Gość: day IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 23:01 kto słyszał??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DionizyZłotopolski Re: oxy.gen IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 23:42 Ja słyszałem w "Trójce". Billie Jean taki sobie, nie wiem, co to był za pomysł, żeby zacząc karierę od coveru Jacksona. Drugi kawałek, "Czemu gdy" już jes trochę lepszy. Może zrobią karierę, ale znając życie i układy w stacjach radiowych, raczej nie mają szansy przebić się w stacjach komercyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: oxy.gen 25.10.02, 01:24 Płyta jest fatalna. Nawalone wszystkiego jakby nie mogli sie zdecydować z czym sie przebiją. Myślę ze nie ma miejsca na taką muze w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kippax Re: oxy.gen IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 01.11.02, 23:27 Co ciekawe dla Leszczyńskiego to płyta roku . Na początku nie rozumiałem czemu ludzie tak Lescza atakują ale teraz już wiem. oxy.gen i bluecafe to dla niego najważniejsze płyty roku, ha , ha Biedaczysko musiał dostać od Warnera parę złotych i teraz twierdzi że oxy.gen to rewelka. Niektórzy się na to łapną bo dla mniej zorientowanych Leszczyński to muzyczny guru. To jest naprawdę żałosne, a oryginalności zespoliku na temat którego jest ten wątek, trzeba by szukać w DNA muzyków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: oxy.gen IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 22:35 krytykujesz dlatego, że podoba się Leszczowi czy dlatego, że Ci się nie podoba. Zauważyłam jakiś tempy bezmyślny ruch "antyleszczowy". Też na nim nie przepadam, ale może podyskutujmy o nim osobno a o muzyce osobno > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAŁGOSIA Re: oxy.gen IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 20:17 PRZEBIJĄ SIĘ, NIE BĄDŹ CZŁOWIEKIEM MAŁEJ WIARY. JAK CI SIE COS PODOBA TO WIERZ W TO. JUŻ TA POLSKA DEPRESJA MNIE DOBIJA. NIE MOŻNA OSIĄGNĄĆ SUKCESU BO UKŁADY, KASA, A MOŻE TO KWESTIA CHOWANIA WŁASNEJ GÓWNOWARTORCI POD PŁASZCZYKIEM I TAK MI SIĘ NIE UDA? TZW. ZEWNĘTRZNE POCZUCIE KONTROLI - I TAK NIC ODEMNI NIE ZALEŻY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INGA Re: oxy.gen IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 23:25 Ja słyszałam. Fajne, bo do niczego nie podobne... Przebiją się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szelak Re: oxy.gen IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 10:36 jeśli Leszczu się tym zachwyca (dzisiejsza recenzja w GW) to na 85% musi to być kicha Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: oxy.gen 31.10.02, 11:48 Gość portalu: szelak napisał(a): > jeśli Leszczu się tym zachwyca (dzisiejsza recenzja w GW) to na 85% musi to być > kicha Amen. Słyszałem (W TrUjce. Samo to mnie nie dziwi, ale w moim kochanym Ekspresie! Zgroza...) trzy piosenki. Z tych trzech jedna nawet zdradzała pewne oznaki własnego stylu... oczywiście tylko wtedy, jeśli się zapomniało o braku umiejętności śpiewania u wokalisty i ubogiej aranżacji. Straszna kicha. Straszna! Zazwyczaj się nie wypowiadam na temat muzyki, której nie lubię, ale to, że takie coś (czytaj: g...) jest promowane w radio i gazetach, podczas gdy wiele dobrych zespołów nie ma na to szans... tego nawet ja nie zdzierżę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: oxy.gen IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 22:38 roar napisał: > Gość portalu: szelak napisał(a): > > > jeśli Leszczu się tym zachwyca (dzisiejsza recenzja w > GW) to na 85% musi to być > > kicha > > Amen. > > Słyszałem (W TrUjce. Samo to mnie nie dziwi, ale w moim > kochanym Ekspresie! Zgroza...) trzy piosenki. Z tych > trzech jedna nawet zdradzała pewne oznaki własnego > stylu... oczywiście tylko wtedy, jeśli się zapomniało o > braku umiejętności śpiewania u wokalisty i ubogiej > aranżacji. Straszna kicha. Straszna! > > Zazwyczaj się nie wypowiadam na temat muzyki, której nie > lubię, ale to, że takie coś (czytaj: g...) jest promowane > w radio i gazetach, podczas gdy wiele dobrych zespołów > nie ma na to szans... tego nawet ja nie zdzierżę. Jakie Ci sie podobają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: oxy.gen IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 22:37 Gość portalu: szelak napisał(a): > jeśli Leszczu się tym zachwyca (dzisiejsza recenzja w GW) to na 85% musi to być > > kicha A słuchałeś czy po prostu nie lubisz Leszcza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fall Re: oxy.gen IP: *.gda.cdp.pl / 193.91.26.* 31.10.02, 12:04 Tej płyty słucham codziennie. Jest genialna. Cała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: oxy.gen IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 23:39 Dla mnie plyta jest o tyle interesujca ze prezentuje cosczego nie slyszalem jak do tej pory... Mysle ze jest to muzyka ciekawa ale nie za bardzo podoba mi sie technika spiewania albo i sam glos wokalisty. Billie Jean i Czemu.. bardzo mi przypadly do gustu co do reszty to trudno mi sie okreslic. Mysle ze kolejny krazek (jesli zespol przetrwa na naszym zamknietym rynku) bedzie dojrzalsza a co za tym idzie lepsza. Bo w tych utworach bije od zespolu pewna niespojnosc, co mozna oczywiscie tlumaczyc brakiem doswiadczen rynkowych - bo to on (rynek) weryfikuje wszystko. Reasumujac jest to dla mnie plyta do sluchania raz na kilka tygodni, moze i rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: oxy.gen IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 20:10 JA, JEST SKOMPLIKOWANA ALE NARESZCIE KOMUŚ SIE CHCE COŚ ROBIĆ OBRÓCZ 3 RIFÓW . ZAJEBISTA Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: oxy.gen 04.11.02, 22:48 ja nie wiem co sie tak redaktora leszcza czepiacie. krytyk pisze, co uwaza; my sluchamy, jesli nam sie podoba. i tyle. jak jestescie jacys ogolnie niewyzyci pod wzgledem zarzucania ludziom niekompetencji itede, to sobie zrobcie oddzielny temat (polecam: "robert leszczynski - komercja?" - tamtejsi goscie przechodza samych siebie w analizowaniu postaci leszczynskiego...). a tak w ogole to slyszalam jakis jeden kawalek tego bandu - jakos mnie nie powalilo, ale jesli bede w najblizszym czasie w jakims empiku albo innym badziewiu tego typu, to az sobie przeslucham bo - jak widze - zdania sa mocno podzielone... pozdrowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pele Re: oxy.gen IP: *.twi.com 05.11.02, 09:57 uważam,ze nalezy takim zespołom jak oxy.gen zaufać, ponieważ chłopaki wiedzą co robią. mnie sie podaobała trójka i lubie jak ktoś kombinuje. a pan redaktor niech sobie wsadzi to głupie pióro w dupe i powącha bo tak pachnie jego rozum i pojęcie o muzyce. fajny ten internet, bo można napisac co się myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Re: oxy.gen IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 10:51 A co myślicie o tym? To kolega z pracy Leszczyńskiego napisał. Gazeta Morska się kłania, a jak się o muzyce rozpisał... Kreujący sam siebie na idola w programie "Idol" Robert Leszczyński w czwartkowej "Gazecie Wyborczej" uznał debiutancki album trójmiejskiej grupy Oxy.Gen za "najważniejszy debiut roku". Zespół jest więc "ustawiony" i nie zaszkodzi mu już żadna krytyka, zwłaszcza ta. "Kiedy pojawi się interesujący debiut, należy zachować szczególną uwagę" - pisze Leszczyński. Zgodnie więc z zaleceniem zachowujemy uwagę i analizujemy płytę szczegółowo. Leszczyński w swojej recenzji przyznaje, że ten "zjawiskowy" album ma jedną skazę: "teksty niewolne od błędów językowych, epatujące banalną treścią, lecz nie gorsze od średniej krajowej". Rzeczywiście, w kraju, gdzie średnią krajową wyznacza metaforyka Ich Troje ("sępie miłości"), rymy Brathanków ("w metrze i w swetrze") oraz logika Natalii Kukulskiej ("Im więcej ciebie, tym mniej") można już w zasadzie zaśpiewać każdy idiotyzm i mimo wszystko być uznanym za debiut roku. Widać niektórym nie przeszkadzają urągające inteligencji i uwłaczające rozsądkowi brednie. Ja jednak nie potrafię ze spokojem słuchać piosenki, w której śpiewa się: "na stole stoi jeż/ wyciąga z kolców wesz/ a pieprzysz wzdłuż i wszerz/ i w dupie ma cię jeż/ nie mlaskaj kiedy jesz". Tego nie można wytłumaczyć pisaniem pod wpływem najbardziej nawet "odlotowych" środków odurzających. Może jedynie tym, że jak wyznaje na okładce płyty wokalista Wojtek: "dziękuję zespołowi, za to, że możemy być ciągle pojebani." Właśnie... Na tej płycie rzeczywiście "pieprzy się wzdłuż i wszerz": "widziałem węża, jak z myszą zwycięża/ a przecież brzydkie to stworzenie/ lecz jakie w nim cierpienie". Dalej z żelazną logiką wokalista podkreśla, że "dziś jest ten dzień, nie jutro lecz dziś". Co to za dzień? "Niewyobrażalnie głupi dzień". A co się stało tego dnia, że jest tak głupi, poza tym oczywiście, że słuchacz zetknął się z tekstami Oxy.Genu? Okazuje się, że "umarł buk". Ekologowie zaspali? Brutalna wycinka pod autostradę? Po konsultacji z okładką okazuje się, że utwór nosi tytuł... "Dziś umarł Bóg". Dlaczego więc śpiewa się o buku? Kolejny ciekawy fragment mówi o tym, że "czasem, gdy wstaje dzień/ ja wykrzywiam twarz/ a gęba nie cieszy mi się". Jakie teksty, taka gęba. Następne brawurowe porównanie to "miasto pełne ludzi z plastiku/ jak spalona słońcem pustynia". Jak wszyscy dobrze wiemy, pustynie roją się od ludzi, zwłaszcza plastikowych. Zespół Oxy.Gen miał podobno zagrać w programie "Bar". Czy wystąpił, nie wiem, bo nie śledzę programu. Kiedyś widziałem i nie mogłem potem dokończyć kolacji. Sądzę jednak, że miejsce zespołu jest wśród pokazywanych tam ludzi. Na pewno się dogadają. Wcale się też nie dziwię, że Idol popiera Bar. W końcu to jeden i ten sam Polsat. Płyta nosi tytuł "Toxygen". To chyba błąd w druku. Powinno być "Laksygen". Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: oxy.gen 05.11.02, 13:03 Ktoś tam u góry zadał mi pytanie, jaką to muzykę lubię, skoro nie podoba mi się Oxy.gen. I chyba się rozczaruje - bo taką właśnie muzykę uwielbiam - tyle że porządnie zagraną. Ot, weźmy The Beta Band. Albo Tin Star. Albo Echoboya. Albo Stroke. Albo I Monster. To nie są może (Poza Betkami) projekty szczególnie cenione (niestety!) czy popularne. A Oxy.gen nie dorasta im do pięt. Błagam, nie powtarzajcie tylko za redaktorem Leszczyńskim bzdur, jakoby ta grupa grała jakąś nową czy odkrywczą muzykę. Tak może by i było 15 lat temu. Ale w tym czasie, do cholery, było Talk Talk, był New Order, Nine Inch Nails, Stereolab, Air, Spiritualized, Stone Roses i Ian Brown... Oxy.gen to kolejny po nowej płycie Sweet Noise słaby projekt bazujący swoją popularność na miernocie polskiego rynku muzycznego i nieznajomości zagranicznej muzyki wśród słuchaczy rozgłośni komercyjnych. Najlepiej go po prostu olać. --- A "Miasto" to naprawdę niezła kompozycja. Gdyby tylko znaleść lepszego tekściarza i wokalistę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: oxy.gen IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 13:23 to w polsce nic ci się aktualnie nie podoba? muzycznie oczywiście bo w ogóle to jest zajebiście... rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś