Dodaj do ulubionych

CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ?

IP: 2.4.STABLE* 06.10.02, 16:10
Przeglądając to forum bardzo często stwierdziłem że ludzie z tego forum
wogóle nie słuchają tego co jest popularne w Polsce. To czego wy słuchacie ?
Ich Troje - nie, Tatu - nie, Łzy - nie, Wilki - nie, Las Ketchup - nie, to są
hity ostatnich miesięcy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lukas Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 16:31
      I co z tego? To co,jak cos jest hitem, to ja koniecznie musze tego sluchac?Bo
      taka moda?Pieprze to.Slucham tego CO MI SIE PODOBA,a ze akurat nie gra tego ani
      radio ani TV,to ich problem.Ja mam plyty.A wykonawcy ,ktorych wymieniles,to
      straszne gowno.
      • mirabilis Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 06.10.02, 16:46
        Pojęcie hitu jest o tyle mętne, że jest poniekąd zrelatywizowane. Co innego
        jest hitem na polskiej mtv, a co innego na mtv2. Chodzi o inny typ muzyki. To
        co ty podałeś jako hit w części nigdy nie zdarzyło mi się nawet słyszeć, a
        resztę obdarzyłabym epitetem nie "hit", ale "s***", prawdopodobnie miałbyś
        podobmne wrażenia, gdybym podała ci listę moich hitów...
        Pozdr.
    • Gość: MIKI Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? IP: 2.4.STABLE* 06.10.02, 20:58
      Ja wam nie narzucam żebyście słuchali tego co teraz jest modne, tylko
      zastanawiam się czego wy słuchacie, jeśli nie tego co jest popularne. Wymieńcie
      konkretne zespoły. Czekam...
      • mallina Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 06.10.02, 21:22
        Rammstein, Pearl Jam, Korn, Lacrimosa, Kate Bush, Myslowitz, Hey, Renata
        Przemyk, Stare Dobre Malzenstwo, Faith No More, Metallica, U2, Deep Purple,
        INXS, Kult, Bohse Onkelz, Limp Bizkit, P.O.D, Aaliyah, Clan of Xymox, New
        Oreder, Guns'n Roses, Pink Floyd, Queen, pierwsze ktore mi do glowy przyszly a
        moglabym wymienic duzo wiecej..
        Zreszta czytajac posty mozesz zobaczyc sam co kto z nasz slucha
      • miecio4 Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 06.10.02, 21:29
        Ja słucham the Cooper Temple Clause.
      • Gość: Lukas Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 14:07
        Wymieńcie
        >
        > konkretne zespoły. Czekam...

Oto kilka moich ulubionychbig_grineep Purple,Yes,Genesis,Pink Floyd,Emerson Lake and
        Palmer,Iron Maiden,Rainbow,Wakeman solo,Frank Zappa.A jest tego duzo wiecej.Jak
        widac nazwy i nazwiska nie pochodza z list przebojow.
        • massta Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 08.10.02, 16:44
          Gość portalu: Lukas napisał(a):

> Wymieńcie
          > >
          > > konkretne zespoły. Czekam...
          >
          > Oto kilka moich ulubionychbig_grineep Purple,Yes,Genesis,Pink Floyd,Emerson Lake
          and
          > Palmer,Iron Maiden,Rainbow,Wakeman solo,Frank Zappa.A jest tego duzo
          wiecej.Jak
          >
          > widac nazwy i nazwiska nie pochodza z list przebojow.
          POCHODZA, POCHODZA TYLKO NIE Z OBECNYCH A Z TYCH Z KILKU MINIONYCH DEKAD.
    • Gość: hawkshaw Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? IP: *.net / *.kra.warszawa.supermedia.pl 06.10.02, 22:00
      Kate Bush, Tori Amos, Dead Can Dance, Throwing Muses, Siouxsie & The Banshees,
      Peter Gabriel, Sinead O'Connor, Nicole Blackman, Cocteau Twins, Olive, Lamb,
      Mandalay, Goldfrapp, One Dove, Supreme Beings of Leisure, Delerium, Stevie
      Nicks, Maanam, Massive Attack, Mike Oldfield, Heart, Stakka Bo, Nicolette, PJ
      Harvey, Nick Cave, Vas, Cyndi Lauper, Belly, Air, Radiohead, Solar Twins, Beth
      Orton, Moby... itd.
      • cze67 Re: CZEGO WY NAPRAWDE˛ S?UCHACIE ? 07.10.02, 11:20
        Ja staram sie sluchac glosu rozsadku. Niestety, nie zawsze sie udaje.
    • vulture GDZIE SIĘ PODZIALI PRAWDZIWI POLACY?! 06.10.02, 23:46
      Gość portalu: MIKI napisał(a):

> Przeglądając to forum bardzo często stwierdziłem że ludzie z tego forum
      > wogóle nie słuchają tego co jest popularne w Polsce.

Nie wiedziałem że mam taki obowiązek. Zaraz wyrzucam wszystkie płyty Deep
      Purple i idę po Ich Troje, bo jeszcze mnie z kraju wyrzucą.
      • Gość: huanita Re: GDZIE SIĘ PODZIALI PRAWDZIWI POLACY?! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 10:59
        vulture napisał:

> Nie wiedziałem że mam taki obowiązek. Zaraz wyrzucam wszystkie płyty Deep
        > Purple i idę po Ich Troje, bo jeszcze mnie z kraju wyrzucą.

A to dobre volture!
        Pewnie wylecę jako druga...
        Bo do wyrzucenia moich płyt dobrowolnie mnie nie przekonają.
        Gwoli jasności: SOAD, Korn, Morphine, Massive Attack, Portishead, Porcupine
        Tree, TOOL, Deftones, Sigur Ros, Placebo, Depeche Mode, Type o negative...
        Tyle na pierwszy rzut.
        • teddy4 Re: GDZIE SIĘ PODZIALI PRAWDZIWI POLACY?! 07.10.02, 14:29
          To nie o to chodzi by słuchać tego co modne obecnie a tego co będzie modne za
          sześć miesięcy bo dopiero wtedy można być fajnym wporzo gościem.
          Dlatego słucham obecnie zespołów Bełkot, Chodzące Encyklopedie, Docent z
          Akademii Podlaskiej i Krzywe Ryje. A z zagranicznych : Cold Inside Hot, Flowers
          For My Grave i faceta, który nazywa się Johnny Three Sixes.
          Warto też słuchać odpowiednich retro-kapel. Ponieważ za jakieś dwa miesiące
          nastąpi powrót do słuchania zimnej fali radzę już teraz kupić wszystkie płyty
          Danse Society, Wolfgang Press i Red Lorry Yellow Lorry. Nie bądź wieśniakiem i
          nie ograniczaj się tylko do Joy Division i The Cure.
          • mallina Re: GDZIE SIĘ PODZIALI PRAWDZIWI POLACY?! 07.10.02, 15:06
            mysle sobie ze niezaleznie co tu wymienilibysmy za kapele kol.MIKI i tak nie
            bedzie w stanie zrozumiec dlaczego sluchamy tych wlasnie wykonawcow a
            nie:Ich3, Varius Manx, i tych tam innych szanownych Artystowsmile
        • Gość: cavafis47 Re: GDZIE SIĘ PODZIALI PRAWDZIWI POLACY?! IP: *.marketscore.com / 10.100.2.* 07.10.02, 19:33
          Jak fajnie widziec fana Sigur Ros!!!! Slycham ich caly czas na przemian z Andy
          Statman Quartet.........
          • Gość: huanita cavafis47 jeśli możesz... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 12:48
            Gość portalu: cavafis47 napisał(a):

> Jak fajnie widziec fana Sigur Ros!!!! Slycham ich caly czas na przemian z
            Andy
            > Statman Quartet.........

A możesz napisać coś więcej o Andy Statman Quartet?? Jeśli to coś w stylu
            Sigur, warto byłoby posłuchać smile
            Jeżeli się zdecydujesz, mogę podać Ci namiar na moją skrzynkę.
            Pozdrawiam.
            • dethe Re: cavafis47 jeśli możesz... 08.10.02, 12:54
              wprawdzie jam nie cavafis47, ale polecam na początek ten jakże łatwy do
              zapamiętania adres:
              www.klezmershack.com/bands/statman/between/statman.between.htmlsmile
              a poza tym pozdrowienia od ex-wroclawianina teskniacego za miastem smile
              • Gość: huanita Do dethe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 14:26
                dethe napisał:

href="www.klezmershack.com/bands/statman/between/statman.between.html
                > :-
                )"target="_blank">www.klezmershack.com/bands/statman/between/statman.between.
                > htmlsmile</a>
                > a poza tym pozdrowienia od ex-wroclawianina teskniacego za miastem smile

Niestety ta strona mi się nie otwiera sad
                Dzięki za pozdrowienia.
                I zapraszam do Wrocka.
                Ja na tyle nie mogłam się pogodzić z opuszczeniem tego miasta, że zostałam smile))
                3maj się
            • Gość: cavafis47 Andy Statman Quartet... IP: *.marketscore.com / 10.101.3.* 09.10.02, 14:10
              ... diametralnie rozna muzyka niz Sigur Ros - podobna tylko w tym jak budowany
              jest nastroj. To co oni graja to polaczenie muzyki klezmerskiej i muzyki
              chasydzkich mistykow z jazzem (Andy Statman gra na klarnecie) - prawdziwy
              odlot.....
              • Gość: huanita Re: Andy Statman Quartet... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 09:27
                Gość portalu: cavafis47 napisał(a):

> ... diametralnie rozna muzyka niz Sigur Ros - podobna tylko w tym jak
                budowany
                > jest nastroj. To co oni graja to polaczenie muzyki klezmerskiej i muzyki
                > chasydzkich mistykow z jazzem (Andy Statman gra na klarnecie) - prawdziwy
                > odlot.....

Dzięki,dzięki.
                Rozpuszczę wici, może ktoś ze znajomych ma do podsłuchania smile)
                Pozdro.
        • Gość: cavafis47 Re: GDZIE SIĘ PODZIALI PRAWDZIWI POLACY?! IP: *.marketscore.com / 10.100.2.* 07.10.02, 19:34
          Jak fajnie widziec fana Sigur Ros!!!! Slycham ich caly czas na przemian z Andy
          Statman Quartet.........
    • mallina Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 07.10.02, 18:07
      MIKI..musze powiedziec ze co zerkne na ten watek to...
      prowokuje mnie ten watek niemozliwie..
      wink
    • munky Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 07.10.02, 18:13
      Gość portalu: MIKI napisał(a):

> Przeglądając to forum bardzo często stwierdziłem że ludzie z tego forum
      > wogóle nie słuchają tego co jest popularne w Polsce. To czego wy słuchacie ?
      > Ich Troje - nie, Tatu - nie, Łzy - nie, Wilki - nie, Las Ketchup - nie, to są
      > hity ostatnich miesięcy.

Nie słucham Ich Troje, Tatu, Las Ketchup - nie lubie muzyki jak to mówią
      popularnej.Jak MIKI slusznie zauwazył(ła) są to hity ostatnich miesuęcy, a za
      pare miesięcy juz nimi nie bedą. A myśle że muzyka ktorej my sluchamy(mowie o
      ludziach z tego forum) bedzie żywa przez najbliższe lata, albo nawet dlużej
      • homohedonistus JA PROTESTUJĘ... 07.10.02, 18:39
        munky napisał:

> A myśle że muzyka ktorej my sluchamy(mowie o
        > ludziach z tego forum) bedzie żywa przez najbliższe lata, albo nawet dlużej

Proszę mówić za siebie. Nie utożsamiam się z jakimiś MY i nie uważam, że muzyka
        której JA słucham będzie żywa przez najbliższe lata. Następnym razem proponuję
        pisać my (mówię o ludziach z tego forum, wyłączając następujące osoby:
        homohedonistus, itp.). Dziękuję za uwagę.
        • munky PRZEPRASZAM BARDZO 07.10.02, 18:42
          homohedonistus napisał:

> munky napisał:
          >
          > > A myśle że muzyka ktorej my sluchamy(mowie o
          > > ludziach z tego forum) bedzie żywa przez najbliższe lata, albo nawet dluże
          > j
          >
          > Proszę mówić za siebie. Nie utożsamiam się z jakimiś MY i nie uważam, że
          muzyka
          >
          > której JA słucham będzie żywa przez najbliższe lata. Następnym razem
          proponuję
          > pisać my (mówię o ludziach z tego forum, wyłączając następujące osoby:
          > homohedonistus, itp.). Dziękuję za uwagę.
          >
          >
          • Gość: mallina Re: PRZEPRASZAM BARDZO IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.02, 18:43
            ale gosciu wrazliwysmile))
            ja w kazdym razie zaliczam sie do "my" od munky'go..
            smile)
            • munky Re: PRZEPRASZAM BARDZO 07.10.02, 18:51
              dobrze wiedzieć że nie jestem samsmile))
              • homohedonistus MAŁA POPRAWKA 07.10.02, 19:05
                Następnym razem proponuję pisać: my (mówię o ludziach z tego forum,
                słuchających dobrej muzyki, mających poczucie humoru, do których nie zaliczają
                sie następujące osoby: homohedonistus, itp.).
                • munky Re: MAŁA POPRAWKA 07.10.02, 19:09
                  Uwzględnię Twoja propozycje w moich przyszłych wypowiedziach na forum. Za radę
                  serdecznie dziękuję...
                  • homohedonistus Re: MAŁA POPRAWKA 07.10.02, 19:10
                    Jak zwykle do usług

homohedonistus
    • beciab Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 07.10.02, 20:28
      Bush, nie Kate.
    • Gość: imbir Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 18:38
      Teraz Filter-a - Amalgamut. Superancko. Polecam
    • trueblue Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 08.10.02, 19:47
      Sam sobie odpowiedziałeś. Naprawdę słucha się MUZYKI. A na niby właśnie takiego
      badziewia co to wymieniłeś.
      • abakus1 Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 08.10.02, 21:25
        Dowartościowaliście się trochę? Taki Miki na pewno jest Wam czasem potrzebny.
        Możecie się trochę ponapawać tym, ile zespołów jasteście w stanie wymienić
        jednym tchem i dumnie chlasnąć tym Mikiemu w twarz. Czasem odnoszę wrażenie, że
        zbyt fanatycznie podchodzicie do muzyki, wydaje Wam się, że jesteście na
        jakiejś wojnie, prowadzicie krucjatę. Odrobinę luzu i tolerancji. (taki mały
        apel)
        • mallina Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 08.10.02, 23:01
          abakus1 napisał:

> Dowartościowaliście się trochę? Taki Miki na pewno jest Wam czasem potrzebny.
          > Możecie się trochę ponapawać tym, ile zespołów jasteście w stanie wymienić
          > jednym tchem i dumnie chlasnąć tym Mikiemu w twarz. Czasem odnoszę wrażenie,
          że
          >
          > zbyt fanatycznie podchodzicie do muzyki, wydaje Wam się, że jesteście na
          > jakiejś wojnie, prowadzicie krucjatę. Odrobinę luzu i tolerancji. (taki mały
          > apel)

MIKI zapytal i kazdy kto chcial odpowiedzial, naprawde widzisz w tym cos innego?
          mysle ze podchodzisz zbyt powaznie do tematu a luzu troche to Tobie by sie
          chyba przydalo..moze slepa jestem ale wojny tu jakos nie widze a i wczesniej
          nie widzialam..
          pozdr.
          • abakus1 Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 09.10.02, 22:13
            Droga Malino! Przeczytaj dokładnie swój post, o tym czego to biedny Miki nigdy
            nie zrozumie, posty vulture i huanity, a może zrozumiesz o czym piszę. Po co ta
            demonstracja? Przecież grupy, które tu z takim nabożeństwem i poczuciem
            wtajemniczenia wymieniacie, należą do mainstreamu, może trochę innego niż Ich
            Troje, ale jednak.
            Pozdrawiam.
            • mallina Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 09.10.02, 23:17
              slucham tego czego lubie sluchac
              i nie interesuje mnie sposob promocji muzyki tej ktora mi sie podoba
              mam sie czuc zle z tego powodu ze slucham czegos innego niz MIKI?

dzieki temu forum poznalam troche nowych rzeczy, moze MIKI tez zainteresuje sie
              paroma nowymi dla niego wykonawcami? (jak widzisz nie napisalam"lepszymi")

jest wiele watkow w ktorych ludzie dyskutuja o kapelach o ktorych nie mam
              pojecia, i zyje z tym, tragedia zadna sie nie dzieje..

powiedz..naprawde do wszystkich wypowiedzi trzeba tak powznie podchodzic..
              • abakus1 Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 10.10.02, 15:45
                okej, chodziło mi tylko o niezdrową atmosferę wokół ich troje itp, choćby ten
                idiotyczny post o tym, dlaczego słuchanie tatu równoznaczne jest z
                upośledzeniem umysłowym...ale widzę, że też wyszedłem na takiego, który chce
                nawracać innych wink
    • stettiner Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 08.10.02, 21:02
      Co za głupie pytanie. Słucham Slayera bo w moich uszach jedyny ostał się z
      ostrej muzyki której kiedyś słuchałam dużo. Słucham Jazzanovy co od miesiąca
      brzmi mi świeżo i intrygująco. Słucham "Desintigretion" kiedy mi źle.
      Albo "Spirit of Eden" Tall Talko co ciągle mnie zaskakuje. Boże, czego czego ja
      nie słucham....
      • miecio4 Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 09.10.02, 23:53
        stettiner napisała:

> Co za głupie pytanie. Słucham Slayera bo w moich uszach jedyny ostał się z
        > ostrej muzyki której kiedyś słuchałam dużo. Słucham Jazzanovy co od miesiąca
        > brzmi mi świeżo i intrygująco. Słucham "Desintigretion" kiedy mi źle.
        > Albo "Spirit of Eden" Tall Talko co ciągle mnie zaskakuje. Boże, czego czego
        ja
        >
        > nie słucham....

Widzicie jacy fajni ludzie mieszkają w moim mieście!!!!
        • stettiner Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 14.10.02, 20:24
          miecio4 napisał:

> stettiner napisała:
          >
          > Widzicie jacy fajni ludzie mieszkają w moim mieście!!!!

smile)))
    • Gość: rossa Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.10.02, 22:20
      Podejrzewam, że zaliczam się do nielicznych tutaj - słucham namiętnie od kilku
      miesięcy country.Przede wszystkim Gartha Brooksa potem Trishy Yearwood,Stevie
      Warinera,Jacka Ingrama,Chrisa Ledouxa.Modzie ulegam jak najbardziej-po Sopocie
      został mi Garou.Z polskich długo czekałam na płytę Jarka Webera zauroczona
      przepięknym wykonaniem "You are so beautiful" i rozczarowałam się sztampową
      muzyką i tekstami.A Las Ketchup,Ich Troje-nie podoba mi się ale słychać ich
      wszędzie i łapię się na tym,że brzmią mi w głowie,więc nie mam wyborusmile
      Pozdrawiam wszystkich fanów country, zwłaszcza Gartha-chętnie nawiążę kontakt:
      wmania@wp.pl
      • starshine Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 10.10.02, 18:18
        czuje sie pozdrowionasmile)) A to mile uczucie. Napisze do ciebie szybciutko
        mejla, Rossosmile, chociaz o Garth'ym (jak to sie odmienia???) wiem niewiele.

A ty sie MIKI nie daj, moje klimaty sa troche inne, ale zdania swojego bronic
        przeciez musisz (zakladajac ze jestes otwrty i na zdanie innych smile))
        • justyna-anna Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? 14.10.02, 19:47
          Generalnie słucham wszystkiego. Są to przede wszystkim piosenki , które w jakiś
          sposób do mnie przemawiają.Kupując płytkę nie patrzę na opinie ktyryków
          mużycznych czy innych osób.Słucham tego co mi się podoba.
          A więc jest to Cohen,Bruel, Rea,Garou, Cocker, RHCP itp.Pozdrawiam.
    • Gość: ;-) Re: CZEGO WY NAPRAWDĘ SŁUCHACIE ? IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.02, 00:47
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka