Dodaj do ulubionych

Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w Polsce

17.11.05, 11:26
Byłem zażenowany szczegołami koncertu MACY GRAY w Polsce ( ceny biletów
raczej dla polskich pseudo VIPów - 500 zł ) , ale to co przeczytałem o tej
dobrej bądź co bądź wokalistce ALE JEDNAK GWIEŹDZIE 1 PRZEBOJU ( reszta płyt
ma słabiutką sprzedaż ) rozłożyło mnie na łopatki:

Amerykańska piosenkarka wystąpi dziś na jedynym europejskim koncercie na
trasie. Jak się okazuje artystka miała wiele specyficznych wymagań co do
swojego pobytu w naszym kraju...

Macy Gray wystąpi w Sali Kongresowej. Specjalnie na ten koncert artystka
przyleciała z Los Angeles z 17 osobową ekipą. Jako support dla gwiazdy
wystąpi Marika. Do wczoraj sprzedanych zostało 90 procent biletów - jest więc
jeszcze zapewne szansa na kupienie wejściówek do Kongresowej.

Po koncercie w warszawskiej Fabryce Trzciny odbędzie się after party, na
którym jam session zagrają Sistars. Krótki występ zapowiedziała także sama
Macy Gray. Podczas imprezy promowany będzie najnowszy album z
serii "Pozytywne Wibracje". Bilety do nabycia w kasie klubu za jednyne 190
PLNwink

Wczoraj w warszawskim hotelu Bristol odbyła się konferencja prasowa z
udziałem Macy. Artysta, która leciała z Los Angeles do Polski 26 godzin
prawie godzinę spóźniła się na spotkanie z dziennikarzami. Tuż po
konferencji udzieliła kilku wywiadów. Nam udało się dowiedzieć, że pani Gray
zażyczyła sobie 24-godzinnej ochrony (przydzielony jej "bodyguard" przez
kilka lat był osobistym ochroniarzem prezydenta Aleksandra
Kwaśniewskiego!!!), witaminy C do żucia, mleka sojowego o smaku marakuji i
specjalnych chipsów, które sprowadzić trzeba było z Meksyku.

smile)))))))
Obserwuj wątek
    • Gość: spokojny Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.11.05, 11:48
      Po pierwsze: ceny biletów są od 180 do 480 zł, więc nie wiem, skąd wziąłeś cenę
      500 zł.
      Po drugie: jednego przeboju? Hmm, jeśli ktoś sprzedaje kilkanaście milionów
      egzemplarzy swoich płyt, jest rozchwytywany przez największe gwiazdy muzyki
      (Justin Timberlake, Pharrell Williams) to ma prawo mieć wymagania.
      Po trzecie: podawaj łaskawie źródło, z którego cytujesz daną informację.
      • Gość: mary Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 17.11.05, 13:00
        źródło to www.cgm.pl
        Zgoda, w muzyce Macy osiągnęła dużo, sama bardzo ją lubię. Ale uważam jej
        wymagania za zwykłe fanaberie, na miejscu osób, które zajmują się oragnizacją
        koncertu zwyczajnie wyśmiałabym zachcianki artystki i nie zawracałabym sobie
        głowy SPROWADZANIEM CHIPSÓW Z MEKSYKU...Żałosne, to zwykła sodówka niestety...
      • puchala40 Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P 17.11.05, 13:32
        Gość portalu: spokojny napisał(a):

> Po pierwsze: ceny biletów są od 180 do 480 zł, więc nie wiem, skąd wziąłeś
        cenę
        >
        > 500 zł.
        > Po drugie: jednego przeboju? Hmm, jeśli ktoś sprzedaje kilkanaście milionów
        > egzemplarzy swoich płyt, jest rozchwytywany przez największe gwiazdy muzyki
        > (Justin Timberlake, Pharrell Williams) to ma prawo mieć wymagania.

No właśnie: wielka różnica miedzy 480 zł a 500, co ? Podtrzymuję: MACY ma fajny
        głos, ale to one hit wonder ( gwiazda 1go przeboju ), LOS DEL RIO też sprzedali
        miliony egz. Macareny.
        inne piosenki MACY to typowy amerykański soul, jakiego mamy zatrzęsienie !!!! A
        te argumenty o rozchwytywaniu to marketing i nic wiecej.

Wg mnie bilety na koncert za 500 zł mogą być na gwiazdę pokroju Madonny a nie
        jednej z setek szansonistek r'n'b.

Sądzisz że fanaberia chęci na chipsy z Mexyku jest czymś normalnym ? Dla mnie
        to objaw chorobowy.
        • Gość: jan dzban Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P IP: 217.153.131.* 17.11.05, 15:04
          puchala,
          o tym co jest fanaberią a co nie pogadamy jak bedziesz mial 50 mln$ na koncie,
          obawiam sie ze perspektywa wymagan zmienia sie wtedy diametralnie. gdybym ja
          byl taką Macy Gray to w ogole wyjazd do jakiejs tam Warszawy mialbym w dupie i
          nie meczylbym sie 26 godzin w samolocie.

problem chipsow jest problemem jej obslugi nie twoim. 90% biletow jednak
          znalazlo nabywcow wiec o co chodzi? sfrustrowany ze cie nie stac?
          • mantha Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P 17.11.05, 15:26
            gdybym ja
            > byl taką Macy Gray to w ogole wyjazd do jakiejs tam Warszawy mialbym w dupie
            i
            > nie meczylbym sie 26 godzin w samolocie.

Taka praca - wlasnie podroze promujace swoj dorobek muzyczny zapewniaja
            szanownej pani G. te dolary na koncie.

A juz nie przesadzajmy - nie jest ona wcale jakas wielka gwiazdą, a reklama
            byla taka jakby co nammniej Beatlesi mieli zagrac w pierwotnym skladzie....
            • Gość: jan dzban Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P IP: 217.153.131.* 17.11.05, 15:39
              swoją drogą jestem ciekaw dlaczego Macy (czy raczej jej management?) wybrala
              Warszawe na swoj jedyny europejski koncert, nie sadze by tu wlasnie sprzedawala
              sie najlepiej.

ktos zna przyczyne?
            • wojtek200000 Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P 17.11.05, 20:10
              Zartujesz?Ty uważasz,ze to była reklama?Nie widziałaś chyba jak można
              zareklamowac koncert.Poza tym jak to nie jest aż taką wielka gwiazdą?
              A jaką?
          • Gość: teddy Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.11.05, 17:44
            Święte słowa. Koleś musi być zakompleksiony, że nie idzie na koncert i fika.
            Jego problem.
      • sojuz1 Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P 17.11.05, 16:17
        Gość portalu: spokojny napisał(a):

> Po drugie: jednego przeboju? Hmm, jeśli ktoś sprzedaje kilkanaście milionów
        > egzemplarzy swoich płyt, jest rozchwytywany przez największe gwiazdy muzyki
        > (Justin Timberlake, Pharrell Williams)
        Aleś wyskoczył z tym Timberlakiem. LOL
        • Gość: Alex Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P IP: *.nyc.res.rr.com 17.11.05, 18:56
          W USA jest bardzo lubiana i popularna, ma swoj niepowtarzalny styl i wcalenie jest jedna z miliona
          gwaizdek R'n'b. Sam chetnie poszedlbym na koncert. Jesli chodzi o fanaberie chyba nie sadzicie, ze
          ktos dokladal do jej chipsow z Meksyku wiec gdzie jest problem ? Gwiazdy maja swoje zachcianki,
          wlasnie dlatego sa gwiazdami, ja sie zawsze ucmiecham jak slysze o kwiatach za 20000 $ tygodniowo
          w domu Eltona Johna czy Pizzy dla Nicolasa Cage'a sprowadzanej w lilka godzin z Chicago do LA. Maja
          kase i robia z nia co chca, nie rozumiem tej frustracji. To sa gwiazdy, takie zachowanie jest ich czescia
          a Wy zamiast sie frustrowac posluchajcie Macy "Sweet Baby" w duecie z Erykah Badu, piosenka
          naprawde poprawia humor. Ludzie, dystans, dystans i luz. Naprawde lepiej sie w tym smutnym kraju
          Polska wtedy zyje.
          • Gość: teddy Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.11.05, 19:37
            Brawo kolego. Masz świętą rację. W tym kraju wszyscy są sfrustrowani i nie mogą
            dać sobie odrobiny luzu. Żenujące...
            • wojtek200000 Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P 17.11.05, 20:07
              Macy Gray jest OK.
          • mantha Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P 18.11.05, 10:56
            Jesli chodzi o fanaberie chy
            > ba nie sadzicie, ze
            > ktos dokladal do jej chipsow z Meksyku wiec gdzie jest problem ? Gwiazdy maja
            s
            > woje zachcianki,

Darmozjady i tyle. nie wiem jak mozna to w ogole pochwalac? w dupach sie
            poprzewracalo i juz sami nie wiedza co maja ze sobą zrobic.
    • Gość: Metal Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 20:18
      Kto to jest ta Marcy Gray?
    • Gość: Jacenty Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P IP: *.chello.pl 18.11.05, 10:39
      Ani Macy Gray nie jest gwiazdą jednego przeboju, ani jej zachcianki nie są
      jakieś szczególnie wyszukane. Poza tym, jak już ktoś zauważył, to nie
      społeczeństwo za te zachcianki płaci. Nie jestem fanem r&b i nie chciałbym się
      znaleźć w Kongresowej pośród, w dużej części, snobistycznego tłumu. Nie zmienia
      to jednak faktu, że Macy potrafi śpiewać, jest charyzmatyczna i znakomitą
      większość współczenych gwiazdek r&b bije na głowę. Z drugiej strony "moc"
      kampanii "outdoorowej" nieadekwatna do wielkości artystki. I tu jednak nie mamy
      raczej do czynienia z okradaniem społeczeństwa więc łez ronić nie warto wink
      • Gość: Lecho Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 10:53
        Uzupełnijąc posta powyżej , dodam, że artystka nie jest specjalnie urodziwa ani
        szczupła ani wysoka...i ze szkodą dla siebie nie może się z tym faktem pogodzić.
        Kiedyś bluesowe czy soulowe pieśniarki wychodziły na scenę by śpiewać a dzisiaj
        trzeba wyglądać i oszukiwać świat sztuczkami w klipach bo tego żąda beznadziejny
        marketing. Co nie zmienia faktu, że babka ma głos zupełnie niepowtarzalny.
        • Gość: Alex Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P IP: *.nyc.res.rr.com 18.11.05, 18:35
          Nie, najlepoiej zeby przyjechala do biedoty na wschodzie Europy, mieszkala w
          akademiku na Jelonkach, doplacila polaczkom za udzial w jej koncercie a na
          zakonczenie zjadla obfity lunch w uniwersyteckim. na lunchu powinna wysluchac
          pogadanki o bezrobociu w polsce i problemach finansowych ojca rydzyka ( celowo
          male litery ). Ludzie, jak Wam sie nie podoba nie sluchajcie, idzcie na darmowe
          piwo pod namiot gdzie spiewa Mandaryna. Co za narod !!!!
          • wojtek200000 Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P 18.11.05, 21:27
            A co ty tak z tym narodem wyjeżdżasz?Naród jest zróżnicowany itak samo w Polsce
            jak i w Twoich Niemczech słucha się różnej muzyki.
            • Gość: greg Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.05, 22:02
              Alex ma rację. Nie przyjeżdzały do nas gwiazdy, było źle. Przyjeżdżają - tez
              jest źle. Ku.wa, tylko u nas możliwe jest takie narzekanie.
              • Gość: wszechmłodzierz Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 00:22
                A nam sie bardzo podobało, że pani ta chadzała w mocherowej beretce. Amen. Sieg
                Giertych.
    • wojtow Re: Gwiazda 1 przeboju wymagająca - MACY GRAY w P 19.11.05, 07:24
      żałuję że nie stać mnie na bilet chętnie wybrałabym się na ten koncert sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka