Gość: xxx IP: 212.127.78.* 21.11.02, 14:16 Ostatnio słuchałem historii podwodnej - jest super. konstytucje i epidemia epilepsji. co myslicie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaalko Re: Lech Janerka IP: 141.89.80.* 21.11.02, 14:19 jako teksciaz niezawodny towarzasz kwasnych przygod mego emocjonalnego dziecinstwa. I do dzis nie wiem o co chodzi w tekscie "chialabym miec rower i nowe ponczochy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Lech Janerka IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 21.11.02, 14:29 Gość portalu: kaalko napisał(a): > jako teksciaz niezawodny towarzasz kwasnych przygod mego emocjonalnego dziecins > twa. I do dzis nie > wiem o co chodzi w tekscie "chialabym miec rower i nowe ponczochy" Mam wrażenie że było " chciałabym mieć rower i nowe majciochy" O co chodzi? Chyba o wspaniałe lata 80 - te gdy nowe majcioch były szczytem marzeń. Sam pamiętam jakie były marzenia : pudełko po papierosach Marlboro do domowej kolekcji, lub puszki po napojach ...wszyscy je zbierali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomq Re: Lech Janerka IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.11.02, 14:56 Rzeczywiscie w tekscie jest "majciochy", a nie "ponczochy". I jest to piosenka Klausa Mitffocha, a nie Janerki, ale wychodzi na to samo )) Co do Historii podwodnej - swietna plyta. Ponoc przez czytelnikow Magazynu Muzycznego uznana za najlepsza polska plyte lat 80. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Lech Janerka 21.11.02, 15:30 Janerka to swietny muzyk i wspanialy teksciarz. Mysle takze, choc z nim nigdy nie rozmawialem, ze rowniez dobry czlowiek. Jeden z niewielu postaci naszej sceny, ktorego powazam. Bylem na jego trzech koncertach. Wszystkie znakomite. Najnowsza plyta jest fiu-fiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaalko Re: Lech Janerka IP: *.zedat.fu 22.11.02, 11:21 jasne, ze majciochy i ze jest to protest song przeciw konsumpcjonistyczemu nastawieniu spoleczenstwa socjalistycznego. Dzis zreszta nabral nowej, potwornej mocy. Wiadomo tez, ze Mittwoch ale dla mnie to i tak 90% Janerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefil Re: Lech Janerka IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 21.11.02, 20:31 Gość portalu: xxx napisał(a): > Ostatnio słuchałem historii podwodnej - jest super. konstytucje i epidemia > epilepsji. co myslicie A kto pyta ten wielbladzik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korrba Re: Lech Janerka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.02, 00:40 Historia podwodna trochę mi się przejadła z biegiem lat. A dwie najlepsze i zdecydowanie niedocenione płyty Lechutka to UR i BRUHAHA... Zakręcona muzyka i takież texty. O Boże nie mnij mnie lub może mnij mnie mniej! Prywatnie ponoć Lechu chimeryczny trochę. Kiedyś na koncercie ktoś rzucił swetrem i się śmiertelnie obraził, nie chciał grać dalej za skarby świata. Odpowiedz Link Zgłoś