mallina 08.11.02, 01:14 najlepsze sa mile nastrojowe piosenki ktore poteguja szczescie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ydorius Re: muzyka noca... 08.11.02, 01:17 hm... normalnie to bym się zgodził (niezastąpiona Tracy Chapman, Beck Mutations, Sigur Rós czy Zero 7)... Ale przede mną huk (choć cisza nocna) pracy, więc w miarę przyzwoicie umilam sobie czas Toolem, Pearl Jamem, Nine Inch Nailsem oraz Filterem (dzięki, swoja drogą, chłopaki, że przypomniliście mi o Amalgamucie... To do tych dwóch, co tam se dyskutowali...) ) modrzew, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: muzyka noca... 08.11.02, 08:04 mallina napisała: > najlepsze sa mile nastrojowe piosenki ktore poteguja szczescie Coz, niby tak ale musze sie troszku poprzekomarzac W moim przypadku wcale do konca tak nie jest. Gdy jestem w czarnym humorze najlepiej dzialaja na mnie nie wesole rzeczy ale te raczej smutne (Down, Portishead, Massive Attack, Tool i wiele innych o znacznie ciezszym charakterze). Dzieki nim moge sobie dojsc do dna i szybciutko sie od niego odbic )) A potem moge sluchac radosnych rzeczy....tak zeby podtrzymac dobry nastroj )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aimarek Re: muzyka noca... IP: *.toya.net.pl 08.11.02, 10:16 Najpiękniejsza do słuchania nocą jest "Vespertine" Bjork. Moim zdaniem ofkorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TON Re: muzyka noca... IP: 212.244.51.* 08.11.02, 12:29 Wake Me Up Before I Sleep i Serpentine - Deus Vespertine - Bjork - cala plyta sie nadaje Perfect Blue Buildings i Long December - Counting Crows Bodily Functions - Herbert - znow cala plyta OK - Talvin Singh - cala plyta Lowlight i Tremor Christ - Pearl Jam Starczy chyba, dobranoc, moglby juz byc wieczor. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: muzyka noca... 08.11.02, 14:48 Była kiedyś taka genialna audycja w Trójce "Trzymaj z Nami" (mówię o wydaniu poniedziałkowym). Prowadził to niejaki Paweł Jóźwicki (U-zek). Jakie on tam fajne rzeczy puszczał... Pokazał mi Regular Fries (to największa zasługa) i mnóstwo innych świetnych artystów (Zero 7, Badly Drawn Boy, Kings Of Convenience, Tahiti 80 i jeszcze wiele innych...). Do tego strasznie lubiłem ten sposób prowadzenia audycji. Następnego ranka zawsze byłem niewyspany Niestety po zmianie ramówki nie trafiłem już na U-zka. Można go jeszcze gdzieś posłuchać? Byłbym wdzięczny za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: muzyka noca... IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 08.11.02, 22:24 Paweł Jóźwicki nazywający siebie Józkiem nie pracuje w radiu - obecnie szefuje Sissy records - (ścianka, lenny valentino) przed okresem gdy pracował w Trójce miał audycje w RDC i one to dopiero były fajne - w soboty od północy do 6 rano - prowadził min. konkurs - gdzie wygrywało się płyty gdy zgadło się kto gra ... mam do teraz kilka unikatów wygranych u Jozka. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: muzyka noca... 09.11.02, 11:09 Wiem, że U-zek szefuje Sissy, ale przecież pracując w Trójce łączył te dwie czynności. Sam pamiętam jak puszczał Lenny Valentino czy Smolika, czyli "swoich" wykonawców. Po prostu jak zmienili ramówkę, to gdzieś się zgubił. I może ma jeszcze jakąś audycję w nocy, tylko ja po prostu o niej nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontownik The Legendary Pink Dots IP: proxy / *.bydgoska.krakow.pl 08.11.02, 18:46 znaczy się Odpowiedz Link Zgłoś
elka_dos Re: muzyka noca... 08.11.02, 22:43 Mnie wczoraj zepsulo sie wlasnie takie duze czarne pudelko, ktore robi cos z dzwiekiem, zeby wychodzil, wiec nie slucham aktualnie niczego. Przed zepsuciem sluchalam dosc przyjemnej i uspokajajacej muzyki (takie niedawne odkrycie) pana ktory nazywa sie Leos Janacek Piano Music "Along an Overgrown Path, Sonata". Plytka mila, ciekawe brzmienie wegierskiej klasyki. Elka Odpowiedz Link Zgłoś
_dagny Re: muzyka noca... 08.11.02, 23:21 Polecam tworczosc Diamandy Galas. Zapewni ona niezwykle wrazenia zarowno dla Ciebie jak i dla Twoich sasiadow. No, chyba ze masz sluchawki na uszach. Wtedy to juz igranie z ogniem na wlasne ryzyko A tak bardziej serio, noca najlepiej smakuje mi muzyka Nymana, Tori Amos, Billie Holliday, Jeffa Buckley'a, kapela Puressence i plyta 'Malediction and Prayer' wyzej wspomnianej panny Galas. Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaspar Re: muzyka noca... IP: *.opa-carbo.com.pl 09.11.02, 15:20 Nocą najlepszy jest jakiś ambient-Brian Eno,Pete Namlook czy Bill Laswell. Odpowiedz Link Zgłoś