Dodaj do ulubionych

Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY????

06.10.05, 13:09
Czy ktos wie kiedy graja w Warszawie (lub okolicach).
Nie maja jeszcze wlasnej strony i nigdy nie wiadomo kiedy i gdzie beda..

Z gory dziekuje za info,
N.
Obserwuj wątek
    • jasiek_natolin Re: Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY???? 06.10.05, 22:25
      Grają w sobotę,nieźle trafiłaś,piękna nieznajoma( Jak bardzo jesteś piękna?)
      www.mckis.waw.pl/ind.php?p1=1&p2=2&p3=&id_cykl=36#f2
      • piekna_nieznajoma Re: Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY???? 07.10.05, 11:03
        Dzięki Jasiek!smile))
        Jak bardzi jestem piękna-to zależy od tego kto patrzywink)))
    • pharoah Re: Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY???? 07.10.05, 14:28
      okolice w-wy:lubelski klub hades,niedziela 09.10.2005.godz.19:00.bilety od 20
      do 35 zl.wlasnie sie zastanawiam czy isc...
      • jasiek_natolin Re: Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY???? 09.10.05, 07:56
        Idź,bo będzie naprawdę niezły konceret,nie powinieneś być rozczarowany.Znowu
        zastanawiam się,jak to jest,że ten cały boss ECM-u M.Eicher z taką
        skutecznością potrafi zawsze zgasić w muzykach energię, która dopiero właśnie
        na koncertach nich wyzwala się z nich.
        Piszę o tym,bo przecież ostatnia płyta Simple Acoustic Trio jest wyciszona aż
        do granic przesady - kapuśniaczek taki sobie pada - a na koncercie, zupełnie
        jak w kwartecie ze Stańką, potrafią wspaniale zagrać z dużą mocą.
        • meszrum Re: Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY???? 09.10.05, 13:42
          Manfred jest niespelnionym muzykiem-wizjonerem, ktory nie mogac samemu zrealizowac swoich muzycznych marzen stworzyl niszowe (na poczatku '70ych) ECM werbujac muzykow z wysokim muzycznym IQ. w zamian za swego rodzaju promocje muzycy ci grali to, co chcial Manfred. to samo jest z Simple Acoustic...
          wg mnie idealna wytwornia docelowa dla Simple Acoustic jest ACT Music (EST, Nabatov, Landgren etc).
          ECM mozna kochac albo nienawidziec (z wyjatkami jak Jarrett, Holland etc).

jak dla mnie to najwazniejszy impuls w swiecie wspolczesnej muzyki improwizowanej. polaczenie tego, co najlepsze w kazdym zakatku swiata. czasami utopia (np.: Ghazal - The Rain), a czasem niecodzienne, niepowtarzalne arcydziela (Christian Wallumrod Trio / Ensemble)...

mi lows isi-em ;p
          • jasiek_natolin Re: Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY???? 14.10.05, 20:06
            Ja ECM po prostu lubię,chociaż jazz nie jest akurat najmocniejszą stroną
            Eichera. ( z wyjątkami wspomnianymi przez Ciebie,ale podejrzewam,że i
            Jarrett ,i Holland mają wolną rękę przy nagrywaniu swoich płyt)I właśnie Simple
            Acoustic Trio, tak samo jak kwartet Stańki, trochę tracą grając dla Eichera.
            Ale ile wspaniałych płyt z muzyką współczesną jest w tym ECMie!
            • pharoah Re: Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY???? 22.10.05, 01:12
              moim skromnym zdaniem nic nie traca nagrywajac dla eichera...przeciwnie bardzo
              wiele zyskuja...stanko nie bylby tym kim jest bez plyt,ktore nagral dla
              ECM.taka jest niestety prawda...choc stanko to wielki muzyk,bez eichera nie
              mialby tej pozycji ,ktora osiagnal...taka jest prawda...to
              eicher "wylansowal"stanke...dlaczego szeroki jazzowy swiat nie kojarzy takich
              nazwisk jak muniak ,stefanski,przybielski,nadolski...i wielu,wielu
              innych...dzieki ECM pan tomasz dostal szanse ,zeby zaprezentowac sie calemu
              jazzowemu swiatu(i trzeba przyznac ,ze swietnie ja wuykorzystal...)teraz szansa
              stoi przed simple acoustic trio...ilu wspanialych polskich muzykow jazzowych
              odeszlo w zapomnieniu ...ilu nigdy nie zyskalo slawy,ilu nigdy jej nie
              zyska...aha na koncert simple acoustic trio nie wybralem sie...kurcze ,troche
              zaluje...na pocieszenie pozostaje fakt,ze widzialem ich 2 razy ze stanka...
              • jasiek_natolin Re: Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY???? 22.10.05, 10:24
                Oczywiście,masz rację - nie tracą pod względem marketingowym,dzięki Eicherowi
                Stańko odniósł sukces w Ameryce,ale mnie chodziło o to,że płyty Stańki i tria
                mogłyby być o wiele lepsze niż są,co dobitnie pokazują koncerty.
                A Stańko? Przecież przed współpracą z ECM-był niegorszym trębaczem niż
                dzisiaj,a i płyty też nagrywał świetne.
                No właśnie...zawsze mnie wkurza to,że najwięcej dzisiaj zależy od reklamy -
                najlepszy ten,kto najbardziej rozreklamowany...Szlag by to trafił

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka