Dodaj do ulubionych

Fanclub Pod Budą

29.10.02, 23:34
Nie wiem, czy ktoś na tym forum pisał kiedyś o zespole Pod Budą. To taki mało
znany polski zespół smile który istnieje już od ćwiercwieku. Doczekał się ponad
rok temu własnej strony internetowej www.podbuda.art.pl
Co wtorek o 21 spotykają się tam miłośnicy krakowskiego zespołu, by
poopowiadać o Małym Teatrze Codzienności, jak ktoś kiedyś określił Pod Budą.
Całkiem niedawno powstał pomysł, by stworzyć fanclub zespołu. Dlatego bardzo
serdecznie zapraszam wszystkich, którym słowa piosenek Andrzeja Sikorowskiego
nie są obce na www.podbuda.art.pl, najlepiej wpisać się w dziale: księga
gości lub forum. W razie ewentualnych pytań proszę o kontakt ze mną:
mafik@gazeta.pl lub autorem strony: podbuda@wp.pl
Pozdrawiam podbudowo smile
MaF
Obserwuj wątek
    • Gość: Tom Re: Fanclub Pod Budą IP: 213.77.14.* 30.10.02, 13:44
      zespół nagrał jedną cudowną płytę (pierwszą), pozostałą twórczość lepiej
      pominąć milczeniem (no może poza "Piwną 7"), wszystkie przeróbki
      uwspółcześniające nagrań z "pierwszej" płyty są żałosne . Podobna sytuacja jest
      zresztą z E. Adamiak (jedna płyta "diament" i... nic).
      Dla mnie oni są martwi od 20lat (ale żyją w tej jednej płycie).
      • Gość: michu Re: Fanclub Pod Budą IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 14:22
        Hmmm... O gustach sie nie dyskutuje, ale to przeciez forum wiec dyskusja jest
        jak najbardziej wskazana... Nie wiem ilu plyt Pod Budą sluchales, ale jestem
        niemal pewien, że tylko pierwszej smile) Twoja wypowiedz przypomina mi troche
        anegdote o chlopie ktory nie lubil teatru. Zapytany czy byl kiedys w teatrze,
        odpowiedzial ze nie. Dlaczego? Bo on nie lubi teatru.
        Pozdrawiam i życze jak najwiecej milych chwil przy muzyce PB smile)
        • mafik Re: Fanclub Pod Budą 30.10.02, 22:19
          Witam! No więc podzielam zdanie micha, że ktoś kto mówi, że tylko pierwsza Pod
          Budą była ok, nie słyszał innych. W ciągu tych lat zmieniało się bardzo wiele.
          Nie tylko brzmienie, ale i tematyka. Zespół - co często czyni mu się jako
          zarzut - ewoluowało od brzmienia "rzewno - lirycznego" po "publicystykę".
          Zresztą na rynku muzycznym panuje ostre prawo dżungli. Wygrywa najsilniejszy.
          Ile kapel gra u nas 25 lat? Ale nie na okolicznościowych spotkaniach, tylko
          cały czas wydając nowe płyty i koncertując. Odpowiedź? Kilka. Budka Suflera,
          Mannam, no i właśnie Pod Budą. A to świadczy o tym, że pomimo minimalnego
          zainteresowanie ze strony mediów muzyką takich zespołów jak Pod Budą, są ludzie
          chcący tego typu muzyki słuchać. Ludzie, jak często podrkeślam - o wyrobionej
          wrażliwości. Bo wybaczcie, ale twórczość poetyczno - muzyczna Maleńczuka jest
          mi totalnie obca. Dlatego osoby, które mało wiedzą o grupie bardzo serdecznie
          zapraszam na stronę www.podbuda.art.pl
          Z pozdrowieniami
          MaF
          • Gość: MaF Re: Fanclub Pod Budą IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 01:26
            No no no, ten wątek nie może spadać tak nisko - a zatem windą do nieba? Nie, do
            góry wink Na sam początek listy wątków w forum: Muzyka wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka