Dodaj do ulubionych

hendrix&larry young

02.03.06, 11:05
Moze mi pomozecie? Sciagnelam plyte Hendrixa z Youngiem.
Nie mam zadnej informacji, ani tylulow, ani okladki, nic.
Mam tylko rok 69, jest 10 utworow, w oficjalnej dyskografii Jimiego
nie ma tej plyty. Moze ja znacie?
Moze moglibyscie polecic inne, nieznane, nagrania Hendrixa?
Bede wdzieczna, pozdr.
Obserwuj wątek
    • jazzmiszcz Re: hendrix&larry young 02.03.06, 17:57
      No już wróciłem i odpowiadam.Jest to płyta kompilacyjna z 69 roku,wznowiona
      w 1980. Ja mam jakieś dziwne nagrania Jimiego z Morisonem ,jakościowo niestety
      fatalne.
      • jazzfoxy Re: hendrix&larry young 02.03.06, 19:00
        sadzilam, ze to jakis koncert, ze chlopaki sie spotkali i pobawilismile
        jakosc tez fatalna, ciagle zaluje, ze wspolpraca z Davisem nie doszla do skutku.
        • jazzmiszcz Re: hendrix&larry young 02.03.06, 20:09
          Zapomniałem dodać tytuł - Nine to the universe.
          • jazzfoxy Re: hendrix&larry young 03.03.06, 10:14
            dzieki jazzmiszczusmile
            • pharoah Re: hendrix&larry young 18.03.06, 18:44
              no dobra...jimi gral jeszcze z johnem mc laughlinem(pisalem juz o tym kiedys...)
              nie wiem czy Wam o tym wiadomo,ale hendrix jamowal tez z Samem
              Riversem,Rahsaanem Rolandem Kirkiem...niestety nie mam tych nagran i nie jestem
              pewien czy w ogole byly rejestrowane-chyba nie...
              • pjetrek29 Re: hendrix&larry young 18.03.06, 21:40
                znalazłem nagranie "after midnight" opisane clapton-santana-hendrix, ale według
                mnie to ciekawostka bardziej natury towarzyskiej niż muzycznej.
                mam też nagranie "summertime" janis joplin na żywo z hendrixem - ładne.
                oprócz tego mam trzy nagrania opisane jako "hendrix & traffic" i nie mam
                pojęcia kto/co to ten traffic - może ktoś wie? i wstyd się przyznać, ale
                dopiero ich słucham - to już tak jest jak się coś przypadkiem znajdzie, a potem
                zapomnismile w każdym razie pierwsze nagranie "jam thing" bardzo mi się podoba -
                taki jamik na saksofon, gitarę i sekcję rytmiczną.
                • libl Re: hendrix&larry young 18.03.06, 21:52
                  Myślę, że może chodzić o zespół Traffic Steve'a Winwooda. Rzeczywiście był on
                  rockowo-rhythm'n'bluesowy-soulowo-jazzowy i mógł pasować do jamu z Hendriksem.
                  Chociażnie nie słyszałem, żeby z nim grał, to jednak o niczym to nie świadczy.
                  Pozdrawiam
                  • jazzfoxy Re: hendrix&larry young 19.03.06, 11:00
                    Nagran Hendrixa pewnie jest cale mnostwo do odkrycia. To, ze podobno przycmil
                    McLauglin'a jakos mnie nie dziwi. Ciekawa jestem czy przycmilby Davis'a?
                    Slyszalam jego narania z Janis, a slyszeliscie moze Heńka z Morrisonem?
                    Polecam rowniez plyte Gila Evansa "Little Wing".
                  • pharoah Re: hendrix&larry young 07.04.06, 23:28
                    oczywiscie,ze chodzi o zespol Traffic ...byl to jeden z ulubionych zespolow
                    Hendrixa,chetnie grywal z nimi...min. na plycie Electric Ladyland"...jest tez
                    swietna plyta live at albert hall,gdzie z jimim jamuja czlonkowie traffic-w
                    Polsce ten material wydal kiedys wifon na winylu pt."Experience"...hendrixa
                    mozna tez uslyszec z zespolem Soft Machine ( to tez jego ulubiency,zapraszal
                    ich na wspolne trasy,bral udzial w nagraniu ich pierwszego singla...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka