Gość: tsar IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.02, 09:24 No wlasnie jak sie ze tak powiem szufladkuje te muzyke? Heavy metal czy hardrock? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vulture Re: Iron Maiden 01.11.02, 10:13 Uważa się ich za czołowych przedstawicieli New Wave Of British Heavy Metal (w skrócie NWOBHM), więc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Iron Maiden IP: *.vline.pl 01.11.02, 10:15 To taki melodyjny metal, ale raczej czerpiący z dorobku Deep Purple niż Black Sabbath. Niezbyt mroczny, raczej szybki. Choć mam kumpla który twierdzi że Ironi to nie metal (choć on sam raczej ciężkiej muzy nie słucha). Odpowiedz Link Zgłoś
viacheslav 78 12.11.02, 16:39 Zdecydowanie heavy, definiujac ten gatunek na pewno wspomnial bym o ironach, no i zdecydowanie zgadzam sie z argumentacja vulture'a. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Iron Maiden 12.11.02, 18:25 a po kiego ... szufladkować? płytę/kasetę w dłoń i słuchać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Iron Maiden IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 12.11.02, 18:31 szarykot napisał: > a po kiego ... szufladkować? płytę/kasetę w dłoń i słuchać!!! > Popieram przedmówcę ... chociaż po tym jak ktoś mnie ostatnio tu objechał za słuchanie Ironów to mi jeszcze głupio ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SaTyR Re: Iron Maiden IP: *.bphpbk.pl 12.11.02, 20:08 że co...!!!!!!! Objechał za słuchanie Ironów. A kto dał mu prawo!? Krytykowanie gustów to bezsens. A Ironi to świetna kapela, choć teraz słucham trochę innej muzy. Aha i zdecydowanie są HEAVY. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Iron Maiden 12.11.02, 20:43 Gość portalu: As napisał(a): > Popieram przedmówcę ... chociaż po tym jak ktoś mnie ostatnio tu objechał za > słuchanie Ironów to mi jeszcze głupio ... przejmujesz się opinką kogoś takiego? olać (nie napisze inaczej bo cenzura i zgadzam sie z vulturem niu łejw of britisz hejwi mjetal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Iron Maiden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.02, 12:24 Istnieje od dawna oficjalna nazwa stylu Iron Maiden i pokrewnych zespołów, a mianowicie "metal rycerski". Odpowiedz Link Zgłoś