truskwak 09.01.06, 22:29 Co sądzicie o cenach płyt na polskim rynku?? Czy tańsze płyty polskich wykonawców zrażają do kupna płyt zagranicznych?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agusia Re: Ceny Płyt IP: *.telpol.net.pl 09.01.06, 22:49 Ceny oryginalnych płyt na polskim rynku są dramatyczne. 50 zł płyte jakiegos znanego wykonawcy??? Już lepiej na jakiejś giełdzie kupić za 20 zł. Byłam w Szkocji, to tam płyty np. Roda Stewarda czy Jakiś innych znanych wykonawców kształtują się mniej więcej 10 - 20 funtów. Dla polaka drogo bo aż 60-120zł, Tylko tam ludzie zarabiają po 1200 funtów miesięcznie, więc to tak jakby w Polsce kosztowała 10-20 zł orginalna płyta. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mllllly Re: Ceny Płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:20 50zł za płyte znanego wykonawcy? gdzie? ja wszedzie widze za jakies 70zł. ale nie ma o czym gadać, to bezcelowe Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ceny Płyt 09.01.06, 23:31 Te ceny są chore. Rozmawiałam niedawno z osobą prowadzącą mały sklep z płytami i doszliśmy do wspólnego wniosku, że cena płyty zagranicznej powinna oscylować w okolicach max. 30 pln, a polskiej 10 pln. Żeby płyta była towarem luksusowym! Gdzie ja żyję co to za kraj? Wystarczy porównać ceny tego dobra nominalnie do zarobków u nas i na Zachodzie nie wspominając już nawet o USA. have fun Odpowiedz Link Zgłoś
nobody_is_perfect Re: Ceny Płyt 10.01.06, 09:37 Nie trzeba porównywać nominalnie zarobków do ceny płyty, ponieważ przy obecnym kursie $ ceny płyt w Stanach są niższe niz w Polsce. Polecam sklep www.djangos.com/ gdzie ceny są bardzo niskie, wysyłka od 25$ ZA DARMO na cały świat. Obecnie są ciekawe promocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kompot Re: Ceny Płyt IP: *.20.energis.pl 10.01.06, 10:12 Chciałem właśnie to samo powiedzieć. Większośc płyt, i to na dodatek winyli kupuje przez net w chicagowskim sklepie www.dustygroove.com/ Za np. Roya Ayersa i jego legendarny set Mystic Voyage płacisz ok. 15 dolarów czyli około 45 złotych... Sklepy dla średnio zamożnego fana muzyki z Polski w US to dzisiaj, przy tak niskim kursie dolara, najlepsza opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: Ceny Płyt 10.01.06, 10:48 Ja polecam www.cd-wow.com - korzystalem kilak razy, jest OK i w bardzo wielu przypadkach bez ruszania sie z domu jest taniej niz wpyprawiajac sie do np. Media Markt, ktore akurat na tle empikopodobnych ma przyzwoite ceny... Ale generalnie klucie w oczy ze plyta u nas tylko troche tansza a zarobki duzo nizsze nie ma moim zdaniem sensu. To samo mozna odniesc do cen innych rzeczy, chocby samochodow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Re: Ceny Płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:51 więc jedyną odpowiedzią na takie zdzierstwo jest... esperanza za 90 groszy. A tak na poważnie, to ostatnio w Sylwestra widząc jakieś koncerty transmitowane w TVN24 i przykładowo Dodę, która śpiewała z playbacku, naszła mnie taka myśl: Kto kogo okrada i kto oszukuje?? Oskarża się konsumentów, że ściągają muzykę z netu i okradają artystów. A ludzie płacą często za koncerty, na których muzyka jest puszczana z płyt... I kto tu kogo okrada?? JAK KUBA TAK BÓG KUBIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Re: Ceny Płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:53 miało być oczywiście JAK KUBA BOGU TAK BÓG KUBIE Odpowiedz Link Zgłoś