IP: 80.50.250.* 26.12.05, 23:05
co polecicie mi z acid jazzu poza jamiroquai, herbim i milesem davisem?
pati yang....cos wiecej znacie dobrego?
Obserwuj wątek
    • john_malkovitch Re: acid jazz 27.12.05, 05:40
      Polecam... acid jazz..
      Jamiroquai i Davis..?
      To mi no(v)ina..
      • Gość: James_Bond Re: acid jazz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.13, 19:47
        To jest super:
        www.youtube.com/watch?v=mw-boSbDiKg
    • Gość: Fozy Re: acid jazz IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 27.12.05, 13:03
      Icognito, Brand new Heavies.Zdecydowanie UK dostarcza najlepszy acid house/jazz!
      • chelseaa Re: acid jazz 27.12.05, 17:46
        polska wersja Jamiroquai - Polucjanci
      • piterek_82 Re: acid jazz 27.12.05, 17:58
        Incognito-Polecam!!!!!!Jest nowa płyta"Eleven".Niezła jest też solowa płyta
        jednej z wokalistek zespołu-Maysy Leak "Smooth sailing".Polucjantów- nie
        polecam. BNH- najlepszą wolistką Ndeva Davenport!!!!
    • Gość: Jacenty Re: acid jazz IP: *.chello.pl 27.12.05, 19:54
      Przede wszystkim Gilles Peterson, a zaraz po nim Brand New Heavies, Incognito i
      Galliano. Co do Jamiroquai, to pierwsze płyty można podciągnąć pod acid jazz,
      późniejsze niekoniecznie.
      • Gość: angellooo Re: acid jazz IP: 80.50.250.* 29.12.05, 13:08
        nawet na wikipedi napisali,ze jamiro jest acid jazzem. wlasnie utwierdzilam sie
        w pzrekonaniu, ze bylam nieomylna smile
      • sumire Re: acid jazz 29.12.05, 16:00
        Zgadzam się.
        Ale to dlatego, że acid jazz to już w sumie zdechł, czy raczej ewoluował w
        stronę innych gatunków.
    • Gość: murdock Re: acid jazz IP: 93.107.93.* 08.09.13, 21:19
      taaa...szczegolnie "polecamy"ta pati yang.Ale jezeli ty poczatkujacy nie wiesz ze to typowy pop i to na baaardzo niskim poziomie-to moze najpierw postaraj sie dowiedziec co sie tak naprawde zalicza do jazzu.Na dodatek postawiles to cos w linni z mistrzem jakim byl Miles Davis.Nic tylko pogratulowac.Ja Tobie polecam Chick Corea,a skoro sluchales PF to takiego goscia co sie zwie John Mc Laughlin i jego band Mahavishnu Orchestra.Plyta np.Inner Mounting Flame.
      • Gość: murdock Re: acid jazz IP: 93.107.93.* 08.09.13, 21:21
        Acha-..i jeszcze jedno Miles Davis to nie jest zdecydowanie acid jazz.A jaki to odlam Jazzu to juz dowiedz sie sam.Powodzenia.
        • Gość: Jazzman Re: acid jazz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.13, 23:47
          Miles Davis tworzył w różnych stylach jazzowych, także i acid. A na której płycie to już dowiedz się sam(a). Powodzenia.
      • Gość: Jazzman Re: acid jazz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.13, 23:50
        Kenny G, Norah Jones, Katie Melua
    • on-music.pl Re: acid jazz 01.10.13, 11:47
      A co sądzicie o tym zespole?
      Ostatnio zaszczycił moją stronę, na którą oczywiście zapraszam smile

Pozdrawiam
      Marcin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka