
                  kto jeszcze raz założy nowy watek z pytaniem o muzykę z reklamy jest cw..em i
                  niech go rude psy pie..
                  ---
                  natomiast i tak odpowiedziałem grzecznie, na co TY WŁAŚNIE odesłałeś mnie do
                  pierwszego postu jakbym był debilem:
                  ---
                  no to przeczytaj uwążnie pierwszy post w tym wątku a potem zadawaj pytanie
                  -----
                  No więc nie pozostało mi nic innego jak uznać cię za analfabetę, który nie
                  rozumie co inni piszą. Niestety to TWÓJ problem, nie mój.
                  • Gość: scribs Re: uporem tylko się kompromitujesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 10:47
                    macie zamiar się kłócić?
                    róbcie to gdzie indziej, nie w moim wątku

odpowiedzi udzieliłem, temu komuś (nie przedstawił się)

koniec dyskusji

• neder Re: uporem tylko się kompromitujesz 30.09.05, 23:31
                    ajajaj... słońce zanim kolejny raz zaczniesz mi wypominac od analfabetów -
                    przeczytaj jeszcze raz pierwsze zdanie mojego poprzedniego posta - i używaj
                    innych koncówek przy zwracaniu się do mnie. No cóż widać nie zrozumiałeś... a ja
                    niestety nie doczytałam twojego ostatniego posta. po pierwszym zdaniu wymiekłam
                    bo nie lubię ziewać.
    • teinti Fiat croma 28.09.05, 09:30
      nigdzie znaleźć nie mogę!
      Pomocy!
      • Gość: scribs Re: Fiat croma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 15:42
        może, nie jestem całkiem pewny
        Thievery Corporation - "Until The Morning"
      • Gość: scribs Ważna kwestia!!! Przeczytaj to!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 15:47
        Drodzy forumowicze:
        reklamę w tym wątku.
        Dziękuję.
        • good_morning pytanie do scribsa - nie o reklame :) 28.09.05, 17:09
          Ty im te dane specjalnie(!)wyszukujesz? czy akurat wiedziales (te 2 ostatnie)
          • Gość: scribs Re: pytanie do scribsa - nie o reklame :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:01
            wychodzę z założenia, że większość ludzi pytajacych o te reklamy,
            po kliknięciu na link sami dadzą sobie radę,
            jak widać są wyjatki, a takie trzeba wyjątkowo potraktować wink
            zresztą te piosenki i wykonawcy nie są do końca pewni - tyle mogę zrobić

Pozatym, aby już ten pomysł wypalił, zobowiązałem się jabburowi pilnować tego
            wątku, zresztą ja go poprosiłem listownie o ten link na nagłówku.

Wciąż jednak nie wiem czy aby udało się; w sensie czy jeden czy dwa wątki o
            piosenkach z reklam za dwa dni to malo czy też dużo?

• good_morning Re: pytanie do scribsa - nie o reklame :) 28.09.05, 20:50
              nie chce Cie straszyc,ale deszcze pada i pada, to bedziesz mial za chwle mase
              roboty z tabunami telewidzow ;p
              link do osobnego forum (tak jak ten pierwszy) - wtedy niczego nie trzeba bedzie
              pilnowac i bedziesz mogl sie zajac wylacznie sluchaniem fugazi wink
              • scribs Re: pytanie do scribsa - nie o reklame :) 28.09.05, 21:12
                > link do osobnego forum (tak jak ten pierwszy) - wtedy niczego nie trzeba bedzie
                >
                > pilnowac i bedziesz mogl sie zajac wylacznie sluchaniem fugazi wink

fugazi to ja mam prawie obcykane wink
                Teraz przede mną "wielki King Crimson". Wszyscy tu o nim, swojego czasu,
                trąbili, a ja taki ignorant nic a nic. smile

A propos tego linku do osobnego forum, nie bardzo zrozumiałem,
                mogłabyś wyjaśnić, bo ja to jestem trochę powolny.
                • good_morning Re: pytanie do scribsa - nie o reklame :) 28.09.05, 21:48
                  scribs napisał:

>
                  > fugazi to ja mam prawie obcykane wink

no wiem wiem, czytalam ;p

> Teraz przede mną "wielki King Crimson". Wszyscy tu o nim, swojego czasu,
                  > trąbili, a ja taki ignorant nic a nic. smile

ja to mam dopiero w planach i kompletnie mi to snu z powiek nie spedza. mam
                  swoje drogi.

>
                  > A propos tego linku do osobnego forum, nie bardzo zrozumiałem,
                  > mogłabyś wyjaśnić, bo ja to jestem trochę powolny.

teraz jest taki zwyczaj,ze sie zwala wine na tego, co tlumaczy, ze nie umie wink
                  no takiego (bo znowu wkleje linka wink) jak gielda "ksiazki,plyty" ona tam sobie
                  wlasnym zyciem zyje ;D

p.s.to napisz moze, co tam wybrac KC, zebym nie marnowala czasu smile
                  • scribs Re: pytanie do scribsa - nie o reklame :) 28.09.05, 22:06

> p.s.to napisz moze, co tam wybrac KC, zebym nie marnowala czasu smile

Mam sporządzić liste jak z Bjork?
                    Z drugiej strony tu na forum lub tam na tych truskawkach zapewne znajdą się
                    specjaliści, a ja jestem niekompetentny, dopiero zacząłem od pierwszej płyty.
                    Ale, ale muszę powiedzieć, że przesłuchałem sobie poza kolejnością, "Discipline"
                    z 1981 i tam jest utwór który spore wrażenie na mnie zrobił - "Indiscipline".
                    Taki schizofreniczny, ciężki i bardzo współcześnie brzmi. Żeby coś takiego
                    nagrać już wtedy...

• good_morning Re: pytanie do scribsa - nie o reklame :) 28.09.05, 22:41
                      scribs napisał:

>>
                      > Mam sporządzić liste jak z Bjork?

niekoniecznie.

> Z drugiej strony tu na forum lub tam na tych truskawkach zapewne znajdą się
                      > specjaliści,

ale ja lubie zaczynac od tego, co mi ktos poleca, bo lubi, a nie bo nalezy -
                      bez urazy smile

a ja jestem niekompetentny, dopiero zacząłem od pierwszej płyty.

a ja chyba troche jeszcze pozyje? a do chronologii mam awersje. tak jak
                      do 'nalezy'.

> Ale, ale muszę powiedzieć, że przesłuchałem sobie poza
                      kolejnością, "Discipline
                      > "
                      > z 1981 i tam jest utwór który spore wrażenie na mnie zrobił - "Indiscipline".
                      > Taki schizofreniczny, ciężki i bardzo współcześnie brzmi. Żeby coś takiego
                      > nagrać już wtedy...
                      >

cale szczescie,ze nie jestes taki w kazdym calu zdyscyplinowany wink
                • Gość: bebe88 roskoszna brzoskwinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 15:29
                  Zna ktoś tytuł i wykonawcę piosenki z reklamy TYMBARKA z rozkoszna brzoskwinia??
                  Proszę o szybką odpowiedz.
                  Pozdrawiam smile
    • effa4 Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 29.09.05, 21:21
      chodzi mi o tytul utworu stinga z reklamy sieci komorkowej orange, z gory
      dziekuje, pozdrawiam.
      • Gość: scribs Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:31
        możesz założyć wątek tu: reklamy.tv/szukane

z pytaniem o daną piosenkę Stinga.

z tego co ja znalazłem to może być

Sting "There's No Deeper Way Than"
        ale niema pewności
      • Gość: Sting Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 17:00
        popieram effa4!Jaki jest tytuł tej piosenki?napiszcie wreszcie,ludzie,coś w
        temacie tego wątku!Pozdrawiam i z góry dziękuję.
        • Gość: scribs Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 17:31
          Sting "There's No Deeper Way Than"
          ale niema pewności

powtarzam to cobyło napisane w wątku wyżej,
          ale też zachęcam do własnych poszukiwań
          • neder Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 02.10.05, 17:38
            "Love is the seventh wave"
            i była ponoc jeszcze
            "One world (Not three)"

PS. dziwię się że trafiliście na to forum a w internecie nie umiecie poszukać

pzdr
            • Gość: scribs Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 17:53

dziękuje za pomoc i poświęcenie neder wink
              widziałem też tą instrukcje obsługi
              twojego autorstwa w innym wątku big_grin
              gdyby tak jescze, to skutkowało
              pozdrawiam
        • Gość: M..... Piosenka z reklamy podziel się posiłkiem DANONE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 11:26
          Jeśli ktoś wie kto śpiewa tą piosenkę to proszę o kontakt bo wszędzie szukam i nigdzie nie moge jej znaleźć a zależy mi na niej. Z góry dzięki!!! GG 7044527
    • Gość: scribs (tm) do góry.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 21:58
    • bender_rodriguez Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 03.10.05, 19:13
      jak nazywa się ten numer, co najpierw tak grają "ty ry ry tu ra rara", a potem
      taki gość śpiewa i w ogóle?
      • Gość: scribs Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 22:18
        o to długa historia....

a zatem, po wydaniu płyty "Evil Empire" w maju 1996,
        Rage Against The Machine wydali w nowej Zelandii, po jakims czasie (kilka
        tygodni), w limitowanym nakładzie single na winylu "Down Rodeo". Nie było by w
        tym nic wyjątkowego, gdyby nie jeden ciekawy fakt, a mianowicie na stronie B
        single'a umieszczono cover "21st Schizoid Man" King Crimson, w bardzo ciekawej
        aranżacji. Tom Morello porzucił typowy dla siebie eskapizm, pompę i niezdrową
        wirtuozerię w grze na gitarze, na rzecz minimalizmu i pięknych dźwięków banjo.
        Basista wreszcie mógł udowodnić, że jest nie tylko sprawnym konstruktorem
        funkujących, pulsujacych, niskich dźwięków, ale także wrażliwym kontrabasistą,
        żywcem wziętym z jednego z najwybitniejszych kwartetów. Perkusista Brad Wilk
        natomiast zawarł istny pakt z diabłem, wypełniając dziesięć ścieżek
        najróżniejszym łoskotem inspirując nawiązując do jednej z główniejszych swoich
        inspiracji, muzyki(?) Einsturzende Neubaten. A Zack, cóż znowu zaskoczył,
        żadnego rapowania, tylko jego przejmujący i zaskajuąco piękny kontrtenor. Nie
        mówię juz, że producentami owego dzieła byli Steven Albini i John Zorn.
        A wracając do naszej reklamy, właśnie w tym utworze znajduje się owe słynne
        "ty ry ry tu ra rara", które zawiera podprogowy przekaz:
        "CONFORM!!! CONSUME!!! OBEY!!!"
        Utwór został nagrany specjalnie na potrzeby promocji Very Big Company Inc., żeby
        nie było posądzeń o konformistyczne postawy muzyków, został wcześniej wydany,
        właśnie w Nowej Zelandii.
        Oto jest pokrótce historia tego utworu.
        wink

• Gość: scribs Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 22:23
          > single'a umieszczono cover "21st Schizoid Man" King Crimson,

przepraszam, oczywiście "21st Century Schizoid Man"
    • Gość: Wrecekrzepki SNICKERS - brak odpowiedzi IP: 195.136.112.* 04.10.05, 12:16
      Nie ma tam odpowiedzi na to, czego szukam (sprawdzalem tez na forum). Wiec
      prosze o pomoc.

Jest nowa reklama Snickersa, gdzie goscie siedzac w koparkach graja beczka w
      pilke. Co to za kawalek?
      • Gość: scribs Re: SNICKERS - brak odpowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 16:15
        na razie nie wiem
        pozdr
      • Gość: Damned Re: Snickers - brak odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 21:08
        "neat neat neat" zespołu the damned o ile dobrze kojarze...
    • Gość: asiuchna :-) piosenka z reklamyVOLKSWAGEN JETTA IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 05.10.05, 15:05
      wiecie kto to wykonuje? a moze ktos z was ma te piosenke w swoim zbiorze to bym
      prosila tombra1der@interia.pl
      • neder Re: piosenka z reklamyVOLKSWAGEN JETTA 05.10.05, 15:08
        może napiszesz czy to jest stara reklama i mały opis? w necie jest trochę info
        (szukałam przed chwila więc może sama też coś znajdziesz) ale bez opisu to trudno ;P
        pzdr
        • Gość: asiuchna Re: piosenka z reklamyVOLKSWAGEN JETTA IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 05.10.05, 15:19
          to jest bardzo nowa reklama, wczoraj widzialam ja pierwszy raz na oczy. jada
          dwa autka (vw jetta) i pada tekst " nie wiesz czy sie scigac czy podziwiac" ,
          dwoch mezczyzn z czego jeden chce sie scigac a drugi po prostu popatrzec na
          autko ot taka reklama. siedze i szukam ale nie moge zlokalizowac tej piosenki
        • Gość: asiuchna Re: piosenka z reklamyVOLKSWAGEN JETTA IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 05.10.05, 15:22
          wlasciwie to tam slychac jedynie muzyke, nawet nie wiem czy ten utwor posiada
          tekst smile muzyczka cos w stylu mobyego ale to chyba nie on
    • ejno Podbijam ten wątek dla zainteresowanych!! 07.10.05, 17:27

• Gość: tchibo Re: Podbijam ten wątek dla zainteresowanych!! IP: 212.182.108.* 07.10.05, 18:18
        tchibo
    • Gość: bywalec... Czy aby napewno tu? IP: *.microchip.net.pl 09.10.05, 14:01
      Reklama zewstawu witamin Vigor... No niech mnie ktoś oświeci co to za kawałek?
      • Gość: Trinko Re: Czy aby napewno tu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 17:43
        wydaje mi sie ze ten kawalek w wersji polskiej lecial juz dawno temu w innej
        reklamie i ze palce w nim maczał janek benedek ex- T.Love .
        • Gość: Dzieki. Czy aby napewno tu? IP: *.microchip.net.pl 16.10.05, 13:50
          No i jak widac żadna ze stron w tym serwis reklamy.tv/ nie jest wyrocznią w temacie: "muzyka z reklam". Gdyby nie Trinko do tej pory nie wiedziałbym kto popełnił ten utwór. A tak: Warsaw, J. Benedek, Warsaw 68 lub 68 łez...
          Na marginesie- na 99,99% W. Waglewski i jego muza specjalnie dla kredytów bankowych (niezła reklama- na początku po tekście "masz dużo czasu" pomyślałem że to kolejny spot batona z masterfood).
      • Gość: pytająca Re: Czy aby napewno tu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 20:18
        czy ktoś wie co za utworek leci w reklamie VIGOR???
    • Gość: otyły Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 18:25
      Mam pytanie o reklamę pasty do butów polish your shoes. A mianowicie chodzi o
      to, kto tam tańczy na stole kankana, odsłaniając wysokie buty i śpiewając
      jednocześnie przebój Johna Lennona "Mother".
    • Gość: scribs Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 00:20
      • Gość: J3rzU reklama era nawigacja - jeśli masz pytanie to tu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 17:57
        Witam

Poszukuje piosenki z najnowszej reklamy era, tam gdzie reklamują
        nawigację w telefonie, tutaj link do reklamy:
        pl.youtube.com/watch?v=oUuPUq2JfGE
        Jeżeli ktoś zna wykonawcę i tytuł piosnki, bardzo proszę o odpowiedź.
    • Gość: jo Piosenka z reklamy H&M "Live from Central Park" ? IP: *.chello.pl 16.10.05, 22:09
      /Post ze specjalna dedykacja dla Neder'a tongue_out/
      • Gość: ema piosenka z reklamy Warty... IP: 83.168.96.* 17.10.05, 11:41
        zaczyna sie od słów "don't U worry babe ain't nothing wrong...." nie znalazłam
        na stronie reklamy.tv może ktoś wie?
        • neder Re: piosenka z reklamy Warty... 17.10.05, 11:49
          mogłas poszukac na forum najpierw ;P
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=29699415&a=29699415
        • Gość: bobek Re: piosenka z reklamy Warty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 22:33
          chodzi ci o ta reklamę co gośiu z babką idzie z balonami i jeden pęka??ja też
          tego szukam.....
      • Gość: Marta pomocy IP: *.chello.pl 26.12.06, 14:12
        czy ktoś wie może skąde mogę ściągnąć już dosyć starą reklamę H&M...chodzi mi o
        tą a la Romeo i Julia tongue_out
    • Gość: Sylwunia ;) Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 20:34
      Witam wszystkich. Nigdzie nie moge znaleźć czegoś o tej melodyjce (gitarka) z
      tej nowej reklamówki herbaty SAGA. Wiecie, ta, co to siedzi sobe dziadek z
      gościem na pomoście, i później gadają o tych nowych smakach herbaty. za pomoc
      serdeczne dzięki i buźka ;*
      • Gość: Gosia REKLAMA LOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 13:42
        Czy ktos zna tytul piosenki z reklamy LOT. Jak jedna dziewczyna sie chusta na
        chustawce. Ta reklama byla jakos pol roku tem jak nie rok. Pozdrawiam
      • Gość: Pokrzywa Saga IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.07, 16:10
        Jesli dowiesz sie czyja jest ta piosenka to koniecznie napisz ...prosze

pozdro.
    • neder up 27.10.05, 10:14
      • Gość: A.! Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 10:33
        piosenka z reklamy tak taka ta najnowsza
        pilne!
    • juliam1 Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. 27.10.05, 15:56
      Szukam muzyki z reklamy APAP ale nie ma na tej stronie, czy ktos wie?
      • Gość: Bielsko - Biala fiat croma IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.02.08, 22:30
        czesc! Janis Joplin. Blowin' in the windsmile
    • Gość: Melba Re: PIOSENKI Z REKLAM - jeśli masz pytanie to tu. IP: 217.153.29.* 27.10.05, 17:43
      Byłabym wdzięczna za info dotyczące piosenki występującej w reklamie
      paliwa "VERVA"-śpiewa jakiś anglojęzyczny gość, a może zespół.Świetny kawałek-
      już go kiedyś wiele lat temu słyszałam,ale któż to jest-nie wiem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka