loveletter 25.11.02, 17:28 Moja kolej na zadanie pytania jeszcze nie nadeszła, ale zawsze byłem nieco nadgorliwy) Loveletter Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
munky Re: KIM JEST BIGOS? 25.11.02, 17:45 o właśnie, dobre pytanie, niech crotalus ujawni swoja prawdziwą osobowość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: KIM JEST BIGOS? IP: *.acn.pl 25.11.02, 17:54 Pytanie powinno chyba brzmieć czym jest bigos. To taka potrawa. Mówią, że polska, ale tak naprawdę to rosyjska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomq Re: KIM JEST BIGOS? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 18:25 DJ Bigos = Pietia = Piotr Wierzbicki (do niedawna Radiostacja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: KIM JEST BIGOS? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 25.11.02, 18:31 Bigos to był jeden z bohaterów 5 części Pana Samochodzika "Pan Samochodzik i Niesamowity Dwór". Fan bigbitu. Jego ulubione powiedzenie to "grunt to się nie przejmować i mieć wygodne buty" pod czym i ja się podpisuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Re: KIM JEST BIGOS? 25.11.02, 20:24 Gość portalu: As napisał: > Bigos to był jeden z bohaterów 5 części Pana Samochodzika "Pan Samochodzik i > Niesamowity Dwór". > Fan bigbitu... ...często zapadający w letarg i nierealnie orbitujący - szalenie barwna postać... Ale i tak wolę rybaka Skałbanę z Wyspy Złoczyńców - zawsze miałem słabość do czarnych charakterów... *-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: KIM JEST BIGOS? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 26.11.02, 00:19 ugugunana napisał: > Gość portalu: As napisał: > > > Bigos to był jeden z bohaterów 5 części Pana Samochodzika "Pan Samochodzik > i > > Niesamowity Dwór". > > Fan bigbitu... > > ...często zapadający w letarg i nierealnie orbitujący - szalenie barwna > postać... Ale i tak wolę rybaka Skałbanę z Wyspy Złoczyńców - zawsze miałem > słabość do czarnych charakterów... *-) > No tak, ale on był raczej ofiarą ... jednak moim zdaniem nie nadawał się na członka szajki. Prawdę mówiąc to było mi go szkoda, wyglądał na poczciwinę ... Ale i tak największym sentymentem darzę bohaterkę "Pana Samochodzika i Winnetou", tylko jak ona się nazywała ... zdaje się że miała ciemne włosy - no w każdym razie jest to osoba którą pan Tomasz przenosił przez bagno P.S. Czy my aby nie pomyliliśmy forum Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 00:30 to jest zupełnie off topic i off music, ale jak już te Samochodziki, to mój ulubiony to "Pan S. i Kapitan Nemo" - pozostał mi sentyment do jeziora Jeziorak i łowienia na spining Bigos może jakiś też tam się pojawiał - na pewno w sensie dużych kłopotów ("w ładny bigos się wpakowałem" itp) )) Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 01:05 Pan Bigos wsławił sie słynnym powiedzeniem gdy jechał z Panem Samochodzikiem powoli jego dziwacznym pojazdem i krzyczał mu z tylnego siedzenia pełen przekąsu "Stówą panie kustosz, stówą". Gdy kilkadziesiąt stron później pojazd ten rozwijał niebotyczną prędkość goniąc Baturę, to Pan Samochodzik wołał przedrzeźniająco do bladego, siedzącego z tyłu Bigosa: "Stówa panie kustosz, stówą". Ale i tak the best jest Księga Strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: KIM JEST BIGOS? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 26.11.02, 01:16 miecio4 napisał: > Pan Bigos wsławił sie słynnym powiedzeniem gdy jechał z Panem Samochodzikiem > powoli jego dziwacznym pojazdem i krzyczał mu z tylnego siedzenia pełen > przekąsu "Stówą panie kustosz, stówą". > Gdy kilkadziesiąt stron później pojazd ten rozwijał niebotyczną prędkość goniąc > > Baturę, to Pan Samochodzik wołał przedrzeźniająco do bladego, siedzącego z > tyłu Bigosa: "Stówa panie kustosz, stówą". > Ale i tak the best jest Księga Strachu. Jeśli już to Księga Strachów, znana jeszcze pod innym tytułem "Pan Samochodzik i Tajemnicze Szachownice" (chyba) a według mnie najlepsza jest "Wyspa Złoczyńców" (mroczny klimat) i trochę gorsza "Pan Samochodzik i Templariusze". Mieciu, jako Guru nie powinieneś dopuszczać do zaśmiecania forum wątkami niezwiązanymi tematycznie Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 07:38 Gość portalu: As napisał: > a według mnie najlepsza jest "Wyspa Złoczyńców" (mroczny klimat)... W pełni zgadzam się z przedmówcą - Nienacki to jeden z artystów, którzy nie przeskoczyli debiutu... *-) Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 12:39 Gość portalu: As napisał: > Jeśli już to Księga Strachów, Oczywiście Asie masz racje. Pisałem juz jednym okiem. Jako ze mężczyźni to wieczne dzieci stwierdzam ze mam wszystkie Pany Samochodziki na mojej półce z książkami tuż obok wszystkich dzieł Edmunda Niziurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 15:03 miecio4 napisa?: > Pan Bigos ws?awi? sie s?ynnym powiedzeniem gdy jecha? z Panem Samochodzikiem powoli jego dziwacznym pojazdem i krzycza? mu z tylnego siedzenia pe?en przeka˛su "Stówa˛ panie kustosz, stówa˛". > Gdy kilkadziesia˛t stron póz´niej pojazd ten rozwija? niebotyczna˛ pre˛dkos´c´ gonia˛c Bature˛, to Pan Samochodzik wo?a? przedrzez´niaja˛co do bladego, siedza˛cego z ty?u Bigosa: "Stówa panie kustosz, stówa˛". Oj, Guciu, Guciu, a na innym watku mowiles, ze ci sie pamiec resetuje co pol roku. I jak tu Ci mozna wierzyc??? A jezeli chodzi o mnie, to lubie wszystkie Pany Samochodziki oprocz ostatniego, czyli Czlowieka z Ufo. Pozostalo mi po tych ksiazkach zamilowanie do historii (ze szczegolnym uwzglednieniem Zakonu Templariuszy), przyrody (Jeziorak, Bieszczady) i niektorych miast (Praga!). Wspaniale ksiazki! Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 15:16 A pizmak tez czytał? Bo wiem ze dziewczyny tez wciągały Nienackeigo. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 15:40 miecio4 napisa?: > A pizmak tez czyta?? Bo wiem ze dziewczyny tez wcia˛ga?y Nienackeigo. Jasne, ze tak. Ja najpierw, ona potem. Bylismy wielkimi fanami Nienackiego. A co? Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 15:50 Nic, nic. Ale jak jeszcze powiesz ze czytała Niziurskiego to nie wiem co zrobie Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 15:56 miecio4 napisa?: > Nic, nic. Ale jak jeszcze powiesz ze czyta?a Niziurskiego to nie wiem co > zrobie Troche sie boje, ale powiem - tak, i owszem, moja siostra pizmakiem zwana czytala Niziurskiego. Odwrotnie niz w przypadku Nienackiego - najpierw ona, potem ja. Dzieki niej poznalem wspanialy Klub Wloczykijow... I co teraz zrobisz? Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 16:05 No nie wiem teraz co zrobie! Chyba zwariuję! A czy ONA ma tez przypakiem poukładany charakter??? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 16:11 miecio4 napisa?: > No nie wiem teraz co zrobie! > Chyba zwariuje˛! > A czy ONA ma tez przypakiem pouk?adany charakter??? Ma, i owszem, ale Twoje pytania coraz mniej mi sie podobaja. Czy Ty Guciu, przypadkiem sie nie..., ten..., tego... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 15:17 cze67 napisa?: > Oj, Guciu, Guciu, a na innym watku mowiles, ze ci sie pamiec resetuje co pol roku. I jak tu Ci mozna wierzyc??? Zarzut nietrafiony, to napisal munky. Sory Guciu... Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 11:45 Ja mam tą książkę pod tytułem "Nowe przygody Pana Samochodzika". Pamiętam, że ostatecznie Kapitanem Nemo okazała się dziewczyna o imieniu Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 12:01 teddy4 napisał: > Ja mam tą książkę pod tytułem "Nowe przygody Pana Samochodzika". Tak, ona ukazała się pod dwoma tytułami (twoje to stare wydanie) >Pamiętam, że ostatecznie Kapitanem Nemo okazała się dziewczyna o imieniu Marta. Ano właśnie. Nie chciałam się tak od razu oficjalnie przyznawać... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 12:39 Gość portalu: As napisał: > Ale i tak największym sentymentem darzę bohaterkę "Pana Samochodzika i > Winnetou", tylko jak ona się nazywała ... zdaje się że miała ciemne włosy - no > w każdym razie jest to osoba którą pan Tomasz przenosił przez bagno Zdaje się, ze była to niejaka Miss Kapitan. A swoją drogą, to dziwne, ale już nawet kiedy w podstawówce czytałem w/w książkę nie mogłem się oprzec wrażeniu, ze Winnetou ma nierówno pod sufitem. Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 12:47 jasiek666 napisał: > A swoją drogą, to dziwne, ale już nawet kiedy w podstawówce czytałem w/w > książkę nie mogłem się oprzec wrażeniu, ze Winnetou ma nierówno pod sufitem. ty lepiej jasiek uważaj jak ty o wodzu piszesz, bo choć latka lecą, to jeszcze kilku jego wiernych kompanów skalp zdjąć potrafi... Hough. Loveletter Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 12:53 No dobra. Muszę się jeszcze raz zastanowić, czy podjęta przed kilkunastoma latami decyzja, iż jestem juz nieco za stary na zabawę w indian aby na pewno była słuszna. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: KIM JEST BIGOS? 25.11.02, 23:55 Gość portalu: As napisał: > Bigos to był jeden z bohaterów 5 części Pana Samochodzika "Pan Samochodzik i > Niesamowity Dwór". > Fan bigbitu. > Jego ulubione powiedzenie to "grunt to się nie przejmować i mieć wygodne buty" > pod czym i ja się podpisuję. Asie - miałem dokładnie to samo skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Re: KIM JEST BIGOS? 25.11.02, 20:27 A na poważnie, to wydaje mi się iż Bigos to polskie, wolne tłumaczenie nazwy Bee Gees... A-A-A-A STEJING ELAJW, STEJING ELAJW... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 12:51 oj Loveletter.. wiadomo za to kim jest niejaki Loveletter.. Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 12:57 mallina napisała: > oj Loveletter.. > wiadomo za to kim jest niejaki Loveletter.. co wiadomo? co wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 13:01 taaak!!!! papla jak baba i tyle!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 13:04 mallina napisała: > taaak!!!! > papla jak baba i tyle!!!!! prawda to, prawda najprawdziwsza)) Loveletter Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 13:08 nie ma czym sie chwalic!! to koszmar..juz wiem do kogo nigdy na priv nie napisze!! Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 13:11 mallina napisała: > nie ma czym sie chwalic!! > to koszmar..juz wiem do kogo nigdy na priv nie napisze!! ej, mallina, no co ty. Nie masz mi chyba dalej za złe wywlekania tej historii z brodą?)) Pogrążony w smutku, Loveletter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: KIM JEST BIGOS? IP: proxy / 213.17.170.* 26.11.02, 13:02 mallina napisała: > oj Loveletter.. > wiadomo za to kim jest niejaki Loveletter.. Masz na niego jakiegoś haka? Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 13:05 Gość portalu: Crotalus napisał: > Masz na niego jakiegoś haka? widzę, że tu kolega wyraźnie na mnie dybie))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: KIM JEST BIGOS? IP: proxy / 213.17.170.* 26.11.02, 13:11 loveletter napisał: > Gość portalu: Crotalus napisał: > > > Masz na niego jakiegoś haka? > > widzę, że tu kolega wyraźnie na mnie dybie))) Ma się rozumieć )) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 13:09 haka/ ja tam mysle ze nie warto byc msciwym Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 13:13 mallina napisała: > haka/ > ja tam mysle ze nie warto byc msciwym ufff... z samym Crotalusem i jego gwardią przyboczną sobie poradzę, ale jakby jeszcze mallina przy tym wszystkim ... ufff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: KIM JEST BIGOS? IP: proxy / 213.17.170.* 26.11.02, 13:16 mallina napisała: > haka/ > ja tam mysle ze nie warto byc msciwym Jak to nie. Nie warto to iść do kina na film "Znaki", a mściwym być zawsze warto )) Dajcie mi jego głowę, na złotej tacy )) Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 13:19 Gość portalu: Crotalus napisał: > Jak to nie. Nie warto to iść do kina na film "Znaki", a mściwym być zawsze > warto )) Dajcie mi jego głowę, na złotej tacy )) zanim podadzą bigos, czy po? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: KIM JEST BIGOS? IP: proxy / 213.17.170.* 26.11.02, 13:22 loveletter napisał: > Gość portalu: Crotalus napisał: > > > Jak to nie. Nie warto to iść do kina na film "Znaki", a mściwym być zawsze > > > warto )) Dajcie mi jego głowę, na złotej tacy )) > > zanim podadzą bigos, czy po? Ja Ci zrobię niezły bigos Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 13:20 nie bylam na filmie "Znaki".. a Loveletter..skoro tak chetnie sie przyznaje ze plotkara jest, to..moze to jakas calkiem juz dojrzala kobieta? chociaz..dojrzalosc musialaby sie wowczas objawic i w postach kol.Loveletter.. )) Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 13:22 mallina napisała: > to..moze to > jakas calkiem juz dojrzala kobieta? taaaaaa, jestem 70 letnią babcią, od dekady na emeryturce, strzeliłam sobie kompa na zeszłą gwiazdkę i teraz surfuję na potęgę) Loveletter Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 13:23 Jako guru apeluje o troche powagi naleznej temu forum. Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 13:25 miecio4 napisał: > Jako guru apeluje o troche powagi naleznej temu forum. ojojoj, no to teraz nawarzyliście sobie.... bigosu Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 13:26 widze ze tego najwaznieszego z mojego postu nie zrozumiales..ale tak wlasnie myslalam ze bedzie... ) Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 13:31 mallina napisała: > widze ze tego najwaznieszego z mojego postu nie zrozumiales..ale tak wlasnie > myslalam ze bedzie... > > ) że to niby coś o tej, no, jak jej tam - dojrzałości? To na skutek wieku dziewczynko, jak będziesz miała siódmy krzyżyk na karku, to też do reszty zdziecinniejesz Loveletter P.S miecio - czytasz i nie grzmisz!! Przecież to wszystko przez mallinę!! Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: KIM JEST BIGOS? 26.11.02, 13:34 nie Loveletter..to wszysto przez to ze masz za dlugi jezor! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: KIM JEST BIGOS? IP: proxy / 213.17.170.* 26.11.02, 13:35 loveletter napisał: > mallina napisała: > > > widze ze tego najwaznieszego z mojego postu nie zrozumiales..ale tak wlasn > ie > > myslalam ze bedzie... > > > > ) > > że to niby coś o tej, no, jak jej tam - dojrzałości? > To na skutek wieku dziewczynko, jak będziesz miała siódmy krzyżyk na karku, to > też do reszty zdziecinniejesz > > Loveletter > > P.S miecio - czytasz i nie grzmisz!! Przecież to wszystko przez mallinę!! Miecio właśnie został zabanowany za próbę banowania. Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter CO ZA PAN SAMOCHODZIK!!!!!???? 26.11.02, 12:56 zapraszamy na forum "auto-moto" : www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=20 Loveletter Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: CO ZA PAN SAMOCHODZIK!!!!!???? 26.11.02, 12:58 my tu chcieliśmy poznać prawde o crotalusie, a tu o jakims panu samochodziku sie rozgadali... Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: CO ZA PAN SAMOCHODZIK!!!!!???? 26.11.02, 13:01 munky napisał: > my tu chcieliśmy poznać prawde o crotalusie, a tu o jakims panu samochodziku > sie rozgadali... mądrze gada dać mu .. a czego tam sobie chce Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 NIZIURSKI RZĄDZI!!!!! 26.11.02, 19:26 A gdyby tak Edmund Niziurski napisał książkę o naszym forum? Może mu pomożemy? Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: NIZIURSKI RZĄDZI!!!!! 26.11.02, 20:30 Oj zdecydowanie trzeba mu pomóc, gdyz pan ma juz 77 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: NIZIURSKI RZĄDZI!!!!! 26.11.02, 21:15 miałaby to być przygodowo-kryminalna książka o forum muzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: NIZIURSKI RZĄDZI!!!!! 27.11.02, 00:11 Tak. Tytuł: PAN SAMOCHODZIK I GURU. Treść pierwszego rozdziału: Pan Samochodzik jedzie swoim wehikułem do Szczecina w ramach ministerialnej podróży służbowej. Na drodze Płońsk-Toruń zatrzymuje go inspektor policji drogowej Lancet za przekroczenie dozwolonej prędkośco o 0,5 km/h. Interwencja dyrektora Marczaka okazuje się "useless". Pan Samochodzik musi więc radzić sobie sam. Wkłada więc do odtwarzacza samochodowego płytę "Reign in blood" Slayera. Inspektor Lancet zwija się w paroksyzmach bólu......... Niech ktoś wymyśli dalszy ciąg. Zwracam uwagę, że Szczecin został wybrany nieprzypadkowo jako miejsce podrózy Pana S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: NIZIURSKI RZĄDZI!!!!! IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 27.11.02, 00:21 teddy4 napisał: > Tak. Tytuł: PAN SAMOCHODZIK I GURU. > Treść pierwszego rozdziału: > Pan Samochodzik jedzie swoim wehikułem do Szczecina w ramach ministerialnej > podróży służbowej. Na drodze Płońsk-Toruń zatrzymuje go inspektor policji > drogowej Lancet za przekroczenie dozwolonej prędkośco o 0,5 km/h. Interwencja > dyrektora Marczaka okazuje się "useless". Pan Samochodzik musi więc radzić > sobie sam. Wkłada więc do odtwarzacza samochodowego płytę "Reign in blood" > Slayera. Inspektor Lancet zwija się w paroksyzmach bólu......... > > > Niech ktoś wymyśli dalszy ciąg. Zwracam uwagę, że Szczecin został wybrany > nieprzypadkowo jako miejsce podrózy Pana S. Teddy, popełniasz kardynalny błąd. Autorem sagi o panu Samochodziku jest Ś.P. Zbigniew Nienacki, a natomiast pan Niziurski jeszcze żyje, jego specjalnością są zakręcone i inteligentne książki o młodzieży (często "trudnej") Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 OCZYWISCIE NIENACKI 27.11.02, 00:32 Sorry - nie zmieniłem tematu. Jestem fanem obu panów N. Po prostu na czacie była dyskusja z udziałem Pana S. i tak mi już zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: OCZYWISCIE NIENACKI IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 27.11.02, 00:34 teddy4 napisał: > Sorry - nie zmieniłem tematu. Jestem fanem obu panów N. Po prostu na czacie > była dyskusja z udziałem Pana S. i tak mi już zostało. Ooo, to ciekawie było, a ja przegapiłem Odpowiedz Link Zgłoś