Dodaj do ulubionych

Peter Gabriel "Up", Robert Leszczynski "down"

IP: *.futuro.pl 08.10.02, 20:54
W poniedziałek red.Leszcz dał popis swojej ignorancji oceniając najnowszą
płytę Petera Gabriela. Pomijając ocenę artystyczną tej płyty, która MOIM
ZDANIEM (o tym wyrażeniu red. nigdy nie pamięta!!) jest rewelacyjna, treść
tego tekstu woła o pomstę do nieba. Porównywanie PG do Massive Attack,
mylenie tytułów (Growing Up!!!!) i nieznajomość historii Genesis nie uprawnia
w żadnej mierze do pobierania wierszówki przez autora tego, napisanego łamaną
polszczyzną, tekstu.
Czy nie ma w tym kraju ludzi którzy wiedzą więcej o muzyce i mogliby pisać
o niej w, bądź co bądź, największej gazecie w kraju?
Obserwuj wątek
    • Gość: morena Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.futuro.pl 08.10.02, 21:24
      To niestety prawda! Ręce precz od muzyki "dużego formatu"!!!
    • Gość: Lukas Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 21:47
      Leszczynski nie po raz pierwszy dowiodl,ze do takiej muzyki nie dorosl i pewnie
      nigdy nie dorosnie.Jak cos jest powazne i inteligentnie zrobione ,to od razu be?
      • Gość: cze67 Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.se.com.pl / 172.16.22.* 09.10.02, 11:14
        Nasluchal sie tych "Idoli" wiec teraz nie moze wytrzymac gdy ktos spiewa
        normalnie...
        • Gość: Kaj Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 09.10.02, 13:01
          Jeżeli ktoś twierdzi że najlepszym zespołem świata jest Prodigy...
          - to przeciez samo mówi za siebie - jak ktoś taki może umiec dostrzec coś
          ciekawego u Gabriela.
          Równie dobrze mozna by oczekiwac od dresa dyskomuła że zacznie doceniac Bacha.
          • Gość: Cenzura Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: proxy / 213.17.170.* 09.10.02, 13:29
            Jeżeli ktoś twierdzi że najlepszym zespołem świata jest Prodigy...
            - to ma rację.
          • Gość: Mały Alex Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: 62.233.204.* 09.10.02, 13:39
            Gość portalu: Kaj napisał(a):

> Równie dobrze mozna by oczekiwac od dresa dyskomuła że zacznie doceniac Bacha.

Uważaj! Bo cię szturgnę fest pod żebro i będzie ultra kuku. J.S.Bach i jego
            Koncert brandenburski jest git galant, ale każdy malczyk wie i jest to
            oczewidno, że najlepszy jest Ludwik Van i jego cudowna Dziewiąta. To po prostu
            wunder bar i horror szoł, o braciszkowie i jedyni drużkowie moi.

piszący te słowa

Alex
            • Gość: Kaj Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 09.10.02, 14:26
              Gość portalu: Mały Alex napisał(a):

> Gość portalu: Kaj napisał(a):
              >
              > > Równie dobrze mozna by oczekiwac od dresa dyskomuła że zacznie doceniac Ba
              > cha.
              >
              > Uważaj! Bo cię szturgnę fest pod żebro i będzie ultra kuku. J.S.Bach i jego
              > Koncert brandenburski jest git galant, ale każdy malczyk wie i jest to
              > oczewidno, że najlepszy jest Ludwik Van i jego cudowna Dziewiąta. To po
              prostu
              > wunder bar i horror szoł, o braciszkowie i jedyni drużkowie moi.
              >
              > piszący te słowa
              >
              > Alex

Słuchaj Alex każdy wie że Ludwiś był głuchy ...i nie dam złego słowa powiedziec
              na Bacha - chyba że ktoś chce się zapoznac z moim kijkiem do bejsbola...
              • Gość: Mały Alex Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: 62.233.204.* 09.10.02, 15:41
                Hojdy bojdy!. Ale rozumniak się znalazł. Wielki mi zastupnik i chwalbisz Bacha.
                Ludwik Van to balszoj i odliczny kompozytor. Łuczsze słuszaj, bo grabnę za
                katanę i piąchnę w twoją pustą baszkę. Poniał?

Oddany Wam Autor Tych Słów

Alex
                • Gość: Kaj Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 09.10.02, 19:30
                  Alex ...przestań, znowu piłeś za dużo mleka.
                  • Gość: Mały Alex Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: 62.233.204.* 09.10.02, 20:30
                    Noc jeszcze młoda a już czuję jak te żylety w mleku zaczynają mnie rypać. Po
                    mojemu to czas iść do nory i zapuścić sobie na stereo niezrównaną Dziewiątą.
                    Recht?

wspomnijcie czasem i podówczas małego Alexa, co był. Amen. I cały ten szajs.
            • Gość: why? Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.unisoft.com.pl 10.10.02, 07:52
              .....to jednak jest DEBIL.Po tym artykule jestem tego pewien.
        • Gość: Cenzura Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: proxy / 213.17.170.* 09.10.02, 13:28
          Nasluchal sie tych "Idoli" wiec teraz może oceniać każdego
      • Gość: Cenzura Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: proxy / 213.17.170.* 09.10.02, 13:27
        Leszczynski nie po raz pierwszy dowiodl,że jest genialny. Jak cos jest powazne
        i inteligentnie zrobione ,to on doceni

• Gość: Cenzura Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: proxy / 213.17.170.* 09.10.02, 13:26

W poniedziałek red.Leszczyński dał popis swojej geniuszu oceniając najnowszą
      płytę Petera Gabriela. Pomijając ocenę artystyczną tej płyty, która MOIM NIC
      NIEZNACZĄCYM ZDANIEM jest rewelacyjna, treść tego tekstu jest wspaniał.
      Porównywanie PG do Massive Attack są genialne i uprawniają do pobierania
      wierszówki przez autora tego, napisanego wspaniałą polszczyzną, tekstu.
      Nie ma w tym kraju ludzi którzy wiedzą więcej o muzyce niż Leszczyński.
      • Gość: cze67 Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.se.com.pl / 172.16.22.* 09.10.02, 14:11
        Oj redaktorze, redaktorze, troche inwencji...
      • Gość: koliber Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: 149.156.12.* 19.10.02, 19:28
        Co cenzuro piłaś denaturat, metylak.
        Rzuciło ci się na mózg i uszy.
    • Gość: mk Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.ltk.com.pl 09.10.02, 20:14
      Ja ze spokojem przeczytałem recenzję Leszczyńskiego. Długo czekałem
      na płytę PG, obiecywałem sobie bardzo dużo i... Nie, nie powiem, że się
      rozczarowałem. To dobra płyta. Ale spodziewałem się, że rzuci mnie na kolana.
      Nie rzuciła. Leszcza najwyraźniej też nie. I dość brutalnie dał to do
      zrozumienia. Takie już prawo krytyka.

mk
      • franzmaurer Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' 09.10.02, 21:55
        Gość portalu: mk napisał(a):

> Takie już prawo krytyka.

Pod warunkiem że ktos wie o czym pisze, a nie pisze na kolanku w przerwie
        między sesją "Idola" a balangą....

Tak trudno odróżnić krytyka od ignoranta ??
        • Gość: mk Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.pkp.com.pl / 172.18.23.* 10.10.02, 09:28
          franzmaurer napisał:

> ...w przerwie
          > między sesją "Idola" a balangą....

Cysorz tj. chciałem powiedziedziec - krytyk to ma klawe życie...

> Tak trudno odróżnić krytyka od ignoranta ??

Och, ja na pewno jestem ignorantem. Nie zamierzam się tutaj wymądrzać na temat
          historii, dyskografii Genesis i PG. A krytyk, ma się rozumieć, powinien te
          rzeczy znać. Odzywając się tutaj chciałem także zwrócić uwagę, że nie wszyscy
          nowej płyty PG słuchają na klęczkach.

mk
          • Gość: adam Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.futuro.pl 10.10.02, 10:54
            Nie chodzi o słuchanie Gabriela na klęczkach, chodzi o beznadziejnie napisany
            artykuł, który nie miał prawa ukazać się w gazecie.

O gustach się nie dyskutuje, ale o ignorantach można.
    • Gość: qrde Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.chello.pl 09.10.02, 21:11
      Mam coraz gorsze zdanie o "GW" wlasnie dlatego, ze pozwala na swoich lamach
      produkowac sie takim artystom jak Leszczynski. Mozna miec przerozne gusta, ale
      to co wypisuje ten pan jest zatrwazajace. Co gorsza wiele osob go czyta w
      przeswiadczeniu, ze to miarodajny, rzetelny, profesjonalny krytyk muzyczny.
      • Gość: why? Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.unisoft.com.pl 10.10.02, 07:54
        .....to jednak jest DEBIL.Po tym artykule jestem tego pewien.
    • Gość: Jeden Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: proxy / *.wp-sa.pl 10.10.02, 13:40
      To kolejna kompromitacja tego kolesia. Pamietam jak przy okazji plyty Bal
      wszystkich swietych Budki Suflera wychwalal ja pod niebiosa umieszczajac tekst
      w boksie pt. Wielka Plyta. Zgroza!!! Jest prawdziwym leszczem i to gluchym.
      Gabriel vs Massive Attack - kompromitacja. Zabrac mu klawiature, niech nie
      pisze takich pierdół.

Gość portalu: adam napisał(a):

> W poniedziałek red.Leszcz dał popis swojej ignorancji oceniając najnowszą
      > płytę Petera Gabriela. Pomijając ocenę artystyczną tej płyty, która MOIM
      > ZDANIEM (o tym wyrażeniu red. nigdy nie pamięta!!) jest rewelacyjna, treść
      > tego tekstu woła o pomstę do nieba. Porównywanie PG do Massive Attack,
      > mylenie tytułów (Growing Up!!!!) i nieznajomość historii Genesis nie uprawnia
      > w żadnej mierze do pobierania wierszówki przez autora tego, napisanego łamaną
      > polszczyzną, tekstu.
      > Czy nie ma w tym kraju ludzi którzy wiedzą więcej o muzyce i mogliby pisać
      > o niej w, bądź co bądź, największej gazecie w kraju?
      • Gość: Jeden Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: proxy / *.wp-sa.pl 10.10.02, 13:52
        przypomniałem sobie o jeszcze jednej akcji... z Chemical Brothers i płytą Come
        With Us. Totalnie nie znał porządku płyty. Może je kupuje na Stadionie?
        • Gość: why? Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.unisoft.com.pl 10.10.02, 14:17
          Czytając o kolejnych wpadkach i recenzjach redaktora dochodzę do wniosku ,że to
          nie jest zwykły debil, to debil do kwadratu i na dokładkę niekompetentny.
          • Gość: N Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 22:42
            Gość portalu: why? napisał(a):

> Czytając o kolejnych wpadkach i recenzjach redaktora dochodzę do wniosku ,że
            to
            >
            > nie jest zwykły debil, to debil do kwadratu i na dokładkę niekompetentny.

Cóż Twoje słowa świadczą przede wszystkim o twoim poziomie,cokolwiek byś nie
            sądził o Redaktorze ta wypowiedź jest poniżej krytyki.
      • Gość: Vapor Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: proxy / *.radio.com.pl 19.10.02, 00:49
        Pan Leszczynski nie jest debilem. jest inteligentnym, mlodym czlowiekiem, ktory
        pisze o muzyce w gazecie, w ktorej w kierownictwie nikt na owej muzyce sie nie
        zna. Dlatego nie sa w stanie ocenic recenzji pana RL od tejze strony, a jedynie
        od strony gramatycznej/stylistycznej, w ktorej pan RL jest niezly. problem pana
        RL polega na tym, ze urodzil sie troche za pozno, a na dodatek nie chce przyjac
        do wiadomosci,ze muzyka nie zaczela sie od pożogi punkowej, a wielkie zespoly
        progresywne dostarczaly w latach 70. wielu wzruszen, a ich plyty rozchodzily
        sie w gigantycznych nakladach. To nie problem napisac, ze genesis tworzyl
        pretensjonalne plyty. Genesis tworzyl muzyke dla ludzi wrazliwych, muzyke
        subtelna wymagajaca od sluchacza skupienia i otwartego umyslu. zal mi pana RL,
        ze w dziecinstwie nie zaznal ciepla i czulosci, ktore pozwoliloby mu teraz
        rozumiec tez taka muzyke. Nic nie mam do prodigy, ale na nich naprawde swiat
        sie nie konczy. A plucie na rocka progresywnego to ulubione zajecie ludzi
        urodzonych w latach 70., ktorych ominely te piekne czasy
        • Gość: koliber Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: 149.156.12.* 19.10.02, 19:30
          Dodam plucie przez ludzi nieco głuchych i małointeligentnych
    • Gość: Pedros Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.futuro.pl 10.10.02, 20:51
      Az szkoda slow na tego nibydziennikarza... Niech go polsat pochlonie!!!

• Gość: agrafka Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 10:32
        Obrażając Leszczyńskiego, obrzucając go inwektywami niczego nie zdziałamy. Po
        prostu wypunktujmy go!! Konkrety, czyli to i to zostało dokumentnie spieprzone.
        Wtedy ta dyskusja ma sens i nikt nie zarzuci nam, że jesteśmy osobiście
        uprzedzeni...wink))
        • Gość: N Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 16:24
          Gość portalu: agrafka napisał(a):

> Obrażając Leszczyńskiego, obrzucając go inwektywami niczego nie zdziałamy.
          Po
          > prostu wypunktujmy go!! Konkrety, czyli to i to zostało dokumentnie
          spieprzone.
          >
          > Wtedy ta dyskusja ma sens i nikt nie zarzuci nam, że jesteśmy osobiście
          > uprzedzeni...wink))

Uważam,że masz rację,więc zacznę.
          Nie zastanawiajmy się nad sensem i motywacją udziału Redaktora w Idolu(to jest
          dokładnie omówione pod innym postem),ale tego czego tam dokonał.Moim zdaniem
          był zdecydowanie najlepszy z jurorów.Bez chamstwa,którego najwięcej
          zaprezentował Kuba i zawsze starał się rzeczywiście wybierać najlepszych.Nie
          tak,jak pozostali,którzy często byli na tak,gdy ktoś im się po prostu spodobał
          (ładna dziewczyna,czy duże poczucie humoru dominujące w przesłuchiwanym.)
          • Gość: adam Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.futuro.pl 17.10.02, 11:10

Ludzie!, nie po to zaczalem watek, zeby pisac o Idolu i telewizji!!!

Chodzilo mi tylko (a moze az) o te bzdury, ktore red. wypisuje w gazecie.
            O to, ze jest niekompetentny, ze bedac maksymalnie subiektywnym stara sie
            udawac obiektywnosc, ze nie nadaza za czasem i jest zawsze piec krokow do tylu
            i wreszcie, ze nie potrafi napisac dobrej recenzji (niechby i krytycznej).

I dajcie spokoj z tym Idolem, to zupelnie inna bajka...
            • old_firehand Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' 17.10.02, 14:27
              Mam wrażenie, że nie wiecie na czym polega krytyka...
              przede wszystkim na własnym zdaniu (nawet kontrowersyjnym - czy dla niektórych
              głupim).
              • Gość: ksenia Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: *.de.ihost.com 17.10.02, 14:46
                old_firehand napisał:

> Mam wrażenie, że nie wiecie na czym polega krytyka...
                > przede wszystkim na własnym zdaniu (nawet kontrowersyjnym - czy dla
                niektórych
                > głupim).

żeby coś krytykować, czy oceniać trzeba mieć o przedmiocie krytyki elementarną
                wiedzę, a z tym u Pana Leszczyńskiego często bywa baaaardzo kiepsko.......
                to chyba niezbyt wygórowane żądanie od najpoczytniejszego i opiniotwórczego
                dziennika ?
                ksenia
    • Gość: koliber Re: Peter Gabriel 'Up', Robert Leszczynski 'down' IP: 149.156.12.* 19.10.02, 19:38
      Po prostu Pan Leszczyński nie dorósł do tej płyty. Dla niego wszystko to co
      nowe jest dobre.
      Nie ma tej wrażliwości.
      On z założenia skrytykuje gwiazdę z korzeniami w rocku progresywnym.
      Chociaż czasem popełni dobre artykuły- vide o Sopocie czy Opolu.
      Wnioski: Może krytykować Gabriela, tylko niech posłucha płyt Gabriela i Genesis
      i przygotuje się z tematu. Wyrobi to mu wrażliwość i będzie mógł krytykowac
      opierając się na faktach.
      Ja tam wolę pretensjonalnego Gabriela niż odwołujący się do najniższych
      instynktów Prodigy (przy szacunku dla ich profesjonalizmu).
    • Gość: UP=DNO zgadzam sie z Leszczem IP: 212.160.136.* 22.10.02, 01:28
      Ostatnia płyta gabriela to fekalia. Jest rok 2002. PT sie zawiesil artystycznie
      20 lat temu. Jak mozna jeszcze tego sluchac?
      Ponadczasowy jest jedynie jazz.
      Ludzie sluchajacy PG sa bardzo płytcy.
      Nie interesuja mnie wasze opinie na moj temat, sluchajcie dalej PT i
      pozostancie na tym zadupiu muzycznym.
      • Gość: adam Re: zgadzam sie z Leszczem IP: *.futuro.pl 22.10.02, 12:32
        Masz prawo. Tylko wytlumacz nam co to, do cholery, jest "PT"?

Czy ty aby nie ze szkoly Leszcza?!
        • Gość: UP=DNO Re: zgadzam sie z Leszczem IP: 212.160.136.* 22.10.02, 14:19
          Naturalnie zamiast PT winno być PG. sorry
          Tak jestem ze szkoly Leszcza. Jestem w jego wieku i doskonale go rozumiem.
          Czytalem wywiady z nim i uwazam, ze Leszcz jest OK.
          Słucham PR3 od 20 lat, PG puszcza Piotr Kaczkowski. Ten facet umrze sluchajc
          rocka z lat 70.

JAZZ&FUNK RULZZ
      • Gość: Jeden Re: zgadzam sie z Leszczem IP: proxy / *.wp-sa.pl 22.10.02, 16:09
        Gość portalu: UP=DNO napisał(a):

> Ostatnia płyta gabriela to fekalia. Jest rok 2002. PT sie zawiesil
        artystycznie
        >
        > 20 lat temu. Jak mozna jeszcze tego sluchac?
        > Ponadczasowy jest jedynie jazz.
        > Ludzie sluchajacy PG sa bardzo płytcy.
        > Nie interesuja mnie wasze opinie na moj temat, sluchajcie dalej PT i
        > pozostancie na tym zadupiu muzycznym.

"Ludzie słuchający PG są bardzo płytcy. Nie interesują mnie wasze opinie na mój
        temat". Skoro tak Cię nie interesują opinie na swój temat, to nie wyrażaj
        swoich o ludziach słuchających PG.

Poza tym skoro według Ciebie jazz jest ponadczasowy, to wnioskuję z Twojego
        toku rozumowania, że on także zatrzymał się dawno, dawno temu.

Jesteś niekonsekwetny kolego.
        • Gość: qrde Re: zgadzam sie z Leszczem IP: *.chello.pl 22.10.02, 16:38
          Kolega UP=DNO jest nie tylko niekonsekwentny, ale i glupi. Post, ktory wypocil
          stanowi jego wlasna wizytowke i wlasciwie nie wymaga rozwleklego komentarza.
          Ktos kto w ten sposob podchodzi do muzyki, do gustow innych ludzi, musi byc
          biednym, zaszczutym, zakompleksionym malym czlowieczkiem, dla ktorego swiat
          jest stanowczo zbyt skomplikowany...
          • Gość: UP=DNO Re: zgadzam sie z Leszczem IP: 212.160.136.* 22.10.02, 18:48
            Dokladnie takich odpowiedzi oczekiwałem, nie dziwia mnie, a nie nie smuca.
            Przyjmuje do wiadomosci, ze jestem glupim, malym czlowieczkiem. Swiat jest dla
            mnie zbyt skomplikowany. Jestem zaszczuty. Moja wypowiedz nie wymaga
            komentarza, jest tak glupia.
            Czujcie sie swobodni i dalej sluchajcie PG. Zapewne cos przezywacie sluchajac
            tej płyty?
            Tylko nie nazywajcie tego muzyka! Aby sluchac PG nie trzeba miec zadnych
            gustów.
            pzdr wszystkich!
      • vulture fekalia tekstowe 22.10.02, 22:53
        Gość portalu: UP=DNO napisał(a):

> Ostatnia płyta gabriela to fekalia.

nie to co nowa Kylie Minogue

Jest rok 2002. PT sie zawiesil artystycznie
        >
        > 20 lat temu.

nie to co Tom Jones

Jak mozna jeszcze tego sluchac?
        > Ponadczasowy jest jedynie jazz.

acz nowa Madonna pewnie lepsza

> Ludzie sluchajacy PG sa bardzo płytcy.

nie to co fani Ich Troje

> Nie interesuja mnie wasze opinie na moj temat, sluchajcie dalej PT i
        > pozostancie na tym zadupiu muzycznym.

Ja zostaję. Boję się, że gdzie indziej moge Cię spotkać.
        • Gość: adam Re: fekalia tekstowe IP: *.futuro.pl 28.10.02, 20:52
          Zgadzam sie i ubolewam, ze tacy ludzie zawsze beda na swiecie; "Popluc, popluc
          byle mnie zauwazyli." Zgroza!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka