piekna_nieznajoma 06.10.05, 13:09 Czy ktos wie kiedy graja w Warszawie (lub okolicach). Nie maja jeszcze wlasnej strony i nigdy nie wiadomo kiedy i gdzie beda.. Z gory dziekuje za info, N. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasiek_natolin Re: Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY???? 06.10.05, 22:25 Grają w sobotę,nieźle trafiłaś,piękna nieznajoma( Jak bardzo jesteś piękna?) www.mckis.waw.pl/ind.php?p1=1&p2=2&p3=&id_cykl=36#f2 Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_nieznajoma Re: Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY???? 07.10.05, 11:03 Dzięki Jasiek!)) Jak bardzi jestem piękna-to zależy od tego kto patrzy))) Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY???? 07.10.05, 14:28 okolice w-wy:lubelski klub hades,niedziela 09.10.2005.godz.19:00.bilety od 20 do 35 zl.wlasnie sie zastanawiam czy isc... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY???? 09.10.05, 07:56 Idź,bo będzie naprawdę niezły konceret,nie powinieneś być rozczarowany.Znowu zastanawiam się,jak to jest,że ten cały boss ECM-u M.Eicher z taką skutecznością potrafi zawsze zgasić w muzykach energię, która dopiero właśnie na koncertach nich wyzwala się z nich. Piszę o tym,bo przecież ostatnia płyta Simple Acoustic Trio jest wyciszona aż do granic przesady - kapuśniaczek taki sobie pada - a na koncercie, zupełnie jak w kwartecie ze Stańką, potrafią wspaniale zagrać z dużą mocą. Odpowiedz Link Zgłoś
meszrum Re: Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY???? 09.10.05, 13:42 Manfred jest niespelnionym muzykiem-wizjonerem, ktory nie mogac samemu zrealizowac swoich muzycznych marzen stworzyl niszowe (na poczatku '70ych) ECM werbujac muzykow z wysokim muzycznym IQ. w zamian za swego rodzaju promocje muzycy ci grali to, co chcial Manfred. to samo jest z Simple Acoustic... wg mnie idealna wytwornia docelowa dla Simple Acoustic jest ACT Music (EST, Nabatov, Landgren etc). ECM mozna kochac albo nienawidziec (z wyjatkami jak Jarrett, Holland etc). jak dla mnie to najwazniejszy impuls w swiecie wspolczesnej muzyki improwizowanej. polaczenie tego, co najlepsze w kazdym zakatku swiata. czasami utopia (np.: Ghazal - The Rain), a czasem niecodzienne, niepowtarzalne arcydziela (Christian Wallumrod Trio / Ensemble)... mi lows isi-em ;p Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY???? 14.10.05, 20:06 Ja ECM po prostu lubię,chociaż jazz nie jest akurat najmocniejszą stroną Eichera. ( z wyjątkami wspomnianymi przez Ciebie,ale podejrzewam,że i Jarrett ,i Holland mają wolną rękę przy nagrywaniu swoich płyt)I właśnie Simple Acoustic Trio, tak samo jak kwartet Stańki, trochę tracą grając dla Eichera. Ale ile wspaniałych płyt z muzyką współczesną jest w tym ECMie! Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY???? 22.10.05, 01:12 moim skromnym zdaniem nic nie traca nagrywajac dla eichera...przeciwnie bardzo wiele zyskuja...stanko nie bylby tym kim jest bez plyt,ktore nagral dla ECM.taka jest niestety prawda...choc stanko to wielki muzyk,bez eichera nie mialby tej pozycji ,ktora osiagnal...taka jest prawda...to eicher "wylansowal"stanke...dlaczego szeroki jazzowy swiat nie kojarzy takich nazwisk jak muniak ,stefanski,przybielski,nadolski...i wielu,wielu innych...dzieki ECM pan tomasz dostal szanse ,zeby zaprezentowac sie calemu jazzowemu swiatu(i trzeba przyznac ,ze swietnie ja wuykorzystal...)teraz szansa stoi przed simple acoustic trio...ilu wspanialych polskich muzykow jazzowych odeszlo w zapomnieniu ...ilu nigdy nie zyskalo slawy,ilu nigdy jej nie zyska...aha na koncert simple acoustic trio nie wybralem sie...kurcze ,troche zaluje...na pocieszenie pozostaje fakt,ze widzialem ich 2 razy ze stanka... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Simple Acoustic Trio - koncerty-KIEDY???? 22.10.05, 10:24 Oczywiście,masz rację - nie tracą pod względem marketingowym,dzięki Eicherowi Stańko odniósł sukces w Ameryce,ale mnie chodziło o to,że płyty Stańki i tria mogłyby być o wiele lepsze niż są,co dobitnie pokazują koncerty. A Stańko? Przecież przed współpracą z ECM-był niegorszym trębaczem niż dzisiaj,a i płyty też nagrywał świetne. No właśnie...zawsze mnie wkurza to,że najwięcej dzisiaj zależy od reklamy - najlepszy ten,kto najbardziej rozreklamowany...Szlag by to trafił Odpowiedz Link Zgłoś