Gość: blueorchid IP: *.local4.pl / 80.51.180.* 02.04.06, 14:25 Tak tak moi drodzy. Po szczegóły odsyłam do coma.art.pl ech... polska... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: greg Re: Coma wystąpi przed Toolem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.04.06, 23:13 dałe(a)ś się nabrać jak dziecko Wejdź sobie na ich stronę i przeczytaj raz jeszcze newsy. Nie zagrają przed Toolem Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Coma wystąpi przed Toolem 02.04.06, 23:58 CAłe szczęście nawiasem mówiąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Coma wystąpi przed Toolem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 00:31 Nie bardzo rozumiem - to zle czy dobrze??? i dla kogo??? Uwazam, ze wystep przed Toolem to bylaby duza promocja dla Comy i wcale nie az tak duze wyroznienie, bo to naprawde dobry zespol - no i polski... Szanujmy co mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Coma wystąpi przed Toolem 03.04.06, 03:25 To że polski to za mało. Żywię do nich niechęć związaną przede wszystkiem z wokalem. Być moze nie mam racji, ale nie cenię ich wystarczająco by ich akceptować jako suportu Toola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Coma wystąpi przed Toolem IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 03.04.06, 08:35 Gdyby odbył się taki koncert i gdybym ja na nim był, z większym zainteresowaniem na pewno wysłuchałbym występu Comy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divad Re: Coma wystąpi przed Toolem IP: 217.153.180.* 03.04.06, 08:49 wszystko jasne... i gdyby byl koncert na ktorym 'gwiazda' bylaby Coma a supportem Ich Troje to zapewne wowczas 'z wiekszym zainteresowaniem wysluchalbys wystepu Ich Troje...'. tak czy inaczej... good luck! (boshe, co za kraj ta Polska, chyba jedyne miejsce na swiecie gdzie jest osoba wolaca koncert comy niz toola. a leppera bedziemy mieli w rzadzie...) a teraz czekam na posty o tym jak to de gustibus i takie tam, i ze lubisz come bo to jest swietny zespol i twoim zdaniem lepszy niz tool i ze to twoje subiektywna opinia i masz do niej prawo. blabla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Coma wystąpi przed Toolem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 12:25 Sugerujesz, ze ktos kto slucha Comy ma kiczowaty gust... A sam specjalnie elokwentny nie jestes. To, ze ktos "z wiekszym zainteresowaniem" slucha Comy nie oznacza, ze nie ceni Toola... Po prostu Coma i Tool to dwa inne nurty... I chyba potrafisz zrozumiec, ze ktos kto lubi Come moze nie lubic Toola i odwrotnie... Nie chce tu bronic Asa, bo sama wyzej cenie Toola (chyba wie to kazdy i nie musze szukac w archiwum postow ) i to dla nich wybralabym sie na koncert... Lubie tez Come i wszedzie ich bede polecac, nim stana sie juz tylko towarem eksportowym - o ile sie odwaza... Coma to, przynajmniej dla mnie, naprawde bardzo dobry zespol... Uwielbiam tez wokal Roguckiego i wiem, ze trzeba posiadac taka ceche jak nadwrazliwosc, by pisac takie teksty, by tak spiewac... I moze wlasnie ktos, kto tej cechy nie posiada, nigdy sie zwolennikiem Comy nie stanie (przeprowdzilam male badanie wsrod znajomych i to sie sprawdza)... I nie eksytuj sie tak, bo nikt tutaj jeszcze Comy do Toola nie porownywal... Tu mi GOOD LUCK, ja Tobie TAKE IT EASY!!! I na koniec: TAKE CARE... zamiast... pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divad Re: Coma wystąpi przed Toolem IP: 217.153.180.* 03.04.06, 13:14 -ja bardzo lubie kicz ale dobry kicz (np scissor sisters) a nie badziewny (np ich troje). -co ma elokwencja do gustu? -potrafie zrozumiec ze ktos preferuje come nad toola. tylko ze wowczas jest to analogiczne z preferowaniem 'dja z polskiej dyskoteki' nad dj shadowa. -mam nadzieje ze zespoly typu coma jednak nie stana sie naszym towarem eksportowym, bo to po raz kolejny stawialoby nasz kraj w ktoryms tam szeregu pod wzgledem muzycznym (niestety to fakt ze poziom AMBITNEJ polskiej muzyki nie jest nadzwyczajny. staralem sie ostatnio polecic znajomemu z hiszpanii jakis polski zespol tak zeby nie bylo przypalu. i niestety nie bylem w stanie nic wykombinowac, poza moze skalpelem, fiszem i co poniektorymi projektami skupionymi wokol maćka cieślaka i spolki) -nadwrazliwosc? to mi zakrawa na jakas przypadlosc psychiczna... tzn ze taki ktos tylko sluchajac płaczliwych tekstow zaspiewanych na wysokich tonach przy akompaniamencie gitar moze dostrzec Wartosci jakie niesie ze soba muzyka? jesli tak to naprawde... good luck -nie jestem w stanie 'take it easy' jesli ktos pisze ze woli koncert comy od toola. to jest niehumanitarne (od razu napisze ze wyglada mi na to ze nie dojdziemy do jakiegokolwiek konsensusu. ty akceptujesz subiektywny gust, ja tez ale... zaczynam od jakiegos obiektywnego poziomu, ktory u mnie jest wysoko zawieszony. moze zbyt wysoko ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Coma wystąpi przed Toolem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 14:22 >zaczynam od jakiegos obiektywnego poziomu, ktory u mnie jest wysoko zawieszony. moze zbyt wysoko ) wyzej, wyzej, wyzej... juz tylko sufit ) tyle wlasnie wywnioskowalam z Twojego postu... to Ty zasugerowales, ze sluchanie Comy to niejako stawianie sie w jednym szeregu z Ich Troje, co jest bledem tyle niewybaczalnym, co rowniez merytorycznym... uznalam wiec, ze dyskusja z Toba sporowadza sie raczej do dosc jednostornnego spojrzenia na muzyke... no i nie pomylilam sie... o towarach eksportowych moze... czy jestem tu, czy tez tam (ostatnio za oceanem) staram sie nie zakladac klapek na oczy i obserwowac co sie wokol dzieje... i jednak dochodze do wniosku, ze Coma mialaby spore szanse zainstniec nie tylko w Polsce... oczywiscie angielskojezyczny album musi wowczas byc ... nie oczekuje tego jednak po tym zespole... posluzylam sie tylko takim skrotem myslowym... podam taki przyklad (troche z innej bajki): zespol Behemoth, niezwykle popularny w Stanach... nie widze talentu, nie czuje niczego niezwyklego, dostrzegam tylko komercje i ubieranie sie wiesniakow w krolewskie szaty (ze sobie na takie ostre porownanie pozwole)... po prostu - jak dla mnie - smiech, a w Stanach wielkie WOW! dowody??? koncerty w klubie B.B. King w NYC to juz cos!!! dowod nr 2 - amerykanin, ktory siedzi w tej muzyce powie: super zespol!!! konkluzja: sprzedaje sie to, co umie sie sprzedac... i gdyby wokol Comy zrobic dobry managering to nie byloby inaczej, a do tego, przynajmniej ja, nie musialabym sie wstydzic, jak to ma miejsce w przypadku Behemotha... o nadwrazliwosci: faktycznie to chyba przypadlosc psychiczna (daje tym samy pole do popisu moim "zwolennikom"), ale nie oznacza to wcale upodobania do placzliwych tekstow, zaspiewanych na wysokich tonach itd, itp. Nie oznacza tez, ze jest sie kims lepszym.. wprost przeciwnie... to taka przypadlosc, ze goscie tacy jak Ty, mysla o takich jak ja w kategorii pomiedzy freak a crazy ) zas w sensie muzycznym oznacza to nieco inne postrzeganie samej muzyki... bardziej w sensie czuje niz mysle, raczej byc niz miec... i tak w comie czuje po prostu niezwykly przekaz emocjonalny, ktory na mnie dziala, ktory nie wydaje mi sie szuczny... tak po prostu czuje, a Ty po prostu tak nie masz )) no i skoro z gory zakladasz, ze do wspolnych wnioskow nie dojdziemy, to po co piszesz??? czy to logiczne??? Pozdrawiam... P.S. co ma elokwencja do gustu??? jak dla mnie ma )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divad Re: Coma wystąpi przed Toolem IP: 217.153.180.* 03.04.06, 14:45 jednak mialem racje - nie przekonamy sie nawzajem. mimo to chyba dobrze ze lubie trzymac wysoki poziom, nieprawdaz? ja tez lubie sobie poswirowac przy muzyce, nie powiedzialem ze jestes freak. mi zarzucasz generalizowanie a to samo robisz wobec mnie twierdzac ze nie moge czuc muzyki (zastanawiam sie jak mozna rozumiec muzyke?!) ja bym sie wstydzil tez za come a pisze bo lubie sie klocic, zwłaszcza wiedzac ze mam racje (a poza tym nudzi mi sie w pracy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divad Re: Coma wystąpi przed Toolem IP: 217.153.180.* 03.04.06, 14:52 i podoba mi sie twoje wysokie mniemanie o twojej elokwencji i analogicznie niskie o mojej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimmi Re: Coma wystąpi przed Toolem IP: *.efekt.net.pl / *.efekt.net.pl 03.04.06, 16:24 Widze ze gorąca dyskusja ma tu miejsce, na temat gustów. Ale perzecież te sprawy nie podlegają dyskusji. Sa fani Tool i Comy. Ja lubie obie kapele, Tool to wspaniała gwiazda USA, a Coma to dobra twórczośc nasza ojczysta. Ja bym bardzo sie ucieszył, że Coma jest jednym z supportów Toola. Dobra reklama dla Comy, i wiecej zabawy dla publicznosci. Good night and good luck. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Coma wystąpi przed Toolem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 19:49 Gość portalu: divad napisał(a): > i podoba mi sie twoje wysokie mniemanie o twojej elokwencji i analogicznie > niskie o mojej hmmm... zatem w jednej kwestii jestesmy tacy sami, bo ja mialam podobne wrazenie o osobie twej... czy to zle miec wysokie mniemanie o sobie??? (nie uwazam, ze mam ZA wysokie, tylko wysokie ) ) Odpowiedz Link Zgłoś