jazzfoxy 01.02.06, 13:36 czyli te plyty, ktore wlasnie zdobylismy i lubimy: Zbigniew Seifert Don Cherry "Brown Rice" David Murray "Children" Lester Bowie "Avant Pop" archie shepp/kahil el'zabar's ritual trio "Conversations" kawal dobrej muzy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jazzfoxy Re: ostatnie nabytki muzyczne 10.02.06, 17:40 czy ktos slyszal nowy album Douglas'a? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: ostatnie nabytki muzyczne 24.02.06, 21:31 dzisiejszy nabytek: "The Prosthetic Cubans" Marc Ribot + hiszpanskie wino (gracias Pjetrek) Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: ostatnie nabytki muzyczne 09.06.06, 19:47 Kupilam dzis: Kurylewicz "10+8" Kosz "Reminiscence", z tej plyty cisze sie najbardziej, bo jeszcze nie slyszalam tego pianisty. I w ciemno muzyka, ktorego nic nie mam - Stanleya Turrentine "Sugar". Musialam sie pochwalic i podzielic, bo z kim jak nie z Wami? Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: ostatnie nabytki muzyczne 09.06.06, 20:18 no to jazzfoxy niezłą ucztę masz zatem, mniam, mniam, tylko pozazdroscic..., ja jakis czas temu nabyłem Wayne Shorter Quartet - Beyond the Sound Barrier, Marc Johnson - Shades of jade, Leszek MOżdzer - The Time, najnowsza Paralaksę .. i jeszcze parę innych..., ZDROWIA!! Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: ostatnie nabytki muzyczne 09.06.06, 21:14 od paru dni katuję electric masada "at the mountains of madness" a dziś "nabyłem" "malowanego ptaka" urszuli dudziak Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: ostatnie nabytki muzyczne 18.11.06, 12:12 Nabytkow coraz wiecej i wiecej, a wszystkie z "darmowego" sklepu Z tych goraco polecanych to: Tom Waits - "Orphans" Danny Zamir & Satlah - "Children Of Israel" Billy Bang - "Vietnam: The Aftermath" Fred Frith, Zeena Parkins & John Zorn - "Keep The Dog" Plyta, ktora mnie pozostawila calkowicie obojetna: Pat Metheny / Brad Mehldau Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: ostatnie nabytki muzyczne 18.11.06, 16:55 Kenny Garrett - Beyond The Wall Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: ostatnie nabytki muzyczne 18.11.06, 17:32 Mój również )- Kenny Garrett - Beyond The Wall. Swój zachwyt n/t tej płyty wyrażałam już w innym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
blakey Re: ostatnie nabytki muzyczne 18.11.06, 17:37 "Widzita ten Wall?" Dobra, bez żartów, bo Faraon Gombrowiczem poleci, co byłoby rzeczą straszną, zjawiskowo odstającą od tego, czym domorosłe Szwejki forumowe nas karmią. A z zabytków nowych? Buddy Rich Live in '78.(dvd) Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: ostatnie nabytki muzyczne 18.11.06, 18:31 miles9 napisał: > Kenny Garrett - Beyond The Wall Nie moge upolowac tej plyty. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Spoko, Sister. 18.11.06, 18:35 Jeszcze Polska nie zginęła, coś wymyślę! Głowa do góry, jb. Odpowiedz Link Zgłoś
libl Coltrane 18.11.06, 20:04 Moje nowe nabytki to oczywiście Coltrane. Dwie płyty: "First Giant Steps" - nagrania z '46 z Tranem na alcie (słuchałem tego z autentycznym wzruszeniem; 20-letni Coltrane) i koncert z '54 z Johnym Hodgesem. Druga płyta (właściwie dwie), jeszcze nieodpakowana, to koncert z '63 "Live at the Showboat" w składzie: Trane, McCoy Tyner, Jimmy Garrison i Roy Haynes. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Coltrane 18.11.06, 20:07 libl napisał: > Moje nowe nabytki to oczywiście Coltrane. Dwie płyty: "First Giant Steps" - nag > rania z '46 z Tranem na alcie (słuchałem tego z autentycznym wzruszeniem; > 20-letni Coltrane) i koncert z '54 z Johnym Hodgesem. Druga płyta (właściwie > dwie), jeszcze nieodpakowana, to koncert z '63 "Live at the Showboat" w > składzie: Trane, McCoy Tyner, Jimmy Garrison i Roy Haynes. Uwielbiam ten moment, kiedy wracam do domu z nowa plyta i ja odpakowuje i wrzucam do odtwarzacza. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: Coltrane 20.11.06, 07:27 jazzfoxy napisała: > libl napisał: > > > Moje nowe nabytki to oczywiście Coltrane. Dwie płyty: "First Giant Steps" > - > nag > > rania z '46 z Tranem na alcie (słuchałem tego z autentycznym wzruszeniem; > > > 20-letni Coltrane) i koncert z '54 z Johnym Hodgesem. Druga płyta (właści > wie > > dwie), jeszcze nieodpakowana, to koncert z '63 "Live at the Showboat" w > > składzie: Trane, McCoy Tyner, Jimmy Garrison i Roy Haynes. > > Uwielbiam ten moment, kiedy wracam do domu z nowa plyta i ja odpakowuje > i wrzucam do odtwarzacza. > Czy już odpakowałeś? Czy jakość tego nagrania zadawalająca? Zamierzem to kupić, ale nie czytałem jeszcze żadnych recenzji.Mam już kilka koncertów Trane'a, których nie da się słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: Coltrane 20.11.06, 14:54 Pomyliłem adresatów, to pytanie oczywiście skierowane jest do Libla Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Spoko, Sister. 18.11.06, 20:11 Hmm, no tak, Jazzbaky + Jazzfoxy, czy to sie rowna = jakies powiazania rodzinne??? No i to "spoko sister" Foxy, czy chcesz nam (mi) cos powiedziec? Czy to moze ja niepotrzebne węszę pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Spoko, Sister. 18.11.06, 20:17 koss.ania napisała: > Hmm, no tak, Jazzbaky + Jazzfoxy, czy to sie rowna = jakies powiazania > rodzinne??? > > No i to "spoko sister" > Foxy, czy chcesz nam (mi) cos powiedziec? > Czy to moze ja niepotrzebne węszę > pozdr. Znam tylko jedno rodzenstwo na tym forum Aniu, jest jeszcze Jazzpunk Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Spoko, Sister. 18.11.06, 20:34 Racja, racja, Jazzpunk, wszyscy chyba i tak nazwisko macie po jednym ojcu, nie? Starym, dobrym Jazzie) Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: ostatnie nabytki muzyczne 20.11.06, 20:39 Madeleine Peyroux - Half The Perfect World , muzyka utrzymana w podobnych klimatach jak na dwóch pierwszych płytach, mnie się podoba i Madeleine i jej najnowsza płyta. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: ostatnie nabytki muzyczne 10.03.07, 22:22 dzisiaj bylem w sklepie EUROPA w dziale Korona i udalo mi sie kupic jedynie plyte "Charlie Hunter Trio - Natty Dread".., jakos slabo dzisiaj.. posucha jakas.., a mialo byc tak fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: ostatnie nabytki muzyczne 10.03.07, 22:37 kossace napisał: > dzisiaj bylem w sklepie EUROPA w dziale Korona i udalo mi sie kupic jedynie > plyte "Charlie Hunter Trio - Natty Dread".., jakos slabo dzisiaj.. posucha > jakas.., a mialo byc tak fajnie. Nie marudź Kossace, całkiem fajną płytę kupiłeś, zawsze to lepsze niż nic, prawda? nr7 "Bend Down Low" to mój ulubiony kawałek. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: ostatnie nabytki muzyczne 10.03.07, 22:56 ewce1 napisała: > kossace napisał: > > > dzisiaj bylem w sklepie EUROPA w dziale Korona i udalo mi sie kupic jedyn > ie > > plyte "Charlie Hunter Trio - Natty Dread".., jakos slabo dzisiaj.. posuch > a > > jakas.., a mialo byc tak fajnie. > > Nie marudź Kossace, całkiem fajną płytę kupiłeś, zawsze to lepsze niż nic, praw > da? nr7 "Bend Down Low" to mój ulubiony kawałek. > Pozdrowionka Ewce, niezla jestes..., dzieki, a plyta naprawde super, ostatnio slucham rowniez jazzu polaczonego z funky, natomiast Charlie Hunter to nieodlaczny kompan takich gosci jak Stanton Moore , czy Skerik... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: ostatnie nabytki muzyczne 10.03.07, 23:01 kossace napisał: , ostatnio slucham > rowniez jazzu polaczonego z funky, natomiast Charlie Hunter to nieodlaczny > kompan takich gosci jak Stanton Moore , czy Skerik... > pozdr A znasz Garage a Trois? Jeśli nie , to bardzo polecam w tej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: ostatnie nabytki muzyczne 10.03.07, 23:10 znam, i dzieki... za odzew, Hunter, Skerik, Moore daja niezle popalic Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: ostatnie nabytki muzyczne 12.03.07, 21:15 Kossace dzięki wielkie za Sclavisa i Romano. Cudnie grają. Łapię oddech przy tej muzie. Dopiero poznaję Sclavisa. Zrobiłam spore zakupy, za to w empikach posucha. Nic ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: ostatnie nabytki muzyczne 13.03.07, 08:48 jazzfoxy napisała: > Kossace dzięki wielkie za Sclavisa i Romano. > Cudnie grają. Łapię oddech przy tej muzie. Dopiero poznaję Sclavisa. > Zrobiłam spore zakupy, za to w empikach posucha. Nic ciekawego. Cieszę się, że trafiłem w gusta.., ale Foxy, za Sclavisa to podziękuj mojej siostrze, bo ona mnie kiedyś z nim zaznajomiła.., z tym freakiem pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: ostatnie nabytki muzyczne 13.03.07, 10:27 kossace napisał: > Cieszę się, że trafiłem w gusta.., ale Foxy, za Sclavisa to podziękuj mojej > siostrze, bo ona mnie kiedyś z nim zaznajomiła.., z tym freakiem > Dzieki. Pamietam ten watek i wymiane plyt pod kamieniem Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: ostatnie nabytki muzyczne 13.03.07, 23:22 Ostatnio nie nabywam plyt...Ciesze sie za to zasobami youtube'a...tam tez mozna odkryc duzo dobrej muzyki...mnie ostatnio powalilo to:www.youtube.com/watch?v=9FxnsLNYFIk..... oraz to:www.youtube.com/watch?v=jr9pT65Rfzs i jeszcze to:www.youtube.com/watch?v=jwA0Aan9DjU slowo"masakra" jest jak najbardziej na miejscu Jak myslicie? gdzie mozna kupic ich plyty? mozna pytac w EMPIK-u?...F. Jest ktos jeszcze,komu sie to podobalo?... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: ostatnie nabytki muzyczne 13.03.07, 23:28 no i jeszcze to:www.youtube.com/watch?v=lemBss3FuQE.... MASAKRA...Ciekawe ile jest jeszcze tak wspanialych,a dla nas anonimowych muzykow...znamy Arethe,Mahalie,Otisa,Jamesa Browna...a okazuje sie,ze takiej muzyki jest duzo,zuzo wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś