Dodaj do ulubionych

Ceny Płyt

09.01.06, 22:29
Co sądzicie o cenach płyt na polskim rynku?? Czy tańsze płyty polskich wykonawców zrażają do kupna płyt zagranicznych??
Obserwuj wątek
    • Gość: Agusia Re: Ceny Płyt IP: *.telpol.net.pl 09.01.06, 22:49
      Ceny oryginalnych płyt na polskim rynku są dramatyczne. 50 zł płyte jakiegos znanego wykonawcy??? Już lepiej na jakiejś giełdzie kupić za 20 zł. Byłam w Szkocji, to tam płyty np. Roda Stewarda czy Jakiś innych znanych wykonawców kształtują się mniej więcej 10 - 20 funtów. Dla polaka drogo bo aż 60-120zł, Tylko tam ludzie zarabiają po 1200 funtów miesięcznie, więc to tak jakby w Polsce kosztowała 10-20 zł orginalna płyta. pozdro
      • Gość: mllllly Re: Ceny Płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:20
        50zł za płyte znanego wykonawcy? gdzie? ja wszedzie widze za jakies 70zł. ale
        nie ma o czym gadać, to bezcelowe
    • theagata Re: Ceny Płyt 09.01.06, 23:31
      Te ceny są chore. Rozmawiałam niedawno z osobą prowadzącą
      mały sklep z płytami i doszliśmy do wspólnego wniosku,
      że cena płyty zagranicznej powinna oscylować w okolicach
      max. 30 pln, a polskiej 10 pln. Żeby płyta była towarem
      luksusowym! Gdzie ja żyję co to za kraj? Wystarczy porównać
      ceny tego dobra nominalnie do zarobków u nas i na Zachodzie
      nie wspominając już nawet o USA.

have fun
      • nobody_is_perfect Re: Ceny Płyt 10.01.06, 09:37
        Nie trzeba porównywać nominalnie zarobków do ceny płyty, ponieważ przy obecnym
        kursie $ ceny płyt w Stanach są niższe niz w Polsce.
        Polecam sklep www.djangos.com/ gdzie ceny są bardzo niskie, wysyłka od
        25$ ZA DARMO na cały świat. Obecnie są ciekawe promocje.
        • Gość: Kompot Re: Ceny Płyt IP: *.20.energis.pl 10.01.06, 10:12
          Chciałem właśnie to samo powiedzieć. Większośc płyt, i to na dodatek winyli
          kupuje przez net w chicagowskim sklepie www.dustygroove.com/
          Za np. Roya Ayersa i jego legendarny set Mystic Voyage płacisz ok. 15 dolarów
          czyli około 45 złotych...
          Sklepy dla średnio zamożnego fana muzyki z Polski w US to dzisiaj, przy tak
          niskim kursie dolara, najlepsza opcja.
        • ari Re: Ceny Płyt 10.01.06, 10:48
          Ja polecam www.cd-wow.com - korzystalem kilak razy, jest OK i w bardzo wielu
          przypadkach bez ruszania sie z domu jest taniej niz wpyprawiajac sie do np.
          Media Markt, ktore akurat na tle empikopodobnych ma przyzwoite ceny...

Ale generalnie klucie w oczy ze plyta u nas tylko troche tansza a zarobki duzo
          nizsze nie ma moim zdaniem sensu. To samo mozna odniesc do cen innych rzeczy,
          chocby samochodow.
    • Gość: zdzich Re: Ceny Płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:51
      więc jedyną odpowiedzią na takie zdzierstwo jest... esperanza za 90 groszy.

A tak na poważnie, to ostatnio w Sylwestra widząc jakieś koncerty transmitowane
      w TVN24 i przykładowo Dodę, która śpiewała z playbacku, naszła mnie taka myśl:
      Kto kogo okrada i kto oszukuje?? Oskarża się konsumentów, że ściągają muzykę z
      netu i okradają artystów. A ludzie płacą często za koncerty, na których muzyka
      jest puszczana z płyt... I kto tu kogo okrada?? JAK KUBA TAK BÓG KUBIE!!!
      • Gość: zdzich Re: Ceny Płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:53
        miało być oczywiście JAK KUBA BOGU TAK BÓG KUBIE wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka