Dodaj do ulubionych

alice in chains- warto na koncert?

17.04.06, 15:40
Alice In Chains zagra 7 czerwca w katowickim Spodku.warto się wybrać na
koncert? przecież tam już nie ma ukochanego wokalisty....słyszał ktoś jak im
to wychodzi z tym nowym?
Obserwuj wątek
    • Gość: greg Re: alice in chains- warto na koncert? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.06, 17:33
      średnio wychodzi. Ja nie jadę, choć lubię AIC.
      • kill_yourself Re: alice in chains- warto na koncert? 17.04.06, 23:07
        A ja jadę - przez kilka ładnych lat marzyłam, żeby przyjechali do Polski. Może
        są trochę za późno - przeszła mi nieksończona miłość do nich, potem zmarł
        Layne, ale nie odpuszczę. Jestem przygotowana na rozczarnowanie, ale po prostu
        nie mogę przegapić takiego koncertu.
    • ari Re: alice in chains- warto na koncert? 18.04.06, 09:46
      warto - pozwole sobie powtorzyc post, ktory machnalem jakis tydzien temu...

parę lat temu (w 2002) byłem w Stanach na koncercie Cantrella (ech, wylansuje
      sie przy okazji smile i jak spojrzałem na zdjęcie Duvalla to faktycznie grał juz
      wtedy w składzie koncertowym Jerry'ego.

Generalnie koncert był wyj****y w kosmos, naprawdę - nie jestem nastoletnim
      zapaleńcem. Nawet wtedy Cantrell odpuścił solowe kawałki, 90% materiału to były
      kawałki AIC. Wówczas to Jerry robił za główny wokal, ale DuVall go nieźle
      wspomagał, świetnie sobie poradził np. z Man in the Box. Generalnie ma mocny,
      chropawy głos, fajnie tez wypadło śpiewane przez niego hendrixowskie Hey Joe.

Ja jadę. Będzie fajnie. Pewnie że lepiej by ich było zobaczyć 10-12 lat temu,
      ale moim zdaniem nie jest to trup w stylu G'n'R które nawiedzi nasz kraj kilka
      dni później.
    • Gość: klly Re: alice in chains- warto na koncert? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 16:50
      oddałabym wszystko by tam być, gdyby żył Layne. bez niego dla mnie to bez
      sensu.
      • ari Re: alice in chains- warto na koncert? 19.04.06, 14:14
        szanuje Twoje podejscie, choc zupelnie sie nie zgadzam smile Layne, jakkolwiek był
        w AIC postacia pierwszoplanową, nie stanowił jedynej podpory zespołu - tak jak
        np. Cobain w Nirvanie.
        Zdecydowana wiekszość kompozycji, znaczna część tekstów, a także wokal w
        niektórych kawałkach to jednak Cantrell i dla mnie to on był siłą napędową AIC.
        I dla mnie ich podejście do sprawy jest ok - zagrają trasę, a jeżeli zdecydują
        sie potem na wspólne wejście do studia, to już nie pod szyldem Alice in Chains.
        • Gość: klly Re: alice in chains- warto na koncert? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:30
          a dla mnie to jednak troche tak jakby reaktywować nirvanę z innym wokalistą,
          czyli bez sensu. dla mnie layne - jego osoba, niesamowity głos - tworzyły
          charakter AIC. mam do chłopaków szacunek za to, że ewentualny nowy materiał
          nagrają pod nową nazwą. jednak z trasą koncertową dla mnie jest podobnie. nie
          mam oczywiście do nich żalu o to, po prostu ja się na to nie piszę.
          no i strasznie nie spodobał mi się spot reklamowy koncertu w tv - pokazują
          Staleya, leci Would... do cholery, on nie żyje, powinni pokazywać nowego
          wokalistę. no ale to akurat nie wina zespołu smile
          uwielbiam AIC i gdyby mógł tam być Layne nic na świecie nie powstrzymałoby mnie
          przed pójściem. a tak... dla mnie AIC umarło w 2002 roku. i tyle.
          • kill_yourself Re: alice in chains- warto na koncert? 20.04.06, 22:15
            Gość portalu: klly napisał(a):

> a dla mnie to jednak troche tak jakby reaktywować nirvanę z innym wokalistą,
            > czyli bez sensu. dla mnie layne - jego osoba, niesamowity głos - tworzyły
            > charakter AIC.
            No nie... mózgiem Nirvany był Cobain, a mózgiem AIC - Jerry. To Jerry tworzyła
            najwięcej i on miał największy wpływ na to, co i jak grają.
            • Gość: klly Re: alice in chains- warto na koncert? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 15:12
              zauważ że napisałam "dla mnie". piszę o swoim odczuciu, o tym co dla mnie
              tworzyło charakter AIC, i że dla mnie bez niego to już bez sensu.
    • aliveinchains Re: alice in chains- warto na koncert? 22.04.06, 10:45
      Ja już dawno kupiłem bilety....jedziemy więksą paką...ludzi w przkroju wieku od
      15 do 30 latsmile

O takim koncercie marzłem od dobych 11 lat...usłyszeć te kawałki z "Dirt"
      czy "AiC" live...miód na serce

AIC to zespół który z całej tej ekipy Seattle Sound robił najlepszą muzykę,
      która w przeciwieństwie do nieco archaicznie brzmiącego Soundgarden czy
      ostatnich wypocin PJ brzmi nadal mocno i świerzo...

Ps. miło będzie zobaczyć też Corey'ego ze StoneSoursmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka