Gość: mario IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:05 jest!! narazie nie oceniam, tylko wsluchuje sie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenebre Re: Tool 10,000 days w sieci!! 19.04.06, 20:38 Obiektywna nie jestem, ale nie moge pozbierać szczęki z gleby )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.04.06, 12:24 Ja słyszałem, że to jakaś podróba krąży już od jakiegoś czasu w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donpedro1979 Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: 62.29.160.* 20.04.06, 12:46 Tym razem nie jest to juz podroba I jest niezle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tooooo Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: 57.66.197.* 20.04.06, 14:40 to nie podroba, ale nie jest to wybitna plyta, i na pewno nie jest cizka jak to mowiono przed wydaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.04.06, 15:59 No fakt, też już mam, słucham właśnie Jak na razie bardzo pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wegorz Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.dami / 81.15.189.* 20.04.06, 13:46 potwierdzam jest juz prawdziwy TOOL i brzmi swietnie Odpowiedz Link Zgłoś
kolega.maynard Re: Tool 10,000 days w sieci!! 20.04.06, 20:15 Ja nie sciagam... kupuje plyte milego sluchania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilof Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.chello.pl 20.04.06, 20:30 a co ci szkodzi ściągnąć przed zakupem jako próbke? spodoba sie to kupie, jeżeli się nie spodoba to nie kupię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.us.infonet.com 20.04.06, 21:22 Sa plyty, ktore uznajesz za wybitne dopiero po 50 przesluchaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilof Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.chello.pl 20.04.06, 21:40 a broni ci ktoś przesłuchać taką płyte chociazby i 50 razy, a pozniej ja kupic ale wiadomo, kazdy robi jak uwaza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.us.infonet.com 20.04.06, 21:52 Sluchac plyty 50 razy w wersji mp3? Nie dziekuje Mocne basy to to co lubie w Toolu najbardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
syriusz_wielki Re: Tool 10,000 days w sieci!! 20.04.06, 22:08 no...ale piszcie o wrażeniach, jakie macie po wysłuchaniu )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.us.infonet.com 20.04.06, 22:22 Ja poczekam na plyte. Lateralus byl plyta wybitna pod wzgledem produkcji (zapewne nowa plyta bedzie podobnie doskonala) i naprawde nie warto odbierac sobie przyjemnosci wysluchania plyty w oryginalnym, pelnym brzmieniu, na rzecz sciagnietych z internetu mp3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.04.06, 22:30 Jestem przekonany, ze nie jestes w stanie odroznic mp3 zakodowanego (poprawnie!) w bitrate 320kbps od plyty CD. Mysle, ze juz przy 192kbps mialabys DUZY problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.us.infonet.com 20.04.06, 22:37 A w sieci sciagniesz mp3 zakodowane w bitrate 320? Nie wiem, czy bylabym w stanie odroznic takie mp3 od CD - pewnie zalezy na jakim sprzecie. Byc moze do tej pory mialam do czynienia ze zle zakodowanymi mp3, ale zawsze roznice bylo wyraznie slychac: w dynamice basow. Jezeli masz dobry sprzet Mp3 zawsze bedziesz slyszal "puste". Przynajmniej ja je tak odbieram. Nie wiem dokladnie jaki sprzet mam w domu, ale chyba nienajgorszy (ampliturer, wzmacniacz, przedwzmacniacz Rotela, kolumny nie pamietam, ale kupowane specjalnie dla basow). Roznice zawsze slysze. Odpowiedz Link Zgłoś
kolega.maynard Re: Tool 10,000 days w sieci!! 20.04.06, 22:53 A ja jestem tradycjonalista, lubie miec "materialnie" muzyke w domu. Moze i nie odroznie dobrych mp3 od CD, ale to nie o to chodzi. Rzadko sie zdarza, ze kupuje plyte bez przesluchania, w dniu premiery. Dla Toola robie wyjatek. pozdrawiam p.s. nie potepiam w zadnym wypadku waszego sciagania, wasza sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flood Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 23:14 odsluchalem... mam mieszane uczucia jak na razie premierowy singiel, ktory ma sie pojawic lada chwila vicarius to stary, dobry tool - moze jeszcze 2-3 kawalki. Ale reszta sprawia wrazenie niedopracowanych, za malo wokalu, czasami Maynard brzmi zupelnie jak nie Maynard Albo to jakas wstepna studyjna wersja albo rzeczywiscie jest tak surowo, jak mialo byc... zobaczymy, premiera juz blisko! Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 21.04.06, 12:48 a gdzie mozna odsluchac? Na stronie oficjalnej Toola nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: 195.136.112.* 21.04.06, 13:02 Na torrencie jest. Niby Maynarda duzo, ale glownie w jakims mruczeniu wzietym z APC. Brakuje tego rockowego pierdu i dynamiki z poprzednich albumow. No ale co, uszanujmy wizje artysty. Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: Tool 10,000 days w sieci!! 22.04.06, 09:06 jest świetny )) na razie zachwycam się : 5, 8, 9. Ale cała płytka jest ok. Jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 22.04.06, 23:03 > Na torrencie jest. a co to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adda Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 11.05.06, 22:40 Wrażenia... Tym, co uwielbiam w twórczości tej kapeli jest to, że z każdym kolejnym przesłuchaniem znajduję w tej muzyce cos nowego, czego wczesniej nie usłyszałam i dlatego z czasem coraz bardziej mój zachwyt rośnie, a nie opada po pierwszym wrażeniu. "10 000 Days" jest niesamowitym albumem - depresyjnym, przynajmniej w moim odczuciu. "Wings For Marie" i "10 000 Days" rozłożyły mnie na łopatki. Teraz wsłuchuję się w "Intension" i efekt jest ten sam ;]]] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 22.04.06, 09:39 Pojawiły się opinie, że to co słuchamy to żart Toola. Nagrana tak sobie, od niechcenia, żeby zrobić wałka. Zobaczymy 1 maja Odpowiedz Link Zgłoś
aliveinchains Re: Tool 10,000 days w sieci!! 22.04.06, 10:54 Gość portalu: zed napisał(a): > Pojawiły się opinie, że to co słuchamy to żart Toola. Nagrana tak sobie, od > niechcenia, żeby zrobić wałka. Zobaczymy 1 maja To naprawdę wyszło im to od niechcenia wyśmienicie Oczkiwania do nowej płyty były spore...po nagraniu bardzo dobrego Undertow przegenialnej AENEMY czy genialnego Lateralusa...trudno czymś będzie nas zaskoczyć... Płyta 10 000 days nie jest płytą która trafia od razu jak było to w przpadku wcześniejszych albumów... dopadła mnie dopiero za 3cim razem... 10 000 jest pewną kontynuacją Lateralus ale bardziej dynamiczną i jeszcze bardziej eksperymentlną...dużo jest momentów tylko instrumentalnych...część kawałków jet szybka i energetyczna, część zaczyna się spokojnie i rozwija się powoli...niby typowy TOOL ale mniej przystepny niż wcześniejszy longplay...trudniejszy w odbiorze ale nie gorszy! Przy takich płytach jak 10 000 days muzyka Led Zeppelin i Pink Floyd wydaje mi się bardzo banalna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.04.06, 13:20 Dynamiczny? Musimy miec dwie rozne definicje tego slowa w slownikach. Naprawde mam nadzieje, ze jest to tylko teaser, a nie prawdziwa plyta. To byloby calkiem zabawne. Bo teraz jest tylko troszke zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 22.04.06, 23:05 Nie czujesz,z e jestes zenujacy piszac o plycie takie zespolu jak Tool przed jej wydaniem? Masz jakies zasady w zyciu? Odpowiedz Link Zgłoś
mirandel1 Re: Tool 10,000 days w sieci!! 22.04.06, 19:29 Również mam mieszane uczucia co do tej płytki... Wokal jest naprawde ostro kontrowersyjny. Z jednej strony sposób śpiewania taki jak trzeba ale barwa głosu jest jakby inna. Myślałam że tylko ja to zauważyłam ,ale widze że są tutaj i takie opinie. Skłaniałabym się do tego co napisał ktoś wyżej. Dla mnie chłopaki z Toola zakpili z tych wszystkich , którzy z takim zaparciem wyczekiwali ich nowej płyty w necie( heh, nie byłam zresztą wyjątkiem) Ciekawość mnie zrzera co w końcu z tego wyniknie... Jeśli to naprawde ta ich nowa płyta z żalem stwierdzam że czuję się ostro rozczarowana... Chcieli chyba pojecheć za bardzo Lateralusem , i troche przegieli bo na płytce słychać sporo pomysłów z tej płyty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: Tool 10,000 days w sieci!! 22.04.06, 21:37 Po pierwszym entuzjazmie, ochłonąłem. Wydaje mi , jak już trochę poznałem psychologię dezinformacji TOOLA , to mogą być odrzuty z sesji, a utwory nr 6, 7 i 11 to dowcipy TOOLA, nie wiem jak myślicie. Z kolei 8 i 9 są genialne ! cały TOOL ! do końca trzyma Nas w napięciu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 22.04.06, 23:06 Sorki ludzie, ale czuje sie skopana i opluta przez was. Wy, wielcy fani muzyki i Toola, polujacy na mp3 w sieci. Zenada!!! Az mi sie zaklnac zachcialo, mimo, ze rzadko to robie. Kur... Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: Tool 10,000 days w sieci!! 22.04.06, 23:35 no co ty Ywonna, tu wszyscy Fani Toola ściągają już teraz ,a i tak kupią oryginał, ja też ! Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 00:51 To nie ma dla mnie znaczenia, ze kupisz oryginal. Po prostu wyjatkowa bezczelnoscia i brakiem kultury osobistej wrecz jest pisanie tu recenzyjek, wypisywanie utworow, ktore sie najbardziej podobaja przed premiera plyty. To uwazam, za zenujace. Widocznie Ty tego nie czujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
campari.wawa Re: Tool 10,000 days w sieci!! 22.04.06, 23:08 W Antyradiu mówili, że wszystkie utwory trwają powyżej 7,8 minut, a tu są też jakieś krótkie przerywniki. Materiał muzyczny na "10,000 Days", wg Makaka, ma być bardzo mocny i ostry, a muzyka na tej płytce co z neta ściągnąłem jest w większości raczej spokojna... Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 22.04.06, 23:19 muzyka na tej płytce co z neta ściągnąłem jest w większości raczej spokojna... i zero zazenowania? Odpowiedz Link Zgłoś
campari.wawa Re: Tool 10,000 days w sieci!! 22.04.06, 23:25 zero i tak kupie oryginał a że jestem troche niecierpliwy to przesłuchałem sobie tą próbkę przed premierą Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 00:52 > a że jestem troche niecierpliwy to przesłuchałem sobie tą próbkę przed premierą To teraz sie nazywa niecierpliwosc? Coz za czasy cholercia... Odpowiedz Link Zgłoś
kolega.maynard Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 01:16 ywonna, nie przesadzaj, blagam. Powiedzial, ze kupi, wiec kupi. W czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.04.06, 03:09 Tez nie rozumiem tej dziewczyny. Co za roznica, kiedy sluchamy muzyki? Jesli przed wydaniem plyty, to jest juz cos innego, niz po jej wydaniu? Muzyka to muzyka, nie zyskuje jakiejs magicznej sily po wydaniu. Jesli ktos sciaga muze z netu, a potem dzieki temu kupuje plyte, jak najbardziej to popieram. Jesli nie kupi a mimo wszystko slucha to jest to zlodziejstwo, ale przyznaje sie, ze sam to robie. Nie jestem przekonany do tej plyty, ale jesli jest prawdziwa, to mimo wszystko ja kupie, bo jak wszystkie plyty Toola - ma swoja klase. Ywonna, nigdy nie sciagnelas zadnego kawalka z Internetu? Czy tylko Tool tak uderzyl Ci do glowy? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 12:41 Malo kto rozumie pewnie ta dziewczyne, ale postara sie wytlumaczyc )) Ech... Po prostu nie rozumiem jednej rzeczy i irytuje mnie straszliwie - jak juz ktos sciaga plyte to po porstu za niekulturalne i uwlaczajace zwyklej ludzkije godnosci uznaje: 1. umieszczanie jej recenzji przed premiera na forum; 2. podawanie numerkow utworow, ktore sie najbardziej spodobaly, gdy jeszcze plyty kupic nie mozna; 3. radocha, z jaka tu niektorzy pisza, o plycie, ktorej jeszcze nie mozna kupic. Dla mnie to zaprzeczenie bycia fanem lub chociazby sympatii dla zespolu... Mysle, ze ktos kto nie czuje podobnie do mnie - raczej nie bedzie w stanie tego zrozumiec... Jesli juz sciagnales plyte z netu, to pozwol osobie, ktora nie kradnie muzyki poczekac na plyte i nie umieszczaj tu swoich ekscytujacych recenzyjek... Jestem ciekawa czy wiekszosc osob, ktore tu trabia, ze kupia oryginal, faktycznie to zrobi... Badzmy realistami... A potem na koncert z podroba... Moze zamiast Maynarda wystapi przebrana Shaza (niezle sie trzyma, widzialam ja ostatnio w samolocie ) - fajno by bylo - prezent dla zlodziei... Odpowiedz Link Zgłoś
kolega.maynard Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 13:57 U mnie plyta sie ukaze (wg zapowiedzi) 28 kwietnia. W Polsce nie bedzie wtedy dostepna. Czy w takim razie brakiem kultury bedzie, jesli cos o tej plycie napisze? Mnie nie interesuja recenzje innych, bo wiadomo, ze beda rozne. Sam sobie wyrobie zdanie na temat tego albumu i Tobie polecam to samo. pozdrawiam p.s. A recenzje bede mogl napisac po kilku miesiacach, bo lubie "przetrawic" plyte Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 14:06 1. Czy w takim razie brakiem kultury bedzie, jesli cos o tej plycie napis > ze? 2. p.s. A recenzje bede mogl napisac po kilku miesiacach, bo lubie "przetrawic" plyte Sam sobie zaprzeczasz... ja recenzji z tego watku nie czytalam, bo mnie nie interesuja... Moze wyda Ci sie to dziwne, ale UWAGA - jestem posiadaczka mozgu i korzystam z tego atrybutu, wiec sama zamierzam sobie wyrobic opinie o plycie - UWAGA - o plycie, a nie o kawalkach sciagnietych z netu, bo plyta to nie tylko slabej jakosci mp3, to takze okladka, zjecia, teksty i wszystko co wplywa na jje odbior... Tak wiec, gdy kupisz plyte tego 28 kwietnia masz jak najbardziej prawo do napisania recenzji... I Twoja recenzje uznam za pierwsza wartosciowa w tym watku... Inaczej to bezsensowne - przynajmniej dla mnie, ale jak widac inni tego nie rozumieja ) Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.04.06, 14:27 Nie ma roznicy, miedzy tym samym materialem przed wydaniem plyty, a po jej wydaniu. Zwykle czepiactwo, zwlaszcze ze piszesz, ze nie podoba Ci sie umieszczanie tu naszych "recenzyjek" (powiem szczerze, ze nie zauwazylem, zeby ktos tu pisal recenzje - to sa same opinie - roznice w znaczeniu ujawni Ci lektura slownika jezyka polskiego), chociaz, jak sama przyznajesz, w ogole ich nie czytasz. UWAGA Wszyscy wierzymy, ze jestes posiadaczka mozgu, ale nie jestem do konca przekonany, ze uzywasz go UWAGA zgodnie z przeznaczeniem. I nie zgadzam sie z opinia, ze na wartosc albumu ma taki ogromny wplyw artwork. Kiedy slucham plyt, nie trzymam przed oczami pudelka, bo zwykle jestem wtedy poza domem i nie mam ze soba nawet plyty, tylko odtwarzacz mp3. Tak wiec okladki i reszta nie interesuja mnie wtedy. > Tak wiec, gdy kupisz plyte tego 28 kwietnia masz jak najbardziej prawo do > napisania recenzji... Prawo nie zabrania nikomu pisania recenzji plyt, ktore nie zostaly wydane. A Ty nie jestes prawodawca. > I Twoja recenzje uznam za pierwsza wartosciowa w tym > watku... Nawet jak bedzie bezwartosciowa? Na koniec uwaga - pozwol, ze bedziemy robic, na co mamy ochote i sami bedziemy radzic sobie z naszym sumieniem. I powiedz mi, ze nigdy nie sciagnelas z Internetu i nie masz na komputerze zadnego albumu w mp3. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 17:45 alez sie rozpisales ) i jednak sie czegos nauczyles, no wiesz zastosowanie tych samych srodkow, co ja, z ta UWAGA... norma na dzien dzisiejszy wykonana... stawiam ptaszka przy twoim nicku )) Pozdrawiam... P.S. Moje zdanie pozostaje niezmienne. I tak Was nie rozumiem. Ma ktos lopate lub mlotek? Odpowiedz Link Zgłoś
kolega.maynard Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 16:10 > Sam sobie zaprzeczasz... Nie, nie zaprzeczam sobie, gdyz "cos" to nie to samo co "recenzja". Mam zdefiniowac "cosia" czy cos? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 17:43 Mam zdefini > owac "cosia" czy cos? to mogloby byc interesujace, serio )) czekam wiec... Odpowiedz Link Zgłoś
kolega.maynard Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 19:38 Tak wiec, ow "cos" to moglby byc wstep do recenzji, pierwsze wrazenia po wysluchaniu, proste wnioski w stylu: "jaaa, ale ten kolega Maynard spiewa jak w A Perfect Circle, a nie jak na Ænimie" no i moze opis okladki nic specjalnego, ogolnie mowiac. Bo jak napisalem, recenzji nie odwaze sie napisac przez pierwsze miesiace pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 14:07 czy to Sartre pwoiedzial "Pieklo to inni"??? Madry facet... Odpowiedz Link Zgłoś
mirandel1 Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 10:58 Na forum Slipknot. pl, w wątku "Tool" jest fota orginalnej płyty. I co wy na to? Chyba naprawde poczuje się rozczarowana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jambi Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.local4.pl / 80.51.180.* 23.04.06, 11:17 ywonna, wyluzuj. to naprawdę nie jest twoja sprawa, czy ktos słucha muzyki przed premiera, czy tez nie. jesli tak ci zalezy, to zaloz sobie temat w dniu premiery 10,000 days i tam zachwycaj sie tym, ktorzy juz wszyscy dawno poznali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.aster.pl 23.04.06, 12:01 a moze ywonna pojdzie o krok dalej i pusci sopie plytke pierwszy raz dopiero 10,000 dni po oficjalnej premierze Odpowiedz Link Zgłoś
mirandel1 Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 12:12 Buhahahha;DD dobra propozycja dla ywonny;p Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 12:46 > Buhahahha;DD gratuluje zawyzania poziomu dyskusji takimi milymi przerywnikami... lepperiada jak dla mnie - witamy w kraju buraka... Pozdarwiam... Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 12:47 > a moze ywonna pojdzie o krok dalej i pusci sopie plytke pierwszy raz dopiero > 10,000 dni po oficjalnej premierze jesli nie bede miala wczesniej kasy, zeby plyte kupic to mozliwe, ze takie rozwiazanie sie sprawdzi... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.global.network / 195.164.30.* 24.04.06, 11:04 jesli nie bede miala wczesniej kasy, zeby plyte kupic to mozliwe, ze takie > rozwiazanie sie sprawdzi... > Pozdrawiam... Idąc Twoim tokiem rozumowania możemy hipotetycznie założyć, że w ogóle nie będziesz miała kasy i wtedy w ogóle nie przesłuchasz płyty. Bo rozumiem, że w Twoich oczach przesłuchanie jej np u kogoś znajomego w domu też będzie przestępstwem, bo będzie to odtwarzanie publiczne, od którego trzeba odprowadzić ZAiKS ) Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 25.04.06, 00:05 Bo rozumiem, że w > Twoich oczach przesłuchanie jej np u kogoś znajomego w domu też będzie > przestępstwem, bo będzie to odtwarzanie publiczne, od którego trzeba > odprowadzić ZAiKS ) bedzie przestepstwem dla moich wrazen artystycznych ) nigdy nie slucham plyt, ktore sa mi bliskie u "zwyklych" znajomych... wlasciwie, o ile mnie pamiec nie myli, jest tylko jednak osoba, w ktorej towarzystwie slucham czegokolwiek )) nie chce mi sie tlumaczyc dlaczego... kto powinien, ten zrozumie pozdarwiam... Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 12:47 > ywonna, wyluzuj. to naprawdę nie jest twoja sprawa, czy ktos słucha muzyki > przed premiera, czy tez nie to jest moja sprawa... podobnie nie lubie, gdy ktos mi opowiada zakonczenie filmu w momencie, gdy zaczynam go ogladac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soul_to_squeeze Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.icpnet.pl 23.04.06, 12:58 jesli rzeczywiscie drazni Cie czytanie komentarzy dotyczacych majowej plyty Toola, to sledzenie kolejnych wpisow w watku poswieconym tejze, nosi wyrazne znamiona masochizmu. niepojete dziewcze, doprawdy.. pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jambi Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.local4.pl / 80.51.180.* 23.04.06, 13:06 ech, po prostu nie może się powstrzymać. dobrze, że dwa tygle do premiery, więc może jakoś wytrzyma. i'll be keeping my fingers crossed. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 13:14 to nie jest kwestia powstrzymywania sie, ale mojego zdziwienia... Nizej juz o tym napisalam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soul_to_squeeze Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.icpnet.pl 23.04.06, 13:51 ywonna napisała: > to nie jest kwestia powstrzymywania sie, ale mojego zdziwienia... zdziwienia, ktoremu dalas wyraz po wielokroc, i ktore nie pozostalo niezauwazone. mam niejasne wrazenie, ze przyswojenie sobie Twoich uwag/prawd uniwersalnych nie wykracza poza granice zdolnosci intelektualnych przecietnego uzytkownika forum, i ciagłe ich powtarzanie uwazam za ujme dla adresatow, do ktorych nawiasem mowiac tez sie zaliczam. takze prosze o wieksza powsciagliwosc. pozdrawiam nad wyraz serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 14:09 owszem - mam wrazenie, ze moja (raczej nieuniwersalne) prawdy odbijaja sie o Wasza sciane... "another brick in the wall"... staram sie wymyslic jakas lopatoligiczna metode wbicia sie do czyjejs glowy, ale bez pasa chyba sie nie uda )) kto pozyczy??? Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jambi Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.local4.pl / 80.51.180.* 23.04.06, 14:26 Łapiesz mnie za słówka. Dobrze wiesz, że nie chodzi mi o różnicę pomiędzy mp3, a audio cd, lecz o sam krążek. Skończmy już tę farsę, bo to do niczego nie prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 17:41 Sorki, nie mialam zamiaru nikogo za nic lapac )) Juz nie bede... Milego wieczoru zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soul_to_squeeze Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.icpnet.pl 23.04.06, 16:09 bylam przekonana, ze idea forum jest swobodna wymiana mysli i pogladow, a nie spelnianie sie w misji dydaktycznej, jakkolwiek doceniam rozpaczliwa moralizatorska prace nad wpajaniem mi swojej hierarchii wartosci, mimo ze od poczatku skazana byla na niepowodzenie. oczywiscie- pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 17:42 ech... znow sie nie udalo. Fuck, co ja teraz poczne )) Odpowiedz Link Zgłoś
tenebre Re: Tool 10,000 days w sieci!! 26.04.06, 21:32 mirandel1 napisała: > Na forum Slipknot. pl, w wątku "Tool" jest fota orginalnej płyty. I co wy na > to? Chyba naprawde poczuje się rozczarowana... Fotka okładki, którą mozna znaleźć w necie jest NICZYM w porównaniu z oryginałem (frontem i wnętrzem). Powiem tylko, że częścią oryginalnego wydawnictwa są okulary pozwalające na odbiór obrazu w trójwymiarze Odpowiedz Link Zgłoś
4litery Re: Tool 10,000 days w sieci!! 29.05.06, 13:07 > Fotka okładki, którą mozna znaleźć w necie jest NICZYM w porównaniu z > oryginałem (frontem i wnętrzem). Powiem tylko, że częścią oryginalnego > wydawnictwa są okulary pozwalające na odbiór obrazu w trójwymiarze a można skądś te okulary ściągnąć? (używam emula) na szczęście na obrazki można podobno patrzeć też bez okularów, ale ja nie umiem Odpowiedz Link Zgłoś
mirandel1 Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 12:53 Nie będe się wypowiadała na temat tego ,że obrażasz ludzi ( to dla mnie istne buractwo i brak kultury).Mnie poprostu rozbawiła wypowiedz forumowicza co oddałam radosnym " buhahaha". Proponuje ci założyć nowy wątek na temat napiętnowania ściągających z neta ludzi. Wydaje mi sie że już podobny jest. A teraz ładnie cię prosze nie zaśmiecaj tego wątku , bo jest on o wrażeniach po wysłuchaniu płyty a nie na temat niepoprawności ściągania. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 13:13 Ty tez obrazasz ludzi. Przynajmniej mnie owo "buhahaha" wydalo sie wyjatkowo malo subtelne... Po prostu ludzie kulturalni w taki sposob nie dyskutuje, ale widocznie tego nie wiesz... I nie zamierzam nikogo napietnowac, po prostu dziwie sie, ze wiekszosc osob ma tak maly szacunek do muzyki i muzykow... Dziwie sie, ze bez zazenowania piszecie o plycie, ktorej jeszcze kupic nie mozna... Moze po prostu jestem za stara na wspolczesnosc ) Pozdarwiam... Odpowiedz Link Zgłoś
mirandel1 Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 13:20 Nie miałam najmniejszego zamiaru cię obrażać ,troche dystansu... Ale jeszcze raz przypominam że ten wątek nie jest na temat czy ściąganie z netu jest dobre czy nie. Zboczyłaś z tematu . Ok. Wyraziłaś swoje zdanie. A teraz pozwól toczyć się wątkowi , a jeśli tak bardzo boli cię to że ludzie ściągają płyty z neta rozpocznij nowy wątek. W nim będzie miejsce na szerszą dyskusje na ten temat. Myśle , że znajdzie się sporo ludzi którzy cie poprą i może z tego wyniknąć dobra dyskusja ( kolejna z wielu, ale jeśli masz taką potrzebę -niech i tak będzie). Dla mnie ten temat staje się już nudny. Wybacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jambi Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.local4.pl / 80.51.180.* 23.04.06, 13:24 chyba każda osoba wypowiadająca się w tym temacie jest na tyle inteligentna, aby wyrobić swoje własne zdanie na temat tej płyty. czy trzeba katować się do premiery, aby w rezultacie przekonać się ewentualnie, że nasze nadzieje pokładane w tej płycie zostały zawiedzione? nie widzę sensu napiętnowania kogokolwiek za wypowiadane sądy o tej płycie przed premierą, czy też po. tak samo ten krążek będzie brzmiał 23 kwietnia jak i 2 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 13:40 tak samo ten krążek będzie brzmiał 23 kwietnia jak > i 2 maja. nieprawda... w jakiej wersji masz to mp3??? nie wiedzialam, ze osoba sluchajacym Toola slona na ucho nadepnal... i ucinam ta dyskusje... Ja nie rozumiem Was, wy mnie... szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.04.06, 14:35 Prawda - jestem w stanie zalozyc sie o wiele rzeczy, ze nie odroznisz audio CD od mp3 zakodowanego w bitrate 192 - bo w takim mam te plyte. No chyba ze masz u siebie w domu naprawde dobry sprzet audiofilski za kilkadziesiat tysiecy zl. Bo jesli mowimy o sluchaniu z kompa albo czytnika CD Sony na sluchawkach pchelkach Thomsona, to dalej sie juz nie pograzaj. Poza tym, nie jest to dla mnie zaden argument, bo kiedy plyte te kupie, pojdzie w odstawke na polke, jak wszystkie inne - nie mam przenosnego odtwarzacza CD, mam za to plejka mp3. Nie ma to wiec dla mnie znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 17:46 dalej sie juz nie pograzaj. bo mi swoja krzepka reka przyfasolisz? ech... strach mnie oblecial ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.04.06, 18:41 Widze ze skonczyly sie argumenty i lapiesz sie za wysmiewanie nickow. Ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 19:11 Ech... wyluzuj... z niczego sie nie wysmiewam... a w kwestii argumentow - nie zamierzam nikogo juz przekonywac... wyrazilam swoje zdziwienie, Ty wyraziles swoje, ze ja wyrazam swoje i juz )) nie mam po prostu wiecej nic do dodania i nie chce sie niepotrzebnie spinac z nikim... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: 195.85.199.* 28.04.06, 15:12 No tak, ywonna (poprzednio nadzieja) znów poucza ludzi, mówi co mają robić, i dziwi się, że nie są tacy jak ona. Odpowiedz Link Zgłoś
mirandel1 Re: Tool 10,000 days w sieci!! 23.04.06, 18:12 Ehh... a ty znowu o tym samym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Tool 10,000 days w sieci!! IP: *.aster.pl 25.04.06, 03:21 No cóż, miała być świetna płyta,a wyszło nudziarstwo.Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
maynard5 Re: Tool 10,000 days w sieci!! 26.04.06, 19:36 Plyta jest kosmiczna jak i cały band .nie dygac tylko skupic sie nad tym co macie i bedziecie mieli.kolejny krok milowy muzyki i niedościgniony wzor.oni są jak wzorzec metra w Serve pod Paryżem. Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: Tool 10,000 days w sieci!! 26.04.06, 21:08 po paru dniach odsłuchów mogę stwierdzić, że jest dość dobra, mniej więcej na poziomie Aenimy czy Lateralusa. Jeszcze raz podkreślam że, 5 i 8 oraz 9 to genialne kawałki. Teraz juz wierzę , że to nie kawał Toola a we wtorek 2 maja, KASA w ZĘBY i od rana do MediaMarkt po Płytę !!! Odpowiedz Link Zgłoś