Dodaj do ulubionych

Pamiętacie Geisha Goner?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:54
Kiedyś jakimś cudem udało mi się kupić ich kasetę smile Porąbana "muzyka" (jakiś
połamany, prawie improwizowany metal z plastikową perkusją, skrzeczący
wokalista, a na okładce zbliżenie na narządy rodne kobiety). Ogólnie bardzo
ciekawe doświadczenie smile

Parzęczewiczanin
Obserwuj wątek
    • tomash8 Re: Pamiętacie Geisha Goner? 30.09.05, 13:21
      Jasne że pamiętamy! Popieprzony techno thrash, początkowo nie potrafiłem tego
      słuchać, ale teraz to uwielbiam. No i Maciek Taff na wokalu, wspomniana przez
      ciebie płyta nie tak dawno została wydana na nowow z 3ma kompletnie odjechanymi
      bonusami z niewydanego dema.
      • good_morning Re: Pamiętacie Geisha Goner? 30.09.05, 15:06
        przede wszystkim tomash8 - dzieki za namiary na geishe smile

czy Wy tez macie takie dziwne wydawnictwo kot dywizji, co to w komp. samo sie
        odtwarza z innym zestawem utworow niz na 'normalnym' sprzecie (oprocz tych
        bonusow - nie tak znowu odjechanych, aczkolwiek pattonowato czasami brzmiacych,
        to racja)+ 2 klipy ???
        Taff nie skrzeczy, no ludzie!!!

• Gość: Parzęczewiczanin Re: Pamiętacie Geisha Goner? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 23:05
        A czy poza płytą "Hunting For the Human" wydali jeszcze cos innego? No i gdzie
        można kupić ten reedytowany material? Przyznaję ze wstydem, ze dluuugo szukalem
        na soulseeku i nigdy nie natrafilem na jakikolwiek slad tej kapeli.

Parzęczewiczanin

ps. Czy najpierw była Geisha czy Tuff Enuff? (bo jak mniemam to projekty tego
        samego gostka). Nawiasem mówiąc Tuff Enuff to kapitalna kapela big_grin Diablos
        Tequilos wymiata
        • tomash8 Re: Pamiętacie Geisha Goner? 30.09.05, 23:11
          GG wydali "Catching broadness" i to ich jedyna PŁYTA, "Hunting..." wyszedł tylko
          na kasecie, miała być re-edycja, ale raczej się na to nie zanosi. Najpierw była
          Geisha z tego co wiemsmile A z Tuff Enuff zrobił się teraz HER, ale czy ja wiem czy
          TE miało coś wspólnego z Geishą?

PS: Maciek Taff znów śpiewa w Neolithic
    • Gość: glebogryzarka Re: Pamiętacie Geisha Goner? IP: 195.245.217.* 30.09.05, 14:22
      Miałem ich drugą płytę (?"Hunting for the Human"?), ale niewiele pamiętam poza
      bardzo dobrym, mocno zainspirowanym Claypoolem basistą (Paweł Kleiber się
      nazywał bodajże). Najlepsze utwory z kolei przywodziły na myśl Mr. Bungle. Nic
      dziwnego, że nie doczekali się masowej popularności tongue_out
    • dreaded88 Re: Pamiętacie Geisha Goner? 30.09.05, 18:39
      Dowód na to, że nie warto się starać i kombinować, bo ludziska i tak nie docenią. Grali to, co grali chyba o min. 5 lat za wcześnie, wtedy takie historie jak Cynic czy Pestilence nie chwyciły (Meshuggah albo Dillingera też by nikt nie pojął), Schuldinerowi płyty nie schodziły etc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka